Dit natuurgebied is zo mooi dat ik het haast niet kan geloven

Afgelopen maandag besloot ik mijn colleges te skippen en reisde ik af naar België. Daar ontdekte ik een natuurgebied dat zo mooi is dat ik het haast niet kon geloven. Ik laat jullie er ontzettend graag in delen. Kijk mee naar mijn avonturen in: de Hoge Venen!

Locatie: De Hoge Venen, België

Afgelopen weekend waren mijn ouders vakantie aan het vieren in Limburg. Ze zaten in een mooi huisje, genoten van het prachtige weer en van de rust die in de omgeving heerste. Zo fijn voor ze! Ondertussen was ik gewoon in Utrecht. Ik heb over een week tentamens, wat betekent dat ik nu veel aan het leren ben en enigszins een kluizenaarsleven leid.

Zondag belde ik even met mijn moeder. Plotseling nodigde ze me uit om langs te komen. En hoewel het eigenlijk totaal niet op mijn planning stond om er tussenuit te gaan, besloot ik mijn spulletjes te pakken en ook naar Limburg te komen. Met als voorwaarde dat we er samen een mooie wandeling in de natuur zouden gaan maken, het zou namelijk prachtig weer worden.

Nou, die mooie wandeling, die is gelukt. Maandag trokken we er met z’n drieën op uit en hebben we een hele dag gewandeld in de Hoge Venen, een natuurgebied net over de grens in België.

Terwijl we aan het lopen waren, kwamen we de prachtigste plekjes tegen. Van stukken heel dicht bos tot een open ven, meertjes, beekjes en bomen in allerlei herfstkleuren. En dat allemaal in de volle zon.

Uiteindelijk hebben we zo’n twintig kilometer gelopen. Iets meer dan gepland (lang leve verdwaalsessies), maar dat maakte niet uit. Het was het meer dan waard. De Hoge Venen, zeker een aanrader om eens naartoe te gaan!

Ben jij weleens in de Hoge Venen geweest? En houd jij van wandelen of niet zo?

Liefs Anniek

16 reacties

 • Reply
  Femke
  19 oktober, 2017 at 07:58

  Wauw, dit ziet er echt heel prachtig en inspirerend uit, zeg!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  19 oktober, 2017 at 09:45

  Wauw, heel mooie foto’s zeg! Ik ben nog nooit op de Hoge Venen geweest, maar ik vind stukken wandelen wel leuk om te doen. :)

 • Reply
  Iris
  19 oktober, 2017 at 09:47

  Wat een mooi gebied! Ik ben er nog nooit geweest, maar als wandelaar/natuurliefhebber lijkt het me een leuk uitje.

 • Reply
  Silke
  19 oktober, 2017 at 10:51

  Wauw, als belgje ben ik hier eigenlijk nog nooit naartoe geweest (wel eens als baby’tje, maar daar weet ik niets meer van haha), maar ik ben wel meteen weg van je foto’s. Hier moet ik dus zeker ook eens langs! Die foto van jij die naar rechts kijkt (in profiel) is trouwens echt súper mooi. Liefs!

  • Reply
   Anniek
   21 oktober, 2017 at 07:20

   Ah ja, voor jou is het dan relatief best wel dichtbij denk ik! Ik kan het je zéker aanraden om er eens naartoe te gaan ? En dankjewel, lief van je! X

 • Reply
  Anne-Sterre
  19 oktober, 2017 at 13:51

  Prachtig! Zeker zo met die herfstzon geeft het zo’n betoverende sfeer.

  • Reply
   Anniek
   21 oktober, 2017 at 07:18

   Ja inderdaad, dat zonnetje deed het ‘m! ☺ X

 • Reply
  Laura
  19 oktober, 2017 at 17:11

  oeh, super mooi en tof en fijn zo’n natuurgebied!

 • Reply
  Maxime
  20 oktober, 2017 at 07:31

  Wooooooh Anniek wat een prachtige foto’s!
  Het gaat helemaal kriebelen weer om terug te gaan naar Limburg.
  Was er afgelopen weekend nog even twee daagjes, en dat was ook zo fijn! Vroeg opgestaan om het golden hour mee te maken :)
  Ga dit gebied zeker onthouden, het ziet er zo mooi uit!

  Succes met je tentamens, you go girl!!!
  Liefs van Max

  • Reply
   Anniek
   21 oktober, 2017 at 07:18

   Ah, wat leuk dat jij er ook net geweest bent Max! Ik zag je foto van het golden hour op je Instagram, ZO mooi en bijzonder. En lief, dankjewel! ❤

 • Reply
  Suzanne
  20 oktober, 2017 at 16:55

  Zo fijn, een wandeling door de natuur!

 • Reply
  Janna
  21 oktober, 2017 at 10:16

  Wow, dat ziet er zo mooi uit! En wat leuk zo’n spontaan reisje :)

 • Reply
  Melissa Van Lommel
  21 oktober, 2017 at 14:36

  Prachtig! Ik woon dan in België en ben er nog niet geweest, schande! Staat nu wel op mijn planning!

  Ook je foto’s zijn prachtig! Wat voor toestel/ lens gebruik je?

  ? Melissa

 • Reply
  Kim
  25 oktober, 2017 at 20:49

  Als Belg al ongelooflijk veel over gehoord maar er nog nooit geweest, shame on me! Tijd om daar verandering in te brengen.

 • Reply
  Renate
  30 oktober, 2017 at 22:45

  Wat een prachtige foto’s. Ik ben wel eens benieuwd hoe jij je foto’s bewerkt. Misschien een idee voor een blogpost?

  • Reply
   Anniek
   31 oktober, 2017 at 09:16

   Ah dankjewel Renatie, lief! En goed idee, ik houd het even in mijn achterhoofd! X

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.