Hoe kan je een felle kleur in je ooglook verwerken?

Nu het zomer wordt komen de neon kleurtjes weer helemaal in. Ook is het leuk om dat in je make-up te verwerken, maar dat is best lastig. Want hoe kun je bijvoorbeeld een lastige kleur als oranje subtiel in je ooglook verwerken zonder dat het lijkt alsof je een clown bent?! Vandaag help ik jullie een stapje opweg!

DSC08835

Voor deze ooglook was ik opzoek in mijn stash naar oranje oogschaduws. Nou, ik kan je vertellen, ik moest wel even zoeken. Zo vaak koop en draag ik oranje oogschaduw namelijk niet :) Maar in het technic electric palet kwam ik hem tegen, naast allemaal andere felle, goedgepigmenteerde kleurtjes.

DSC08800

Als eerste de basislook, hier ga ik niet te diep op in want het gaat erom hoe je oranje mooi kan verwerken in een look. Als basis heb ik eerst een primer van de Sephora aangebracht. Dit zorgt er ook voor dat de kleuren mooi op hun plek blijven zitten en in de loop van de dag niet te erg in elkaar over lopen. Toen bracht ik de kleur linksboven aan, de gele kleur, over mijn hele ooglid. Met een zachte fluffy kwast bracht ik de koperkleur (die naast de oranje) aan in mijn buitenste ooghoek en dit blendde ik mooi uit.

DSC08793

Nu dip ik zachtjes met een fluffy kwast in de oranje kleur. Pak niet meteen heel veel, je kan het altijd nog opbouwen tot een sterkte die jij mooi vindt. De oranje breng ik zachtjes vegend aan in mijn buitenste ooghoek, in het ‘c-tje’.

DSC08796

Zoals je ziet heb ik het niet heel erg fel gemaakt, het lijkt haast nog een beetje koper. Maar het geeft wel nét dat zomerse accentje.

DSC08838

DSC08839

Zo kun je dus oranje subtiel in je ooglook verwerken. Niet te veel in één keer gebruiken, zodat je het altijd kunt opbouwen. Ook is het handig om er op te letten met welke kleuren je de oranje combineert. Gebruik het liefst neutrale kleuren, zodat het niet één grote kleuren warboel wordt en je het voor de rest een beetje rustig houdt.

Experimenteren jullie wel eens met felle neonkleurtjes?

Liefs Anniek

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.