Ik kocht een cactus (ehm, ja, echt)

cactus stekel

De vorige keer dat ik een plantje op mijn kamer had staan is inmiddels alweer járen geleden. De laatste die ik had was een cactus, in een potje in de vorm van een clown, zo’n 6 jaar geleden. Hartstikke leuk, maar uiteindelijk toch niet zo’n succes. Na een poosje had ik het geflikt om zelfs zo’n nauwelijks watervragend plantje dood te laten gaan. Auch. Nu waag ik een nieuwe poging, en ik laat je zien wat voor tofs ik met mijn cactus gedaan heb!

In mijn vlog van laatst kon je al zien dat ik samen met mijn moeder naar het tuincentrum was gegaan, en voor wat voor dilemma’s ik daar werd gesteld. Ik heb er denk ik serieus wel een half uur rondgelopen, tot ik zeker wist dat ik de leukste goodies bij elkaar had verzameld.

cactus

Ik wilde dus sowieso een cactus, gewoon omdat ik die dingen onwijs gaaf vind. En ook nog eens makkelijk te verzorgen, iets wat voor mij wel praktisch is. Ik ben niet zo’n ster in planten liefde, aandacht en tijd schenken, maar een cactus verzorgen zou inmiddels toch moeten lukken.

Uiteindelijk is deze het geworden: een redelijk simpele en robuuste variant!

zwart potje

Ik wilde mijn cactus natuurlijk niet in die lelijke bruine pot laten staan. Nee, áls ik een plantje koop, dan wil ik er ook wel echt iets leuks mee doen. Ik kocht dit matgrijze potje erbij, die vond ik ook wel leuk matchen bij de kleur van de cactus.

pantoffels

Ik was die dag vrij, en als ik een dag vrij ben loop ik standaard de hele dag op pantoffels. Snel even een jas aantrekken (het regende!) en op mijn slofjes naar de schuur rennen.

cactus verzorgen

Daar kon ik het plantje namelijk overpoten! Ik haalde de cactus uit zijn potje, deed wat extra potgrond in de grijze pot, en toen mocht de cactus, met kluit en al, overgezet worden.

interieur inspiratie

Kijk, zo voelt ‘ie zich al veel meer op zijn gemak.

houtplak

Maar, dit kan nog beter. Nog mooier, nog leuker. Ik had nog een plakje van een boomstronk liggen, en het leek me leuk om de cactus daar op te zetten.

glazen vaas

De cactus en het potje waren niet het enige waarmee ik uit het tuincentrum liep. Nu je deze glazen vaas ziet kan je misschien al wel raden wat ik daarmee wil doen, nadat ik vorige week mijn glass bell obsession met jullie heb gedeeld. Dus ja, duidelijk, deze vaas moest gaan dienen als stolp.

interieur cactus

Cactus in het potje, potje op de plak van de boom, en hoppa, stolpje er overheen.

stolp met cactus

Tataaa, kijk hoe leuk! Ik vind dit echt zo tof staan, ik word er helemaal vrolijk van :) De stolp is dan misschien wel niet een echte ‘stolp-stolp’, maar die kon ik helaas niet vinden. Maar ach, ik vond zelf dat zo’n omgekeerde vaas ook wel kon. Wat denk jij?

Ik ben van plan om morgen mijn kamer echt gróndig op te gaan ruimen, en dan kan ik ook meteen mijn cactus een mooi plekje geven. Wie weet dat ik dan nog wel eens een kleine rondleiding door mijn kamer ga geven!

Wat vind jij van mijn cactus-installatie? En heb jij veel planten in huis?

Liefs Anniek

Een plantje heeft lucht nodig om te kunnen overleven. Die lucht krijgt mijn cactus van onderen aangevoerd, doordat er een enorme barst in de boomplak zit. Houdt hier dus wel rekening mee als je zelf ook zoiets wilt maken!

 

28 reacties

 • Reply
  Inge
  22 februari, 2015 at 07:23

  leuk zo bij elkaar! :-) cactussen zijn hip haha

 • Reply
  Anna
  22 februari, 2015 at 08:08

  Jaaaa cactussen zijn tof! Ik heb ook nieuwe plantjes in mijn kamer! Heb er ook over geschreven haha! Veel Liefs

 • Reply
  Esther
  22 februari, 2015 at 08:14

  Echt super leuk geworden! En inderdaad, ik vroeg me meteen af hoe zo’n plantje dan kan overleven, maar er zit dus toch ergens een gaatje :)

 • Reply
  Saskia
  22 februari, 2015 at 08:14

  Ooh ik vind het geweldig, ziet er erg leuk uit!

 • Reply
  Lydia
  22 februari, 2015 at 08:43

  Leuk bedacht om je cactus zo als een kunstwerkjes neer te zetten! Ik hen zelf 4 cactussen en een bloem die ik iedere week vervang op een plank in mijn kamer staan. Ik heb ze echt nog maar 1x water gegeven en ze staan al een half jaar op mijn kamer. Misschien een goed idee om dat eens te gaan doen hahaha

 • Reply
  BySilke
  22 februari, 2015 at 09:25

  Zo tof gedaan! Een hele originele opstelling :) Ik heb ook een cactus, maar die geef ik maar random water: toch hoop ik dat hij zo lang mogelijk overleeft!

 • Reply
  Eline
  22 februari, 2015 at 09:28

  Het ziet er echt super leuk uit. Cactussen vind ik de laatste tijd zo leuk en je hoeft er bijna niks voor te doen. Echt een kunstwerkje heb je er van gemaakt en het is zo leuk ^^

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  22 februari, 2015 at 10:21

  Wat ontzettend creatief en leuk! Goed dat je erbij zet dat een plantje lucht nodig heeft want ik zou hem zo met stolp en al op de vensterbank zetten zonder dat het lucht zou krijgen! Een rondleiding door je kamer lijkt me leuk om te zien!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Kimberly
  22 februari, 2015 at 10:30

  Oh dat ziet er erg leuk uit!

  xo

 • Reply
  Lotte
  22 februari, 2015 at 10:34

  wat ziet dat er leuk en schattig uit! Dat houten plankje maakt het echt heel mooi af!

 • Reply
  saskia
  22 februari, 2015 at 10:34

  Wat is hij leuk!! wij hebben wel het een en ander aan planten in huis maar ik ben niet echt goed in het verzorgen van planten, ik vergeet ze vaak water te geven!

 • Reply
  Lauriëtte
  22 februari, 2015 at 10:51

  Ziet er super leuk uit zo! Alle planten gaan altijd dood hier in huis, daarom koop ik ook vooral cactussen, die gaan tenminste niet gelijk dood als je ze een keertje vergeet water te geven! ;) Fijne zondag!

 • Reply
  Steffi
  22 februari, 2015 at 11:06

  Wat super creatief bedacht! Ik vind het echt een super leuk idee en misschien dat ik het ook wel zo in mijn kamer neerzet!

 • Reply
  Anna
  22 februari, 2015 at 12:13

  Wauw wat ziet het er mooi uit! Ik vind cactussen ook heel gaaf, misschien dat ik ook maar eens ga kijken. Je hebt me echt op een idee gebracht, haha. Die vaas erover is echt geweldig bedacht, mooie foto’s ook!

 • Reply
  Sophie
  22 februari, 2015 at 13:14

  Heerlijke creatief! Ziet er leuk uit zeg!

 • Reply
  Nesrin
  22 februari, 2015 at 13:44

  Super leuk! Ik vind cactussen heel mooi. Ik kocht ze vroeger vaak want dit leek mij de meest geschikte plant voor mij.

  Nu met kindjes in huis staan er geen cactussen meer. Misschien toch maar weer zo een grote bol (die vind ik het mooist) kopen.

 • Reply
  Lies
  22 februari, 2015 at 13:53

  Ik vind het er echt heel erg leuk uitzien! Zelf heb ik geen planten op mijn kamer staan, want ik ben ook het type die alle soorten planten dood kan laten gaan haha.

 • Reply
  Hillene
  22 februari, 2015 at 17:17

  Wauw, staat echt super mooi! Ik ga morgen naar Ikea om daar mijn eigen cactusjes te kopen, ik kan niet wachten (:

 • Reply
  Britt -Radianto-
  22 februari, 2015 at 19:58

  Oh, super leuk met die ‘stolp’! Ik vind dat hij echt wel als stolp gezien kan worden hoor! (: Mijn cactusjes houden het ook al erg lang vol, ik hoop dat ze nog jaren blijven leven, want het zijn zo’n leuke plantjes!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  22 februari, 2015 at 21:23

  Och, hij is zo schattig!

 • Reply
  Hanneke
  22 februari, 2015 at 23:18

  Ik vind cactussen altijd leuk! :)

 • Reply
  Lisa
  23 februari, 2015 at 12:13

  Wat gaaf gestyled zeg!

 • Reply
  Lisanne
  23 februari, 2015 at 17:06

  Echt heel leuk gedaan met die boomstronk, ik snap dat je enthousiast bent :)

 • Reply
  renee
  24 februari, 2015 at 00:08

  TE leuk!!!!! Één troost, ik heb meerdere cactussen dood laten gaan omdat ik het gewoon vergeet, te erg! Maar dit is te leuk, dit wil ik oook! <3

 • Reply
  Iris
  24 februari, 2015 at 12:30

  Sinds kort ben ik het plantenopvangcentrum van mijn moeder. Alle te grote/kleine of halfdode planten probeer ik op de lappen. Zo leer ik een beetje hoe ik planten moet laten leven, eerst liet ook ik cactussen sterven.

 • Reply
  Riemke
  24 februari, 2015 at 15:31

  Jaaa wat super leuk! :) X

 • Reply
  Petra
  24 februari, 2015 at 21:11

  Ik vind het een geweldig leuk gezicht zo op het schijfje boomstam met het stolpje eroverheen, echt cute….Ikzelf krijg het voor elkaar om een kunstplant het loodje te laten liggen dus helaas hebben wij geen planten in huis

  ( zonder gekheid, wij hebben geen echte planten in huis om dat onze poezen ze helemaal “per ongeluk” doorslikken)
  groetjes petra

 • Reply
  Ilse
  25 februari, 2015 at 09:56

  Wat leuk!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.