Join my life #4

Jeee, het is weer maandagochtend, al een beetje wakker? Ik hoop dat ik je wat vrolijker kan maken met mijn nieuwe Join My Life van afgelopen week, nog eventjes nagenieten ;) Deze week is hij extra lang, zodat je nog even niet aan school of je werk hoeft te denken, als jij net als ik na een heerlijke week van vrij zijn vandaag weer aan de slag moet. Kijk je mee?

Join my life #4

Maandag

19

Goedemorgeeeeen! Even een selfie haha :)

18 1

Vorige week was ik in de Primark in Almere, en daar kocht ik deze ENORME bronzer voor maar 2,49! Ik vind hem erg fijn!

18 2

Nu ik vakantie heb, heb ik lekker veel tijd om te koken en te bakken. Doordeweeks op schooldagen bak ik nog wel regelmatig dingen, maar van koken komt het toch wat minder. Ik bladerde even de Allerhande door en kwam dit recept voor een Indiase bruinebonensoep tegen.

18 3

Op naar de supermarkt om inkopen te doen! Ik haalde ook nog een stokbrood, want ik had laatst bij een vriendin zulke lekkere stokbroodjes bij het eten gehad, met kaas, pesto, ham en tomaat… Dat was zo lekker, dat ik het zelf ook een keertje wilde maken!

18 6

Smoothie time! Lekker met half bevroren banaan, appel, sinaasappelsap en een beetje havermout om het wat dikker en vullender te maken.

18 4

Ook nam ik sinds tijden weer eens een filmpje op! Deze is zaterdag online gekomen, en komende week komt er weer een filmpje online!

18 5

Haha, sorry voor de vele foodfoto’s, maar in de vakantie doe ik gewoon bijna niks anders dan lekker koken en bakken! (Nou, oké, ik doe ook echt nog wel andere dingen hoor :)) Hier maakte ik het beslag voor een lekker en simpel mueslibrood.

18 8

Zie hier de bruinebonensoep, ik geef toe, het ziet er niet zo lekker uit, maar het was best lekker!

18 9

Al mijn verzorgingsproducten stapelen zich steeds meer op, mijn hele kast staat vol. Ik test de producten, schrijf er soms een review over, en dan belanden ze weer ergens achter al mijn andere producten. Maar nee, stop! Vanaf nu wil ik mijn producten ook echt gebruiken een ze opmaken, en niet maar 1 keer in de week een lekkere bodybutter of haarmasker gebruiken, ik heb al die lekkere producten niet voor niets!

18 10

‘s Avonds bewerkte ik alvast een deel van het filmpje.

18 11

En ook zaaide basilicumzaadjes, in de hoop dat ik over 10 weken een mooi basilicumplantje heb waar ik gerechten nog lekkerder en mooier mee kan maken! Dit plantje kreeg ik van mijn oma waar ik vorige week zaterdag was, zij had een setje in haar kerstpakket gekregen en deed er niets mee, dus gaf ze hem aan mij. Ik ben benieuwd of hij het gaat doen!

Dinsdag

18

Soms is het zo’n rommeltje op je kamer, dan is het gewoon echt even tijd voor een snelle opruimbeurt! Alle rommeltjes, rondzwervende producten en afwas een plaatsje geven zodat het een wat netter uit ziet.

19 1

Samen met mijn moeder ging ik ‘proefinpakken’ voor de komende zomervakantie. We hebben laatst een nieuwe auto gekocht die deels rijdt op energie en niet zo’n grote kofferbak heeft. Doordat hij op stroom rijdt mag er geen karretje achter, en ondanks dat we een dakkoffer hebben denken mijn moeder en ik toch dat al onze vakantiespullen er niet in gaan passen. Mijn vader denkt van wel. Dus ja, dan zit er niets anders op dan het uit te proberen! Alle weekendtassen volstoppen met handdoeken en dekbedden zodat het een beetje realistisch vol zit, en alle kampeerspullen naar beneden halen. Woensdag zouden we de dakkoffer ophalen van de verhuur en proberen of het paste, wie zou er gelijk hebben? Haha :)

19 2

Voordat ik Hillene ophaalde van het station, maakte ik eerst snel nog even een deegje voor chocolate chip cookies, zodat ik die later alleen nog maar in de oven hoefde te doen om af te bakken.

19 3

Daarna op naar het station, om Hillene van de trein te halen. Zij heeft mij toentertijd heel erg geholpen met het overzetten van Glowofbeauty, en ‘in ruil’ daarvoor hadden we afgesproken dat ik haar nog een aantal blogtips zou geven. Daar omheen zijn we ook gewoon vriendinnen en was het dus ook heel leuk om weer eens wat samen te doen.

19 5

19 4

Daar zitten we dan aan tafel, allebei met onze laptopjes en een lekker broodje :)

19 7

Hillene had ik om een uurtje of 11 uur ‘s ochtends opgehaald, en om 2 uur kwam vriendin Nicole ons ook nog even verblijden met haar gezelschap. We rolden balletjes van het koekjesdeeg, bakten ze af in de oven, maakten lekkere warme chocolade melk en sloten ons daarna voor een paar uur in mijn kamer op om gezellig samen een film te kijken. Laptop erbij, verwarming aan, hot chocolate, een hele schaal koekjes en ons hoor je niet meer!

19 6

Hoe je ziet of iemand blogt of niet? Een blogger maakt OVERAL foto’s van :D

19 8

Met z’n allen op mijn bed Charlie & the chocolate factory kijken. Deze film wilde ik heel graag nog een keer zien en hij is zo leuk! Sowieso zijn bijna alle films met Johnney Depp leuk, hij kan echt zo goed gekke typetjes spelen. Tijdens het film kijken hebben we bijna de hele schaal met koekjes leeggegeten, ach, moet kunnen voor een keertje toch? ;)

19 9

Aaah, wat toevallig, een drukkerij/kopieerbedrijf met de afkorting van Glowofbeauty als naam! :D

Woensdag

20

Verklaar me voor gek, maar soms heb ik als ik ‘s ochtends wakker wordt een hele ‘actieve opruimbui’, zo’n stemming waarin je gewoon zin hebt om met lekker hard de radio op de achtergrond – die het bij mij niet doet – te soppen! Zo ook woensdag, en ik maakte er meteen flink gebruik van!

20 1

Toen ik klaar was met schoonmaken, lunchte ik met onder andere een lekker kopje overgebleven kruidige bonensoep.

20 2

Voor de rest heb ik vooral lekker veel geblogd woensdag. Foto’s maken, foto’s bewerken en artikels schrijven! Ik doe het nu al ruim een jaar, maar ik blijf het zo leuk vinden om te doen! Het is zo leuk om te schrijven over mijn passies, en het is ook zo leuk om jullie reacties te lezen en te weten dat jullie met mij meeleven! <3

20 3

‘s Avonds maakte mijn moeder voor het eerst tempeh, een vleesvervanger gemaakt van sojabonen. We eten thuis niet totaal vegetarisch, maar toch eten we wel steeds minder vlees. Tofoe hadden we wel eens uitgeprobeerd, maar dat smaakt toch een beetje ‘nietsig’, het valt een beetje weg in het gerecht waarin je het klaarmaakt. Tempeh heeft echter echt een eigen, soort paddestoelachtige smaak en is ook een stuk steviger dan tofoe!

20 4

We hebben het deze week op verschillende manieren uitgeprobeerd, en woensdag begonnen we met de gebakken versie. Het werd heerlijk knapperig!

20 5

We gebruikten de knapperige tempeh in een lekker gerecht met volkoren penne, allerlei lekkere groente en een soort saus van tahin en pesto. Super lekker, en de frisse rauwkost erbij maakte het helemaal af! Experiment tempeh is goed geslaagd!

20 6

‘s Avonds kwam de baklust weer in mij op en probeerde ik een soort crispy muesli bites te maken. De snacks hadden alleen iets te kort in de oven dus echt knapperig werd het niet. Lekker was het wel!

Donderdag

21 1

21 2

Nomnomnom, ik ben zó gek op deze gebakken havermout uit de oven! Het lijkt haast wel een gebakje, en dat als ontbijt!

P1030477

Om 9 uur pakten mijn moeder en ik de trein naar Rotterdam, we gingen namelijk naar de Kunsthal!

P1030473

De reis begon goed met deze prachtige cappuccino. Niet voor mijzelf, ik drink geen koffie, maar voor mijn moeder, maar dat maakte niet uit, want van zo’n mooie koffie (check dat boompje!) en zo’n goede service wordt ik helemaal blij! Op ons station staat elke ochtend een hele leuke ‘koffiefiets’, waar een jongen allerlei lekkere soorten koffie en chocolademelk staat te verkopen. Het is het initiatief van een hele aardige jongen, zijn bakfiets ziet er heel erg leuk en gezellig uit en hij verkoopt de meest lekkere soorten koffie met allerlei bijzondere smaakjes, echt leuk!

P1030479

Het nieuwe station van Rotterdam is net klaar en WOW, wat is het groot en mooi geworden! Check alleen al ál die ov-paaltjes!

P1030484

Don’t worry, be happy! Op weg naar naar de kunsthal kwamen we langs dit leuke bord!

P1030494

En daar is ‘tie dan, de kunsthal!

P1030500

‘Shoes’, heette de tentoonstelling waar we heen gingen. Ik ga er nu niet teveel foto’s van laten zien, want binnenkort komt er een uitgebreid artikel over deze superleuke tentoonstelling! Echt de meest bizarre en gekke schoenen uit de afgelopen 100 jaar waren te zien, maar er zaten ook zeker exemplaren bij waarvan ik het niet erg zou vinden als ze in mijn kledingkast stonden ;)

P1030626

Ik was nog nooit in Rotterdam geweest, dus het was erg leuk om er eens heen te gaan! Het is best een leuke stad, hij heeft echt op elke hoek van de straat wel een museum en ook de winkels zijn niet mis. Wel vind ik dat de stad niet echt een gezellige sfeer uitstraalt, het is heel industrieel en nieuw allemaal.

P1030643

‘s Middags lunchten we boven bij de Bijenkorf, en men, wat was dat lekker! Mijn moeder en ik kozen allebei voor het saladebuffet, waar je een bordje helemaal vol mag scheppen met zoveel lekkere dingen als je wilt, i love it <3

P1030647

Er is 1 straat in Rotterdam die stampvol zit met Chinese winkeltjes, en waar maak je mij blijer mee dan buitenlandse supermarkten?? (oké, 1 minuut gratis shoppen overtreft alles)

P1030652

‘s Middags hadden we een beetje pech met het terugreizen, de treinen naar mijn woonplaats reden niet, maar de NS had bussen ingezet waar je natuurlijk veel te lang op moet wachten. :( We hadden allebei deze dag heel erg veel gelopen en behoorlijk last van onze benen en onze rug, en heel erg veel zin om te staan in een overvolle bus hadden we niet. Gelukkig bleek dat, na een 3 kwartier wachten op de bus, de trein op een deel van het traject wel weer reed! We snelden ons naar de trein, en reden relaxed zittend in de trein weer naar huis.

Vrijdag

22 1

Toen ik vrijdag opstond was het echt verschrikkelijk vies weer, heel erg druilerig. Ik wilde eigenlijk mijn folders gaan lopen, maar dat leek me toch niet zo’n heel goed idee… :)

22

22 2

Van mijn oma had ik naast dat basilicumplantje ook deze ‘luchtige graanwafels’ meegekregen. Een hele aparte vorm, maar wel superlekker! Hier met humus, hmm.

22 3

‘s Middags restje van het eten van de vorige dag opwarmen. Zo chill om thuis middag te eten…

22 5

Van het weer van vanochtend was in de middag niks meer over, het was echt totaal omgedraaid! De zon scheen volop ik had het buiten gewoon warm in mijn winterjas! Na de folders gelopen te hebben gingen mijn moeder en ik nog even een kopje thee drinken bij mijn oma in Zeist.

22 6

Ook gingen we even een stukje lopen, een rondje om het slot. Zo mooi is het daar, zeker met de zon erop!

22 4

Ik houd niet zo van snoep, maar serieus, van jellybeans kan ik echt VEEL achter elkaar eten :D

22 7

‘s Avonds gingen we voor makkelijk en haalden we Chinees. Ook even een lekkere rauwkostsalade erbij.

22 8

En als toetje: rijstepap! Dit is echt vanaf kinds af aan één van mijn meest favoriete gerechten! Warm met een beetje bruine suiker en een snufje kaneel, perfect!

22 9

‘s Avonds paste ik op bij mensen uit de buurt, en daar editte ik nog even het laatste stukje van mijn shoplog van de Primark! Het was alweer een hele poos geleden dat ik een filmpje maakte, maar ik vond het echt leuk om weer eens te doen, en ik was ook best wel tevreden over het resultaat, ik denk dat ik dit vaker ga doen, wat denken jullie?

Zaterdag

23

Foto’s maken van deze nieuwe producten die ik heb getest. Van de prachtige Catrice blush is al een review online gekomen (zie dit artikel) en binnenkort komt er een review online van het Big Bright Eyes potlood van Essence!

Primark shoplog 17-2-2014

Ook zette ik mijn Primark shoplog online, zo happy met al mijn aankoopjes!

23 1

Oh, schreeuwt dit geen lente? Het was zaterdag ook weer zulk lekker weer!

23 7

Van 10 tot 2 moest ik werken, en ik had geen pauze. Ik had dus echt wel trek daarna! Gelukkig hadden we nog een lekker restje van vrijdag over, toen we Chinees haalden :D

23 8

Whut? Een maskertje met zuurstofschuim erin? Dit maskertje vond ik toen ik in de Etos een beetje rond liep te snuffelen, als je hem uit zijn verpakking haalt zou hij in volume moeten verdubbelen en heel erg moeten gaan schuimen! Ik testte hem meteen, en dit keer op video, komende week online!

23 3

‘s Avonds bakte ik een hele lekkere taart/cake voor zondag, zie hoe fluffy het deeg is, hmm…

Zondag

23 4

Zondagochtend waren mijn moeder en ik maar met z’n tweeën thuis en daarom besloten we onszelf eens lekker te verwennen met een uitgebreid ontbijt. Rijstepap, een gebakken eitje, geroosterd brood en beschuitjes!

23 5

Zo is het taartje geworden! Hij is echt overheerlijk, en de manier waarop je het maakt had ik ook nog nooit gedaan, binnenkort receptje :)

23 6

Taart + kookboek = top!

23 9

Ik had een hele grote plaat met taart gemaakt, dus ook ‘s avonds konden we weer een stukje! :D Dit keer met lekker vers fruit.

23 10

Twee vriendinnen bleven eten, en ‘s avonds hebben we echt een uur zitten zoeken naar de gele ballon op deze plaat! Deze leuke prent komt uit het boek ‘Nederland’ van Charlotte Dematons, een boek met allerlei van dit soort platen. In al die platen staan een paar vaste dingen, zoals een gele ballon, zwarte piet, een reiger en nog wat dingen, maar de gele ballon konden we maar niet vinden, argh!

Dit was weer de Join My Life van afgelopen week. Komende week moet ik weer naar school, weer aan de slag. :( Verder heb ik niet iets heel bijzonders ingepland, gewoon weer een beetje opstarten met school en ik ga ook vast nog wel een aantal leuke dingen doen. Maar ik zie dat ik alweer 2200 woorden heb geschreven, dus ik zal maar gauw stoppen :)

Heb jij afgelopen week nog leuke dingen meegemaakt, en ga je deze week nog wat leuks doen?

Liefs Anniek

20 reacties

 • Reply
  Svenja
  24 februari, 2014 at 08:09

  Fijne fotodagboek met veel foto’s, i like. Zo te zien heb je een leuke week gehad. Koken en bakken vind ik ook altijd zo leuk om te doen als het vakantie is, eindelijk tijd om van alles te doen waar je anders geen/minder tijd voor hebt.

 • Reply
  Sarah
  24 februari, 2014 at 08:31

  Wat een heerlijk uitgebreide Join My Life! Het lijkt bijna een soort plog van de hele week, leuk. Ik zie heeeerlijk eten voorbij komen <3.

  • Reply
   Anniek
   24 februari, 2014 at 16:31

   Ah, leuk om te horen, dankjewel! En ja, ik heb echt zoveel lekkere dingen gegeten afgelopen week!

 • Reply
  Maaike
  24 februari, 2014 at 08:36

  Wat leuk om te lezen!! En Yum! je ontbijtje ziet er heerlijk uit!

  X

 • Reply
  Petra
  24 februari, 2014 at 09:23

  wat een heerlijk blog om dit te lezen ( ik ben gek op herkenning) en dat zat er genoeg in als voomalig rotterdams bewoonster en als fietsliefhebster in de regio Utrecht…leuk heb genoten van dit blog!

 • Reply
  Joëlle
  24 februari, 2014 at 10:17

  Zoo leuk!!!
  Liefs, Joëlle

  • Reply
   Anniek
   24 februari, 2014 at 16:38

   Ah dankjewel :) En ook superlief van je dat je me bij je favoriete blogs hebt genoemd, dankjewel! <3

 • Reply
  Marloes
  24 februari, 2014 at 10:40

  Wow dat zijn veel fotos! Het ziet er allemaal suuuper leuk uit; die chocolate chip cookies: YUMMY!!

  • Reply
   Anniek
   24 februari, 2014 at 16:32

   Jaa, ze waren echt delish!!

 • Reply
  Angela
  24 februari, 2014 at 12:20

  Super leuk om die foto’s te zien!

  x Angela
  Roseary

 • Reply
  Daniëlle
  24 februari, 2014 at 12:50

  Ohooh…. nu heb ik dus ontzettend veel zin in bruine bonensoep!

 • Reply
  Laura
  24 februari, 2014 at 16:22

  Wat een leuk weekoverzicht! En heerlijk eten kwam er voorbij zeg!:)

  • Reply
   Anniek
   24 februari, 2014 at 16:34

   Ah, thanx! Ik keek net ook eens op jouw blog, en wat maak je mooie foto’s zeg, echt prachtig!

 • Reply
  Lieke
  24 februari, 2014 at 16:23

  Wat een boel foto’s! Super leuk!

 • Reply
  Leonie
  24 februari, 2014 at 17:06

  Wat een leuke foto’s en wat is je kamer moooi! :)

 • Reply
  Nina
  24 februari, 2014 at 18:08

  Zo te zien heb je een leuke vakantie gehad! :) Ik vind het juist leuk dat er zo veel foodfoto’s inzitten haha, ziet er allemaal heerlijk uit en je kunt er lekker inspiratie uithalen! Succes deze week, ik moet helaas ook weer naar school…

 • Reply
  Dagmar Valerie
  25 februari, 2014 at 14:27

  Wauw wat een te gekke diary! Super leuk om te zien en heerlijke foodpictures zitten er tussen. Wat leuk dat je bij Slot Zeist was en je oma! Ik heb er gisteren nog een rondje zondag nog hardgelopen; heerlijke locatie. En wat is je kamer onwijs mooi zeg, super leuk! Hoe vond je de kunsthal? Is het een aanrader :) ? Veel succes de komende tijd Xx

  • Reply
   Anniek
   25 februari, 2014 at 14:54

   Ah, dankjewel! Ja, jij woont in Zeist toch? Ik vind het echt een hele leuke en gezellige stad, niet te druk maar toch heb je qua winkel wel heel veel! :) De kunsthal was echt gaaf, ze hebben een hele grote collectie met schoenen vanaf 1900 tot nu, ook met veel grote merken, heel leuk om te zien en wel echt een aanrader! XX

 • Reply
  Lisette
  26 februari, 2014 at 12:36

  De bronzer van de Primark ziet er echt heel mooi uit :). En wat een leuke weekoverzicht was het, met lekker veel eten!

 • Reply
  Els
  26 februari, 2014 at 20:24

  Hee!
  Wat een leuke blog heb jij! Ik ben sinds kort ook begonnen met bloggen en vind het superleuk:). Zo ben ik ook via via achter jou blogje gekomen. Ga zo door hoor!

  Grappig van je bassilicumplantje van je oma; ik kreeg deze een paar weken terug van mijn huisgenootje. Zat ook in zijn kerstpakket en deed er ook niks mee (Jamie Oliver toch?). Dus hij staat hier in ons studentenhuis in de keuken voor het raam, ik geef hem elke dag netjes een klein beetje water, en groeit hard! Dus gaat met die van jou vast ook helemaal goed komen. Gewoon bij het raam neer zetten:)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.