Kijk mee #150 / Wat liever zijn voor mezelf

Ik kan de neiging hebben om de lat voor mezelf nogal hoog te leggen. Te hoog soms. De afgelopen weken merkte ik daar de gevolgen van, wat niet altijd leuk was. Ik besloot bewust om wat liever voor mezelf te zijn en maakte veel tijd vrij om leuke dingen te doen en de natuur in te gaan. Dat was fijn! Inmiddels ben ik weer helemaal  back on track ? In de nieuwe Kijk Mee laat ik je zien hoe ik de afgelopen weken ervaren heb!

De afgelopen weken

Het is alweer een tijdje geleden dat er een Kijk Mee artikel online is gekomen. Vandaar dat er in dit artikel nog een foto van Koningsdag tussenzit. Tijdens Koningsnacht ging ik naar een feestje in de stad, en de volgende morgen was ik rond 10:00 alweer wakker. Tijd om lekker de stad in te gaan en tussen de kraampjes te snuffelen! Ik kocht een blouse, een kaarsenstandaard en een fossiel.

Hier zie je een foto van de singel in Utrecht, waar veel bootjes vaarden op Koningsdag. Mooi gezicht!

Diezelfde dag nog vertrok ik met mijn gezin naar Drenthe, waar we een weekendje met nog drie andere gezinnen in een groot huis verbleven. Het was gezellig! Ik had ook mijn schilderspulletjes meegenomen en heb – terwijl ik in het gras zat – mijn schetsboekje weer wat verder gevuld.

Verse pasta en wijntjes op het balkon. Wat heerlijk dat het de afgelopen tijd zulk mooi weer is geweest en we weer lekker buiten konden zitten!

Twee weken geleden was het boven de 25 graden. Ik had een drukke week achter de rug en kreeg opeens ontzettend veel zin om een avond naar het strand te gaan en daar de zonsondergang te bekijken.

Zo gezegd, zo gedaan. Een dag later stond ik met mijn blote voeten in het zand. Wat is dát toch een fijn gevoel.

Hier word ik blij van!

(check de foto’s van de zonsondergang hier, als je nieuwsgierig bent)

In een boekenkastje op een treinstation vond ik dit boekje van Lonely Planet over Denemarken. De vertrekdatum van mijn study exchange komt steeds dichterbij, en ik ben me alvast een beetje aan het inlezen over leuke plekjes rondom Kopenhagen. Dit boekje kwam als geroepen!

Een zonsondergang tijdens een familiefeestje. Magisch.

Even een avondje relaxen met kaarsjes, jazz muziek, een wijntje en wat schrijven. Fijn voor zo af en toe!

Ik was afgelopen weekend bij mijn ouders, waar de tuin nu vol staat met de mooiste bloemen.

Afgelopen donderdag gaf ik op de hogeschool in Ede een workshop over bloggen. En wauw, wat was dat ontzettend leuk! Er kwamen zo’n twintig meiden die allemaal ontzettend enthousiast en gemotiveerd waren. Het was mooi om iets met hen te delen en hen echt wat verder te helpen – als ik hun eigen woorden mag geloven. Tof om jullie te ontmoeten girls!

Ik ging met twee vriendinnen een middagje naar Rhijnauwen. Genieten van het bos en een heerlijk taartje bij het theehuis!

Over een week begint de tentamenperiode. Ik heb twee tentamens en één groot onderzoek wat ik nog af moet maken en in moet leveren. Nog even twee weekjes bikkelen dus! Het scheelt dat ik een heerlijk balkon heb met een ochtendzonnetje, waar ik fijn kan studeren.


Tot zo ver de update hoe het mij gaat ? Hoe is het met jou? Waar ben jij op dit moment mee bezig? Let me know!

Veel liefs,
Anniek

2 reacties

 • Reply
  Femke
  21 mei, 2018 at 09:12

  Het is bij mij op het moment een beetje rustig, te rustig voor mijn gevoel. Ik wil meer schrijven maar waarover dan? En ik stel het herschrijven van mijn andere boek uit, haha. Ik ga zo wel beginnen aan een motivatiebrief voor mijn HBO opleiding, want over drie en halve week mag ik op gesprek komen. Wieeee! Fijne week!

  • Reply
   Anniek
   25 mei, 2018 at 12:56

   Soms gaat alles hard, soms staat de tijd voor je gevoel even stil. Ik herken dat helemaal! Ik hoop dat je je fijn mag gaan voelen met hoe het nu is :) En oeh, spannend en leuk zeg, het gesprek voor je HBO opleiding! Succes ??

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.