Als er íets is waar ik héél erg blij van word, dan zijn het wel de karamel zeezout repen van Tony’s Chocolonely. Afgelopen week hebben mijn vader en ik er allebei nog eentje naar binnen gepropt. Omdat de repen echter best prijzig zijn én ik het veel te leuk vind om gekke dingen te doen, besloot ik de reep na te maken. En nu heb ik dus gewoon het freaking recept voor de Tony’s reep AAAH!
Karamel zeezout repen
Oké. Eerlijk gezegd ben ik, nu ik dit recept heb, een beetje heel erg bang dat ik de komende weken véél te veel chocolade ga eten. Ik ontdekte namelijk dat het helemaal niet lastig is om te maken, zo’n karamel zeezout reep. Om me niet al te schuldig te voelen zal ik het recept ook aan jullie geven. Dan ben ik over een poosje niet de enige die een paar kilo is aangekomen.
Wat heb je nodig voor 1 grote reep?
- 200 gram melkchocolade
- Een plak harde karamel (zie hieronder)
- Grove zeezoutkorrels
Wat moet je doen?
- Maak als eerste de harde karamel. Hiervoor gebruik je 100 gram suiker en 3 eetlepels water. De karamel is niet lastig om te maken, maar het is wel een klusje waar je even op moet letten. Pauline heeft het hier onwijs goed uitgelegd, binnen maximaal tien minuutjes ben je klaar!
- Snijd/brokkel, als de plak karamel helemaal hard is geworden, de karamel met een mes in hele kleine stukjes.
- Smelt de chocolade au bain marie. Meng er een paar eetlepels karamelbrokjes doorheen (ik gebruikte 3 eetlepels karamelbrokjes), en ook wat grove zeezoutkorrels naar smaak (ik deed er 1/4 (klein) theelepeltje zout in).
- Vet een cakeblik in, of bekleed hem met bakpapier. Giet het chocolademengsel in het cakeblik.
- Strooi nog wat zeezout en karamel over de reep heen.
- Laat de reep minimaal drie uur in de koelkast staan om goed uit te harden.
Daarna is het tijd om te GENIETEN! De reep is natuurlijk niet 100% hetzelfde als die van Tony’s, maar qua smaak lijkt hij er wel erg op. Zelf heb ik de reep trouwens in grove stukken gebroken, wat er heel leuk uitzag én handig was toen ik de stukken uitdeelde aan mijn vriendinnen. Die moesten ook even het wonder van het Tony’s Chocolonely recept meemaken :)
Houd jij ook zo van de Tony’s Chocolonely karamel zeezout reep?
Liefs Anniek
32 reacties
Hilde
23 april, 2016 at 06:55Ik ga het zo gelijk uitproberen! Ik heb toch vakantie!
Laura
23 april, 2016 at 07:15Oh… dit ziet er zo lekker uit. Ik zou het heel graag willen proberen maar het past nu even niet in mijn eetschema maar als ik weer iets lekkers ga eten, staat dit op mijn lijstje!
Ilse
23 april, 2016 at 07:24Leuk ideetje om dit eens zelf te proberen maken. Die van Tony’s eet ik wel graag. :-)
Maartje
23 april, 2016 at 07:39wow dit ziet er heel erg lekker uit! Ik denk dat ik dit receptje in de vakantie maar is uit ga proberen! : )
Eline
23 april, 2016 at 08:01Aaah! Dit moet ik echt gaan proberen, het ziet er echt zooo lekker uit en ik ben dol op de reep karamel zeezout!
Monique | WritingMonique
23 april, 2016 at 08:12Oeh! Wat een goed idee! Dit ga ik echt proberen!
Liefs lara
23 april, 2016 at 08:34Je wilt niet weten hoe enthousiast ik werd toen ik de titel las.. Ik ga dit vandaag nog uitproberen! Met ietsje meer karamel dan Tony zelf gebruikt.
Hilde
23 april, 2016 at 08:38Hoi! Ik was net even naar de ingrediënten aan het kijken. Welke soort suiker gebruik jij?
Anniek
23 april, 2016 at 09:21Gewoon normale witte kristalsuiker!
laura
23 april, 2016 at 08:52oh ja, die zijn lekker! mwoeeeeh. <3
Charelle
23 april, 2016 at 09:10Super leuk idee om hier een homemade recept voor te maken! Lijkt me stiekem veel lekkerder dan de Tony Chocolonely variant! ^^
Britt
23 april, 2016 at 09:22Super gaaf! Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd, maar ik ben benieuwd :)
Judith
23 april, 2016 at 10:23Ik heb nog nooit een Tony-reep gegeten #confess, maar ik hoor er alleen maar goede verhalen over. Ik ga je recept zeker even onthouden en ik weet zeker dat ik hier meerdere mensen blij mee kan maken. :)
Iris
23 april, 2016 at 11:47Volgens mij ben ik echt de enige die niet dol is op de caramel-zeezout chocolade! :( ik heb echt geprobeerd het te waarderen, maar bah! Niets voor mij! Ik ga het recept wel aan mijn zus geven, die is er namelijk wel dol op haha!
Renske
23 april, 2016 at 13:27Mmmm… Heerlijk! Dit móet ik natuurlijk eens proberen.
Iris
23 april, 2016 at 13:56Van dit artikel word ik dus zo blij ;) .
Leonie van Mil
23 april, 2016 at 14:34Wat grappig dat je zelf het recept hebt ontdekt en dank je dat je hem wil delen! :) lekker hoor!
Evelien
23 april, 2016 at 15:12Karamel maken vind ik best moeilijk, maar om geld te besparen op al die Tony’s Chocolonely repen die ik koop is het misschien wel een goed idee!
Anniek
24 april, 2016 at 10:37Het is even goed opletten, kijken en oefenen, maar na een paar keer heb je het meestal wel ongeveer onder de knie! Veel succes :) Liefs!
Sanne
23 april, 2016 at 18:22Wat een perfecte ontdekking! Dit ga ik echt eens proberen :)
Hilde
23 april, 2016 at 19:26Hoi! Daar ben ik weer! Het karamelverzen ging best goed, maar waar moet je het in gieten? Ik liet het in het pannetje, maar dat was geen goed idee, ik ben het nu weer zacht aan het maken…
Anniek
24 april, 2016 at 05:52Oeh ja, goed dat je het vraagt! Ik heb het op een bakplaat met bakpapier gegoten, en daar laten uitharden. Daarna kan je het met een mes makkelijk in kleine stukjes breken. Succes, ik hoop dat het lukt/is gelukt! X
Marsha von Winckelmann
23 april, 2016 at 22:08Ik vind die ook echt het lekkerst! Leuk dat recept maar niet goed voor de lijn! hahaha -x-
MARIJKE
24 april, 2016 at 07:00Oeeee klinkt ontzettend lekker!
Lieke van Veen
24 april, 2016 at 11:16Ik heb gisteren voor het eerst de karamel zeezout reep gekocht maar ik vond hem niet zo heel bijzonder!
Marleen
24 april, 2016 at 11:59Ah wauw zeg! Dit ga ik even aan mijn verslaafde huisgenootjes laten zien haha. Die Tony’s repen gaan er in grote hoeveelheden doorheen haha!
Carmen Mattijssen
25 april, 2016 at 22:07Wat ziet dat er heerlijk uit zeg, YUM!
Luna
27 april, 2016 at 15:55Jaaa dit is echt mijn favoriete reep van Tony’s, dankjewel voor het recept! :)
Irma
27 april, 2016 at 16:44BESTE. BLOG. OOOOOIT! :)
Joyce - LemonyLifenl
28 april, 2016 at 14:13Omg dit is zo slecht haha ik wil het gelijk maken! Ziet er zo lekker uit!
Anna
18 mei, 2016 at 13:50Wat bijzonder :) Ik heb er nooit overna gedacht om het zelf te maken. Oeh ik heb nu wel meteen trek in een reep haha.
Sylvie de Jonge
3 oktober, 2019 at 15:41Mijn favoriete chocolade van dit merk. Zou haast zeggen dat ik blij ben dat die repen zo duur zijn, zodat je ze niet zomaar even koop. Wordt een stuk lastiger nu ik jouw recept op internet heb gevonden haha.
Welk merk chocola gebruik jij? Gezien die van Tony gemaakt wordt van Belgische chocolade. Of kan je willekeurige reep gebruiken?