JML#54 / Shakshuka & college?

join my life 54

Vandaag alweer de 54e aflevering van Join My Life! Bizar zeg, ik neem jullie al meer dan een jaar mee in mijn leven… Ik hoop dat jullie het nog niet zat zijn ;) Deze week at ik Israëlische ‘shakshuka’, reisde ik af naar Wageningen, droeg mooie armbandjes, en heb volop genoten!

armbandje

Kijk, dit armbandje vind ik zo tof! Hij zit echt een beetje in zo’n Downton Abbey stijltje, maar ik draag heb gewoon bij mijn roze oversized sweater, vind ik ook leuk :)

intercity

Deze week was weer een week met veel reizen. Elke dag 75 minuten heen, en 75 minuten terug van school. Op zich prima te doen hoor, en zeker als het zonnetje ‘s ochtends vroeg al schijnt!

havermout

Dit is toch wel mijn favo toppingcombinatie voor havermout de laatste tijd! Pompoenies (healthy zaden/pittenmix), powerblends (kokosmix) en een klein schepje bruine suiker. Yummie. (Check deze video voor details over de mixen)

franse tulp

Aah, we hadden zulke mooie Franse tulpen afgelopen week! Op een gegeven moment begonnen de blaadjes wel een beetje uit te vallen, maar ze hebben toch zeker een week gestaan.

filmen

Soms baal ik er weleens van dat ik zo weinig tijd heb voor filmen. Meestal maak ik mijn video’s op dinsdagmiddag, dan ben ik namelijk vroeg uit. Op andere dagen ben ik vaak laat thuis, en eigen moet alles dus gebeuren op die dinsdagmiddag, wat soms best lastig is. Maar, mijn motto is: just keep going ;) Ik doe mijn best!

trein nijmegen

Vrijdag ging ik een dagje meelopen in Wageningen, bij de studie Bedrijfs- en consumentenwetenschappen! Superleuk, maar toch wel onhandig dat Wageningen geen treinstation heeft, haha! Eerst naar Utrecht, dan naar Ede/Wageningen, en dan nog een stukje met de bus.

tijdschrift lezen

Gelukkig had ik een boekje bij me.

college

Ik liep met een hele aardige meid mee, die me mee heeft genomen naar 2 colleges en me ook meteen de stad een beetje heeft laten zien. Ik ben echt enthousiast, deze studie is wel echt een grote kanshebber voor over 1,5 jaar!

wachten station

Aan het eind van de dag moe maar voldaan weer naar huis.

zoom.nl

Thuis lag de eerste ZOOM.NL van ons abonnement op me te wachten, yay!

pompoensoep

Mijn moeder maakt echt de beste pompoensoep EVER. Met lekker veel kerrie, paprika en prei, genieten.

gieter

Het was zulk lekker weer de afgelopen dagen! Echt weer om lekker buiten te zijn. Ik merk ook dat ik er meteen een stuk happier van wordt, jij ook?

chocolade sigaretten

Vroeger was ik al helemaal gek op knetterijsjes, van die softijsjes met een laagje eromheen dat helemaal losgaat op je tong. En nu vond ik achterin de voorraadkast knettersticks, hoe leuk! Het bracht me weer helemaal terug naar mijn kindertijd.

sticker op make-up

Op woensdag fietste ik even naar de Kruidvat, waar ik deze foundation van MaxFactor tegenkwam. Ik nam hem mee, ik was er namelijk superbenieuwd naar. Alvast een pluspunt van tevoren: die verschrikkelijke sticker is op het plastic folietje óm de echte verpakking heen geplakt, en niet op het product zelf!

wc bordje

Deze kwam ik tegen op het toilet in de Universiteit van Wageningen. Haha, hoe dan?!

ei met groente

Deze week probeerde mijn moeder een heel tof gerecht uit: shakshuka! Het is een Israëlisch groentegerecht met ei. Eerst bak je een heleboel groente en véél kruiden, en daarna maak je holletjes waar je een eitje in doet.

shakshuka

Even laten stoven, en klaar is kees! Wij gebruikten het recept van Yotam Ottolenghi, wat echt een onwijs lekker resultaat opleverde. Hij staat in de Allerhande van deze maand!

zaadjes

Het wordt weer tijd om te gaan zaaien! Nog niet meteen buiten, eerst de zaadjes een kans geven om binnen een beetje te groeien. Daarna mogen ze naar buiten.

plantje

En er kwam ook al wat op :)

chocolate chip cookies

Vandaag (maandag) is het mijn beurt om het taartuur bij Latijn te verzorgen, wat betekent dat ik voor zo’n 14 mensen taart mee moet nemen. Goede reden om lekker los te gaan in de keuken. Ik ging voor mijn Triple Chocolate American Cookies!

fail 1

Alvast een kleine sneak preview van de outfitfoto’s die ik zondag met mijn vader schoot. Ach, ook de mislukkertjes mogen er wezen ^^

Ik hoop dat je een superfijne week mag hebben! Heb jij nog leuke plannen, of wordt het voor jou een normaal werk/schoolweekje?

Liefs Anniek

 

20 reacties

 • Reply
  Sophie
  9 maart, 2015 at 07:18

  Ik houd ook echt van de lente! Ik ben nog steeds heel benieuwd naar je koekjes! Gauw eens een poging doen om jou te evenaren ;)

 • Reply
  Jolien
  9 maart, 2015 at 07:23

  Wat leuk dat jullie een taartuur hebben bij Latijn! Wij hebben bij enkele vakken een regel: 3x je spullen vergeten is zelf een cake bakken en een foto tonen terwijl je aan het bereiden bent, zodat je kan bewijzen dat je de cake zeker zelf hebt gemaakt.
  Ik kijk alvast uit naar je outfitpost. De foto’s zijn steeds verbluffend mooi!

 • Reply
  Frances
  9 maart, 2015 at 07:27

  Ik vind die laatste foto helemaal geen blooper foto hoor!!

 • Reply
  Eline
  9 maart, 2015 at 08:34

  Het was echt heerlijk weer! Super fijn dat je meeloopdag goed is bevallen. Het is altijd moeilijk om te kiezen. Die koekjes moet ik echt nog steeds uitproberen, want ze zien er zo lekker uit ^^

 • Reply
  Esther
  9 maart, 2015 at 08:53

  Leuk dat je een meeloopdagje had, die heb ik ook binnenkort! En wow, je reist voor je middelbare school al iedere dag zo ver, dat zie je niet vaak. (tenminste, hier in de buurt niet) Meestal moeten mensen pas ver gaan reizen als ze gaan studeren!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  9 maart, 2015 at 09:33

  Het gerecht lijkt me echt heerlijk. Je armbandje is erg mooi, leuk om te combineren met andere armcandy!
  Liefs, Iris

 • Reply
  BeautyblogLaura
  9 maart, 2015 at 09:39

  Super fijne dingen heb je gedaan! xx

 • Reply
  The Fashion Panda
  9 maart, 2015 at 10:08

  Super leuke post ! :)

 • Reply
  Do
  9 maart, 2015 at 11:10

  Leuke foto’s, ik ben erg benieuwd naar het tijdschrift. Ik ben namelijk ook bezig met fotografie de laatste tijd :)

  • Reply
   Anniek
   9 maart, 2015 at 11:52

   Ik vind hem echt de moeite waard! Er worden leuke onderwerpen in besproken, goede tips gegeven, en ook gewoon in ‘normale’ taal, heel begrijpelijk allemaal. Leuk om eens te proberen :)

 • Reply
  Lisa
  9 maart, 2015 at 11:16

  Superleuk dat de studie je beviel en dat je al iets hebt gevonden wat je leuk lijkt. En taartuur, dat klinkt niet verkeerd.. wij hadden wel bij sommige vakken dat je taart/brownies mee moest nemen als je Nederlands praatte in de les (in de onderbouw bij geschiedenis) en soms tosti-uur bij wiskunde, en mijn Engels docent maakte altijd taart als we essays moesten schrijven. Zulke dingen van de middelbare school mis ik soms wel een beetje, haha.

  • Reply
   Anniek
   9 maart, 2015 at 11:54

   Taartuur is inderdaad echt een goede traditie, maar oeh, tosti-uur, dat klinkt ook niet verkeerd! Vanochtend bleek maar weer (ja, weer) hoe goed ik met het ov ben. Was mijn koeken vergeten, en moest uiteindelijk 3 treinen later nemen omdat ik ze op ging halen :D Memories…

 • Reply
  Jis
  9 maart, 2015 at 14:20

  Ahh, wat heb jij een leuke blog! Fijne post dit met leuk foto’s…. Liefs, Jis

 • Reply
  Justine
  9 maart, 2015 at 15:43

  Wat een leuke foto’s! Taartuur is geweldig, deden ze dat bij mij maar.. Het enige wat je moest doen als je 3x iets vergat, was om 8u melden hahaha. Je foto’s worden trouwens ook steeds mooier. Complimenten!

 • Reply
  Lisa
  9 maart, 2015 at 16:17

  Leuke foto’s Anniek! Die koekjes zien er gewoon te yummy uit <3 Ik ben benieuwd naar je nieuwe OOTD!

 • Reply
  lifetimes
  9 maart, 2015 at 16:52

  Haha, ik wou dat ik een standaard taart uut had. Maar helaas dat is op de opleiding voeding en diëtetiek misschien niet helemaal op zijn plek, haha :p Ik ben erg benieuwd naar je ootd, heb zo’n vermoeden dat de foto’s heel gaaf zijn! Xx

 • Reply
  Iris
  9 maart, 2015 at 17:26

  De vos van het tijdschrift leek net oortjes te hebben door je sokken.

 • Reply
  lonneke
  9 maart, 2015 at 19:14

  Ah wat een leuke foto’s weer allemaal!
  Die studie klinkt erg interessant zeg, fijn dat het beviel!
  En ahhh, ik ga je koekjes echt heel snel maken.
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Nienke
  9 maart, 2015 at 21:10

  Hé wat leuk, een taartuur bij Latijn :) Dat hebben wij nooit gehad! Wel hadden wij een best fanatieke leraar Latijn die altijd een zwart pak aantrok op de sterfdag van Caesar en we organiseerden ook eens een heus symposium, compleet met veel eten, al liggend eten en theaterstukjes :)

 • Reply
  Anna
  9 maart, 2015 at 21:24

  Wat een hoop leuke foto’s! Ik word ook enorm blij van dit weer <3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.