Het geheim achter mijn lange, blonde lokken

blond lang haar

Hoe ik mijn haar zo lang heb gekregen, of dit mijn natuurlijke kleur is, welke shampoo’s en conditioners ik gebruik, of ik mijn haar dagelijks stijl, wat ik er allemaal insmeer voordat ik ‘s ochtends de deur uit stap… Wat is mijn geheim? Ik krijg er behoorlijk wat vragen over, en besloot om deze hele post te wijden aan: mijn HAAR!

haarbandjes

Ik zal het je meteen maar bekennen: ik ben een enorme kluns op het gebied van haar. Maar dan ook echt. Een goede staart heb ik me na enige oefening aan kunnen leren, maar veel verder dan dat gaan mijn vaardigheden niet. Invlechten heb ik ook wel een paar keer geprobeerd, maar nadat mijn haar steeds weer eindigde in één grote warboel heb ik de droom om dat te kunnen maar achter me gelaten. Precies hetzelfde geldt voor knotjes. Met mijn steile, gladde haar en mijn belabberde techniek zakken die binnen een paar minuten alweer uit.

Ook qua verzorging is mijn haar een beetje het achtergestelde kindje. Ik sta ‘s ochtends eerder een uur twijfelend voor mijn kledingkast,  dan dat ik me hele ochtend bezig houdt met wassen, föhnen en stijlen. Ik weet het niet, ik vind haar gewoon niet zo interessant.

blond haar

Een toverformule voor perfect lang haar heb ik dan ook niet zo 1, 2, 3 voor je klaar liggen. Maar, omdat jullie er al zoveel naar gevraagd hebben zal ik toch even langsgaan wat ik voor producten ik vaak gebruik, en hoe ik mijn haar verzorg. Let’s go!

Verzorging & producten

haarborstel

‘s Ochtends 6:20. De wekker gaat, ik spring uit bed, en een van de eerste dingen die ik doe is mijn gezicht wassen, en direct daarna eventjes een borstel door mijn haar halen. Mijn borstel is een hele simpele uit de Duitse drogisterij DM.

l'oreal texture dust

Wat ik daarna doe met mijn haar verschilt per dag. De ene dag maak ik gauw een strakke, hoge staart en doe ik voor de rest niet veel qua verzorging, maar stel ik laat mijn haar los hangen, dan vind ik een beetje volumepoeder toch wel fijn. Mijn haar is megastijl van zichzelf, en vaak nogal volumeloos. Een klein beetje poeder doet wonderen!

batiste droogshampoo

Ook handig: droogshampoo! Deze is toevallig van Batiste, een hele fijne variant, maar er zijn nog genoeg andere merken die goede droogshampoo verkopen. Als mijn haar een beetje vettig is kan ik hiermee het wassen nog een dagje uitstellen, en ook geeft het lekker veel volume.

andrélon shampoo conditioner

Mijn haar was ik ongeveer 1 keer in de vijf dagen, en wat voor shampoo of conditioner ik daarbij gebruik maakt me niet zoveel uit. Meestal hebben we thuis een aantal flessen van Andrelon staan, al heb ik laatst ook een conditioner van Guhl gebruikt die érg fijn was.

gliss kur masker

Af en toe een masker om mijn haar lekker te verwennen vind ik heerlijk! Deze van Gliss Kur is ideaal, je hoeft hem niet eens uit te wassen!

lang haar

Nog even over mijn haarkleur: die is helemaal natuurlijk. Ik ben een veel te grote schijterd om mijn haar in een andere kleur te durven verven, of om er zelfs maar een ander model in te laten knippen. :) Ik heb er ook niet zo’n behoefte aan, ik ben wel gelukkig met mijn kleur.

Dus, zoals ik al zei: echt een expert ben ik niet! Ik doe altijd maar een beetje wat, en gelukkig is mijn haar ook redelijk makkelijk.

En nu ben ik benieuwd naar jou: wat voor soort haar heb jij, en besteed jij er veel aandacht aan?

Liefs Anniek

 

32 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  5 mei, 2015 at 05:56

  Leuk om te lezen, je haar ziet er echt mooi en gezond uit! Ik gebruik ook meestal Andrelon. Mijn haar is best droog, dus ik gebruik na het douchen altijd een olie in de punten.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  5 mei, 2015 at 06:34

  Hahah, leuk om te lezen! Je haar is zooo mooi! Ik heb laatst mijn haar afgeknipt omdat het dood was aan de onderkant, maar ik ga denk ik dat masker ook gebruiken, die klinkt heel fijn! Liefs

 • Reply
  Klaske
  5 mei, 2015 at 06:34

  Echt leuk geschreven Anniek! Je hebt heel mooi haar. Ik doe qua haarverzorging eigenlijk bijna niks met mijn haar, want zodra ik al die producten met van die vrouwen met dat onwijs glanzende haar ga gebruiken, wordt mijn haar een grote vette bende. Dus doe ik maar zo min mogelijk met mijn haar en dat gaat ook prima:) Zoals mijn haar nu is, ben ik er wel tevreden mee. X Klaske

 • Reply
  Elise
  5 mei, 2015 at 07:06

  Oeeh leuk! De formule voor lang haar is om het lekker te laten groeien. Dod. Puntjes alleen afknippen als je haar suikerspinachtig wordt. Ik gebruik zelf ook Andrelon voor shamoo en conditioner van de lidl. Daar wordt mn haar super zacht van. Om het te verzorgen gebruik ik anti klit spray van andrelon en taft krulmousse. Daar wordt mijn haar stukken minder pluizig van en krult het een beetje in plaats van de slag die ik heb. Ik gebruik die echt elke dag. Verder heb ik redelijk wat haarverzorgingsproducten maar die gebruik ik niet heel vaak.

  • Reply
   Anniek
   6 mei, 2015 at 06:40

   Haha, dat probleem heb ik ook! Ik heb nog een heleboel haarverzorgingsproducten liggen, maar gebruiken? Dat komt er niet zo vaak van :)

 • Reply
  Mira
  5 mei, 2015 at 07:24

  Prachtig haar heb je, grappig om te lezen dat het je eigenlijk niet zo veel boeit hihi. Ik heb superweinig en heel dun haar dat ook nog eens extreem uit valt, geen feest dus.

 • Reply
  BySilke
  5 mei, 2015 at 07:53

  Wow, je wast het slechts om de 5 dagen! Wou dat ik mijn haar ook zo kon ‘trainen’! Ik heb eigenlijk het tegenovergestelde haar als jij: bruin met krullen, haha. Maar ik verzorg het ongeveer gelijk! Al kam ik het niet ;)

 • Reply
  Dagmar
  5 mei, 2015 at 08:00

  Aah wat een superleuk artikel, geweldig hoe je het beschrijft ik word er helemaal happy van! En je haar is echt prachtig, ik ben er fan van :D

 • Reply
  Jill
  5 mei, 2015 at 08:11

  Leuk geschreven:) Je hebt echt zi mooi haar! Ik heb best veel haar, het is dun haar maar omdat het zoveel is heb ik toch wel een flinke bos. Ook heb ik van mezelf een beetje slag en daar ben ik eel blij mee:) Ik smeer eigenlijk niet zoveel spul in mn haar. Ik douche met een shampoo en cond… Hoe schrijf je dat ook al weer?:) En ik gebruik soms droog shampoo als ik dat in huis heb. Verder ben ben ik wel blij dat ik een beeeetje kapselskills heb, haha!
  X Jill

 • Reply
  Merel
  5 mei, 2015 at 09:01

  Je haarkleur is zo mooi! Lijkt wel een beetje balayage. Ik heb heel dun haar en het klit héul snel… Ik ben ook niet zo met m’n haar bezig. Verder dan een staart kunnen maken gaat het bij mij ook niet inderdaad haha.

 • Reply
  Lisa
  5 mei, 2015 at 10:19

  Haha dit is zo herkenbaar! Ik heb ook echt van dat gladde en steile (en fijne) haar dus ik kan er niks mee. Verder verzorg ik het ook nauwelijks. Eigenlijk gebruik ik alleen maar shampoo want van conditioner gaat mijn haar alleen maar hangen. En verven durf ik ook echt niet! Verder ziet je haar er wel heel goed en gezond uit!

  Ik heb het alleen wel een stuk korter omdat ik me anders echt erger aan mijn hangende haar, haha. Mensen om me heen zijn wel altijd jaloers omdat ik mijn haar niet hoef te steilen (terwijl ik juist weer volume wil haha) en mijn haar gewoon kan borstelen zonder dat het pluist. Maar ach, volgens mij hebben mensen nooit het haar dat ze willen.

 • Reply
  Celeste
  5 mei, 2015 at 10:41

  Wat leuk om te lezen zeg! Ik doe zelf eigenlijk niet zo veel op het gebied van mijn haar, het zit meestal van nature wel (heb ik geluk mee hoor). Wel heb ik iedere zes weken zo’n beetje een andere haarkleur haha. Maar met de juiste shampoo en conditioner kan mijn haar dat wel allemaal hebben, gelukkig.

 • Reply
  Judith
  5 mei, 2015 at 12:46

  Leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven! En je haarkleur is natuurlijk? WAUW, ik ben onwijs jaloers! XO

 • Reply
  Anna
  5 mei, 2015 at 14:13

  Wat leuk om te lezen! Het heeft ook veel met aanleg te maken en met je voeding denk ik. Ik verzorg mijn haar heel goed, maar het krult en is erg dun, daardoor breekt het gewoon sneller af. Een feit. Heel jammer, maar mijn haar zal nooit super lang worden zonder helemaal dood te zijn aan de onderkant!

 • Reply
  Denise
  5 mei, 2015 at 14:32

  Je hebt inderdaad prachtig haar, ben er zuinig op! <3

 • Reply
  Kaoutar
  5 mei, 2015 at 15:22

  Wat heb je prachtig lang haar! Wow om de 5 dagen wassen, ik wou dat ik ht kon :D Bedankt voor het delen van je producten! :D

 • Reply
  Manon
  5 mei, 2015 at 15:25

  Leuk om te lezen, jij hebt echt mooi lang haar !

 • Reply
  Lydia
  5 mei, 2015 at 15:39

  Ik durf zelf ook niet veel met mijn haren te doen. Vorig jaar was ik dat zo zat dat ik er een heel stuk af heb laten knippen, maar wat had ik daar spijt van zeg … Ik heb slag in mijn haren, maar als ze te kort zijn zit de slag net op de verkeerde plek en dan ziet het er niet uit haha.. Ik heb dit jaar voor het aller eerst mijn haren geverfd. Heb ombre effect laten doen, niet heel gedurfd maar goed het is een begin. Zelf gebruik ik weinig producten voor mijn haren, af en toe een maskertje erin en verder eigenlijk niks. Ik was mijn haren wel redelijk vaak, drie keer per week sowieso. Ik heb geprobeerd het te reduceren, maar het lukt me niet zo goed.

 • Reply
  ohjustthatgirl
  5 mei, 2015 at 16:06

  waauw! Ik ben echt jaloers op jouw haar, ik zou het ook wel zo lang willen ;). Zelf durf ik het ook nooit echt om een nieuw, heel ander model in m’n haar te laten knippen, haha. Je haar ziet er erg verzorgd uit trouwens en een leuk artikel! X

 • Reply
  Caitlyn
  5 mei, 2015 at 16:24

  Je haar ziet er altijd zo mooi uit,
  ik steek redelijk wat moeite in het mijne
  en toch ziet het er altijd pluizig uit.
  Maar ik heb besloten dat het me niet meer kan
  schelen en nu doe ik enkel nog wat verzorging
  en een goede borstel en dat vind ik genoeg.
  Elke week mijn haar föhnen vind ik te veel werk
  en doe ik dus enkel voor een feestje.
  Mijn haar heeft in tegenstelling tot de jouwe wel
  al redelijk wat kleur veranderingen ondergaan.
  Ik vond mijn lang bruin haar zo saai omdat mijn bruin
  geen schakeringen had maar nu met een paar lichte plukken
  in vind ik het best oké :)
  xx

 • Reply
  Renate
  5 mei, 2015 at 16:57

  Nu nog de vraag, hoe vaak ga je naar de kapper?
  Ik vind het tof dat je haar een natuurlijke ombre heeft.

  • Reply
   Anniek
   6 mei, 2015 at 06:39

   Ik ga nooit naar de kapper! Omdat ik zo’n makkelijk kapsel heb knipt mijn moeder het altijd, eens in de paar maanden. Ik denk zo’n 3 keer per jaar. Lekker makkelijk :)

 • Reply
  Eline
  5 mei, 2015 at 16:59

  Leuk artikel en je haar is inderdaad echt prachtig!

 • Reply
  Iris
  5 mei, 2015 at 17:17

  Mijn haarroutine bestaat uit shampoo, conditioner en een borstel. Ik maak alleen een staart als het nodig is. Je hebt wel echt supermooi haar.

 • Reply
  engelina
  5 mei, 2015 at 19:10

  Ik ben best veel met mijn haar bezig omdat ik het regelmatig verf of het in een ander model knip of laat knippen . Daarbij is beschadigd mijn haar nogal snel en aangezien ik van mezelf krul haar heb en dat niet altijd even handig vind heb ik aardig veel producten nodig .

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  5 mei, 2015 at 19:46

  Je haar is prachtig! Ik doe zelf ook weinig met mn haar, maar wil mn lange lokken niet afknippen!

 • Reply
  Florentine
  5 mei, 2015 at 21:54

  Leuk artikel, je hebt ook zulk mooi haar!!!

 • Reply
  Justine
  5 mei, 2015 at 22:07

  leuk om te lezen! Ik heb zelf ook heel lang haar, zonder model eigenlijk. Ik ben dn ook aan het sparen, zodat ik het binnenkort kan doneren. Daarna wil ik er van alles mee gaan doen haha. Mijn ultieme tip: niet te vaak wassen. 2 keer per week is eigenlijk al meer dan voldoende. :)

 • Reply
  Sanne
  5 mei, 2015 at 22:22

  haha herkenbaar! Ik krijg zelf ook regelmatig de vraag wat ik allemaal met mijn haar doe en hoe ik föhn (én of het van mezelf is, haha). En dat ook terwijl ik een dramaqueen ben met mijn haar :p

 • Reply
  Denise Joanne
  6 mei, 2015 at 07:56

  Jouw haar is mijn droom haha.. :’) Echt prachtig!
  Mijn haar is extreem dun, breekbaar en pluizig. Het groeit niet langer dan een paar cm onder mijn schouder, want daarna breekt het gewoon af (probeer het al vanaf m’n 12e te laten groeien en ik ben nu 23.. Het is nooit langer geworden)
  Wees maar héél trots op jouw koppie, want ik heb helaas heel wat ellende meegemaakt door mijn haar!

 • Reply
  Zonnewolk
  6 mei, 2015 at 18:14

  Wauw! Wat knap dat je je haar maar 1 keer in de 5 dagen hoeft te wassen! Bij mij is het dan al heel erg vettig… :(
  Je hebt dus gewoon erg geluk met je mooie lokken! Zou willen dat ik het ooit zo lang zou kunnen krijgen!
  Mooie blog heb je ook!

 • Reply
  Marleen
  7 mei, 2015 at 21:21

  Haha leuk om te lezen, wat schrijf je ook leuk! Je haar is prachtig :) xx

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.