Een nieuwe healthy hotspot: Exki in Utrecht!

Goede koffie, originele salades, een hoop taartjes en érg lekkere matcha kokos latté. Toen ik vorige
week in de net geopende Exki ging ontbijten, zag ik zoveel lekkers dat ik uit keuzestress bijna niet
wist wat ik op mijn dienblaadje moest zetten. Ik laat introduceer vandaag graag dit leuke
nieuwe tentje aan je!

Exki Utrecht

Heb jij al weleens van de naam Exki gehoord? Dat zou zomaar kunnen! Exki bestaat namelijk al sinds 1999 en is gevestigd in veel grote, Europese steden. Drie jaar geleden kwam Exki naar Nederland met hun eerste café op Amsterdam Centraal (waar ik toen ook meteen langs ben geweest!), en nu zit Exki ook op Utrecht Centraal.

Exki is een restaurant en café wat zich richt op het aanbieden van verse en gezonde maaltijden. Ze gebruiken creatieve recepten (ze hebben bijvoorbeeld hele originele salades!) en gebruiken zoveel mogelijk verse, seizoensgebonden groenten.

En hé, niet te vergeten: Exki verkoopt ook heerlijke verse taartjes. Van brownie tot cheesecake en pruimentaart. Je kan hier dus ook goed terecht als je jezelf een echt lekker gebakje gunt.

In Utrecht zitten nu twee Exki’s. Die op Utrecht Centraal is net geopend. Ik werd uitgenodigd om een keer bij hen te komen ontbijten, en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Ik bezoek regelmatig leuke cafeetjes in Utrecht en ik ben er altijd voor in om een nieuwe te ontdekken.

Exki op Utrecht Centraal is best wel groot en heeft veel verschillende hoekjes om te zitten. Zo zijn er fijne ‘relax stoelen’, maar ook bankjes, kleine tafeltjes en een grote eettafel. Dit maakt het een goede plek om lekker te ontspannen, maar ook lijkt het me fijn om hier een keer te komen werken! Stopcontacten zijn aanwezig :)

Het menu

Je kan de hele dag bij Exki terecht, vanaf het ontbijt tot aan het avondeten. Er zijn warme maaltijden te krijgen, koffie en andere warme en koude drankjes, broodjes, salades, taartjes, yoghurt…

Ik maakte een aantal foto’s van het eten bij Exki, zodat je een beetje een indruk kan krijgen!

Hier zie je het yoghurtbuffet, met – dûh – yoghurt, fruit, rozijnen, cruesli en een fruitsaus. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten zuivelontbijtjes al voorverpakt.

Hier zie je twee soorten proeverijen van salades van Exki. Ik heb deze salades niet geproefd, aangezien ik niet zo’n liefhebber van hartig ontbijt ben, maar ze zagen er wel erg lekker uit. Vol met originele soorten verse groenten en kruiden!

Ik heb natuurlijk wel zo’n smeuïge chocolademuffin uitgeprobeerd ? Andere taartjes die bijvoorbeeld aanwezig zijn, zijn citroen-schuimtaart, brownie, carrot cake, clafoutis en amandelgebakjes met pompoen.

Mijn ontbijt

Hier zie je mijn ontbijtje bij Exki: cappuccino, een sapje van groente en fruit, yoghurt met kastanjepuree en een pruimentaartje.

Later besloot ik nog de matcha latté uit te proberen. Ik had er al veel over gehoord, maar had het nog nooit geproefd. Ik nam een warme matcha latté met kokosmelk en hij was erg lekker! Het is niet een drankje wat ik elke dag zou willen drinken – het heeft een best specifieke smaak waar ik wel een beetje aan moet wennen. Maar voor zo af en toe is het heerlijk!

 


Ik heb erg genoten van mijn ontbijtje bij Exki! Het is een tentje waar ik zeker nog eens terug ga komen, en daarom wilde ik het ook met jullie delen.

Je vindt Exki in Utrecht op het stationsplein in het Horeca Pavilion. Ook zit Exki in de binnenstad in Utrecht, Hollandse Toren.

Kende jij Exki al? En ben je al langsgeweest bij Exki?

Liefs Anniek

8 reacties

 • Reply
  evelien
  18 april, 2018 at 08:06

  Exki kende ik al van Den Haag! Ik wilde er toevallig vandaag heen gaan, wat ontzettend leuk dat het zich nu ook bevind in Utrecht!
  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   Anniek
   19 april, 2018 at 08:21

   Ik wist niet dat Exki ook al in Den Haag zit, leuk! Ga ik daar ook eens een keertje langs ☺ X

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  18 april, 2018 at 10:10

  Het ziet er zo leuk uit!

 • Reply
  Iris
  18 april, 2018 at 16:49

  Ik ga waarschijnlijk deze zomer nog een keer naar Utrecht, dus ik ga zeker even kijken!

 • Reply
  Marthe
  19 april, 2018 at 21:30

  Ziet er heeeeel lekker uit! Die zit ook in Antwerpen, maar ben er nog nooit geweest, maar ik ga het zeker eens doen na het zien van deze mooooie foto’s!

 • Reply
  Britt
  29 april, 2018 at 08:40

  In België zitten ze ook al een tijdje, amai de wortelcake is echt het beste ooooit, damn.

  • Reply
   Anniek
   4 mei, 2018 at 10:16

   Oehh, voor die wortelcake moet ik nog maar eens een keertje terug dan, denk ik ?

 • Reply
  Ton
  24 januari, 2019 at 12:56

  Volgens mij is Exki Utrecht nu defnitief gesloten. Eerst verhuisd, nu dicht. Een alternatief, SLA, in Hoog Catharijne ook. Tijd nog niet rijp voor deze formule(s)?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.