Keep it cool baby!

Pfoe, vandaag belooft een warme dag te worden! Zelf zit ik vandaag van 9 uur tot kwart voor 4 op school, bah! Met dit weer hoor je niet op school te zitten vind ik, maarja.. Omdat de warmte je al snel te veel kan worden, geef ik wat tips om vandaag te overleven!

 

1. Blijf regelmatig water drinken. Sowieso is het goed als je rond de 2 liter water per dag drinkt, maar met zulke hoge temperaturen is goed om net wat meer te drinken, wacht niet tot je dorst hebt maar vul maar lekker aan :)

2. Trek lekker luchtige kleding aan in zo licht mogelijke kleuren. Donkere kleuren als zwart en donkerblauw trekken hitte aan, en lichte kleuren stoten ze juist af.

 

3. Probeer tussen 12 en 3 niet te lang in de zon te gaan zitten. Je verbrand enorm snel nu! Ik zat gisteren een 20 minuutjes in de tuin, ik had me ingesmeerd met factor 30 en ik begon toen al rood te worden! Ik ben meteen naar binnen gegaan. Als je toch in de zon gaat zitten is het handig om in iedergeval met je hoofd in de schaduw te gaan zitten, bijvoorbeeld net je hoofd onder het zonnescherm. Dit voelt veel fijner en je krijgt minder snel hoofdpijn.

4. Lucht je huis ‘s ochtends als het nog koel is door, 2 deuren open en lekker door laten waaien. Als je gordijnen of rolluiken voor je ramen hebt kun je die (gedeeltelijk) dicht doen, dan word je huis niet zo opgewarmd doordat de zon er naar binnen schijnt.

 

http://shop.nordstrom.com/s/evian-facial-water-spray/2980594

5. Waterspray! In de drogisterijen kun je lekker verkoelende waterspray kopen, meestal van het merk Evian geloof ik. Als je dat niet hebt kun je ook gewoon een sprayflacon vullen met water met ijsklontjes.

6. En natuurlijk is het ook wel leuk dat het eens zo warm is! Je kunt nu al je leuke nieuwe topjes en shortjes dragen, buiten eten, en lekker veel ijs eten! Nog beter: een watergevecht doen!

7. Leg de nacht van tevoren je waterflesje in de vriezer, zodat hij de volgende ochtend bevroren is. Dan neem je hem mee naar school en is je water de hele dag koel doordat er telkens een beetje meer smelt. Leg je flesje trouwens niet helemaal vol in de vriezer, want bevroren water zet uit. Een ontploft flesje lijkt me niet zo fijn..

 

Oh, wat ben ik toch jaloers op de landen waar ze een tropenrooster hebben. Het lijkt mij een goed idee om dat vandaag ook in Nederland in te stellen. Van 9 tot half 12 naar school, en daarna lekker vrij! Maar helaas, bij mij op school niet:( Ik hoop dat jullie met deze tips de hitte van vandaag overleven! Hebben jullie nog goede tips?

Xx Anniek

(Alle plaatje komen van weheartit, behalve het 3e plaatje)

 

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.