Hotspots in Antwerpen

Drie weken geleden stapte ik de bus in, ready voor een bliksembezoekje aan Antwerpen! In twee dagen struinde ik de hele stad door. Ik ontdekte leuke eettentjes, vintage winkeltjes, een botanische tuin en andere must see’s. Dit zijn de hotspots in Antwerpen! 

Hotspots in Antwerpen

De twee dagen dat ik in Antwerpen was, heb ik een hoop gezien. Ik sliep op uitnodiging van LivingComfort in een onwijs mooie suite (check hier mijn foto’s daarvan!) en ben aan de hand van allerlei tips van jullie de stad in gegaan. Dit zijn de tofste plekjes die ik tegenkwam, aangevuld met tips + plaatsen die heel leuk schijnen te zijn, maar waar ik zelf helaas niet aan toekwam om te bezoeken.

Vervoer

Als allereerste: het vervoer! Wat is een handige manier om naar Antwerpen toe te gaan?

Antwerpen ligt op 1,5 uur rijden vanaf Utrecht en is dus prima bereikbaar met de auto. Zelf ben ik met de Flixbus gegaan, die er 1 uur en 45 minuten over doet. Hier betaalde ik 24 euro voor (retour). Ook met de trein ben je ongeveer in 1,5 uur in Antwerpen.

Coffeelabs

Voor een écht lekker ontbijtje ben je bij Coffeelabs aan het goede adres. Van havermout tot granola en smoothiebowls, ze hebben van alles. Ik nam een Acaibowl die ontzettend lekker was én er heel erg mooi uitzag. Als je gerechten versiert met verse bloemen, dan ben ik om hoor…

Coffeelabs is op twee plekken in Antwerpen gevestigd:

– Lange Klarenstraat 19
– Mechelse Steenweg 271

Jacks Premium Burgers

Ik kom weinig hamburgers tegen die de zelfgemaakte burgers van mijn moeder overtreffen, maar wauw: deze hamburger van Jacks kwam wel dicht in de buurt!

Jacks Premium Burgers is een leuke hamburgertent midden in het centrum van Antwerpen waar je voor een zacht prijsje lekker kan eten. Het restaurant is simpel, maar huiselijk en hip ingericht. Er staan verschillende soorten burgers op het menu, waaronder ook vegetarische varianten.

Adres: Groenplaats 16

Think Twice

Ik ben een groot fan van vintage kleding en het leek me dan ook leuk om in Antwerpen wat leuke tweedehands- en vintage winkels te bezoeken. Ik kwam onder andere terecht bij Think Twice, een goed gesorteerde tweedehands kledingzaak met maar liefst drie filialen in Antwerpen!

Ik ben bij één filiaal langsgeweest, die – zoals je hierboven kan zien – erg leuk is ingericht. En de kleding die er hangt is tof! Het assortiment is groot, de kwaliteit van de kleding is goed en de prijzen zijn prima (je betaalt geloof ik zo’n 7 euro voor een blouse bijvoorbeeld).

De drie locaties van Think Twice Antwerpen:

– Kammenstraat 85
– Jezusstraat 18
– Lange Klarenstraat 21

Melting Pot Kilo

Nog een vintage tip! Als je net zo’n vintageliefhebber als ik bent, ga dan ook zeker eens langs bij Melting Pot Kilo! Dit is een vintagewinkel waar de kleding per kilo wordt verkocht. De kiloprijzen kunnen per kledingstuk verschillen.

Melting Pot Kilo is best wel groot en het assortiment is zó leuk! Ik ben onwijs veel kledingstukken tegengekomen die ik zo wel af wilde rekenen.

Adres: Nationalestraat 14

Den Botaniek 

Toen we door de stad liepen, stuitten we per toeval op Den Botaniek, een botanische tuin in de binnenstad van Antwerpen. In de tuin staat een grote kas, er zijn vijvers, heel veel soorten planten en bloemen en een hoop paadjes. Loop een rondje of zoek een bankje op, en kom heerlijk tot rust!

Adres: Leopoldstraat 24

Het centraal station van Antwerpen

Als je nog nooit het treinstation van Antwerpen hebt gezien, dan is het zéker de moeite waard om die tijdens je tripje te gaan bekijken! Het gebouw is meer dan honderd jaar oud en is qua bouwstijl geïnspireerd op het Pantheon. Een indrukwekkende plek!

Tips van jullie

Toen ik op Instagram vroeg of jullie nog tips voor hotspots in Antwerpen hadden, werd ik overspoeld met de meest leuke reacties van jullie. Bedankt daarvoor! Hieronder een selectie van de tips die jullie me gaven:

Eten

 • Divers: een ontbijt + lunch tentje met gezonde gerechten op de kaart en een ge-wel-dige, Instagramworthy inrichting
 • Mercado: een overdekte food hall met hippe tentjes en live muziek
 • Native: voor lunch en diner
 • Falafeltof: dit schijnt een top falafeltentje te zijn!
 • Otomat: een leuk pizzarestaurantje
 • Brasserie Appelmans: om cocktails te drinken
 • The Nine: ook voor cocktails!

Fietsen

In Antwerpen staan verschillende ‘fietsstations’ van Velo Antwerpen. Hier kan je voor 4 euro per dag een fiets van  pakken, die je weer terug kan zetten bij hetzelfde of een ander fietsstation in Antwerpen. Een leuke manier om te stad te verkennen!


Dit waren mijn hotspots in Antwerpen! Ik hoop dat je wat hebt aan de tips. En als jij binnenkort ook naar Antwerpen gaat: veel plezier!

Ga jij weleens naar Antwerpen? Heb jij er favoriete adresjes?

Liefs Anniek

9 reacties

 • Reply
  Anna
  9 mei, 2018 at 08:02

  Super leuk! Deze post ga ik even opslaan, voor deze zomer staat Antwerpen op mijn planning. Liefs!

  • Reply
   Anniek
   11 mei, 2018 at 18:48

   Ah leuk, veel plezier alvast! ? X

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  9 mei, 2018 at 13:05

  Zo leuk om te lezen! Ik ben twee jaar geleden in Antwerpen geweest en wil zeker nog een keertje gaan :) X

 • Reply
  Kelly
  9 mei, 2018 at 18:36

  Ik wil nog graag eens naar Antwerpen, leuk dus om deze hotspots te zien!

 • Reply
  Marthe
  10 mei, 2018 at 19:16

  Ahh zo leuk dat je naar de Think Twice bent gegaan! & de volgende keer dat ik in Antwerpen ben ga ik zeker nog één van deze hotspots bezoeken!

 • Reply
  Inez
  13 mei, 2018 at 12:52

  Ik woon in Antwerpen, haha! En hoewel ik niet eens zo ver van de Groenplaats woon, had ik nog nooit van Jack gehoord. Misschien omdat ik altijd naar Manhattn’s ga wanneer ik zin heb in hamburgers :D maar ik ga die Jack zeker ook eens proberen volgende keer!

 • Reply
  Britt
  19 mei, 2018 at 20:47

  mega tof om eens te zien wat je ervan vond!! heb je nu iets gekocht bij melting pot? of hingen er gewoon een paar toffe dingen tussen die je niet meenam? (: En ik schrok van de prijs die je er maar voor betaalde woah! 24 euro heen en terug??? das neig!

  • Reply
   Anniek
   25 mei, 2018 at 12:52

   Nee, ik heb helaas niets meer gekocht bij Melting Pot… Ik zag onwijs veel leuke items hangen, maar mijn portemonnee liet het op dat moment niet toe om alles in mijn mandje te stoppen ? Maar ik kom er zeker nog eens terug. En inderdaad, de tickets zijn echt heel betaalbaar! XX ?

 • Reply
  Florence
  21 mei, 2018 at 12:47

  Woon zelf in Antwerpen. Leuk om eens iets over mijn stad te lezen ;)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.