AAAH ik liet een helix piercing zetten! - GlowofbeautyGlowofbeauty

3 juli 2017

Al een tijdje dacht ik erover na om een helix piercing te laten zetten. En dan zo’n mooi subtiel gouden sieraadje erin, dat leek me zo mooi. Laatst hakte ik de knoop door en besloot ik het gewoon te doen. En afgelopen zaterdag zat ik daar dan, op de stoel in de piercing shop…. Ik deel mijn ervaring en laat je het resultaat zien!

Een goede piercing shop in Utrecht

Buiten de gaatjes in mijn oorlelletjes om (wat fout ging en die inmiddels al lang weer zijn dichtgegroeid) heb ik nog nooit een piercing laten zetten. Wel heb ik al een tijdje de wens om een helix piercing te laten zetten. Omdat ik best wel wat horrorverhalen had gehoord over helix piercings die verkeerd waren gezet, vond ik het belangrijk om goed uit te zoeken waar ik de piercing het beste kon laten zetten. Ik wilde het liefst naar een winkel in mijn woonplaats, Utrecht.

Na wat onderzoek uitgevoerd te hebben op internet, ontdekte ik dat de ‘Magic Piercing Shop’ in Utrecht een goede piercing shop scheen te zijn. Ik werd overtuigd door alle goede verhalen die ik las en afgelopen zaterdag was het zo ver: ik ging naar de Magic Piercing Shop. Mijn zus ging mee om me bij te staan :)

Hoe het ging

Toen we binnenstapten werden we meteen warm ontvangen. We kregen een kopje thee aangeboden en nadat ik vertelde dat ik graag een helix piercing wilde, gaven ze me informatie en moest ik een formulier invullen en ondertekenen. Dit was voor hen nodig om zeker te weten dat ik alle informatie over het nemen van de piercing had gelezen en zodat ze wisten of ik geen ziektes had waarbij het nemen van een piercing niet verstandig is.

Vervolgens ging ik zitten in de ‘pierce stoel’ en de piercer zetten met een stift een stipje waar hij mijn oor wilde piercen. Na even keuren bleek het dat ik de piercing iets hoger wilde hebben, en de piercer zette opnieuw een stipje. Yes, deze hoogte was goed.

Ik vond het best wel spannend, maar ook erg leuk!

‘Ben je er klaar voor?’ Een paar seconden later voelde ik de naald door mijn oor gaan. Meteen daarna deed de piercer het uitgekozen sieraadje in mijn oor en toen was het alweer klaar.

Deed het pijn? Ja, ik voelde wel echt even een pijnscheut. Maar dat duurde maar een heel even, een paar seconden. Het viel me reuze mee, hoewel ik het van tevoren dus wel spannend vond.

De helix piercing

Daar zit ‘ie dan, de piercing!

Ik kon van tevoren kiezen uit een aantal sieraadjes om erin te doen. Ik heb gekozen voor een heel klein, subtiel sieraadje. Eigenlijk wilde ik het liefste een gouden sieraad, maar als je je piercing net hebt gezet is dat niet aan te raden. Een sieraad van titanium is voor de eerste paar maanden het beste. Dit sieraad past niet per se heel goed bij me, maar voor nu is het prima. Zodra het kan wil ik er graag een heel klein gouden ringetje in doen.

Vlak na het piercen deed mijn oor nog wel een beetje zeer, hij voelde lichtelijk gloeiend aan. Nu, één dag later voel ik de piercing al veel minder zitten, al voelt het soms nog steeds wel gloeiend aan. Maar écht pijn doet het niet, het is niet zo storend. Al met al valt het me (tot nu toe) nog reuze mee!

Wat vind jij van mijn helix piercing? En heb jij zelf een piercing? Ik ben benieuwd!

Liefs Anniek

De piercing shop ‘Magic Piercing Shop‘ vind je in Utrecht, Predikherenstraat 1. Ik betaalde 35 euro voor mijn piercing inclusief sieraad en naverzorging.

28 comments on “AAAH ik liet een helix piercing zetten!”

  Amber
  3 juli, 2017

  Super leuk dat je een piercing hebt laten zetten, ziet er erg stijlvol uit! Wat mij betreft heb je een goeie shop gekozen, al meerdere piercings laten zetten en ben super tevreden met Toms gastvrijheid en deskundigheid!


  3 juli, 2017

  Wat ontzettend tof! Zelf heb ik geen piercings maar het staat je echt super goed. Fijn als je er straks andere ringetjes in mag doen.


  3 juli, 2017

  Het ziet er mooi uit! Zelf wil ik al zeker een jaar een helix, maar ik durf niet. Het liefst wil ik links een helix en rechts een lage helix zo rond de midden van mijn oor.

  Anniek
  4 juli, 2017

  Oeh ja, leuk ook om een helix in beide oren te laten piercen! Als je het echt graag wilt zou ik het gewoon doen :) Je moet even een paar seconden doorbijten, maar dat is het dan ook. Het viel mij erg mee! Liefs XX

  2 mei, 2018

  Hey ik ben bijna 14 jaar en ik wil graag een helix piercing nemen. Ik ben bang dat ik het te vroeg laat zetten voor mijn leeftijd, hoe oud was jij toen je het liet piercen? Veel liefs

  Anniek
  4 mei, 2018

  Hoi Kyla! Wat leuk dat jij ook graag een helix piercing wilt!

  Ik nam de helix piercing zelf toen ik 18 jaar was. Ik denk dat er in principe geen specifieke leeftijdsgrens is voor het nemen van een helix piercing. Wel moet je onder je 16e of 18e vaak een van je ouders meenemen. En daarnaast is het ook belangrijk om de tijd te nemen om erover na te denken of je écht een helix piercing wilt, en om de voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen :)

  Ik zou je aanraden om het er vooral even over te hebben met de mensen om je heen, zoals je ouders, zodat je ook weet of zij het oké vinden als je een helix piercing neemt :)

  Veel liefs, Anniek


  3 juli, 2017

  Bij hem heb ik ook meerdere piercings laten piercen! Mega fijne man die je echt geruststeld hè! Ziet er mooi uit, knap dat je het durfde. 😊😊


  3 juli, 2017

  Wat leuk, staat je ook heel mooi! Ik heb sinds 2 weken een tragus piercing en ik heb al 7 jaar een microdermal op mijn onderarm. Nooit spijt van gehad :) nog veel plezier ermee! X

  Anniek
  4 juli, 2017

  Dankjewel, lief! En wat leuk dat je net een tragus piercing hebt laten zetten, dat vind ik ook heel mooi!


  3 juli, 2017

  Leuk dat je een helix hebt laten zetten! Ik heb er ook een, zo blij mee. Al ging hij bij mij wel echt vaak ontsteken, maar gelukkig nu na langer dan een jaar niet meer haha dus nu ben ik ready voor een volgende :)


  3 juli, 2017

  Wauwie, wat gaaf zeg! Zelf ben ik echt een mietje in dat soort dingen, haha!


  3 juli, 2017

  Suuuper leuk!

  Liefs, Nathalie


  3 juli, 2017

  Wat leuk dat ej dat gedaan heb! Ik zelf heb een industrial en smiley piercing


  3 juli, 2017

  Ha, wat grappig, ik heb daar ook mijn piercings laten zetten :)! Twee helixen inmiddels, en een derde gaatje. Fijne shop inderdaad! En oh, ik weet ook nog precies hoe spannend het was voor de eerste keer. Maar inderdaad: het valt eigenlijk best mee! Ziet er heel mooi uit, fijn subtiel knopje. Al is een gouden ringetje ook super tof! Hopelijk geneest ‘ie mooi en snel :)!

  Anniek
  4 juli, 2017

  Jaa, ik vind jouw piercings ook zo tof! Grappig dat je bij dezelfde shop langs bent geweest!


  3 juli, 2017

  Oehh, zo tof dat je er een hebt laten zetten! Ik zou het ook wel willen, maar denk dat ik het nooit zo durven. Ben niet zo’n held met gaatjes of piercings zetten, haha!

  Anniek
  4 juli, 2017

  Ah dankjewel Fleur! Ik was ook echt bang voor de pijn, maar het viel (en valt!) me dus eigenlijk reuze mee. Wel grappig dat jij dan laatst twee tattoo’s hebt laten zetten, ik ben bij tattoo’s juist weer meer bang voor de pijn… Stoer! :) (en ze zijn zo leuk!)


  3 juli, 2017

  Het is mijn hoge pijndrempel die me tegenhoudt om het te laten doen, anders ja! Eigenlijk is dat bolletje best wel leuk!! (:


  3 juli, 2017

  Echt leuk! Ik wil zelf graag een helix, septum en neusvleugelpiercing, maar ik weet nog niet wat ik het liefste wil. Een septum is namelijk wel opvallend, maar indien nodig ook eenvoudig te verbergen en bijna pijnloos.

  Anniek
  4 juli, 2017

  Oeh, een septum en een neusvleugelpiercing zijn ook tof zeg! Lastig kiezen nog, wat de eerste gaat worden :) Ik ben benieuwd!


  3 juli, 2017

  Hij is moooooiii! Ik ben altijd een beetje bang voor helixpiercings, je hoort er inderdaad nare verhalen over en het lijkt me best wel pijnlijk. Maar het resultaat is geweldig! Ik kan me voorstellen dat je niet kan wachten tot je je sieraad mag wisselen. Malou x


  4 juli, 2017

  oh wat vet! ziet er soortvan eng uit, maar toch heel cool! x


  7 juli, 2017

  Wat leuk dat je er eentje hebt laten zetten! Ik twijfel altijd om er ook zo eentje te laten zetten. Maar mijn tweede oorgaatjes (als dat duidelijk is :p ) die gaan heel gemakkelijk ontsteken, dus ben wat bang dat dat met die helix ook gaat gebeuren… Benieuwd welk oorbelletje je er uiteindelijk in gaat zetten!


  9 juli, 2017

  Jaaa, love piercings en tatoeages. Ik wil eigenlijk een ringetje in mijn neus en een piercing halverwege mijn oor (is dat dan ook een helix?). Tijd om een afspraak te maken!


  Amber
  26 juli, 2017

  Ik heb een tijdje ook een helix en ga binnenkort meer sieraden ervoor halen want ik heb er maar 2.. Ik vind een helix echt heel mooi! Leuk!!


  Amber
  26 juli, 2017

  Ik wil heel graag meer piercings maar ik ben pas 15 en ja moet dus even wachten


  Lisa
  28 mei, 2018

  Ik wil ook al lang eentje. Maar ik heb zoveel schrik! Ik weet dat het maar een paar seconde pijn doet, maar ik heb meer schrik voor de pijn achteraf zoals tijdens het slapen of schrik dat het zou ontsteken. Ik ben al een jaar aan het twijfelen…

  Anniek
  8 juni, 2018

  Ah, vervelend! Het zetten van de piercing zelf doet inderdaad niet zoveel pijn. En achteraf is het vooral een kwestie van heel goed verzorgen. Je krijgt vaak van de piercingshop een soort ‘shampootje’ mee, waarmee je je piercing kan wassen. Het allerbelangrijkste is om je piercing na het wassen weer helemaal droog te maken met een keukenrolpapiertje. Als je de piercing goed droog houdt, heb je de minste kans op ontsteking.

  Ik heb de piercing nu bijna een jaar, en na 9 maanden merkte ik dat het wondje bijna helemaal genezen was. Het duurt dus wel even, maar dan heb je ook wat ;) In het algemeen heb ik er verder niet veel last van gehad (geen ontsteking o.i.d.), al was de piercing soms wel wat gevoelig.

  Ik hoop dat je een goede keuze kan gaan maken! Liefs! 💛