Join My Life #44

join my life 44

Afgelopen week was de lekkerste weken van het afgelopen jaar, for sure. Ook een van de leukste, met een uitstapje naar Amsterdam, vintage winkels, kerst, relaxen, sneeuw… Ik heb ook echt onwijs veel foto’s gemaakt, en een selectie daarvan zit in deze Join My Life. Kijk je mee?

bananenpannekoeken

Maandag was mijn allereerste echte vakantiedag, en daar heb ik gebruik van gemaakt ook. Lekker relaxen, wat bloggen, en lekker koken. Hier bananenpannekoekjes.

glamour kapsel

En ik hield samen met mijn zus een gezellig tutavondje. Ik deed haar make-up, mijn specialiteit, en mijn zus deed mijn haar, haar specialiteit.

kaart amsterdam

Het ‘verwendagje’ is een oude traditie bij ons thuis. Al sinds ik,mijn broer en mijn zus klein zijn, gaan we elk jaar of met mijn moeder, of met mijn vader een dagje weg, en we mogen helemaal zelf weten wat we gaan doen. Dinsdag was het tijd voor mijn verwendagje met mams, op naar Amsterdam!

drugs waarschuwing

Bij aankomst werden we al meteen met de harde amsterdamse werkelijkheid geconfronteerd: overal in de stad stonden borden met waarschuwingen voor cocaïne dat werd verkocht als heroïne :)

schattig huisje

Allebei waren we nog nooit in de 9 straatjes geweest, en het leek ons leuk om die eens te gaan ontdekken! We namen een wat minder drukke route er naartoe, langs allemaal schattige huisjes en grachten.

grachten amsterdam

De bootjes lagen er weer mooi bij :)

tijdschriften inspi

Eenmaal aangekomen in de 9 straatjes (een gebied met letterlijk 9 straatjes met allemaal toffe, authentieke winkeltjes), waren de winkels nog dicht, dus dronken we eerst een kopje thee bij een leuk tentje. Heel veel winkels daar hadden zo’n soort robuuste muur, best wel gaaf!

romantic interior

Ik kan het je echt aanraden om eens naar de 9 straatjes te gaan, de winkeltjes zijn heel uniek en apart, zo leuk en anders!

kersttruien

Ook zijn er veel vintage shops te vinden. Ik heb bijvoorbeeld een aantal items bij de Episode gekocht, die jullie binnenkort terug zullen zien komen!

ballet cinderella

‘s Avonds ben ik voor het eerst in mijn leven naar een voorstelling van het Nationaal Ballet geweest, naar Cinderella. Echt tof om eens mee te maken, alles zat super mooi in elkaar!

amsterdam avond

Back to home…

witte chocoladehagelslag

Deze week maakte ik mijn allerlaatste restje witte XXL hagelslag op :(

stiften

En deed ik eindelijk eens wat met mijn onvoorstelbare tekentalent – not – Toch zijn de tekeningetjes aardig gelukt, soon on the blog :)

kerstbal

Donderdag was het kerst, en wat heb ik daar van genoten! Het was echt onwijs leuk om met z’n allen weer bij elkaar te zijn en alle elektronica eens achterwege te laten. Gewoon gezellig samenzijn.

ligretto

Spelletjes…

anniek koken

Koken..

banketstaaf

Eten…

paprika soep

En nog meer eten! Ik heb met kerst heel veel foto’s gemaakt, die ik allemaal heb gedeeld in mijn kerstplog! Ik laat je mijn outfit zien, het sfeertje thuis, al het eten, alles wat we gedaan hebben… Check it out!

plenty more

Tweede kerstdag was echt dé ultieme chilldag. Mijn ouders waren naar een museum in Amsterdam, mijn broer en zus waren kerst aan het vieren bij hun vriend/vriendin, en ik was dus alleen thuis. Vond ik helemaal niet erg: uitslapen, lekker ontbijten, kerstcd’tje aan, heerlijk!

plenty more yotam

Ik heb het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi eens doorgebladerd, Plenty More. En wauw, wát een kookboek. Geweldig. Ik heb meteen al een paar briefjes bij wat recepten gedaan, ik wil bijna alles wel een keer maken!

gezonde salade

De leftovers, nog zoiets fijns van 2e kerstdag. Lekker opgesmikkeld terwijl ik nog wat geblogd heb.

bami

2e kerstdag was voor ons dus meer een relaxdagje. Mijn ouders hadden voor het avondeten nog even chinees gehaald, en ik maakte er een healthy groene salade bij. Lekker makkelijk, maar wel lekker.

sneeuw tuin

En toen werd ik zaterdag wakker, en lag er plotseling SNEEUW! Wauw, zoveel sneeuw had ik niet verwacht! Het was weliswaar natte sneeuw, maar ach, wit is wit :)

kibbeling

Kibbelingetje.

boterham hagelslag

Van de banoffee pavlova van kerst hadden we nog wat salted karamel over. Heel lekker om zo met een lepel te eten uit de pot, maar ook heerlijk op brood! Ik kreeg trouwens zoveel enthousiaste reacties op de pavlova, dat ik bezig ben het recept uit te tikken!

houtjes

Wat een klein beetje sneeuw al wel niet kan doen, prachtig! #inthegarden

Nu ik dit artikel aan het maken ben besef ik me dat deze week helaas alweer voorbij is. Dat het weer een jaar duurt voordat het kerst is. Ik heb de afgelopen week echt onwijs genoten, van alle lieve mensen, het lekkere eten en de leuke uitstapjes. Nu op naar oud & nieuw!

Heb jij ook zo’n fijne week gehad? Wat heb jij allemaal gedaan?

Liefs Anniek

 

25 reacties

 • Reply
  Liliane
  29 december, 2014 at 04:54

  wat leuk die traditie van een verwendagje!
  Je hebt prachtige foto’s van Amsterdam grmaakt trouwens. Je hebt oog voor leuke onderwerpen :)
  Oh en xxl witte hagelslag, ZO lekker en zo slecht tegelijkertijd haha. My guilty pleasure :)

 • Reply
  Michaela
  29 december, 2014 at 07:10

  Wat een super leuke foto’s! Je hebt trouwens echt prachtig haar ;) Ik was ook echt zo blij toen ik zag dat het gesneeuwd had. Je zou bijna vergeten hoe sneeuw eruit ziet, haha ;)

 • Reply
  Eline
  29 december, 2014 at 08:28

  Echt super leuke foto’s en wat is je haar mooi gedaan! Bij ons ligt er ook sneeuw en het ziet er zo gezellig uit, alleen niet zo fijn als je naar je werk moet, maar nu heb ik wel een echt winters kerstgevoel ^^

 • Reply
  Sophie
  29 december, 2014 at 08:30

  Oh wauw je zus heeft echt een heel mooi kapsel bij je gemaakt!

 • Reply
  Esther
  29 december, 2014 at 09:00

  Jaaa het was een geweldige week! En inderdaad, kerst is er pas weer over een jaar…..

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  29 december, 2014 at 10:31

  Ahh dat ziet er allemaal weer zo gezellig uit! Prachtige foto’s heb je van Amsterdam gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar je aankoopjes van Episode, eennnn je tekeningetjes! Liefs

 • Reply
  Hanneke
  29 december, 2014 at 11:44

  Mooi je haar zo! :)

 • Reply
  Sophie Hol
  29 december, 2014 at 12:00

  Wat een prachtig kapsel, een hele goede tip voor oud en nieuw.Ik vind het jammer dat ik niet zulk lang haar heb!

 • Reply
  Romy
  29 december, 2014 at 13:19

  Wat een heerlijk artikel! En wat een leuk initiatief zo’n verwendagje, en stiekem ben ik nog steeds heel jaloers op alle mensen die sneeuw hebben. En jaa de 9 straatjes, ik ben ook helemaal verliefd op die winkeltjes daar!

  • Reply
   Anniek
   30 december, 2014 at 09:16

   Haha, sorry voor de sneeuw :) En ja hè, die 9 straatjes zijn echt geweldig! (Je comment ging steeds weg omdat ik hem nog goed moest keuren, ik heb hem wel gezien dus, en ik heb hem nu gemodereerd :) )

 • Reply
  Nathalie Eline
  29 december, 2014 at 14:06

  Wat een mooie foto’s allemaal! Je haar zit echt zo mooi op die foto! Heel feestelijk en chique! :)

 • Reply
  manon
  29 december, 2014 at 16:25

  Oh je haar ziet er echt geweldig uit! en ik zie veel lekkers voorbij komen

 • Reply
  Radianto
  29 december, 2014 at 16:39

  Het gaat inderdaad erg snel vooruit, we streven allemaal zo naar Kerst en dan uiteindelijk is het voorbij. Mooie foto’s heb je gemaakt van de sneeuw! Zo’n verwendagje lijkt me best wel leuk om een keertje te doen. Moet ik voorstellen aan mijn ouders! Mocht ik ooit naar Amsterdam gaan dan zal ik die 9 straatjes eens bezoeken, blijkbaar is het wel erg gezellig daar!

 • Reply
  marieke
  29 december, 2014 at 16:39

  Leuke fijne foto’s! En tof dat de pavlova online komt, hij zag er inderdaad heeel goed uit! Vorig jaar maakte ik ook zoiets, maar dan met slagroom, chocolade en pistachenoten! Ook heel lekker :)

  • Reply
   Anniek
   30 december, 2014 at 09:15

   Oeh, dat klinkt ook zeker niet verkeerd! :D

 • Reply
  4.Balou
  29 december, 2014 at 18:20

  Leuk om te lezen! Wauw je zus heeft je haar echt mooi gedaan!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

 • Reply
  Iris
  29 december, 2014 at 18:51

  Je haar zit echt heel leuk op die foto.

 • Reply
  Whitney
  29 december, 2014 at 19:18

  Heerlijke week! Ik vind december altijd zo snel gaan, heel jammer.

 • Reply
  bymarlayne
  29 december, 2014 at 20:36

  Mooie foto’s!

 • Reply
  de DIY Diva
  29 december, 2014 at 22:03

  Gezellige foto’s van Amsterdam!

 • Reply
  robin
  30 december, 2014 at 19:31

  wat maak jij mooie foto’s! vooral die foto van de 9 straatjes ❤

 • Reply
  Wanda
  30 december, 2014 at 20:47

  Leuke traditie hebben jullie joh om elk apart met je vader of moeder een dagje op pad te gaan! Amsterdam… alweer een tijdje geleden dat ik er was maar wil er dolgraag nog een keertje naar toe en dan ook zeker slenteren door die 9 straatjes, lijkt me echt leuk daar!

 • Reply
  Dhini
  1 januari, 2015 at 13:07

  wat leuk foto`s
  Welke camera gebruik je

 • Reply
  Anna
  4 januari, 2015 at 13:38

  Wat een mooie foto’s, super leuk dat je een dagje naar Amsterdam ging. Dat deed ik ook altijd met mijn moeder toen ik er nog niet woonde, haha. En dat met cocaïne en heroïne is trouwens andersom :) X

  • Reply
   Anniek
   4 januari, 2015 at 15:38

   Haha oops, heb niet zo’n verstand van drugs.. ;)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.