Toen ik dit receptje voor het eerst zag, was ik nogal sceptisch. Zouden deze drie simpele, healthy ingrediënten echt zorgen voor dé perfecte brownie? Ik geloofde het niet zo. Bovendien beloven Amerikaanse recepten naar mijn ervaring soms meer dan ze eigenlijk kunnen waarmaken.
Ik bleek het fout te hebben. Deze brownies zijn GOED.
Healthy brownies
Maandag. Een paar dagen na oud en nieuw. Ik had een dagje vrij, en had onwijs veel zin om iets te gaan bakken. Zin om iets nieuws uit te proberen, iets te maken om lekker van te snoepen. Maar na al die eigenlijk té zoete en vette happen met Kerst en oud & nieuw – die overigens wel heel lekker waren, was ik eerlijk gezegd wel toe aan iets gezonds.
En zo belandde ik, na wat rondsurfen, op The big mans world. Een blog met ontzettend veel healthy receptjes die er te-overheerlijk-lekker-yummy-goed uitzien. Ik ging aan de slag met deze healthy brownies, die maar 3 simpele ingrediënten bevatten. En oh, ze zijn zó smeuïg, lekker, en chocolaty…
Wat heb je nodig voor 8 stukken brownie?
- 3 middelgrote bananen (hoe rijper, hoe beter)
- 115 gram pindakaas (liefst met stukjes. Je kan de pindakaas ook vervangen door een andere notenboter.)
- 35 gram cacaopoeder (en dan geen gezoete, maar pure cacaopoeder)
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de pindakaas in de magnetron of in een pannetje.
- Doe de gesmolten pindakaas, bananen en cacaopoeder in de blender. Laat de blender draaien tot het mengsel een gladde substantie heeft gekregen.
- Doe het mengsel in een ingevet, vierkant bakblik. Smeer het mengsel uit tot het zo’n 1,5 cm dik is. (misschien heb je te weinig ‘deeg’ om je bakvorm te vullen. Dat is niet erg, het loopt niet uit!)
- Bak de healthy brownies af in 20 minuten (als je het mengsel dikker hebt uitgesmeerd duurt het wat langer).
- BELANGRIJK: bewaar de brownies in de koelkast, zodat ze op kunnen stijven en wat steviger worden!
Met het ‘deeg’ ben je echt binnen 5 minuten klaar. Daarna is het alleen nog ongeduldig wachten tot de brownies klaar zijn. Zo easy is het! En ook nog eens super gezond als je het vergelijkt met normale brownies, die vol zitten met suiker, boter en meel.
Lijkt dit je wat?
Liefs Anniek
52 reacties
Marlotte
10 januari, 2016 at 06:59Ongelooflijk dat je hier maar drie ingrediënten voor hebt gebruikt, dat zie je ook niet! Ze lijken me echt ontzettend lekker, ga ze vandaag meteen even uitproberen. Ben hier zo benieuwd! Wat een onwijs mooie foto’s trouwens!
Amy
10 januari, 2016 at 08:56Yummm! Ziet er heerlijk uit, heb je receptje opgeslagen om op een vrij dagje te proberen (helaas is de zondag voor mij een werkdag) :)
Esmée
10 januari, 2016 at 09:00Dit lijkt me heerlijk! En dan ook nog eens gezond ✓
Lotte
10 januari, 2016 at 09:05Wauw, ik was heel erg benieuwd naar het recept,maar helaas: ik ben allergisch voor noten.. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!
Rosanne
10 januari, 2016 at 09:20Ik was echt benieuwd hiernaar. Wat zien ze er heerlijk uit! Ik kende wel een recept met banaan,avocado en cacao (die was erg lekker) maar deze kende ik nog niet.
Bianca
10 januari, 2016 at 09:45Ohh wat ziet dat er onwijs lekker uit! Krijg gelijk honger op de vroege zondagmorgen haha! Ik ga het zeker eens proberen :-)
Marloes
10 januari, 2016 at 09:45Yum! Ze zien er echt heerlijk uit!
Tessa | LucyTess
10 januari, 2016 at 09:46Jaaaa! Ik keek zo erg uit naar dit artikel, haha. Wat ziet het er heerlijk uit, en zo simpel! Vandaag meteen lekker proberen!! Liefs
Maria
20 november, 2024 at 15:10Hoe groot moet de bak ongeveer zijn?
Mariëlle
10 januari, 2016 at 09:52Je maakt me nu wel heel nieuwsgierig naar de smaak!!
Maaike
10 januari, 2016 at 10:15Ik wil dit. Nu. (Én ze zijn vegan!)
Svenja
10 januari, 2016 at 10:17Oh wauw, wat een makkelijk receptje! Het resultaat ziet er onwijs lekker uit. Zeker weten dat ik deze brownies ook eens ga maken <3
Mariska
10 januari, 2016 at 10:46Ze zien er echt heerlijk en prachtig uit!
kimmetjekims
10 januari, 2016 at 10:48Wat een super mooie foto’s. Het ziet er heerlijk uit, iets wat ik ook wel eens zou willen proberen!
Lotte
10 januari, 2016 at 11:27Ik vind dat ze er lekkerder uitzien dan dat ze klinken wanneer ik de ingrediënten lees, hahaha. Ik wil het toch eens graag proberen, al zal het nog een hele opdracht vinden om pindakaas te vinden in België. Dat is iets oer-Nederlands :-)
Alessandra
12 januari, 2016 at 19:38Je hebt niet superveel soorten pindakaas bij ons in België maar die van Calvé kan je in de meeste supermarkten wel vinden! En die is trouwens van alle pindakazen blijkbaar het meest gezond, win-win dus! :D
Marjolein
10 januari, 2016 at 11:28Ben benieuwd hoe dit smaakt, het ziet er in ieder geval simpel genoeg uit voor mij om na te maken haha! Leuk recept!
Annemieke
10 januari, 2016 at 11:41Wat een prachtige foto’s! Bizar dat dit kan met die paar simpele ingrediënten kan, ik ga het zeker eens proberen :)
Britt • Annebrittures
10 januari, 2016 at 12:11Oh, jummie! Dit ziet er echt onwijs lekker uit, ga ik eens proberen deze middag denk ik!
Laurence
10 januari, 2016 at 12:56Deze lijken me heerlijk!
Ga ze een keer proberen,
xx. http://www.laurencemagaly.com
Laurence
10 januari, 2016 at 12:56Deze lijken me heerlijk!
Ga ze een keer proberen,
xx
http://www.laurencemagaly.com
Lois Lorinde
10 januari, 2016 at 13:58Oh, deze lijken mij heerlijk! Dit moet ik ook proberen, hihi!
Steffi
10 januari, 2016 at 14:06Jammie, klinkt echt heerlijk! Ik ga het deze week een keer maken!
Fleur Sophia
10 januari, 2016 at 15:03Ohmy, je hebt mij nu wel heel nieuwsgierig gemaakt hoor! Wanneer ik een bakblik heb gekocht, ga ik dit ook maar eens uitproberen!
Hillene
10 januari, 2016 at 15:07Dit klinkt echt goed, ben heel benieuwd hoe het smaakt!
Iris
10 januari, 2016 at 17:09Het klinkt als een grote, smeuïge variant op Snickers, wat me helemaal geen straf lijkt.
Desiree
10 januari, 2016 at 17:13Wat bijzonder dat je hier maar 3 ingrediënten voor nodig bent! Eerlijk gezegd ben ik geen fan van banaan in producten. Bananen pannenkoeken vind ik dan ook echt heel vies. Ben benieuwd of dit recept dan wel iets voor mij is of dat ik toch voor de ongezonde variant moet gaan… ;-)
Marijke
10 januari, 2016 at 18:14Oh dit is er echt wel een om te onthouden. Leuk als er een keer bananen over zijn gebleven. Meestal krijgen ze hier niet eens de tijd om rijp te worden.
Josine
10 januari, 2016 at 20:45Oh wat een lekker recept lijkt me dit! Ga ik proberen :-) x Josine
Daphne
10 januari, 2016 at 21:43Wat een tof recept! Lekker makkelijk en het ziet er heerlijk uit!
Bodi
10 januari, 2016 at 21:58Wauw, wat ziet het er lekker uit!
Jolien
11 januari, 2016 at 00:26Mmm ziet er erg lekker uit!
Sytse
11 januari, 2016 at 01:31Lijkt me heerlijk!
Nicky
11 januari, 2016 at 08:50Ziet er inderdaad ook superyummy uit! Enkel een vraagje, ik lust namelijk geen pindakaas, maar proef je wel de smaak hiervan in de brownie ofniet? Anders ga ik hem vanavond meteen maken!
Judith
11 januari, 2016 at 13:28Ik bak eigenlijk bijna nooit, maar jeetje dit ziet er lekker uit & nog eens makkelijk te maken met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. Dit receptje ga ik even opslaan. Jammie.
Claudia
11 januari, 2016 at 14:02Dit is echt het ideale recept voor mij! Bananen, pindakaas en chocola :O
Gina
11 januari, 2016 at 18:12Ik heb het geprobeerd te maken vandaag maar ze zijn niet hard geworden :(( heb je enig idee wat ik fout heb gedaan? ( ik heb ze niet dikker gemaakt dan de jouwe & gewoon 20 min in een voorverwarmde oven)
Anniek
11 januari, 2016 at 18:34Heb je ze na het bakken in de koelkast gelegd? Dat is namelijk wel essentieel om ervoor te zorgen dat ze wat steviger worden! Ik besef me nu dat ik het helemaal vergeten ben te vermelden in het artikel, heb het er meteen bij gezet :) Ik hoop dat ze dan wel een goede structuur hebben!
Gina
11 januari, 2016 at 19:03Haha dat had ik zelf ookal bedacht :p daar liggen ze ondertussen een uur of 2 in maar ze zien er toch minder lekker uit dan de jouwe ;) de jouwe lijkt wat knapperiger aan de buitenkant! Volgende x zal ik ze iets langer in de oven doen misschien dat dat ook helpt!
Naomi
11 januari, 2016 at 20:36Hmmm. Ziet er echt lekker uit en ik probeer het snel ook eens uit :) smakelijk.
Alessandra
12 januari, 2016 at 19:36Ik heb deze brownies vandaag gemaakt en omg ze zijn echt lekker! Ik dacht dat ze veel te veel naar banaan en pindakaas gingen smaken maar ze smaken echt naar brownie! :D Top receptje!
Lisa
14 januari, 2016 at 17:04OKÉ, IK HEB PINDAKAAS, BANANEN EN CACAOPOEDER IN HUIS <3 Echt een top recept Anniek, alleen ben ik bang dat ik er zoveel ga eten dat het minder gezond wordt.
24nourish
15 januari, 2016 at 20:57Ohh ziet er lekker uit!
Laura
20 januari, 2016 at 18:07Ik ben verlieeeefd op die ingrediënten.
Antoinet
8 januari, 2017 at 20:48Gemaakt en echt niet lekker. Jammer. Niet eens te vergelijken met brownies
Emma
4 februari, 2018 at 18:37Oe deze ga ik onthouden, makkelijk en 3 heerlijke ingredienten
Linneke
19 april, 2018 at 09:08Ik heb ze gisteren gemaakt, zien er heerlijk uit! Vanmorgen met de kids samen geproeft, iedereen inclusief mijzelf vind ze vies. Juk ze vallen echt heel erg tegen. Jammer.
Willie
1 juni, 2018 at 12:24Hoi ben nog maar een beginneling met dit soort recepten maar kan je mij vertellen waarom er geen bakpoeder in mag zodat ze wat rijzen?
Anniek
8 juni, 2018 at 07:31Ik denk dat je het prima eens zou kunnen proberen, bakpoeder toevoegen! Dan krijg je waarschijnlijk wat luchtigere brownies, al weet ik niet hoe de rest van de ingrediënten op het bakpoeder reageren. Ik heb het zelf niet toegevoegd omdat ik graag lekkere ‘vaste’, smeuïge brownies wilde maken.
X
Elsbeth
21 juni, 2018 at 14:54in 100 gram pindakaas zitten ongeveer 650 calorien en in 1 gram cacaopoeder al 300 dus healthy? nou nee…
Ria
31 augustus, 2019 at 10:07In 7 gram (1eetlepel) zitten 27 calorieën. Vermoedelijk ben je in de war met de gezoete soort. Dat is niet de cacao die in dit receptje bedoeld wordt. Dat is wèl een geruststelling hoop ik?
Ola
6 februari, 2019 at 15:31Ik heb ze inmiddels al twee keer gemaakt en ze zijn inderdaad best lekker! Ik vroeg me alleen af wat je bedoelt met ‘snelt de pindakaas’ (stap twee). De eerste keer heb ik de pindakaas in een pannetje warm gemaakt maar dit kreeg daardoor een beetje een bijzondere smaak.
Maar ze waren dus zo lekker dat ik ze nog een keer gemaakt heb.
Bedankt voor het recept!