Kijk mee #149 / huiskamerconcert, meubels vinden op straat & zon!

Ik viste mooie stoelen tussen het grofvuil vandaan, werkte in de moestuin van mijn moeder, sprak met een oud vriendinnengroepje af en ik fotografeerde bij een prachtig concert. Ik heb in de afgelopen weken heel wat meegemaakt. Tijd om gezellig met jullie bij te kletsen!

Wat een drukte opeens!

Als allereerste wil ik even kort ingaan op het feit dat er in de afgelopen weken niet zoveel artikelen online zijn gekomen. Want oh man, hier baalde ik wel een beetje van!

Vanaf een maand geleden kwam er opeens zóveel op me af, dat het me niet lukte om me aan mijn ‘zelfgestelde lat’ van 2 á 3 artikelen per week te houden. Ik besloot om te bloggen als het me lukte, maar om me niet in 100.000 bochten te wringen om maar iets online te zetten.

Vandaar, dan weten jullie eventjes hoe het komt dat er wat minder online kwam! Vanaf nu pak ik de draad weer op ?

Kijk mee!

Oké, dan nu over naar de dingen die ik in de afgelopen tijd heb meegemaakt en graag met jullie wil delen!

Een tijdje geleden kon je in verschillende steden een dagje ‘Gluren bij de buren’. Kennen jullie dit concept? De organisatie ‘Gluren bij de buren’ organiseert elk jaar een dag lang concerten van amateurartiesten in de huiskamers van mensen door heel Nederland.

Ik ging met mijn zus naar een huiskamerconcert in Leiden en dat was zo tof! Een jonge man speelde liedjes op zijn gitaar, mensen van allerlei leeftijden waren aan het luisteren, er waren hapjes, wijntjes… Het was echt bijzonder om opeens in zo’n intieme setting met allerlei vreemden samen te zijn, heel mooi!

Daarna heerlijk in het zonnetje zitten.

Vorige week had ik tentamenweek. Ik begon net wat te laat met leren, waardoor ik de laatste dagen keihard heb moeten blokken. Ik maakte aan het begin van de week een grote pan broccolisoep waar ik wel vier keer (diner en lunch) van gegeten heb, haha. Handig, en superlekker!

Mijn tentamens gingen overigens wel goed uiteindelijk, gelukkig!

Een dispuutsgenootje van mij, Géonne, is net afgestudeerd aan het conservatorium en is nu bezig met het opbouwen van haar muzikale carrière. Laatst trad ze op in Tivoli, bij de Rabo Open Stage, waar ik wat mooie foto’s van haar maakte. Wat een mooi mens ❤ (Je vindt Géonnes fijne muziek hier!)

Met de meiden die je hierboven ziet heb ik een groot deel van mijn middelbare schooltijd doorgebracht. We besloten laatst weer eens een keer als groep af te spreken. We brunchten samen (a.k.a. tafelden 4 uur lang) en wandelden door Amsterdam. Het was fijn om elkaar weer te zien!

Ik vierde Pasen dit jaar bij mijn ouders. We genoten van die paar daagjes vrij, gingen samen naar de kerk en aten een hoop lekkers. Waaronder geweldig belegde pannenkoeken ?

Even wat meer rust deed me goed! Eindelijk tijd om lekker een boek te lezen, met een wijntje en wat snackjes erbij. Heerlijk.

Vorige week fietste ik naar de supermarkt en zag ik op de straathoek wat grofvuil staan. Ik zag dat er een paar stoelen tussen stonden en besloot wat beter te gaan kijken. En wat dacht je? Deze grijze stoel stond er ook tussen, en hij leek nog helemaal nieuw te zijn!

Ik nam hem mee en bewaar hem nu tijdelijk even in de berging. Ik ben van plan dat lichte hout te gaan schuren en het donkerder te lakken, zodat het een beetje een vintage look krijgt. Daarnaast nam ik ook nog drie simpele houten stoelen mee.

Over tweedehands gesproken: ik kwam dit geweldige dienblaadje tegen in de kringloopwinkel! Ik heb hem niet meegenomen, maar ik denk dat ik terugga om te kijken of hij er nog is.

Afgelopen zaterdag was de Huis van Belle dag, waar ik als vrijwilliger heb geholpen. Huis van Belle is een organisatie die tienermeiden empowert, en ik schrijf regelmatig voor hun website en tijdschrift. Het was tof om op deze dag al die 500 sterke meiden te zien!

Toch altijd wel heel leuk om jezelf opeens in een tijdschrift (de Belle) te zien staan!

Wat was het lekker weer de afgelopen dagen! Ik besloot vrijdag om naar mijn opa en oma te fietsen, zij wonen op ongeveer 40 minuten fietsafstand. Onderweg kocht ik een mooi bosje bloemen voor ze.

In het weekend werkte ik een middagje in de moestuin van mijn moeder. Ik zaaide twee soorten bloemen en anijszaad. Zo fijn om lekker in de zon te zijn en met je handen bezig te zijn.


Ik heb nog zoveel meer mooie foto’s om te laten zien en verhalen om te vertellen, maar dit artikel wordt nu inmiddels al behoorlijk lang! Bedankt voor het lezen en jullie lieve reacties altijd. Tot gauw weer!

Liefs Anniek

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.