Recept / healthy 3-ingrediënt brownies

makkelijke brownies

Toen ik dit receptje voor het eerst zag, was ik nogal sceptisch. Zouden deze drie simpele, healthy ingrediënten echt zorgen voor dé perfecte brownie? Ik geloofde het niet zo. Bovendien beloven Amerikaanse recepten naar mijn ervaring soms meer dan ze eigenlijk kunnen waarmaken.

Ik bleek het fout te hebben. Deze brownies zijn GOED.

gezonde brownies

recept brownies

Healthy brownies

Maandag. Een paar dagen na oud en nieuw. Ik had een dagje vrij, en had onwijs veel zin om iets te gaan bakken. Zin om iets nieuws uit te proberen, iets te maken om lekker van te snoepen. Maar na al die eigenlijk té zoete en vette happen met Kerst en oud & nieuw – die overigens wel heel lekker waren, was ik eerlijk gezegd wel toe aan iets gezonds.

En zo belandde ik, na wat rondsurfen, op The big mans world. Een blog met ontzettend veel healthy receptjes die er te-overheerlijk-lekker-yummy-goed uitzien. Ik ging aan de slag met deze healthy brownies, die maar 3 simpele ingrediënten bevatten. En oh, ze zijn zó smeuïg, lekker, en chocolaty

healthy brownies

Wat heb je nodig voor 8 stukken brownie?

  • 3 middelgrote bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 115 gram pindakaas (liefst met stukjes. Je kan de pindakaas ook vervangen door een andere notenboter.)
  • 35 gram cacaopoeder (en dan geen gezoete, maar pure cacaopoeder)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de pindakaas in de magnetron of in een pannetje.
  • Doe de gesmolten pindakaas, bananen en cacaopoeder in de blender. Laat de blender draaien tot het mengsel een gladde substantie heeft gekregen.
  • Doe het mengsel in een ingevet, vierkant bakblik. Smeer het mengsel uit tot het zo’n 1,5 cm dik is. (misschien heb je te weinig ‘deeg’ om je bakvorm te vullen. Dat is niet erg, het loopt niet uit!)
  • Bak de healthy brownies af in 20 minuten (als je het mengsel dikker hebt uitgesmeerd duurt het wat langer).
  • BELANGRIJK: bewaar de brownies in de koelkast, zodat ze op kunnen stijven en wat steviger worden!

recept makkelijke brownies

brownies

Met het ‘deeg’ ben je echt binnen 5 minuten klaar. Daarna is het alleen nog ongeduldig wachten tot de brownies klaar zijn. Zo easy is het! En ook nog eens super gezond als je het vergelijkt met normale brownies, die vol zitten met suiker, boter en meel.

Lijkt dit je wat?

Liefs Anniek

 

52 reacties

  • Reply
    Marlotte
    10 januari, 2016 at 06:59

    Ongelooflijk dat je hier maar drie ingrediënten voor hebt gebruikt, dat zie je ook niet! Ze lijken me echt ontzettend lekker, ga ze vandaag meteen even uitproberen. Ben hier zo benieuwd! Wat een onwijs mooie foto’s trouwens!

  • Reply
    Amy
    10 januari, 2016 at 08:56

    Yummm! Ziet er heerlijk uit, heb je receptje opgeslagen om op een vrij dagje te proberen (helaas is de zondag voor mij een werkdag) :)

  • Reply
    Esmée
    10 januari, 2016 at 09:00

    Dit lijkt me heerlijk! En dan ook nog eens gezond ✓

  • Reply
    Lotte
    10 januari, 2016 at 09:05

    Wauw, ik was heel erg benieuwd naar het recept,maar helaas: ik ben allergisch voor noten.. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

  • Reply
    Rosanne
    10 januari, 2016 at 09:20

    Ik was echt benieuwd hiernaar. Wat zien ze er heerlijk uit! Ik kende wel een recept met banaan,avocado en cacao (die was erg lekker) maar deze kende ik nog niet.

  • Reply
    Bianca
    10 januari, 2016 at 09:45

    Ohh wat ziet dat er onwijs lekker uit! Krijg gelijk honger op de vroege zondagmorgen haha! Ik ga het zeker eens proberen :-)

  • Reply
    Marloes
    10 januari, 2016 at 09:45

    Yum! Ze zien er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Tessa | LucyTess
    10 januari, 2016 at 09:46

    Jaaaa! Ik keek zo erg uit naar dit artikel, haha. Wat ziet het er heerlijk uit, en zo simpel! Vandaag meteen lekker proberen!! Liefs

    • Reply
      Maria
      20 november, 2024 at 15:10

      Hoe groot moet de bak ongeveer zijn?

  • Reply
    Mariëlle
    10 januari, 2016 at 09:52

    Je maakt me nu wel heel nieuwsgierig naar de smaak!!

  • Reply
    Maaike
    10 januari, 2016 at 10:15

    Ik wil dit. Nu. (Én ze zijn vegan!)

  • Reply
    Svenja
    10 januari, 2016 at 10:17

    Oh wauw, wat een makkelijk receptje! Het resultaat ziet er onwijs lekker uit. Zeker weten dat ik deze brownies ook eens ga maken <3

  • Reply
    Mariska
    10 januari, 2016 at 10:46

    Ze zien er echt heerlijk en prachtig uit!

  • Reply
    kimmetjekims
    10 januari, 2016 at 10:48

    Wat een super mooie foto’s. Het ziet er heerlijk uit, iets wat ik ook wel eens zou willen proberen!

  • Reply
    Lotte
    10 januari, 2016 at 11:27

    Ik vind dat ze er lekkerder uitzien dan dat ze klinken wanneer ik de ingrediënten lees, hahaha. Ik wil het toch eens graag proberen, al zal het nog een hele opdracht vinden om pindakaas te vinden in België. Dat is iets oer-Nederlands :-)

    • Reply
      Alessandra
      12 januari, 2016 at 19:38

      Je hebt niet superveel soorten pindakaas bij ons in België maar die van Calvé kan je in de meeste supermarkten wel vinden! En die is trouwens van alle pindakazen blijkbaar het meest gezond, win-win dus! :D

  • Reply
    Marjolein
    10 januari, 2016 at 11:28

    Ben benieuwd hoe dit smaakt, het ziet er in ieder geval simpel genoeg uit voor mij om na te maken haha! Leuk recept!

  • Reply
    Annemieke
    10 januari, 2016 at 11:41

    Wat een prachtige foto’s! Bizar dat dit kan met die paar simpele ingrediënten kan, ik ga het zeker eens proberen :)

  • Reply
    Britt • Annebrittures
    10 januari, 2016 at 12:11

    Oh, jummie! Dit ziet er echt onwijs lekker uit, ga ik eens proberen deze middag denk ik!

  • Reply
    Laurence
    10 januari, 2016 at 12:56

    Deze lijken me heerlijk!
    Ga ze een keer proberen,
    xx. http://www.laurencemagaly.com

  • Reply
    Laurence
    10 januari, 2016 at 12:56

    Deze lijken me heerlijk!
    Ga ze een keer proberen,
    xx
    http://www.laurencemagaly.com

  • Reply
    Lois Lorinde
    10 januari, 2016 at 13:58

    Oh, deze lijken mij heerlijk! Dit moet ik ook proberen, hihi!

  • Reply
    Steffi
    10 januari, 2016 at 14:06

    Jammie, klinkt echt heerlijk! Ik ga het deze week een keer maken!

  • Reply
    Fleur Sophia
    10 januari, 2016 at 15:03

    Ohmy, je hebt mij nu wel heel nieuwsgierig gemaakt hoor! Wanneer ik een bakblik heb gekocht, ga ik dit ook maar eens uitproberen!

  • Reply
    Hillene
    10 januari, 2016 at 15:07

    Dit klinkt echt goed, ben heel benieuwd hoe het smaakt!

  • Reply
    Iris
    10 januari, 2016 at 17:09

    Het klinkt als een grote, smeuïge variant op Snickers, wat me helemaal geen straf lijkt.

  • Reply
    Desiree
    10 januari, 2016 at 17:13

    Wat bijzonder dat je hier maar 3 ingrediënten voor nodig bent! Eerlijk gezegd ben ik geen fan van banaan in producten. Bananen pannenkoeken vind ik dan ook echt heel vies. Ben benieuwd of dit recept dan wel iets voor mij is of dat ik toch voor de ongezonde variant moet gaan… ;-)

  • Reply
    Marijke
    10 januari, 2016 at 18:14

    Oh dit is er echt wel een om te onthouden. Leuk als er een keer bananen over zijn gebleven. Meestal krijgen ze hier niet eens de tijd om rijp te worden.

  • Reply
    Josine
    10 januari, 2016 at 20:45

    Oh wat een lekker recept lijkt me dit! Ga ik proberen :-) x Josine

  • Reply
    Daphne
    10 januari, 2016 at 21:43

    Wat een tof recept! Lekker makkelijk en het ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Bodi
    10 januari, 2016 at 21:58

    Wauw, wat ziet het er lekker uit!

  • Reply
    Jolien
    11 januari, 2016 at 00:26

    Mmm ziet er erg lekker uit!

  • Reply
    Sytse
    11 januari, 2016 at 01:31

    Lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Nicky
    11 januari, 2016 at 08:50

    Ziet er inderdaad ook superyummy uit! Enkel een vraagje, ik lust namelijk geen pindakaas, maar proef je wel de smaak hiervan in de brownie ofniet? Anders ga ik hem vanavond meteen maken!

  • Reply
    Judith
    11 januari, 2016 at 13:28

    Ik bak eigenlijk bijna nooit, maar jeetje dit ziet er lekker uit & nog eens makkelijk te maken met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. Dit receptje ga ik even opslaan. Jammie.

  • Reply
    Claudia
    11 januari, 2016 at 14:02

    Dit is echt het ideale recept voor mij! Bananen, pindakaas en chocola :O

  • Reply
    Gina
    11 januari, 2016 at 18:12

    Ik heb het geprobeerd te maken vandaag maar ze zijn niet hard geworden :(( heb je enig idee wat ik fout heb gedaan? ( ik heb ze niet dikker gemaakt dan de jouwe & gewoon 20 min in een voorverwarmde oven)

    • Reply
      Anniek
      11 januari, 2016 at 18:34

      Heb je ze na het bakken in de koelkast gelegd? Dat is namelijk wel essentieel om ervoor te zorgen dat ze wat steviger worden! Ik besef me nu dat ik het helemaal vergeten ben te vermelden in het artikel, heb het er meteen bij gezet :) Ik hoop dat ze dan wel een goede structuur hebben!

      • Reply
        Gina
        11 januari, 2016 at 19:03

        Haha dat had ik zelf ookal bedacht :p daar liggen ze ondertussen een uur of 2 in maar ze zien er toch minder lekker uit dan de jouwe ;) de jouwe lijkt wat knapperiger aan de buitenkant! Volgende x zal ik ze iets langer in de oven doen misschien dat dat ook helpt!

  • Reply
    Naomi
    11 januari, 2016 at 20:36

    Hmmm. Ziet er echt lekker uit en ik probeer het snel ook eens uit :) smakelijk.

  • Reply
    Alessandra
    12 januari, 2016 at 19:36

    Ik heb deze brownies vandaag gemaakt en omg ze zijn echt lekker! Ik dacht dat ze veel te veel naar banaan en pindakaas gingen smaken maar ze smaken echt naar brownie! :D Top receptje!

  • Reply
    Lisa
    14 januari, 2016 at 17:04

    OKÉ, IK HEB PINDAKAAS, BANANEN EN CACAOPOEDER IN HUIS <3 Echt een top recept Anniek, alleen ben ik bang dat ik er zoveel ga eten dat het minder gezond wordt.

  • Reply
    24nourish
    15 januari, 2016 at 20:57

    Ohh ziet er lekker uit!

  • Reply
    Laura
    20 januari, 2016 at 18:07

    Ik ben verlieeeefd op die ingrediënten.

  • Reply
    Antoinet
    8 januari, 2017 at 20:48

    Gemaakt en echt niet lekker. Jammer. Niet eens te vergelijken met brownies

  • Reply
    Emma
    4 februari, 2018 at 18:37

    Oe deze ga ik onthouden, makkelijk en 3 heerlijke ingredienten

  • Reply
    Linneke
    19 april, 2018 at 09:08

    Ik heb ze gisteren gemaakt, zien er heerlijk uit! Vanmorgen met de kids samen geproeft, iedereen inclusief mijzelf vind ze vies. Juk ze vallen echt heel erg tegen. Jammer.

  • Reply
    Willie
    1 juni, 2018 at 12:24

    Hoi ben nog maar een beginneling met dit soort recepten maar kan je mij vertellen waarom er geen bakpoeder in mag zodat ze wat rijzen?

    • Reply
      Anniek
      8 juni, 2018 at 07:31

      Ik denk dat je het prima eens zou kunnen proberen, bakpoeder toevoegen! Dan krijg je waarschijnlijk wat luchtigere brownies, al weet ik niet hoe de rest van de ingrediënten op het bakpoeder reageren. Ik heb het zelf niet toegevoegd omdat ik graag lekkere ‘vaste’, smeuïge brownies wilde maken.

      X

  • Reply
    Elsbeth
    21 juni, 2018 at 14:54

    in 100 gram pindakaas zitten ongeveer 650 calorien en in 1 gram cacaopoeder al 300 dus healthy? nou nee…

    • Reply
      Ria
      31 augustus, 2019 at 10:07

      In 7 gram (1eetlepel) zitten 27 calorieën. Vermoedelijk ben je in de war met de gezoete soort. Dat is niet de cacao die in dit receptje bedoeld wordt. Dat is wèl een geruststelling hoop ik?

  • Reply
    Ola
    6 februari, 2019 at 15:31

    Ik heb ze inmiddels al twee keer gemaakt en ze zijn inderdaad best lekker! Ik vroeg me alleen af wat je bedoelt met ‘snelt de pindakaas’ (stap twee). De eerste keer heb ik de pindakaas in een pannetje warm gemaakt maar dit kreeg daardoor een beetje een bijzondere smaak.

    Maar ze waren dus zo lekker dat ik ze nog een keer gemaakt heb.
    Bedankt voor het recept!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.