Join my life #5

join my life 5

Maandagochtend = ‘Join My Life’ time, voor alweer de 5e keer op rij! Bereid je deze keer maar voor op lekker veel foodfoto’s! Ik ging namelijk lekker uit eten, en maakte ook zelf een aantal lekkere gerechten. Ook ging ik naar de hele indrukwekkende film ’12 years a slave’, regende hélemaal nat, en voor de rest van mijn week moet je maar gauw verder lezen! ;) 

Maandag

24

Wauw, maandagochtend begon met een héle mooie zonsopgang, echt een prachtige rode lucht!

25

Nadat ik lekker had ontbeten en me had aangekleed ging ik na een weekje vakantie weer op weg naar school. Ik vertrek altijd vroeg, en in de winter is het ‘s ochtends dan nog donker. Maar nu is het eindelijk weer licht als ik ‘s ochtends vertrek, ik voel me dan altijd zo’n stuk wakkerder!

24 1

Na school eerst even lekker ontspannen met blogs lezen, een lekkere kop thee en een sappige sinaasappel.

24 1

En helaas, nu het schoolleven weer begint, begint ook het huiswerk weer!

24 2

‘s Avonds aten we heerlijke nasi met kroepoek en atjar erbij, een specialiteit van mijn vader :)

24 3

‘s Avonds bewerkte ik mijn maskertjes-video die je vrijdag op mijn blog kon zien!

Dinsdag

25

Nomnomnom, ‘s ochtends lekker havermout! Ik eet het bijna elke dag, maar het gaat gewoon niet vervelen! Het is ook zo lekker om in de ochtend met een lekker warm ontbijt te beginnen <3

25 1

Ik vind het altijd heel fijn om thuis middag te kunnen eten, dan kan je een wat uitgebreidere lunch maken. Meestal kan dat niet, en moet ik toch maar iets van broodjes mee naar school nemen. Oké, vooruit dan maar, maar dan wel met lekker beleg! Hier belegde ik mijn broodje met verse humus en kiemen. (Binnenkort een how-to om zelf deze lekkere plantjes te kweken)

25 1

Het was weer tijd voor wiskunde op school, en daarmee ook automatisch tijd voor Pinterest, haha! Samen met Nicole onszelf een rammelende maag bezorgen door chocoladetaarten te bekijken, zulke mooie plaatjes!

25 2

Blegh, toen ik van school terug naar het station moest fietsen was het heel druilerig weer.

25 2

Ik ging nog even langs de Kalisvaart (een drogisterij) en kocht daar deze cacao nibs! Ik was super benieuwd naar dit superfood, hoe chill is het immers dat chocolade gezond kan zijn?! Wel zijn cacao nibs gemaakt van rauwe cacao, dus verwacht niet dat het hele zoete, volle chocolade is :)

25 3

Ik probeerde ze meteen uit in combinatie met havermoutpap, maar ook uit het handje vind ik ze heerlijk!

25 4

De Rooibos Original Blend thee van Pickwick gaat er bij ons thuis hard doorheen! Ik ben zo ongeveer de enige die thuis deze thee drinkt, maar aangezien ik elke dag meerdere koppen drink moeten we elke 1,5 week wel weer een nieuw pakje kopen. Maar ik ben wel heel zuinig hoor, want ik gebruik elk zakje meerdere keren ;)

25 5

Artikeltje tikken over de tentoonstelling ‘Shoes’ in de Kunsthal waar ik vorige week was!

25 6

‘s Avonds had ik zin in pannenkoeken, dus besloot ik wat te experimenteren met havermoutmeel (gewoon havermout gemalen in de blender), melk, water, ei en in de blender gemalen gedroogd fruit voor een zoet accentje. Het resultaat was echt erg lekker!

Woensdag

26

Woensdag was het erg lekker weer, maar ‘s ochtends op de fiets was het nog behoorlijk fris!

26 1

Ik droeg mijn nieuwe ketting van de Primark, in combinatie met mijn nieuwe groene jurkje, een blazertje en een panty!

26

De pannenkoekjes die ik dinsdagavond had gebakken nam ik woensdag mee als lunch, echt heel erg lekker in plaats van brood!

26 2

 

Jeee, mijn basilicumplantjes komen omhoog, superleuk!

Woensdag uit school was vooral een lekker chillmiddagje. Of nouja, ik heb niet stil gezeten, ik heb lekker veel geblogd en wat huiswerk gemaakt :)

Donderdag

donderdag

Pfoe, het gebeurt me niet vaak dat ik te laat op het station ben, maar nu haalde ik de trein echt maar nét!

donderdag

Ah bah, ik was helemaal natgeregend toen ik vanuit school naar huis fietste. Ode aan warme vesten en chocolademelk, heerlijk!

donderdag 1

Het kwam echt goed uit, want die dag aten we lekker comfort-food, van dat eten waar je lekker warm van wordt, hmm. Lekkere macaroni met tomatensaus van verse tomaten, superlekker!

donderdag 2

‘s Avonds even douchen en mijn leuke rendierpyama aandoen :)

donderdag 4

En daarna was het éíndelijk weer tijd voor Wie Is De Mol, echt genieten na twee weken wachten! Op dit moment verdenk ik Jan-Willem, en het zou me stiekem ook niets verbazen als Tygo het is. Wie denken jullie dat de mol is?

donderdag 3

Wie wat bewaart, die heeft wat!

Vrijdag

vrijdag

Ik moest vrijdag pas het 3e beginnen, dus lekker een ontbijtje op bed, love it!

vrijdag 2

‘s Middags uit school miste ik de trein nét, dus moest ik een kwartiertje wachten op de volgende trein. Maar dat was geen probleem, ik stond namelijk lekker in het zonnetje!

vrijdag 1

Nooo, nagel gebroken :(

donderdag 6

Lekker toetje met homemade jam! Vrijdagavond aten we nogal snel, want we waren last-minute op het idee gekomen om naar de film te gaan, naar ’12 years al slave’. En wow, wat was dit een heftige film, ik kwam er echt overdonderd uit… Binnenkort meer.

café hartlooper bioscoop

De bioscoop waar we naar toe gingen was in Utrecht, hij heet ‘De Hartlooper’. Dit voormalige politiebureau is omgebouwd tot bioscoop en dat maakt hem heel gezellig en authentiek! Overal zag je leuke schilderijtjes, meubeltjes, en ook was het wel fijn dat het niet zo’n mega bioscoop is waar massa’s mensen naartoe gaan. Gewoon lekker knus.

Zaterdag

zaterdag 2

Mijn ouders vierden zaterdag hun trouwdag, dus kwam ik ze ‘s ochtends een lekker ontbijtje op bed brengen!

zaterdag 1

Neee, mijn meest favoriete oogreinigingspads zijn op, en het stomme is dat ze uit Duitsland komen. Zo eventjes nieuwe halen is er dus niet bij…

zaterdag 3

‘s Middags weer werken, en dit keer maakte ik rolletjes met rookvlees en honing-geitenkaas, echt een héle lekker combinatie! Mijn moeder kwam ook even langs, en met mijn geweldige verkooppraatje heb ik haar overgehaald ook rookvlees en geitenkaas te kopen :D Na alle rolletjes die ik op mijn werk al had gegeten, had ik dus ook na werktijd nog een lekkere snack thuis. :)

zaterdag 4

‘s Avonds gingen we met het hele gezin uit eten bij ‘Brasserie &zo’, een superleuk en gezellig restaurantje! Ik vind het altijd zo leuk om uit eten te gaan, ik geniet er echt van. :) We begonnen met een amuse van crème-prei soep.

zaterdag 5

Als voorgerecht deelde ik samen met mijn zus een héérlijke carpaccio, hij was echt verrukkelijk! Hij stond op de kaart als: rundercarpaccio met truffeldressing, krokante kappertjes en chips van parmezaan, klinkt goed toch?

zaterdag 6

Mijn hoofdgerecht was Gnocchi (spreek uit als njoki) van pompoen, een krokantje van thijm, aardpeer, pecorino, courgette, geroosterde amandel en jus van pompoen.

zaterdag 7

Mijn cheesecake dessert zag er echt heel leuk uit, heel anders dan ik had verwacht!

zaterdag 8

Yay, mega-sterretjes!! Toen we ‘s avonds thuis kwamen staken we sterretjes af als feestelijke afsluiting.

Zondag

zondag

De geur van verse broodjes haalt mij zeker wel uit mijn bed!

zondag 2

O, o, bereid je voor op veel foodfoto’s, haha! Hier een lekkere cakerol van de Jumbo, best prima, maar zelfgemaakt toch wel een stuk lekkerder!

zondag 1

We hadden nog rookvlees en geitenkaas over, wat een lekker hapje voor tussen de middag werd!

zondagse broodjes

Zondagmiddag lunchen we altijd met z’n allen, en dit keer hadden we toch lekkere broodjes! We hadden een pak met drie verschillende soorten afbakbroodjes gekocht, waar we eiersalade, tomaat, sla en kiemen overheen deden, en ook hadden we een groene smoothie en een salade van mijn zus haar werk.

appeltaart

Maandag het 7e uur hebben we met ons kleine Latijnklasje (11 mensen!) standaard een ‘taartuur’. Één van ons bakt een lekkere taart of koek die we dan dat uur met z’n allen lekker opeten. Een super leuk en lekker begin van de week, en van de les blijft vaak ook niet heel veel meer over, wat natuurlijk hélemaal niet erg is. :D

custard met appel

Als toetje hadden we gisterenavond custardvla met appeltjes, rozijnen en kaneel, superlekker!

pan uitsnoepen

Zo lekker zelfs, dat ik de laatste restjes uit de pan wilde snoepen :D

Dat was mijn afgelopen week! Sorry als ik je met al die foto’s van lekker eten hongerig heb gemaakt, haha :) Komende week heb ik nog niet zo heel veel gepland, in ieder geval geen hele bijzondere dingen. Hebben jullie trouwens ook al zo’n zin in de zomervakantie? Gisteren hebben we even met zijn allen gekeken wanneer we precies gaan, en waar we ongeveer heen willen. Ik krijg er zo’n vakantiekriebels van, echt niet normaal! Wij gaan met ons gezin, behalve mijn broer, waarschijnlijk naar Zuid-Frankrijk, bij de Pyreneeën en de zee, heerlijk!

Wat ga jij deze week doen?

Liefs Anniek

9 reacties

 • Reply
  Svenja
  3 maart, 2014 at 07:55

  Wauw, echt zoveel leuke foto’s. Prachtige zonsopgang in het begin, en allemaal lekkere dingen, jammie!

 • Reply
  Sophiee
  3 maart, 2014 at 09:11

  Wat een heerlijk lang artikel. De ketting van de Primark is echt prachtig!

 • Reply
  Luuke
  3 maart, 2014 at 11:40

  Leuke foto’s! Het eten ziet er lekker uit ;) Na school doe ik ook hetzelfde ;p

 • Reply
  Petra
  3 maart, 2014 at 14:06

  De heerlijkste blogs om te lezen vind ik altijd dit soort blogs, nog leuker word het als ik dingen? plaatsen ken of herken op de fotos…ik kan mij dan situaties nog beter visualiseren en dit is je met dit blog heel erg goed gelukt! Leuk!

  Groetjes Petra

 • Reply
  Dominique
  3 maart, 2014 at 17:24

  Je hebt een leuke blog en je schrijft leuke artikelen!
  Ik ben pas net begonnen met bloggen en misschien vind je het leuk om een kijkje te nemen op mijn blog.

  Liefs!

 • Reply
  Katrien
  3 maart, 2014 at 18:31

  Leuke week, en onze klas van Latijn is ook zo mini haha! In de zomer gaan wij naar Kos, eiland van Griekenland :)

 • Reply
  Luuke
  3 maart, 2014 at 19:58

  Ik heb je genomineerd voor de liebster award! :)

 • Reply
  Maaike
  3 maart, 2014 at 21:25

  Oo wat veel lekkers allemaal haha, heerlijk om naar te kijken ;)

  X

 • Reply
  Tedje
  8 maart, 2014 at 12:10

  Leuke diary!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.