Mega review / kerstproducten van ELF

review elf producten

Ik werd héél blij toen er afgelopen week een pakketje van ELF op de mat viel. Want hoewel ik de laatste tijd iets minder experimenteel ben met make-up dan voorheen, blijven kerstproducten gewoon een feestje. Glitters, glansjes, felrood… Kom maar door! Vandaag review ik een heel aantal heerlijke winterse – en budget – producten van ELF!

Mijn ELF ervaringen…

…zijn ‘nog in te vullen’. Want inderdaad: ik heb nog nooit een product van ELF uitgeprobeerd. En dat terwijl ik het eigenlijk zo’n leuk merk vind! De producten zijn relatief hartstikke goedkoop, en er schijnen regelmatig pareltjes in hun collecties te zitten. Ik mocht een aantal producten in de webshop uitzoeken, en oeh, ik was zó benieuwd! Zou er iets moois tussen zitten?

ELF kerstcollectie

ELF Studio

Het merk ELF staat bekend om haar übergoedkope producten, zoals lipsticks van 1,50 en oogschaduw voor een euro. Ik review vandaag echter vijf producten uit de ‘Studio’-lijn. Deze producten zijn íetsje duurder (met nadruk op ietsje), maar hopelijk wel van een goede kwaliteit!

Oh ja, één dingetje van tevoren: de verpakkingen vind ik alvast helemaal top. De producten zien er echt lekker luxe en mooi uit!

ELF prism eyeshadow palet

review nude eyeshadow

ELF Prism Eyeshadow

Yup, inderdaad: een nude oogschaduw paletje. Dat er al honderd van dit soort paletjes zijn uitgebracht boeit me helemaal niets. Ik blijf ze leuk vinden, en nog lekker draagbaar bovendien!

nude oogschaduw

Dit paletje ‘Prism’ bevat zes kleuren oogschaduw, variërend van wit tot middenbruin en iets donkerder bruin. De kleuren zijn allemaal glanzend, én, niet te vergeten, er zit een SPONSAPPLICATOR bij! Yes! Dat is toch wel iets waar élke beautyblogger vrolijk van wordt… *kuch*

review elf nude eyeshadow

review elf prism eyeshadow

Ach, die sponsapplicator zullen we maar door de vingers zien. Want man, kijk deze swatches eens! De kleuren zijn allemaal goed gepigmenteerd en hebben een prachtig glansje.

nude oogschaduw look

nude eyeshadow look

Ik besloot er meteen even mee aan de slag te gaan, en ik creëerde de bovenstaande look. Ik heb hier drie verschillende kleuren voor gebruikt (wit, middenbruin en de donkerste bruin) en hoewel ze er op mijn arm best goed uitzagen bleek het nog een hele opgave er een mooie look mee te maken.

De kleuren liggen allemaal erg dicht bij elkaar waardoor het lastig is om wat diepte te krijgen in je look. Bovendien blenden de kleuren ook nog eens heel gemakkelijk ‘weg’, waardoor alles wel heel erg in elkaar overloopt.

review elf eyeliner

ELF precision liquid eyeliner

ELF Precision Liquid Eyeliner

En dan de Precision Liquid Eyeliner!

ELF eyeliner

ELF eyeliner review

De eyeliner zit in een strak zwart flesje. Het kwastje van losse haartjes heeft een dun puntje waar je hopelijk goede lijntjes mee kan zetten!

review elf precision liquid eyeliner

En dit is ‘m dan. Eerlijk gezegd ben ik een klein beetje teleurgesteld. De eyeliner is niet echt gitzwart (kijk maar eens onderaan dat wat dikkere lijntje) en als je goed kijkt zie je dat ‘ie een beetje in de lijntjes trekt.

nude eyeshadow look

Toen ik de eyeliner op mijn oog aanbracht ging dat best wel lastig. De substantie van de eyeliner is heel dun waardoor het moeilijk is een strakke lijn aan te brengen. Qua zwartheid viel hij me trouwens reuze mee: hij is best lekker donker. Maar toch. Die waterigheid maakt dat ik hem niet snel zelf zou kopen.

ELF lippotlood cranberry

ELF jumbo lippotlood

ELF Jumbo lippotlood in ‘Cranberry’

Een donkerrood kleurtje op mijn lippen: yes please! Ik ben er helemaal weg van de laatste tijd, het ziet er ook zo lekker winters uit. Ik was dus ook mega benieuwd naar dit rode lippotloodje!

rood lippotlood

Het is een jumbo lippotlood, wat wil zeggen dat het puntje iets dikker is dan normaal. Ik schat dat de doorsnede een halve centimeter zal zijn.

review ELF lippotlood cranberry

De kleur van het potlood is een redelijk donkere, koele roodtint.

donkerrode lipstick

budget rode lipstick

rood lippotlood elf

Let even niet op mijn velletjeslippen, maar juist op de gave kleur van het lippotlood! Lekker donker, winters en met een lichte glans. De naam cranberry past er echt perfect bij.

Wat me opvalt is dat de kleur heel fijn aanbrengt in de vorm van zo’n dik potlood. Je kan net wat preciezer werken dan met een lipstick, en door de dikte van het potlood zit de kleur er zo op.

Eenmaal op mijn lippen blijft de kleur best lang zitten! Een kleine maaltijd of een aantal snacks overleeft ‘ie zeker wel, en pas na een uur of 3 á 4 begint de kleur wat te slijten. Yes, fijn potloodje dit!
ELF bronzer

ELF Golden Bronzer

Joepie, een bronzer! Ik vind bronzers leuk. En ook onwijs handig voor in de winter, wanneer mijn gezicht vaak zo bleek wordt.

ELF golden bronzer

review elf bronzer

De bronzer zit verpakt in een mooi doosje mét spiegel. De bronzer zelf bestaat uit vier kleuren.

review elf golden bronzer elf golden bronzer review

Ik heb de vier kleuren los geswatcht, en helemaal rechts zie je hoe de bronzer eruit ziet als je alle kleuren mixt. Wat me opvalt is dat alle kleuren glanzen, en dat ze aardig licht zijn.

subtiele bronzer

Hier zie je de bronzer aangebracht net onder mijn jukbeenderen. Zoals je ziet is het effect subtiel, maar het geeft toch net wat meer vorm aan mijn gezicht. Ook de glans is subtiel, wat ik wel fijn vind voor een bronzer. Ik vind hem eigenlijk best wel tof!

ELF baked highlighter

ELF highlighter

ELF Baked Highlighter ‘Moonlight Pearl’

En dan de welbekende highlighter Moonlight Pearl, een geliefd product in blogland!

ELF highlighter moonlight pearl

Zo in de verpakking ziet de highlighter er een beetje koper/goudachtig uit met een zilveren glans.

ELF moonlight pearl

Whaa, check die glans, ZO MOOI! Het lijkt inderdaad wel zilver gemengd met een klein beetje goud/koper. Echt ontzettend mooi dit <3

review ELF moonlight pearl

review moonlight pearl highlighter

Oeh, ik word hier heel enthousiast van! Ik heb de highlighter aangebracht op mijn jukbeenderen, en de foto heb ik express in het zonlicht gemaakt zodat je de schitteringen goed kan zien. Prachtig!

Conclusie

Een beetje gemengde gevoelens in deze review, zoals je kan lezen. Het palet en de eyeliner zijn wat mij betreft wat minder geslaagd, maar de bronzer, lipstick en highlighter vind ik daarentegen wel hartstikke mooi!

Heb jij weleens wat van het merk ELF uitgeprobeerd?

Liefs Anniek

 

30 reacties

 • Reply
  Julie
  13 november, 2015 at 06:41

  Ik ben zelf helemaal niet zo van de make-up (ook omdat ik gewoon ontzettend lomp ben), maar jouw review (en vooral foto’s) geven me echt zin om me er wat meer in te verdiepen. Vind vooral de laatste 2 producten een heel mooi effect geven!

 • Reply
  Frauke
  13 november, 2015 at 07:52

  Wat jammer dat je niet over alles zo enthousiast bent! Een waterige eyeliner klinkt niet handig! Ik vind het lippotlood heel fijn klinken, en ik ben echt heeeel erg fan van de bronzer & highlighter (die heb ik zelf al). Leuke review! X

 • Reply
  Vanessa
  13 november, 2015 at 08:02

  Jammer dat je niet over alles even enthousiast bent. Ik vind je make-up look heel mooi! De bronzer spreekt me het meeste aan, die lijkt me wel mooi op een lichte huid zoals de mijne.

 • Reply
  Esmee
  13 november, 2015 at 08:23

  De lipkleur en de highlighter vind ik echt prachtig! Van de bronzer duo had ik misschien toch net even wat meer verwacht…
  XOXO esmee

 • Reply
  mariëlle
  13 november, 2015 at 08:38

  Leuke review, elf heeft zoveel fijne producten! Ik heb de bronzer ook en het lippotlood vind ik heel tof!

 • Reply
  Emma
  13 november, 2015 at 08:47

  Heel erg mooi Anniek!

 • Reply
  Jamey
  13 november, 2015 at 09:28

  Erg mooi! Ik ben blij dat er zulke fijne merken als ELF bestaan. En top producten en ook nog eens goed voor je portomonnee

 • Reply
  Alexandra
  13 november, 2015 at 09:29

  Hmm, de meeste producten zien er inderdaad niet heel geweldig uit, mis ook wel het feestdagen gevoel erbij eerlijk gezegd! Het lippotlood vind ik overigens wel héél tof! :)

  xx

 • Reply
  Eline
  13 november, 2015 at 10:07

  Wat heb je mooie productfoto´s gemaakt! De highlighter en lippotlood zijn mijn favorieten. Vooral de donker rode kleur staat je heel erg mooi

 • Reply
  Lifetimes
  13 november, 2015 at 10:55

  De eerst producten zijn inderdaad niet geweldig, maar dat maken de laatste producten zeker goed. Wat een prachtig lippotlood! Hij staat je helemaal geweldig! Xx

 • Reply
  Stacy
  13 november, 2015 at 12:26

  Zonde dat sommige producten zo tegenvallen! De highlighter en het lippotlood spreken mij het meest aan. De donkerrode kleur is zo mooi en echt ‘cranberry’. De glans van de highlighter is zo pretty!

 • Reply
  Stacy
  13 november, 2015 at 12:35

  Ik heb zelf nog niks van ELF en was echt benieuwd naar de pigmentatie. Maar wat zonde dat sommige producten zo tegenvallen. De highlighter heeft wel echt een prachtige glans. Ook het lippotlood ziet er goed uit & die kleur staat je echt heel mooi!

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  13 november, 2015 at 15:57

  Dat jumbo potlood vind ik erg gaaf! Ik heb eigenlijk nog nooit iets van ELF geprobeerd! Wil ik wel eens gaan doen!

 • Reply
  Astrid - Timeless Elegance
  13 november, 2015 at 18:23

  Hey Anniek!

  Wat een mooie foto’s en leuke review!

  Ik heb nog helemaal niets van ELF in mijn make-up kast liggen eigenlijk!

  Jammer dat sommige producten wat tegenvielen!

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

 • Reply
  Quinty
  13 november, 2015 at 18:24

  Wat een mooie producten! Het lippotlood is mijn favoriet.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  13 november, 2015 at 18:44

  Die bronzer heb ik ook en vind ik erg fijn!

 • Reply
  Manon
  13 november, 2015 at 18:50

  Ziet er niet super geweldig uit allemaal maar die lipkleur staat je goed!

 • Reply
  Esmée
  13 november, 2015 at 18:58

  Ik heb er alleen een lipstick van die ik erg fijn vind. Het nude oogschaduwpalet vind ik erg mooi, want het hoeft van mij niet heel opvallend. Leuke review met weer prachtige foto’s!

 • Reply
  Linda
  13 november, 2015 at 19:03

  Ik ben verrast! Het palette (wat een fijne pigmentatie én shimmers <3), het lip potlood, het bronzer palette en de highlighter (oké alles behalve de eyeliner) vind ik heel erg mooi. Lekker feestelijk ook. Ik krijg gelijk zin om met zulke producten aan de slag te gaan voor een kerstlook na het zien van de jouwe!

 • Reply
  Nicole
  13 november, 2015 at 20:12

  Oh wauw wat een onwijs mooie producten. Het lippotlood lijkt me zo fijn. Ook echt een prachtig artikel. Mooi gedaan zo met die foto’s en de namen dan in het groot. Love it!

 • Reply
  Lisa
  13 november, 2015 at 20:43

  Wauw, ik vind dat lippotlood echt zo mooi. Prachtig kleurtje!

 • Reply
  Moniek
  13 november, 2015 at 21:37

  Vooral de lipkleur en de highlighter vind ik erg mooi!

 • Reply
  Elles [3lles]
  14 november, 2015 at 07:20

  Wauw, die hightlighter is prachtig, wat een mooie glans. En die lippotlood ook, perfect voor een kerstdiner!
  Xoxo

 • Reply
  Marleen
  14 november, 2015 at 19:23

  Ah wauw supermooi! Ik vind de lipkleur, de highlighter en de bronzer je super staan!

 • Reply
  Quinty | Let 's Talk Lipstick
  14 november, 2015 at 20:36

  Dat lippotlood ziet er erg mooi uit!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  14 november, 2015 at 21:26

  Ik heb helaas ook nog geen ELF producten maar ik vind dit lip potlood en de highlighter erg mooi! Mooie lipkleur voor dit seizoen ook.

 • Reply
  anna
  14 november, 2015 at 21:51

  Mooie foto’s, lekker uitgebreide review! De eyeliner heb ik ook en ik vind hem wel super fijn. Je moet alleen niet teveel op het kwastje hebben, hij is inderdaad erg vloeibaar. De baked highlighter ziet er echt prachtig uit! X

 • Reply
  Andrea
  15 november, 2015 at 22:16

  Oeh, ik vind de highlighter érg mooi!
  x

 • Reply
  Suzanne
  17 november, 2015 at 09:00

  Heel erg mooi!

 • Reply
  Caitlyn
  21 november, 2015 at 20:30

  Ik koop zelf nooit iets bij ELF omdat ik de verzendkosten ontzie. De highlighter en ook de bronzer vind ik top. Die cranberry kleur van het lippotlood is ook echt prachtig.
  xx

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.