CREATIEVE HOTSPOT: DE SNORFABRIEK

Een oude industriële loods vol met toffe werkplekken van kunstenaars, mooie design en vintage spulletjes, met een café in een kas met heel veel plantjes… toen ik De Snorfabriek ontdekte, werd ik metéén enthousiast. Wat een gave, inspirerende plek is dit!

De Snorfabriek

Voordat ik jullie meteen zal overladen met een hele hoop foto’s, zal ik jullie eerst wat meer vertellen over De Snorfabriek.

De Snorfabriek is ontstaan vanuit een initiatief van uitgeverij Snor. Uitgeverij Snor was op zoek naar een locatie voor hun jaarlijkse festival, en ze kwamen terecht bij een oude loods van NS, in Utrecht. Samen met bevriende kunstenaars, schrijvers, fotografen en andere creatievelingen bouwden ze de loods om tot een levende ontmoetingsplek. Nadat het festival was afgelopen, besloten ze er te blijven.

Wat je kan vinden in de Snorfabriek? Van alles! Het is echt een creatief nest!  Je vindt er illustrators, stylisten, kunstenaars, allerlei workshopplekken (bijvoorbeeld om ukulele te leren spelen in 2 uur!), een winkeltje met allerlei mooie boeken, planten en servies en een café.

Op de website van de Snorfabriek kan je precies zien wat voor dingen er te doen zijn. Zo zijn er ook dus op regelmatig workshops, voorstellingen en trainingen.

Mijn bezoekje

Ik ben zelf afgelopen zaterdagochtend langs geweest bij de Snorfabriek, samen met mijn moeder. We hadden er ergens over gelezen en het klonk zó tof: hier wilden we heen!

De Snorfabriek ligt iets uit het centrum van Utrecht. Wij gingen er op de fiets heen, maar met de bus is het denk ik ook makkelijk te bereiken. Toen we aankwamen was het er heel rustig, er waren niet veel kunstenaars aan het werk. Misschien omdat het zaterdag was, of vanwege de ochtend?

Dat het rustig was maakte niet uit, daardoor konden we lekker op ons gemakje rondkijken en alles bewonderen! We eindigden in het ontzettend leuke café (in een kas!), waar we lekker geluncht hebben.

Het café

Het café zit in een kas die ín de loods staat. Het staat er vol met plantjes en prachtige meubels. Met een rustig muziekje op de achtergrond dronken mijn moeder en ik verse munt- en gemberthee, en we aten twee heerlijke broodjes. Ik denk dat dit ook een fijne plek is om te flexwerken!

Ik hoop dat ik je door middel van mijn verhaal en de foto’s heb kunnen overtuigen om eens langs te gaan bij de Snorfabriek. Want dit is léuk!

Lijkt de Snorfabriek je leuk?

Liefs Anniek

 

 

10 reacties

 • Reply
  evelien
  27 april, 2017 at 08:45

  Oh ik ben helemaal overtuigd! Wat een leuke hotspot, wat ziet het er gezellig uit en wat een sfeer. <3 ik vind de styling er ook erg leuk uit zien!

  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   Anniek
   1 mei, 2017 at 16:21

   Ja klopt, de styling is echt PERFECT! Echt heel tof om eens langs te gaan! :)

 • Reply
  Janneke
  27 april, 2017 at 09:43

  Wauw! Het ziet er zo leuk en gezellig uit! Je hebt ook weer prachtige foto’s gemaakt. x

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  27 april, 2017 at 12:42

  Ik ga hier zeker een keertje heen :)

 • Reply
  Iris
  28 april, 2017 at 08:15

  Jaa dit is zo’n leuke plek:)!

 • Reply
  Marion
  28 april, 2017 at 15:11

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Lijkt me een erg toffe hotspot :)

 • Reply
  Arjanne
  29 april, 2017 at 08:37

  Ahh wat een toffe plek! Ziet er zo inspirerend uit! Hier ga ik zeker eens langs, de volgende keer dat ik in Utrecht ben (en met wie ik dan ben, die sleep ik dan gewoon lekker mee :)

  • Reply
   Anniek
   1 mei, 2017 at 16:19

   Haha, liefde voor je enthousiasme! En moet je vooral doen!

 • Reply
  Maxime
  29 april, 2017 at 11:00

  Hoe leuk! Ik kom zelf uit België, maar als ik ooit eens naar Utrecht ga, dan hou ik deze hotspot in m’n hoofd!

 • Reply
  Quinty
  29 april, 2017 at 14:26

  Het ziet er heel leuk -en lekker- uit!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.