Ik ging naar de IJhallen! (+tips)

Afgelopen zaterdag gebeurde dat waar ik al maanden naar uitkeek: ik ging naar de IJhallen! ‘s Ochtends vroeg kwam ik met de pont aan op de NSDM-werf, waar de grote tweedehands markt al helemaal opgebouwd was. Ik laat je zien hoe het er aan toe ging en ik geef je een aantal tips om de beste spulletjes te scoren!

De IJhallen

Eén keer per maand vindt de grote tweedehandsmarkt in de IJhallen plaats. De markt gaat om 9:00 open voor bezoekers en duurt tot 16:30. Ik besloot om er zo vroeg mogelijk te zijn zodat alle mooie items er nog zouden liggen!

Op 9 uur ‘s ochtends stapte ik op de pont. Die vaart vanaf Amsterdam Centraal naar de NSDM-werf, waar de IJhallen zijn.

Ik kreeg echt een beetje een vakantiegevoel tijdens het vaartochtje! Zo leuk, zo’n pontje!

NSDM werf

De IJhallen liggen op de NSDM-werf. Dit is een oude scheepswerf, hier werden lange tijd schepen gebouwd en gerepareerd. Nu wordt deze plek niet meer als scheepswerf gebruikt, maar wel vinden er allerlei creatieve ondernemingen plaats, waaronder de grote maandelijkse tweedehandsmarkt. In de lente en de zomer is de markt alleen buiten, in de winter is hij ook gedeeltelijk binnen in de hallen.

Op de markt staan 750 kramen waar iedereen die dat wil zijn oude kleding kan verkopen. Als verkoper kan je een kraam huren. Het leuke is dat er ontzettend veel verschillende soorten mensen staan te verkopen en dat er dus ook hele verschillende soorten kleding te koop zijn. Van hele nieuwe, moderne kleding tot echt vintage. Er zit voor iedereen wel wat tussen!

Overigens wordt er niet alleen kleding verkocht, ook zijn er oude meubels, instrumenten, kristallen, stenen, blikjes en nog veel meer andere spullen te koop.

De durfals konden vanaf deze hijskraan bungeejumpen. Ja, aan dat touwtje wat je daar ziet bungelen inderdaad.

De markt is ontzettend groot, dus je bent echt niet in een uurtje klaar. Ik niet althans. Ik ben zelf uiteindelijk van 9:00 tot ongeveer 14:00 op de markt geweest. Ik zou eigenlijk met een studiegenootje gaan, maar uiteindelijk lukte het haar door een stroomstoring bij de treinen niet om te komen. Heel erg jammer, maar ik heb mij in mijn eentje ook prima vermaakt!

Tips voor een bezoekje aan de IJhallen

Dan nog een aantal tips voor als je een bezoekje brengt aan de IJhallen en je de allerbeste spulletjes wilt scoren!

 1. Wees er zo vroeg mogelijk, dan liggen alle mooiste items er nog!
 2. Trek kleding aan waar je makkelijk iets overheen kunt passen. Ik droeg bijvoorbeeld een rokje en een dun truitje.
 3. Zoek goed. Soms liggen er op een kraam stapels kleding door elkaar, maar wees niet bang om een beetje te ‘graaien’ en zo’n goed stapel door te zoeken.
 4. Ding af! Er wordt behoorlijk wat afgedongen op de markt en als je aan verkopers vraagt wat ze willen hebben voor hun spullen, dan houden ze daar vaak ook rekening mee in de prijs die ze noemen. Haal de onderhandelaar in jezelf naar boven :)
 5. Neem contant geld mee. Je kan alleen contant betalen op de markt.

Terzijde: houdt er rekening mee dat de entree 5 euro kost. 


Ik vond het leuk om je een kijkje te geven bij de IJhallen! Komende woensdag komt er een shoplog online waarin ik je al mijn gekochte spulletjes laat zien, dus kom dan gezellig nog eens terug.

Ben jij weleens bij de IJhallen geweest?

Liefs Anniek

5 reacties

 • Reply
  Linda
  15 mei, 2017 at 11:17

  Leuk! Ik ben benieuwd naar je aankopen:)

 • Reply
  Iris
  15 mei, 2017 at 17:57

  Het lijkt me echt super om een keer te gaan, misschien komende zomer.

 • Reply
  Lisa Brigitte
  15 mei, 2017 at 22:36

  Ik was er ook afgelopen zaterdag maar ik heb je volgens mij niet meer gezien. Helaas had ik niet zo lang de tijd, wat echt balen was want ik had zo nog heel wat uurtjes door kunnen brengen. Ik ben heel benieuwd naar je aankopen!

  • Reply
   Anniek
   18 mei, 2017 at 19:32

   Nee, ik heb jou ook niet meer gezien! Jammer dat je maar zo kort de tijd had. Het was inderdaad zó groot dat je er echt uren rond kunt struinen :)

 • Reply
  britt
  16 mei, 2017 at 18:51

  Ik had het me totaal anders voorgesteld, haha, ik dacht dat het altijd binnen te doen was, oeps!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.