Laten we elkaar eens een kaartje sturen! (+ mijn ontwerpen)Glowofbeauty

6 december 2017

De laatste maand van 2017 is aangebroken: december. Terwijl het buiten kouder wordt, kruip ik binnen steeds vaker op de bank met kleedjes en lichtjes. December is voor mij een maand om alles net even wat rustiger aan te doen en om veel tijd en aandacht te besteden aan mijn vrienden en familie. Onder andere door ze wat leuks op te sturen! Vandaag deel ik toffe ideeën om je omgeving met Kerst te verrassen met leuke kaartjes!

Liefde voor post

De laatste jaren begin ik het ontvangen van kaartjes steeds meer te waarderen. Het versturen van een kaartje is iets wat niet meer zo normaal is als een tijdje terug. En hoewel dat ergens jammer is, maakt dat het ook éxtra leuk als je plotseling wel een kaartje krijgt, terwijl je dat niet had verwacht.

Ook het versturen van kaartjes is zo leuk! Het uitzoeken van een kaart die goed past bij degene die hem ontvangt, nadenken wat je op de kaart wil schrijven (ik schrijf ‘m vaak helemaal vol) en er misschien zelfs een klein pakketje van maken met allerlei frutseltjes… Het is mooi om op die manier een stukje oprechte en onverdeelde aandacht aan iemand te kunnen geven.

Ik ontwierp kerstkaartjes!

Hoewel elk moment een goed moment kan zijn om een kaartje te sturen, vind ik het ook mooi om gebruik te maken van de traditie om met Kerst een kaartje te sturen. Hoewel ik dat niet elk jaar altijd doe, leek het me leuk om daar dit jaar wel werk van te maken. Wat voor kaartjes ik op ga sturen? Mijn zelf ontworpen kaarten!

Ik ontwierp in totaal een setje van vijf verschillende kerstkaarten, in samenwerking met Kaartje2go. Hier kan je al ontworpen kerstkaarten bestellen, maar je kan ze ook zelf helemaal from scratch ontwerpen. Ik koos voor het laatste. Kijk, dit zijn de kaartjes geworden!

Voor het ontwerpen van de kaartjes heb ik gebruik gemaakt van foto’s op Pinterest. Er zijn daar zóveel mooie plaatjes te vinden, genoeg om tientallen kaartjes mee te vullen! Ook voegde ik op de kaart met de sterrenhemel nog een tekst toe.

Zelf aan de slag

Zo online kaartjes maken is handig en gemakkelijk. Maar heb je meer zin om lekker met de hand aan de slag te gaan voor het maken van kaartjes? Dat is ook hartstikke leuk! Trek er een avondje voor uit en experimenteer er lekker op los.

Als ik zelf kaartjes ga maken, vind ik het leuk om zoveel mogelijk verschillende materialen uit de kast te trekken en gewoon eens wat uit te proberen. Te zien wat wel en niet werkt. Maar heb je geen inspiratie en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan heb ik hieronder wel een paar ideetjes voor je.

Pinterest

Pinterest is en blijft een van mijn grote inspiratiebronnen. Als je graag wat ideeën wil krijgen voor het ontwerpen van kaartjes, zoek dan eens op de term ‘Christmas postcard’. Kijk wat voor vormen anderen gebruiken op kaarten, wat voor materialen en wat voor teksten. Zit er iets tussen waar jij wat mee kan?

Inkt

Voor het maken van heel simpele kerstkaartjes, is oost-Indische inkt het perfecte materiaal. Je maakt er gemakkelijk leuke figuurtjes mee, zoals bladeren, kerstboompjes, rendieren, sterretjes of sneeuwvlokken. Ook tof in combinatie met waterverf!

Typemachine

Een paar weken geleden heb ik een prachtige oude typemachine op de kop getikt, waar ik nu volop mee aan het experimenteren ben. Ik vind het gaaf om gedichtjes te typen op kleine witte kaartjes, met rode en zwarte inkt. Dit geeft een heel minimalistisch resultaat, wat ik mooi vind.

Nu heeft natuurlijk lang niet iedereen thuis een typemachine staan, maar wie weet kan je er eentje vinden bij de kringloopwinkel. En anders is hand lettering ook een leuke optie!

Ga jij dit jaar kerstkaartjes versturen? Weet je al wat voor soort?

Liefs Anniek

10 comments on “Laten we elkaar eens een kaartje sturen! (+ mijn ontwerpen)”

  6 december, 2017

  Ah ze zijn echt zo leuk geworden! Ik vind het altijd super leuk om een kaartje te krijgen, is net wat persoonlijker dan een geappte foto.

  Anniek
  7 december, 2017

  Ja, inderdaad! Er zit wat meer tijd en moeite in dan bij een foto die je even snel appt. Is fijn :) En dankjewel!


  6 december, 2017

  Ze zijn echt super leuk geworden! Xx


  6 december, 2017

  Wat een leuke ontwerpen! Weer eens wat anders dan de standaard kerstboom/kerstbal/kerstman.

  Anniek
  7 december, 2017

  Dankjewel Iris! En ja, dat is inderdaad zo leuk aan het zelf ontwerpen: je kan op de kaartjes zetten wat je maar wilt!


  6 december, 2017

  Ik weet eigenlijk niet of ik kaartjes ga versturen. Ik vind dit wel heel erg leuk!


  6 december, 2017

  Awh jaa! Ik houd zo van kaartjes versturen (en krijgen is natuurlijk ook heel leuk!;)) Echt leuke ideetjes geeft je, en erg mooie kaartjes!


  7 december, 2017

  Wat een leuke kaartjes! Ik ga dit jaar voor het eerst in jaren weer kerstkaartjes sturen. Heb hele leuke, kleine kaarten gekocht met op de ene tien kaarten schattige wolfjes staan en op de andere tien leuke flamingo’s staan. Allemaal natuurlijk in kerststijl.


  7 december, 2017

  heel leuk die kaartjes! ik houd ook echt van post krijgen. <3


  10 december, 2017

  Ik heb een hekel aan Kerst, maar ik vind dit wel heel erg leuk! Waarschijnlijk omdat het verre van standaard is, haha. Sowieso: hartjes voor echte post.