Hotspot / vintage snuffelen bij Het Kaufhaus

kaufhaus

Goed gesorteerde vintage kleding voor een heel klein prijsje. En ook perzische tapijten, minimalistische plantjes en andere toffe interieurspulletjes. Met achterin de winkel een gezellig hoekje om een kopje thee te drinken en elkaar te ontmoeten. Dat is Het Kaufhaus. Ik werd er héél erg blij van. En ik denk jij ook. Onder andere mijn trui uit de outfitpost van gisteren kwam er vandaan!

Het Kaufhaus

Vintage kleding is leuk. Gek. Uniek. Hebben een verhaal. Ik houd ervan! Maar hoe fijn ik het ook vind om lekker rond te snuffelen in vintage winkels, vaak vind ik het nog best wel lastig om ook echt met iets moois thuis te komen. Gewoon omdat vintage winkels voor mij vaak iets te overwhelming zijn, te druk en te vol.

Bij Het Kaufhaus is dat anders. De kleding hangt netjes aan de rekken, allemaal op kleur. Ze hebben ontzettend veel, maar ondanks dat ziet de winkel er wel netjes en overzichtelijk uit. Je raakt de weg er niet kwijt. Kijk maar eens mee!

vintage shop utrecht

pastelgroen shirt

Als je binnenkomt staan er meteen een heleboel leuke Allstars, lookalike waterschoentjes en vrolijk gekleurde marble shirtjes je aan te staren.

kaufhaus utrecht

Kijk dan, dat leuke viooltje aan de muur! De winkel is onwijs leuk en gezellig ingericht, met veel kleine hebbedingetjes en bijzondere items.

kaufhaus vintage

Alle kleding in de winkel hangt op kleur, wat ik persoonlijk heel fijn vind. Zo kan je meteen naar de rekken lopen met de kleuren die mij goed staan, en hoef je niet eindeloos alle rekken door te spitten. Check trouwens eens die gele regenlaarsjes rechtsboven, zo cute!

minimalistische plant

Ok, het hipstergehalte schiet nóg weer wat omhoog met alle geweldige plantjes die door de hele winkel heen verspreid zijn. Ik vind ze leuk. En wil ik ze eigenlijk gewoon allemaal mee naar huis nemen.

vintage jeans

Er is ook een heel rek vol met mooie vintage jeans van écht goede kwaliteit! Helaas zat er op het moment dat ik er was geen broek tussen in mijn maat, want oeh, die stoffen waren zo mooi..

het kaufhaus utrecht

AAAH deze plant! Ik wil!

het kaufhaus vintage

Het Kaufhaus heeft ook een heleboel tassen in haar collectie. Zelf zag ik een gaaf klein tasje liggen, die een beetje leek op zo’n ouderwetse leren cameratas. Ik moest mezelf inhouden :)

het kaufhaus

kledinghangers

Passen in een geïmproviseerde paskamer!

bijzonder bier

Op de plankjes boven de rekken staan allemaal leuke hebbedingetjes. Zoals deze bijzondere biertjes.

lp

Ook aan langspeelplaten geen tekort. Deze vond ik trouwens wel nog best prijzig…

vintage kaufhaus

Met een mooi papieren tasje én een big smile op mijn gezicht liep ik de winkel weer uit. Wat een tof plekje is dit! En het leuke is: Het Kaufhaus is in hartje Utrecht gevestigd, net buiten Hoog Catherijne. Van lang lopen en zoeken is dus geen sprake. En oh, als je wilt weten wat ik gekocht heb, neem dan even hier een kijkje.

Kom jij weleens bij een vintage winkel? En wat vind je van Het Kaufhaus?

Liefs Anniek

 

27 reacties

 • Reply
  Dina
  17 oktober, 2015 at 05:28

  Dit lijkt mij ook echt gewoon een heel leuk winkeltje om gewoon even te kijken!

 • Reply
  Marlotte
  17 oktober, 2015 at 06:56

  Kaufhaus ziet er zo prachtig uit, alleen al die inrichting. Wauw! Mooie foto’s heb je gemaakt! Ook leuk dat ze platen verkopen, alleen inderdaad wel wat prijzig. Jammer!

 • Reply
  Emma
  17 oktober, 2015 at 07:20

  Het Kaufhaus lijkt me nou echt een geweldige winkel! Daar ga ik héél binnenkort eens heen!

 • Reply
  Caitlyn
  17 oktober, 2015 at 08:11

  Om mijn kot in te richten zocht ik naar de perfecte zetel maar die was onmogelijk te vinden. Tot mijn oma het idee gaf om in de kringloopwinkel te gaan kijken. De zetel was meteen gevonden voor zo’n zacht prijsje en ik ben er dol op. Sindsdien zie ik echt de charme in van zo’n winkel.
  xx

 • Reply
  Sophie
  17 oktober, 2015 at 08:21

  Ik vind Kaufhaus ook echt geweldig! Ik draag zelf bijna alleen maar vintage, maar ik snap dat als je er nog niet helemaal in thuis bent dat andere vintage winkels heel overwhelming kunnen zijn. Kaufhaus is inderdaad heel fijn ingericht en heel geordend! Mijn absolute favoriet is Marbles (heeft verschillende vestigingen in Amsterdam), dus als je daar eens bent moet je er zeker eens langsgaan.

 • Reply
  Eline
  17 oktober, 2015 at 08:44

  Wat een ontzettend leuk winkeltje! Het ziet er allemaal zo mooi en gezellig uit. Heel leuk om door heen te wandelen en mooie spulletjes uit te zoeken

 • Reply
  Robin Duin
  17 oktober, 2015 at 08:50

  Het ziet er echt heel erg leuk uit, daar wil ik zeker een keer naar toe gaan! Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  17 oktober, 2015 at 09:03

  Wat een leuke winkel! Echt een snoepwinkel waar je kleine schatten vindt :). Een leuke momjeans zou mij nog wel van pas komen, wie weet dat je die daar ook wel kan vinden. Als ik een keertje in Uttrecht ben, neem ik zeker een kijkje!

 • Reply
  Tineke
  17 oktober, 2015 at 09:04

  Wat een prachtige foto`s! Ik ben wel eens in een tweedehands winkel geweest, maar heb het idee dat ik de echt goede adresjes niet ken. Ik kan namelijk nooit wat leuks vinden.
  Liefs

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  17 oktober, 2015 at 09:19

  Ik kende Het Kaufhaus nog niet maar het ziet er echt leuk uit! X

 • Reply
  Renske
  17 oktober, 2015 at 11:17

  Ooh, een heerlijk snuffelwinkeltje! Die biertjes vind ik te gek zeg. :)

 • Reply
  Anne-Sterre
  17 oktober, 2015 at 12:02

  Dit is echt een toffe winkel, gewoon alleen al om je ogen uit te kijken!

 • Reply
  Hanna
  17 oktober, 2015 at 14:17

  Oeeeh! Ik word helemaal excited van je blog ;) Ik heb toevallig ook een artikeltje geschreven over een tweedehands/vintage winkeltje! Je hebt een super leuke blog zeg! Leuk artikeltjes

  • Reply
   Anniek
   17 oktober, 2015 at 15:39

   Ah dankjewel Hanna, wat een onwijs lieve reactie! <3 Ga zo jouw artikeltje eens lezen :)

 • Reply
  Chahrazad
  17 oktober, 2015 at 15:08

  Wat een leuk, schattige winkel!

 • Reply
  Lisa
  17 oktober, 2015 at 15:31

  Ik zag het al voorbijkomen op Instagram. Ziet er zo leuk uit <3 Waarom moet Utrecht nou weer zo ver zijn…zucht

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  17 oktober, 2015 at 16:04

  Omg!!! Dat is echt de perfecte winkel voor mij, hoe mooi!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  17 oktober, 2015 at 17:15

  Oh, ik ben dol op dit soort zaakjes! Het ziet er ook zo gezellig uit!

 • Reply
  Esmée
  18 oktober, 2015 at 07:26

  Het kaufhaus is zo’n gave vintage winkel! Ik heb een tijdje geleden een heel leuk hemdje gepast, maar die niet genomen. Tja, daar heb ik toch wel spijt van want hij was heel goedkoop en leuk.

 • Reply
  anna
  18 oktober, 2015 at 13:38

  Wat leuk! Daar ga ik zeker een keer heen, aangezien ik in Utrecht woon. In Groningen heb je ook zo’n leuke vintage winkel die er een beetje op lijkt, Stardust heet het!

 • Reply
  Riemke
  18 oktober, 2015 at 21:11

  Wat een super leuke winkel! En mooie foto’s heb je ook gemaakt. :) Ik krijg zin om meteen op de trein te stappen, hihi. :) Liefs!

 • Reply
  Willemieke
  19 oktober, 2015 at 11:50

  Leuuk! Ik liep in Utrecht en toen kwam ik ook het Kaufhaus tegen :) Zag er erg leuk uit!

 • Reply
  Annemijn
  19 oktober, 2015 at 15:00

  Superleuk, hier wil ik een keer heen! Ik ben gek op koopjes scoren :)

 • Reply
  Anna
  19 oktober, 2015 at 21:13

  Jaaaaa, een van mijn meest favoriete winkels. Hier word ik blij van :)! Mooie foto’s ook. Ik ga dit artikel noemen in mijn rubriek Blog love Tuesday, morgen komt het online!

  • Reply
   Anniek
   20 oktober, 2015 at 05:41

   Ah wat leuk Anna! Dankjewel, ik ben heel benieuwd :)

 • Reply
  Sonja
  20 oktober, 2015 at 08:47

  Oeh het Kaufhaus, ik vind het ook zooo leuk!! Je hebt ook hele mooie foto’s gemaakt daar:)

 • Reply
  Leanne | Miss Nagellak
  23 oktober, 2015 at 18:37

  Mooie foto’s! <3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.