How to: Double Eyeliner Trend

catrice kohl kajal 2

Ik heb het nu al een paar keer gespot op straat: meiden die twee kleuren eyeliner boven elkaar dragen. Ik kan er maar één ding over zeggen: ik vind het AWESOME! Dat ik het zelf ook eens uitprobeerde was dus logisch. Vandaag deel ik mijn technieken en producten, zodat jij deze lentetrend zelf ook kan gaan toepassen!

double eyeliner trend

bronbronbronbron

Wat, ‘Double Eyeliner’?!

Eerst maar eens even een paar voorbeeldjes om te laten zien wat ik bedoel met mijn ‘Double Eyeliner’. Hierboven zie je een aantal práchtige voorbeelden, serieus, ik kan hier uren naar kijken! Allemaal mooie variaties op dezelfde trend: zwarte eyeliner gecombineerd met een lijntje in een andere kleur.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik persoonlijk niet zo houd van hele felle kleuren op mijn ooglid. Ik vind het vaak iets te heftig, en tsja, voor mij wint felgekleurde lipstick de strijd met felgekleurde oogschaduw nog altijd. Maar, zo’n subtiel lijntje als dit vind ik toch wel tof!

catrice kohl kajal review

Zelf aan de slag! – producten

Om zelf ook zo’n leuke lentelook te creëren stapte ik op mijn fiets, op naar de Kruidvat. Leuke, felgekleurde eyeliners kon ik niet zo goed vinden, maar ik kwam wel deze twee oogpotloden van Catrice tegen: Kohl Kajal potloodjes in de kleuren 180 To Cool For Pool en 040 White. Na ze even getest te hebben op mijn arm was ik overtuigd, deze twee kleurtjes zijn perfect!

review catrice kohl kajal

Zoals je kan zien zijn de kleuren hartstikke goed gepigmenteerd. Dat is iets wat ook wel echt belangrijk is bij het maken van deze Double Eyeliner look, de kleur die je gebruikt moet echt knallen. Het beste is het om een eyeliner te gebruiken, die zijn vaak nog net iets gepigmenteerder dan oogpotloden, maar ja, dat is dus lastig te vinden.

oog met eyeliner

Stap 1

Oké, let’s start! Als allereerste trek ik met een zwarte eyeliner een heel fijn lijntje boven mijn oog. Maak deze niet te dik, anders past er zo meteen geen andere eyeliner meer boven. Je kan natuurlijk wel variëren met de vorm, een wing kan bijvoorbeeld ook heel tof zijn.

Ik gebruikte hiervoor de Essence Waterproof Eyeliner (stiftvorm)

turkoois eyeliner

Stap 2

Stap 2: pak je gekleurde oogpotlood of eyeliner erbij, en zet heel voorzichtig een lijntje bóven het zwarte lijntje. Ik begon zelf met de turkooise kleur, en wauw, zie wat een prachtige knalkleur het is!

Let er hierbij wel op dat je niet over het zwarte lijntje heen tekent. Is dit wel gebeurd? No worry’s, ga gewoon nog een extra keer met je zwarte eyeliner over het eerste lijntje.

two coloured eyeliner

Stap 3

En dat is het eigenlijk al, zo simpel is het! Als laatste finishing touch doe ik nog een likje mascara over mijn wimpers, voor mij onmisbaar als het gaat om ooglooks.

witte eyeliner

Black & White

Met het witte oogpotlood deed ik hetzelfde. Eerste trok ik een dun, zwart lijntje tegen mijn wimperrand aan, en daarna zette ik een wit lijntje boven het zwarte lijntje. Ook bij dit witte oogpotlood is de pigmentatie super.

review wit oogpotlood

Beetje mascara, en done. Ik moet zeggen dat ik de combinatie van wit en zwart toch ook wel heel erg leuk vind, ook tof om deze ooglook te combineren met een knalrode lipstick. En ja, inderdaad, mijn mascara had er niet zoveel zin in bij dit oog.. Sorry! #klontjes

Ik vind deze trend, als liefhebber van een subtiel kleurtje op mijn ooglid, echt top, het is helemaal mijn ding! En jij, wat vind jij van deze Double Eyeliner Look??

Liefs Anniek

 

28 reacties

 • Reply
  lifetimes
  19 februari, 2015 at 07:30

  De pigmentatie van de potloden is echt veel beter dan ik had verwacht! :) Ik vind de combinatie zwart met wit het leukste bij je staan. Xx

 • Reply
  Chanelle
  19 februari, 2015 at 07:30

  Ziet er heel tof uit! Ik ben niet zo van de oogschaduw enzo, maar dit ga ik wel een keertje proberen!

 • Reply
  De Beautykoffer
  19 februari, 2015 at 07:47

  Leuk! Ik ben ee zelf ook mee aan het spelen, maar dan met een winged eyeliner.
  X

 • Reply
  Saskia
  19 februari, 2015 at 08:04

  Ik vind het bij een ander super leuk maar ben bang dat ik er zelf geen vaste hand voor heb :-)

 • Reply
  Hillene
  19 februari, 2015 at 08:47

  Staat echt super mooi! Ik heb wel wat gekleurde oogpotloden, maar ik grijp toch altijd naar mijn zwarte (: Dit staat net wat vrolijker!

 • Reply
  Esther
  19 februari, 2015 at 09:01

  Ik ben niet zo van de heftige make-up looks met veel kleur, maar ik moet zeggen dat me dit eigenlijk wel aanspreekt! Lekker subtiel en niet té opvallend, leuk!

 • Reply
  Eline
  19 februari, 2015 at 09:23

  Ik vind het echt super gaaf!

 • Reply
  Lexi
  19 februari, 2015 at 09:43

  Heel erg tof, dit! Ik vind het leuk en subtiel, en zeker makkelijker dan een hele ooglook.

 • Reply
  saskia
  19 februari, 2015 at 10:20

  Wat een prachtige eyeliners zo, staat leuk die dubbele lijn!

 • Reply
  Ilse
  19 februari, 2015 at 11:21

  Ik vind dit ook zo mooi! Doe het wel eens met oogschaduw, aangezien ik bijna geen gekleurde eyeliners heb haha. Vind het wel makkelijker om eerst een dikkere lijn met kleur te zetten en daarna een zwart lijntje langs de wimperrand te zetten, maar dat is puur omdat ik vind dat ze zo perfect aangesloten zijn en je het bijna niet meer kunt verpesten. :)

  • Reply
   Anniek
   19 februari, 2015 at 15:14

   Ah, dat is nog slimmer inderdaad, dan kan er echt niks meer misgaan! Goeie!

 • Reply
  Joyce
  19 februari, 2015 at 11:34

  Heel leuk, eens wat anders. Ook de voorbeeld foto’s vind ik heel mooi!

 • Reply
  Esmée
  19 februari, 2015 at 13:19

  Ik vind deze trend zo ongelofelijk leuk! Ik draag sowieso al vaak verschillende kleuren subtiele winged liner (vaak zwart, bruin of olijfkleurig), en heb het ook wel met meerdere kleuren geprobeerd :) Ik zet altijd eerst de ‘tweede’ kleur wat dikker aan, en trek daaroverheen een dun lijntje met zwart. Vind ik net iets makkelijker! Ik denk dat ik die kohl potloden ook moet hebben, wat een mooie kleuren! X

 • Reply
  Jolien
  19 februari, 2015 at 14:08

  Mooi! Het ziet er echt leuk uit!

 • Reply
  Nicole
  19 februari, 2015 at 16:12

  Echt super mooi. Het ziet er ook nog eens extra mooi uit bij jou omdat je zo’n mooie grote ogen hebt.

 • Reply
  Maaike
  19 februari, 2015 at 16:15

  Dit is zo tof! Dit ga ik zeker ook een keer proberen, want ik vind het er ongelofelijk leuk uitzien <3

 • Reply
  Iris
  19 februari, 2015 at 16:31

  Eén lijntje vind ik al moeilijk, dus dit wordt al helemaal een opgave. Het ziet er wel heel mooi uit, vooral als de lijnen zijn doorgetrokken tot een wing.

 • Reply
  Nienke
  19 februari, 2015 at 16:48

  Mooi zeg! Ik probeerde het al eens met zwart en goud, maar het goud deed ik niet boven maar op het zwarte lijntje :)

 • Reply
  Jolien Geurts
  19 februari, 2015 at 17:19

  Dit is best wel een handige afwisseling of vervanging voor oogschaduw. De look is snel aangebracht en er is behalve de zwarte eyeliner toch nog een opvallender kleurtje aanwezig. Top! Ik heb nog geen meiden op straat zien rondlopen met een ‘Double Eyeliner’, maar op bepaalde sites zoals WeHeartIt had ik het wel al regelmatig opgemerkt.

 • Reply
  Petra
  19 februari, 2015 at 18:56

  geweldige trend, love it en ben van plan het zeker ook vaak dragen dit jaar!

 • Reply
  Lydia
  19 februari, 2015 at 20:12

  Gaaf! Erg mooie kleuren. Vooral die To Cool For Pool kleur vind ik geweldig! Ik zou zelf eerst de “kleur” wat dikker aanbrengen en daaroverheen een dun lijntje zwart. Gaat denk ik wat makkelijker? Maar ach wie ben ik haha in ben een ramp met het aanbrengen van eyeliners

  • Reply
   Anniek
   19 februari, 2015 at 20:13

   Ja klopt, ik had die tip al van meer meiden gekregen, is inderdaad nog nét iets makkelijker!

 • Reply
  Manon
  19 februari, 2015 at 20:19

  Ik vind het er mooi uitzien, fijn artikel!

 • Reply
  Cynthiiaa
  19 februari, 2015 at 22:22

  Oh my god, het ziet er geweldig uit! De pigmentatie van de potloden die je hebt gebruikt zijn fenomenaal. Zelf heb ik het ook een keer gedaan + een paar keer geprobeerd, maar ik blijf het moeilijk vinden. :’) Alhoewel het fantastisch staat!

 • Reply
  loesblogt
  19 februari, 2015 at 22:36

  Ik heb je blog pas net ontdekt maar wauw, wat heb jij een mooie blog! Leuk artikel! Ik heb een heele tijd eens een double eyeliner geprobeerd, maar hierna eigenlijk nooit meer. Na het zien van dit artikel begint het toch wel een beetje te kriebelen haha!

 • Reply
  Marlies - GM&PB
  20 februari, 2015 at 08:36

  Oh wauw, ziet er super uit! Ga ik zelf ook eens proberen, al ben ik wel lang niet zo handig met eyeliner en dergelijke ;)

 • Reply
  Hanneke
  21 februari, 2015 at 18:53

  Heel cool, maar helaas staat eyeliner me niet en ben ik er ook niet zo goed in om het aan te brengen.

 • Reply
  Anna
  22 februari, 2015 at 12:15

  Wat een gave trend! En wat ziet het er mooi uit bij jou. Dit ga ik echt een keer proberen, ook al ben ik niet zo super handig met eyeliner haha.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.