De inrichting van mijn studentenkamer!

Ja hoor, daar is ‘ie dan eindelijk: hét artikel waarin ik jullie de inrichting van mijn studentenkamer laat zien! Jullie hebben er al heel vaak om gevraagd, maar zelf wilde ik nog even wachten totdat ik het idee zou hebben dat mijn kamer echt af was. En dat moment is nu daar! Kijk mee!

Mijn studentenkamer

Zoals je inmiddels misschien al wel weet, woon ik samen met twee vriendinnen in een appartementje in Utrecht. Alle drie hebben we een eigen kamer, en samen delen we de keuken, badkamer en wc. Het is echt ontzettend fijn om het appartement zo te delen met lieve huisgenootjes!

In dit artikel zal ik alleen mijn eigen kamer laten zien. De rest van het appartement komt misschien nog wel een keertje, maar voor nu houden we het even bij mijn eigen plekje.

Mijn werkplek

Mijn kamer is 9m², en nee: dat is inderdaad niet zo groot. Toch wist ik al meteen dat ik graag de ruimte wilde maken voor een fijne, niet al te kleine werkplek. Ik zit voor mijn studie, blog en freelanceklussen veel achter de computer, en ik vond het belangrijk dat ik van mijn ‘computerhoekje’ een fijne plek zou maken.

Uiteindelijk ben ik heel erg blij met het plekje wat ik gecreëerd heb! Ik heb het redelijk rustig gehouden qua kleuren, maar door alle plantjes, het kaartje, de stenen en het koperen lampje is het wel een gezellig geheel geworden. Het rode boxje wat je hierboven ziet, heb ik ook net nieuw, en deze is ook erg fijn!

bureau IKEA / stoel KRINGLOOP / hoge witte kast IKEA / plantjes TUINCENTRUM / boxje FRESHNREBEL ROCKBOX / stenen SOUVENIR / lamp IKEA / kaartje ZELFGEMAAKT / kaartenhouden DIY / klok MODEMUSTHAVES / spiegel KRINGLOOP / apothekersflesje KRINGLOOP

Mijn bed

Het bed heb ik overgenomen van mijn zus, en hij is zó ontzettend handig! Onder het bed zitten namelijk ingebouwde lades, waar ik een hele hoop spulletjes in kwijt kan. En oh, al die kussens op mijn bed… Heerlijk!

De twee (boeken)planken heb ik samen met mijn vader gemaakt. De dragers onder de planken waren eigenlijk wit, maar het leek me wel tof om ze met spuitverf koper te maken. Zo zijn ze net even wat bijzonderder!

dekbed IKEA / kussens IKEA / lampje IKEA

Zithoekje

Dan de zithoek! Hier heb ik het oude rotanstoeltje staan die mijn moeder als kind al had. Met een schapenvachtje erin vind ik hem er heel tof uitzien. De grote plant heb ik laatst bij het tuincentrum gekocht, en ik ben er HEEL blij mee. De kleur van de bladeren is zo mooi! En met de lampjes erin maakt het mijn kamer heel gezellig.

rotanstoel MAMA / plant IKEA / zwarte krukje IKEA / plant en pot TUINCENTRUM / illustratie ZELFGEMAAKT / radio OPA EN OMA / lampjes IKEA / gordijnen LAPJESMARKT UTRECHT

De vensterbank

Ik heb een groot raam en dus ook een grote vensterbank. En die heb ik natuurlijk gevuld met… Plantjes! Daarnaast heb ik er ook nog een oude radio staan, die ik van mijn opa en oma gekregen heb. Met een beetje moeite krijg ik hem nog aan, en kan ik radiosignalen vanuit o.a. Frankrijk en Engeland opvangen!


En dat was ‘m dan: een korte rondleiding door mijn studentenkamer! Ik ben zelf ontzettend blij met hoe het is geworden. Wit, licht, ruim en gezellig. Mocht je je het trouwens afvragen: op de gang heb ik nog een hele grote kledingkast staan. Dat scheelt gelukkig een hoop ruimte in mijn kamer.

Wat vind jij van mijn studentenkamer? Komt jouw stijl een beetje overeen met mijn stijl?

Liefs Anniek

 

 

 

46 reacties

 • Reply
  Suzanne
  11 februari, 2017 at 06:06

  Ziet er heel gezellig en knus uit

 • Reply
  Klaske
  11 februari, 2017 at 08:13

  Wat ziet je studentenkamer er ontzettend leuk en gezellig uit! Heel tof ook met al die plantjes. :)

 • Reply
  Beau
  11 februari, 2017 at 08:13

  Wauw het ziet er heel gezellig en sfeervol uit. Leuk!

 • Reply
  Eline
  11 februari, 2017 at 08:25

  Hier was ik al zo benieuwd naar! Het ziet er super gezellig uit met al die plantjes, Echt heel erg leuk.

 • Reply
  Nathalie
  11 februari, 2017 at 08:30

  Ziet er heel leuk uit! Vooral die stoel ben ik echt verliefd op!
  Leuk dat je die van je moeder hebt overgenomen!

  Liefs Nathalie

 • Reply
  Dionne
  11 februari, 2017 at 08:38

  Oeeh! Love it! Ik vind je stijl erg mooi!

 • Reply
  Aneta
  11 februari, 2017 at 09:03

  Wat onwijs tof!! En dat op 9 vierkante meter. En ja, die lades onder je bed zijn heel handig. Hoe meer opbergruimte hoe beter

 • Reply
  Marlot
  11 februari, 2017 at 09:22

  Wat ontzettend leuk ingericht!

 • Reply
  Lauriette
  11 februari, 2017 at 09:43

  Mooi geworden zeg! Onze stijlen komen zeker overeen. Veel van de meubeltjes kun je ook terugvinden in mijn huis! :)

 • Reply
  Jeroen
  11 februari, 2017 at 09:45

  Oh wow, die radio is ZO cool! Als ik er ooit zo eentje tegenkom is hij van mij!

 • Reply
  Jantine
  11 februari, 2017 at 09:50

  Wat ziet het er leuk uit zo! En ik vind het superknap, hoe je 9m2 zo in kan richten dat het nog steeds heel ruimtelijk is, terwijl het er wel supergezellig uit ziet :D

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  11 februari, 2017 at 10:14

  Het ziet er super gezellig uit! Ik kan me goed voorstellen dat je daar helemaal op je plek zit :)

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  11 februari, 2017 at 10:22

  Het ziet er echt zo leuk uit! X

 • Reply
  Jamie
  11 februari, 2017 at 10:30

  Erg leuk en mooi ingericht! Ik zou er alleen nog meer planten neerzetten maar of dat nou zo’n slim idee is in zo’n kleine ruimte, denk het niet haha

  Liefs!

 • Reply
  Jeanine
  11 februari, 2017 at 10:33

  Wauw, 9 m2 knap gedaan hoor. Het ziet er prachtig uit, mooi rustig.
  Fijne werkplek lijkt me dat.

  Groetjes, Jeanine.

 • Reply
  Romy
  11 februari, 2017 at 10:39

  Wat heb je er een mooi plekje van weten te maken! Echt prachtig Anniek!

 • Reply
  Laura
  11 februari, 2017 at 10:55

  Je kamer is erg mooi geworden! Ik had niet gedacht dat een studentenkamer alsnog zo open en rustig kon zijn. Ook omdat ik er niet zoveel ervaring mee heb maar dat komt nog wel!

 • Reply
  Laura Vonk
  11 februari, 2017 at 11:06

  Wat gezellig en fris! Leuk om zo je eigen plekje te hebben.

 • Reply
  Marieke | Wit Wonen
  11 februari, 2017 at 11:16

  Wat een knus kamertje! Geniet van deze fijne tijd en je mooie kamer. Liefs Marieke

 • Reply
  Claire
  11 februari, 2017 at 11:27

  Wauw wat een mooie kamer. Heel fris en opgeruimd (: Heel veel plezier en geniet ervan!

 • Reply
  Iraida
  11 februari, 2017 at 11:40

  Prachtig! I love it

 • Reply
  Volgmama
  11 februari, 2017 at 11:42

  Heel mooi. Ik geloof dat menig student daar jaloers op is.

 • Reply
  sofie
  11 februari, 2017 at 11:50

  Ziet er super mooi en gezellig uit!! xx

 • Reply
  britt
  11 februari, 2017 at 11:53

  Dit is echt precies hoe ik het in gedachten had dat je het ging aanpakken, maar nog nog nog veel mooier, hihi. Zo’n gezellige ruimte! En het lijkt véél groter dan 9m2!! Vind ik dan toch, want mijn kamer is misschien maar een mini 8m2 en hij is véééél kleiner dan het lijkt op je foto’s. Je hebt het gewoon erg slim aangepakt met alles denk ik. ((:

 • Reply
  MamaIssues
  11 februari, 2017 at 12:11

  Super gaaf gedaan!!!

 • Reply
  Marieke
  11 februari, 2017 at 12:14

  Het ziet er echt heel leuk en gezellig uit!

 • Reply
  Silke
  11 februari, 2017 at 13:12

  Woooow, Anniek, je hebt er echt een pareltje van gemaakt! Liefs :)

 • Reply
  Dineke Rozema
  11 februari, 2017 at 13:15

  Wat een heerlijk plekje heb je gecreëerd! Heel leuk!

 • Reply
  Arjanne
  11 februari, 2017 at 14:02

  Ahh wat is het leuk geworden! Heel gaaf ingericht! Je bureaustoel is zo leuk! Net als de oude radio in de vensterbank!

 • Reply
  Iris
  11 februari, 2017 at 15:00

  Zo mag mijn toekomstige kamer er ook wel uitzien! Lekker licht, rustig en met veel plantjes.

 • Reply
  Chantal | Beauty VS Dumasy
  11 februari, 2017 at 15:44

  Oh dit ziet er zo gezellig en knus uit! Precies mijn stijl! Ik ga een aantal dingetjes opslaan voor in mijn eigen kamer! Heeel leuk!! Liefs

 • Reply
  Laurine
  11 februari, 2017 at 16:27

  Wat een pareltje! Het ziet er echt heel gezellig ui! Heerlijk hoe je het heel fris houd door de lichte kleuren en de vele plantjes!

 • Reply
  Teddy
  11 februari, 2017 at 16:32

  Wat een leuke kamer heb je! Erg leuk en handig ingericht!

 • Reply
  Linda
  11 februari, 2017 at 16:32

  Ziet er heel leuk uit!

 • Reply
  anna
  11 februari, 2017 at 17:53

  Wauw, wat is het mooi geworden! Met een eenpersoonsbed en een kledingkast op de gang is 9m2 echt goed te doen!

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  11 februari, 2017 at 17:57

  Wauw! Wat een ontzettend toffe kamer. Dit lijkt in de verste verte niet op een studentenkamer, maar eerder op een gestileerde kamer uit een VTWonen tijdschrift. Heel erg mooi gedaan. Het ziet er echt heel erg mooi uit.

 • Reply
  Anke
  11 februari, 2017 at 19:23

  Wauw, wat heb je je studentenkamer mooi ingericht! Dit is eigenlijk mijn stijl ook wel. X

 • Reply
  Melle
  12 februari, 2017 at 08:36

  Wauw, supermooi geworden! Je hebt de ruimte echt goed benut én ook nog eens heel sfeervol en gezellig. Wiehoo!

 • Reply
  Lenneke
  12 februari, 2017 at 08:44

  Je hebt niet eens door dat het 9 vierkante meter is, het lijkt veel groter! Is dat in het echt ook zo? Vind je inrichting onwijs mooi. Wat dat betreft zou ik er zo in kunnen trekken, haha. Slim ook dat je een werkplek hebt gemaakt; dat werkt zó veel fijner.

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  12 februari, 2017 at 12:16

  Wat een leuke kamer, heel schattig allemaal! Vooral het stoeltje bij je buraeu vind ik erg leuk, en ook de plankjes zijn leuk met de koperen steuntjes! Echt een leuk idee :)

 • Reply
  Myrthe I
  12 februari, 2017 at 16:42

  Wat heb je je kamer tof ingericht! Zo zie je maar dat een klein kamertje geen eens zo beperkend hoeft te zijn! Die plantjes maken het heel gezellig en wat een te gekke rotan stoel :)

 • Reply
  Luna
  12 februari, 2017 at 18:50

  Wauw, wat een leuke kamer heb je, lekker rustig en gezellig en met toffe details! :)

 • Reply
  Irina
  13 februari, 2017 at 09:36

  Wat heb je het leuk ingericht!

 • Reply
  Nicole
  14 februari, 2017 at 14:46

  Wauw ik vind jouw stijl echt zo super gaaf! Je hebt je kamer echt enorm leuk ingericht.

 • Reply
  Kies Opleiding
  20 juli, 2017 at 14:43

  Hoi Anniek,
  Leuke foto’s! Je hebt het duidelijk gezellig gemaakt op je kamer. Mijn studentenkamer destijds zag er wel anders uit :-P
  Groet,
  Han

 • Reply
  Boris
  4 september, 2017 at 14:00

  Wat heb je een heerlijke studentenkamer om te leren en te rusten :)
  Ziet er echt super tof uit!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.