Mooie herfstplaatjes schieten. Met een snotneus.

herfstfoto's

Herfst. ‘s Ochtends vroeg. Zaterdag, een week geleden. Ik zette mijn voet buiten de deur, voelde wat kleine spettertjes op mijn gezicht neerkomen, en GENOOT.

Vorige week besloot ik mét een flinke snotneus, zoals het hoort in de herfst, naar buiten te gaan. Inclusief een camera om mijn nek, zakdoekjes in mijn jaszak en een stel stevige stappers aan mijn voeten. De herfst opsnuiven, vastleggen. En nu met jou delen. Geniet je met me mee?

herfst

Herfst. You hate it or you love it.

Of ik bij de haters of de liefhebbers hoor? Heel eerlijk: aan het eind van de zomer had ik er écht geen trek in. Al die regen, de kaal wordende bomen en gure winden… Van mij mocht dat warme zonnetje nog wel even blijven. 

Toen de herfst echter steeds dichterbij kwam, besloot ik dit jaar te gaan proberen zoveel mogelijk te genieten van de herfst. Of nee, niet te proberen, te DOEN! Met een positieve mindset wordt het leven, en ook de herfst, zoveel leuker. Dus ja, ook van de regen heb ik (meestal :) ) genoten. En van de blaadjes, de zonsondergangen, en de harde wind.

herfst besjes

eendjes

herfstboom

dode blaadjes

bomen

Nu het alweer bijna tijd is voor een nieuwe seizoenswisseling leek het me fijn om naar buiten te gaan, en de laatste herfstblaadjes vast te leggen. Om mijn toekomstige heimwee naar de herfst alvast een beetje in te kunnen perken, door iets te maken waar ik over een paar maanden weer op terug te kijken: deze foto’s.

herfst blaadjes

vogelhuisje

herfstblaadjes

winter besjes

En nu op naar de winter, waar ik eigenlijk een beetje tegenop zie. Die snijdende kou, ieeh! Maar hé: net zoals ik tegen mezelf zei in het begin van de herfst: ik ga extra hard genieten van datgene wat wél leuk is aan de winter. Dus, warme, knusse avondjes op de bank (met chocomel!): here I come!

Herfst en winter: yay or nay?

Liefs Anniek

 

24 reacties

 • Reply
  Marlotte
  29 november, 2015 at 07:42

  Wauw, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg! Ik ben niet zo dol op de herfst zelf, maar wel op de prachtige natuur en het licht.

 • Reply
  Daphne
  29 november, 2015 at 07:57

  Wauw, Anniek. Wat een mooie foto’s! Stiekem ben ik toch een beetje jaloers op jouw fotografie skills. hihi

 • Reply
  Frauke
  29 november, 2015 at 08:33

  Wat kan je toch hele mooie foto’s maken! Ziet er super uit. Ik vind de herfst leuk, tot op het punt dat het teveel begint te regenen en de blaadjes op de grond vies worden (deze week dus). Nu is het tijd voor een laagje wit dat dat alles weer bedekt. Bring it on ;-)! X

  • Reply
   Anniek
   1 december, 2015 at 07:44

   Yup, inderdaad, hélemaal mee eens: van mij mogen die natte blaadjes nu ook wel weer vervangen worden door een wit laagje! Dat betekent wel dat het dan eerst eigenlijk veel te koud moet worden, maar sneeuw is wel zó betoverend!

 • Reply
  BySilke
  29 november, 2015 at 08:59

  Yay voor chocomelk, maar nay voor dat stomme weer, bah! Je hebt dan echt meteen geen zin nog de deur uit te gaan, haha. Leuke foto’s hoor alweer, maar dat hoef ik je vast niet meer te vertellen :D

 • Reply
  Kirsten
  29 november, 2015 at 09:00

  Jij maakt zulke mooie foto’s hè! Zou soms wel willen dat ik dat zo goed zou kunnen :-)

  Na bijna elke dag kletsnat geregend te zijn en amper vooruit te komen op m’n fietsje, moet ik zeggen dat het wel extra fijn is om met een dekentje en een warme trui voor de openhaard te zitten. Het fijne stukje van de herfst/winter <3

 • Reply
  Daniëlle
  29 november, 2015 at 09:00

  Prachtige foto’s maak je zeg! En ja, de herfst kan prachtig zijn, vooral met die heerlijke laagstaande zon. De winter zie ik ook een beetje tegenop, maar met Kerst in het vooruitzicht komt het wel goed ☺️

 • Reply
  Suzanne
  29 november, 2015 at 10:05

  Prachtige foto’s, heerlijk om te zien!

 • Reply
  Gina
  29 november, 2015 at 12:52

  Wauw, wat een heerlijke foto’s om doorheen te scrollen! Ik vind de herfst nooit zo heel erg, maar de winter ben ik zelf wel minder fan van.. de sneeuw, gladheid, koude dagen:P

 • Reply
  Fleur Sophia
  29 november, 2015 at 13:15

  Wat een mooie gemaakte foto’s allemaal, Anniek! Mijn outfitpost, die jij hebt geschoten, staat trouwens weer online! ;-) X

  • Reply
   Anniek
   29 november, 2015 at 13:56

   Dankjewel Fleur! <3 En oeh, leuk, ik ga meteen even een kijkje nemen! :)

 • Reply
  Manon
  29 november, 2015 at 13:32

  Wauw zelfs met een snotneus kan je prachtige fotos maken , hihi x

 • Reply
  Emma
  29 november, 2015 at 13:42

  Ik ben een najaar/winter persoon! Heerlijk dat ik geen korte broeken meer aanhoef maar lekker comfy de deur uit kan gaan, hoewel ik op z’n tijd ook wel ontzettend kan genieten van die warme zonnestralen! Ik denk dat ieder seizoen zijn voordelen heeft!

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  29 november, 2015 at 15:35

  Oh erg mooie foto’s Anniek. Ik heb er ook al een aantal geschoten, want zoals je zegt, voor j het weet is het voorbij en dan heb je tenminste nog iets waar je je aan kan vastklampen, hihi. Ik ben echt zo’n herfstliefhebber dus ik ben al met een bang hartje aan het wachten tot het gedaan is, meh..

 • Reply
  Dascha
  29 november, 2015 at 16:05

  Wow, die 2e foto is echt prachtig! Naja, eigenlijk gewoon allemaal hihi.

  xoxo

 • Reply
  Iris
  29 november, 2015 at 18:05

  De herfst is helemaal prima, zolang het maar niet dagen achtereen stormt of regent.

 • Reply
  Milou Violet
  29 november, 2015 at 21:39

  Wauw, mooie foto’s! Ik hou wel van herfst, alleen de winter is écht te koud.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  29 november, 2015 at 22:12

  AAh, wat een sfeervolle foto’s!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  29 november, 2015 at 23:11

  Ik ben dol op de herfst en op je mooie foto’s! Mag ik vragen welke instellingen je vaak gebruikt qua diafragma en sluitertijd? Erg mooi!

  • Reply
   Anniek
   1 december, 2015 at 07:43

   Dankjewel Mieke! Qua instellingen varieer ik bij zo ongeveer elke foto weer, maar om de achtergrond wat vager te maken (wat ik vaak erg mooi vindt!) zorg ik dat ik een zo laag mogelijk diafragma heb!

 • Reply
  Alexandra
  30 november, 2015 at 11:21

  Heerlijke foto’s, de herstsfeer is heel fijn aanwezig! :)

  xx

 • Reply
  Kim
  1 december, 2015 at 15:40

  Die tweede foto vind ik erg mooi! De herfst is zo leuk wanneer de bladeren van die mooie kleuren krijgen. Jammer dat alles nu al van de bomen is. En de regen is ook een minpuntje.. Ik ben benieuwd wat de winter ons brengen gaat.

 • Reply
  Caitlyn
  1 december, 2015 at 17:41

  Wat een mooie foto’s!
  xx

 • Reply
  Florentine
  5 december, 2015 at 01:29

  Wauw, ik vind het zo mooi allemaal! En je maakt ook zulke onwijs mooie foto’s!! :-D

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.