Ontdekking: zo maak je zelf de Tony’s Chocolonely karamel zeezout reep!

recept karamel zeezout reep

Als er íets is waar ik héél erg blij van word, dan zijn het wel de karamel zeezout repen van Tony’s Chocolonely. Afgelopen week hebben mijn vader en ik er allebei nog eentje naar binnen gepropt. Omdat de repen echter best prijzig zijn én ik het veel te leuk vind om gekke dingen te doen, besloot ik de reep na te maken. En nu heb ik dus gewoon het freaking recept voor de Tony’s reep AAAH!

Karamel zeezout repen

Oké. Eerlijk gezegd ben ik, nu ik dit recept heb, een beetje heel erg bang dat ik de komende weken véél te veel chocolade ga eten. Ik ontdekte namelijk dat het helemaal niet lastig is om te maken, zo’n karamel zeezout reep. Om me niet al te schuldig te voelen zal ik het recept ook aan jullie geven. Dan ben ik over een poosje niet de enige die een paar kilo is aangekomen.

recept karamel zeezout repen

Wat heb je nodig voor 1 grote reep?

 • 200 gram melkchocolade
 • Een plak harde karamel (zie hieronder)
 • Grove zeezoutkorrels

Wat moet je doen?

 • Maak als eerste de harde karamel. Hiervoor gebruik je 100 gram suiker en 3 eetlepels water. De karamel is niet lastig om te maken, maar het is wel een klusje waar je even op moet letten. Pauline heeft het hier onwijs goed uitgelegd, binnen maximaal tien minuutjes ben je klaar!
 • Snijd/brokkel, als de plak karamel helemaal hard is geworden, de karamel met een mes in hele kleine stukjes.
 • Smelt de chocolade au bain marie. Meng er een paar eetlepels karamelbrokjes doorheen (ik gebruikte 3 eetlepels karamelbrokjes), en ook wat grove zeezoutkorrels naar smaak (ik deed er 1/4 (klein) theelepeltje zout in).
 • Vet een cakeblik in, of bekleed hem met bakpapier. Giet het chocolademengsel in het cakeblik.
 • Strooi nog wat zeezout en karamel over de reep heen.
 • Laat de reep minimaal drie uur in de koelkast staan om goed uit te harden.

chocoladereep maken

Daarna is het tijd om te GENIETEN! De reep is natuurlijk niet 100% hetzelfde als die van Tony’s, maar qua smaak lijkt hij er wel erg op. Zelf heb ik de reep trouwens in grove stukken gebroken, wat er heel leuk uitzag én handig was toen ik de stukken uitdeelde aan mijn vriendinnen. Die moesten ook even het wonder van het Tony’s Chocolonely recept meemaken :)

Houd jij ook zo van de Tony’s Chocolonely karamel zeezout reep?

Liefs Anniek

 

32 reacties

 • Reply
  Hilde
  23 april, 2016 at 06:55

  Ik ga het zo gelijk uitproberen! Ik heb toch vakantie!

 • Reply
  Laura
  23 april, 2016 at 07:15

  Oh… dit ziet er zo lekker uit. Ik zou het heel graag willen proberen maar het past nu even niet in mijn eetschema maar als ik weer iets lekkers ga eten, staat dit op mijn lijstje!

 • Reply
  Ilse
  23 april, 2016 at 07:24

  Leuk ideetje om dit eens zelf te proberen maken. Die van Tony’s eet ik wel graag. :-)

 • Reply
  Maartje
  23 april, 2016 at 07:39

  wow dit ziet er heel erg lekker uit! Ik denk dat ik dit receptje in de vakantie maar is uit ga proberen! : )

 • Reply
  Eline
  23 april, 2016 at 08:01

  Aaah! Dit moet ik echt gaan proberen, het ziet er echt zooo lekker uit en ik ben dol op de reep karamel zeezout!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  23 april, 2016 at 08:12

  Oeh! Wat een goed idee! Dit ga ik echt proberen!

 • Reply
  Liefs lara
  23 april, 2016 at 08:34

  Je wilt niet weten hoe enthousiast ik werd toen ik de titel las.. Ik ga dit vandaag nog uitproberen! Met ietsje meer karamel dan Tony zelf gebruikt.

 • Reply
  Hilde
  23 april, 2016 at 08:38

  Hoi! Ik was net even naar de ingrediënten aan het kijken. Welke soort suiker gebruik jij?

  • Reply
   Anniek
   23 april, 2016 at 09:21

   Gewoon normale witte kristalsuiker!

 • Reply
  laura
  23 april, 2016 at 08:52

  oh ja, die zijn lekker! mwoeeeeh. <3

 • Reply
  Charelle
  23 april, 2016 at 09:10

  Super leuk idee om hier een homemade recept voor te maken! Lijkt me stiekem veel lekkerder dan de Tony Chocolonely variant! ^^

 • Reply
  Britt
  23 april, 2016 at 09:22

  Super gaaf! Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd, maar ik ben benieuwd :)

 • Reply
  Judith
  23 april, 2016 at 10:23

  Ik heb nog nooit een Tony-reep gegeten #confess, maar ik hoor er alleen maar goede verhalen over. Ik ga je recept zeker even onthouden en ik weet zeker dat ik hier meerdere mensen blij mee kan maken. :)

 • Reply
  Iris
  23 april, 2016 at 11:47

  Volgens mij ben ik echt de enige die niet dol is op de caramel-zeezout chocolade! :( ik heb echt geprobeerd het te waarderen, maar bah! Niets voor mij! Ik ga het recept wel aan mijn zus geven, die is er namelijk wel dol op haha!

 • Reply
  Renske
  23 april, 2016 at 13:27

  Mmmm… Heerlijk! Dit móet ik natuurlijk eens proberen.

 • Reply
  Iris
  23 april, 2016 at 13:56

  Van dit artikel word ik dus zo blij ;) .

 • Reply
  Leonie van Mil
  23 april, 2016 at 14:34

  Wat grappig dat je zelf het recept hebt ontdekt en dank je dat je hem wil delen! :) lekker hoor!

 • Reply
  Evelien
  23 april, 2016 at 15:12

  Karamel maken vind ik best moeilijk, maar om geld te besparen op al die Tony’s Chocolonely repen die ik koop is het misschien wel een goed idee!

  • Reply
   Anniek
   24 april, 2016 at 10:37

   Het is even goed opletten, kijken en oefenen, maar na een paar keer heb je het meestal wel ongeveer onder de knie! Veel succes :) Liefs!

 • Reply
  Sanne
  23 april, 2016 at 18:22

  Wat een perfecte ontdekking! Dit ga ik echt eens proberen :)

 • Reply
  Hilde
  23 april, 2016 at 19:26

  Hoi! Daar ben ik weer! Het karamelverzen ging best goed, maar waar moet je het in gieten? Ik liet het in het pannetje, maar dat was geen goed idee, ik ben het nu weer zacht aan het maken…

  • Reply
   Anniek
   24 april, 2016 at 05:52

   Oeh ja, goed dat je het vraagt! Ik heb het op een bakplaat met bakpapier gegoten, en daar laten uitharden. Daarna kan je het met een mes makkelijk in kleine stukjes breken. Succes, ik hoop dat het lukt/is gelukt! X

 • Reply
  Marsha von Winckelmann
  23 april, 2016 at 22:08

  Ik vind die ook echt het lekkerst! Leuk dat recept maar niet goed voor de lijn! hahaha -x-

 • Reply
  MARIJKE
  24 april, 2016 at 07:00

  Oeeee klinkt ontzettend lekker!

 • Reply
  Lieke van Veen
  24 april, 2016 at 11:16

  Ik heb gisteren voor het eerst de karamel zeezout reep gekocht maar ik vond hem niet zo heel bijzonder!

 • Reply
  Marleen
  24 april, 2016 at 11:59

  Ah wauw zeg! Dit ga ik even aan mijn verslaafde huisgenootjes laten zien haha. Die Tony’s repen gaan er in grote hoeveelheden doorheen haha!

 • Reply
  Carmen Mattijssen
  25 april, 2016 at 22:07

  Wat ziet dat er heerlijk uit zeg, YUM!

 • Reply
  Luna
  27 april, 2016 at 15:55

  Jaaa dit is echt mijn favoriete reep van Tony’s, dankjewel voor het recept! :)

 • Reply
  Irma
  27 april, 2016 at 16:44

  BESTE. BLOG. OOOOOIT! :)

 • Reply
  Joyce - LemonyLifenl
  28 april, 2016 at 14:13

  Omg dit is zo slecht haha ik wil het gelijk maken! Ziet er zo lekker uit!

 • Reply
  Anna
  18 mei, 2016 at 13:50

  Wat bijzonder :) Ik heb er nooit overna gedacht om het zelf te maken. Oeh ik heb nu wel meteen trek in een reep haha.

 • Reply
  Sylvie de Jonge
  3 oktober, 2019 at 15:41

  Mijn favoriete chocolade van dit merk. Zou haast zeggen dat ik blij ben dat die repen zo duur zijn, zodat je ze niet zomaar even koop. Wordt een stuk lastiger nu ik jouw recept op internet heb gevonden haha.

  Welk merk chocola gebruik jij? Gezien die van Tony gemaakt wordt van Belgische chocolade. Of kan je willekeurige reep gebruiken?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.