Waarom jij NU gaat beginnen met hardlopen!

runningHardlopen is een trend, en ondanks dat ik geen slachtoffer van allerlei trends wil zijn door aan alles mee te doen, heb ik aan deze trend toegegeven. En ik moet zeggen, het bevalt me reuze goed in die paar weken dat ik bezig ben! Vandaag ga ik jou overhalen om ook van de bank af te komen, en lekker te gaan rennen. Dus come on, trek jezelf uit die luie stoel, en begin met hardlopen!

Ik ben zelf nog niet zo ver met mijn hardloopcarrière, maar ik ga zeker de goede richting op. Sinds een klein poosje ben ik begonnen met hardlopen, en man, wat is het heerlijk! ‘s Ochtends vroeg lekker erop uit om een rondje te rennen, in alle stilte en rust. Het enige wat je hoort zijn de fluitende vogeltjes en je eigen adem, voor de rest is er niemand om je heen. Maar ook ‘s avonds, een uurtje na het eten, is het goed te doen. Nadat ik mijn eten even heb laten zakken trek ik mijn hardloopschoenen aan, doe mijn leuke sportoutfit aan,(die ik binnenkort nog aan jullie zal laten zien) en begin aan een lekker rondje!

Vooral van die stilte en rust kan ik echt genieten, maar dat is niet het enige. Hieronder geef ik je 6 punten waarom je NU zou moeten beginnen met hardlopen!

nike running shoes

– Soms zit ik een beetje in een dipje. Ik heb nergens meer zin in, voel me futloos en zou het liefst meteen mijn bed in kruipen om er de komende tijd niet meer uit te komen, ook als het gewoon midden op de dag is. Maar helaas, dat gaat zomaar niet. Mijn tip voor jou is om dan juist wat actiefs te gaan doen, zoals hardlopen, ook al heb je er geen zin in. Het bewegen zorgt voor wat afleiding, en ook maakt je lichaam endorfine aan, waardoor je humeur meteen een stuk opknapt!

– De zomer komt steeds dichterbij, en die door veel mensen geliefde bikinibody komt er helaas niet vanzelf! Om een strak en fit lichaam te krijgen zul je toch echt zelf wat moeten gaan doen, en hardlopen is een hele makkelijke manier om daar een beginnetje aan te maken. Door hardlopen kán je afvallen, (let op: dat hoeft niet per se zo te zijn) en ook word je wat ‘peziger’. Hardlopen zorgt er niet voor dat je opeens hartstikke gespierd wordt, maar in combinatie met krachttraining is het een goede manier om meer uithoudingsvermogen te krijgen en sterker te worden.

run motivation

– Als je regelmatig een rondje rent zal je conditie groeien, en krijg je meer uithoudingsvermogen. Dat is altijd handig, bijvoorbeeld wanneer je met sport die vervelende piepjestest moet doen.

– Als je astma hebt moet je waarschijnlijk niet dénken aan hardlopen, maar júíst voor die mensen is het goed om ermee te beginnen. Door het trainen worden je longspieren uitgerekt en getraind om beter adem te halen, waardoor je ook in het dagelijks leven bepaalde dingen langer uit kunt houden. (klik hier voor meer informatie over hardlopen met astma)

– Veel mensen willen graag iets aan beweging doen, maar vinden het vervelend om aan een bepaalde avond, groep en plaats gebonden te zitten. Het fijne aan hardlopen is dat je helemaal zelf kan weten wanneer en waar je het doet, je bent nergens toe verplicht!

– The feeling of FREEDOM! Als ik ga hardlopen voel ik me heerlijk vrij. Ik hoef nergens meer mee bezig te zijn, ik zet mijn verstand op nul en begin gewoon te rennen. Het gaat puur om jezelf en om de omgeving waarin je rent, heerlijk vind ik dat.

running motivation picture

(Je kan ook met je hond gaan ;))

– Gewoon lekker voor de fun! Ga met een groepje vriendinnen of je zus, en lol is je gegarandeerd.

En, heb je je hardloopkleren al aan? Heb je je schoenen al bij de hand? Zo niet, ga ze dan nu meteen halen en ontdek hoe lekker hardlopen is!

Doe jij aan hardlopen, waarom wel of niet?

Liefs Anniek

bron, bron

 

 

 

11 reacties

 • Reply
  Daniëlle
  10 mei, 2014 at 06:52

  Je hebt helemaal gelijk! Het is heerlijk om even je energie aan iets sportiefs te geven. Ik heb dut altijd met streetdance, even nergens aan denken alleen aan streetdance en lekker los gaan op de leukste hits!

 • Reply
  Jamie de Jager
  10 mei, 2014 at 07:17

  Super motivatie! Ik vind het ook heerlijk om te doen maar ga liever kickboksen!

 • Reply
  Anne Solveig
  10 mei, 2014 at 07:44

  Super leuk geschreven!

 • Reply
  Eline
  10 mei, 2014 at 11:23

  Hardlopen is zo fijn! Ik heb astma maar ik ga toch elke keer weer, want het is goed voor je. Ik vind het super fijn om lekker in mijn eentje in alle rust mijn hoofd leeg te maken terwijl ik hardloop.

 • Reply
  Thebeautydelivery
  10 mei, 2014 at 18:09

  Ja, eigenlijk moet ik het ook maar ‘s doen haha

 • Reply
  Emily
  10 mei, 2014 at 19:12

  Hey, jij ook astma? Heb het ook, maar wordt wel snel kortademig altijd :(

  • Reply
   Anniek
   11 mei, 2014 at 11:26

   Nee, ik heb zelf gelukkig geen astma, maar ik ken wel mensen die het hebben. Ik dacht eerst ook dat hardlopen voor hen juist helemaal niet goed was, maar blijkbaar dus wel!

 • Reply
  Petra
  11 mei, 2014 at 14:45

  Ik doe inderdaad wel regelmatig aan hardlopen, en dat is gekomen nadat ik erg veel kilo’s ben afgevallen en mijn conditie ver onder de maat was…Ik heb namelijk ook COPD, ( eigen schuld dikke bult, ik was namelijk een kettingrookster)……Ik moest iets gaan doen om mijn conditie op peil te krijgen, en het mocht ook niet extreem veel kosten en niet op verplichte uren…nu kost een paar goede schoenen natuurlijk wel aardig wat, maar ik gebruik ze echt alleen om hard te lopen , dus blijven ze best wel mooi.
  De gezondheidswinst die ik behaald heb is super en ik ben er veel blij mee…en ook kom ik best wel toe aan goed, realistisch en rustig nadenken onder het lopen…heerlijk…

  • Reply
   Anniek
   11 mei, 2014 at 14:49

   Ah, wat fijn voor je dat dit zo’n goede oplossing voor je is/was! En inderdaad: een perfecte gelegenheid om ‘geestelijk tot rust te komen’, en even je hoofd leeg te maken.

 • Reply
  Robin
  11 mei, 2014 at 18:17

  Jupp, maar ik vind het zoo moeilijk om vol te houden! Ik kon begin dit jaar 7,5 kilometer rennen, maar nu haal ik denk ik de 5 al niet meer! :( Ik ben wel deze week weer begonnen, dus ik hoop dat ik het nu volhoud!

 • Reply
  Stéphanie
  12 mei, 2014 at 15:59

  What about no? Ik doe sowieso niet mee aan trends. Ik vind het veel leuker om de fiets te pakken en gewoon ergens uit te komen. En daarbij feest ik veel. Dat is ook best intensief. En het is een stuk gezelliger :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.