DE INRICHTING VAN MIJN STUDENTENKAMER! - GlowofbeautyGlowofbeauty

20 december 2016

Zaterdag ga ik ‘m voor het eerst in het echt zien, mijn toekomstige studentenkamer. Ik neem een heel leger aan mensen mee die gaan helpen klussen (vet gezellig!) en hopelijk kunnen we die dag al een heel eind komen! Ik heb in ieder geval al wel een hele wishlist samengesteld met toffe meubels en accessoires…

Inrichting studentenkamer

Allereerst iets heel belangrijks waar ik rekening mee moet houden bij het inrichten: mijn kamer is niet zo groot. 9 m² om precies te zijn. Op zich is dit prima te doen, maar ik moet mijn kamer dus wel slim in gaan richten!

In de afgelopen tijd heb ik al heel wat research gedaan (PINTEREEEST!) en heb ik voor een groot deel al wel op een rijtje hoe ik het ongeveer wil gaan doen. Kijk mee!

bureauwandplank – ladekastje

Het bureau

Aangezien ik in het dagelijks leven veel studeer en bezig ben met mijn blog, is het voor mij heel belangrijk dat ik een goede werkplek heb. Ik zit zo ongeveer de halve dag achter de computer (NERD ALERT), dus een leuk, goed bureau zou fijn zijn!

Op Ikea heb ik al een héle leuke gespot die ook nog eens heel goedkoop is. Je ziet ‘m hierboven op de foto. Eén van de poten van het bureau wil ik gaan vervangen door het ladekastje, waardoor ik weer wat extra opbergruimte heb! Boven het bureau wil ik denk ik de witte plank hangen, waar ik allerlei leuke potjes en plantjes op kan zetten.

En oh, wat betreft de bureaustoel: ik wil proberen een leuk vintage stoeltje te scoren!

dekbed

Het bed

Ik heb hier en daar al wat rondgekeken voor een bed, maar poe: die zijn nog best wel prijzig! Gelukkig bood mijn zus me laatst een bed aan dat zij nog overhad, heel fijn! Onder het bed zitten twee lades, wat weer wat meer opbergruimte betekent.

Qua dekbedden wil ik héél graag een helemaal wit dekbed (zo fijn voor foto’s maken!) en dan nog een andere met een print. De bovenstaande met rode vierkantjes vind ik wel tof.

Relax stoel

Toen mijn moeder kind was, had ze een rotanstoel op haar kamer staan. Die stoel hebben we nu bij ons thuis staan, maar hij wordt niet echt gebruikt. En nu mag ik hem meenemen naar mijn nieuwe kamer! Heel leuk om hem zo weer opnieuw te gaan gebruiken!

led filament

Lampjes

Van die doorzichtige gloeilampjes waarvan je de draad ziet oplichten: I LOVE IT! Helaas zijn gloeilampen totaal niet duurzaam. De oplossing? LED filamenten! Dit zijn lampen die eruit zien als gloeilampen, maar in werkelijkheid is het LED verlichting. Veel beter voor het milieu, maar minstens zo mooi.

Hoe ik ze precies wil gaan gebruiken weet ik nog niet, maar op Pinterest heb ik al wel heel veel leuke DIY’s gevonden met deze lampjes. Wordt vervolgd…

Planten & apothekersflesjes

De items die ik hierboven heb genoemd zijn echt basisproducten. Als ik dat in mijn kamer heb staan, heb ik de essentiële dingen, maar echt gezellig zal het nog niet zijn. De decoratie moeten we dus niet vergeten!

Als ik één ding zeker weet, is dat ik binnenkort even een rondje door het tuincentrum loop om een hele hoop plantjes mee te nemen. Plantjes geven lekker veel leven en kleur in mijn kamer.

Daarnaast wil ik op zoek gaan naar mooie kussentjes, plaids, posters en vaasjes waar ik bloemen in kan zetten. In ieder geval heb ik al één heel leuk vaasje staan: een apothekersflesje uit een kringloop in Berlijn!


Als je al deze producten zo op een rijtje ziet staan, lijkt het misschien alsof ik al helemaal heb bedacht hoe mijn kamer precies moet worden. Maar nee, zo heb ik het lijstje niet bedoeld. Het geeft wel een beetje de stijl weer die ik in mijn kamer wil creëren, maar ik wil vooral ook lekker in kringlopen gaan kijken! Dit lijstje staat dus niet voor 100% ‘vast’ :)

Ik hoop dat jullie het tof vonden om mee te kijken! En nu ben ik wel benieuwd: in wat voor stijl is jouw kamer/huis ingericht?

Liefs Anniek

12 comments on “DE INRICHTING VAN MIJN STUDENTENKAMER!”

  Amber
  20 december, 2016

  Als je nog een leuke lamp wilt waar die “gloeilampen” mooi in staan, ik heb zelf de megabulb hanglamp :)


  20 december, 2016

  Oh, je inrichting klinkt echt heel leuk! En de wanden, hou je die strak wit of wordt het een andere kleur? Succes met klussen! Benieuwd naar het eindresultaat. ^^

  Liefs,
  Michelle.


  20 december, 2016

  Ik ben echt heel benieuwd naar het eindresultaat, nu al! Ik vond het inrichten van mijn studentenkamer van 20m2 al lastig, haha.


  Linda
  20 december, 2016

  Veel plezier met inrichten, is vast een heel leuk klusje🤗


  20 december, 2016

  Lijkt me echt zo tof om je eigen huisje te mogen inrichten. Ik heb al wel veel uitzet maar nog geen huisje, haha. Hopelijk in 2017 :) ik vind die apothekerflesjes echt heel gaaf!


  20 december, 2016

  Wat klinkt dat allemaal leuk! Volgens mij wordt dat een heel gezellig plekje! Tip; een boekenplank boven je deur, dat is loze ruimte anders :) En mocht je echt ruimte te kort komen, een plank/kastje aan de muur boven je bed kan ook voor ruimte zorgen!


  20 december, 2016

  Wat leuk dat je nu helemaal kan gaan nadenken over de inrichting. Één van de leukste dingen aan op jezelf wonen, hihi. Dat bureau heb ik dus ook en inderdaad zo goedkoop (en fijn!) . Leuk idee van dat kastje eronder, had ik zelf niet bedacht haha. Ik heb trouwens zelf ook niet zo’n grote studentenkamer en ik zou je sowieso boekenplanken aanraden. Kun je vanalles op kwijt (plantjes, kaarsen, prulletjes en boeken hehe) en neemt niet veel ruimte in. Ben heel benieuwd naar hoe het gaat worden. Succes en veel plezier met alles! Liefs!


  20 december, 2016

  ah ziet er heel leuk uit, althans je idee! waar heb je een kamer en leuk zeg! ben heel benieuwd!


  20 december, 2016

  Leuk! Ik zou mijn kamer ongeveer hetzelfde inrichten: licht, natuurlijke materialen, rustig en veel plantjes.


  20 december, 2016

  Dit is precies hoe ik het wil, haha. Ik ben zo benieuwd hoe het eruit zal gaan zien als het af is. En ik wist trouwens niet dat zo’n bamboo stoel rotan heette, bij deze! ((:


  22 december, 2016

  Ik zie het al helemaal voor me. Leuk dat je ons zo meeneemt in dit oroces.


  22 december, 2016

  Wat een leuke meubels!