KIJK MEE #152 / Weer settelen in Nederland

Hee! Ben ik weer, met een persoonlijke update dit keer! ? Ik ben nu een maandje terug in Nederland. En deze maand was fijn! Ik hoefde nog niet te studeren, en had dus alle tijd om hier weer te settelen. Ik zag mijn vrienden en familie weer, ontdekte een nieuwe hobby en ging twee keer naar het strand. Ik neem je mee in hoe ik mijn eerste weken hier weer in Nederland heb ervaren!

We gaan even terug in de tijd! Op 23 december 2018 vertrok ik ‘s ochtends vroeg vanuit mijn huis in Kopenhagen naar het vliegveld. Tijd om weer naar huis te gaan. Cristina, een goede vriendin die ik in Kopenhagen heb leren kennen, vloog een uur eerder dan ik, dus we konden gezellig samen naar het vliegveld.

Poe, ik vond het afscheid nemen best moeilijk. Het was gek om mijn tweede thuis en mijn goede vrienden van daar achter te laten, en te weten dat als ik terug ga, ik nooit meer hetzelfde aan zal treffen.

Dit is een van de laatste foto’s die ik maakte in Kopenhagen. Ik woonde in het huis wat je achter mij ziet, Nog een laatste herinnering aan deze fijne plek!

Toen ik aankwam op Schiphol, stond bijna mijn hele gezin me op te wachten. Zo ontzettend lief!! Ik had totaal niet verwacht dat ze me allemaal op stonden te wachten. Het was zo fijn om ze allemaal meteen te zien ♥

In de dagen daarna bracht ik veel tijd door met mijn familie. We vierden samen kerst, en het was heel fijn om de dagen daar omheen lekker tot rust te komen thuis.

Op eerste kerstdag ging ik met mijn ouders naar het strand bij IJmuiden. Wat was het daar mooi! Veel wolken en wind, maar ook zon. Heerlijk!

En nog meer natuur! Op tweede kerstdag maakte ik met mijn gezin een wandeling door het natuurgebied Heidestein, wat bij Driebergen-Rijsenburg ligt. Ik kom hier al sinds ik klein ben, en ik vind het nog steeds zo’n fijne plek.

Na kerst verhuisde ik weer naar Utrecht. Ik hield een flinke schoonmaak en bracht veel spullen naar de kringloop. Dat voelde lekker opgeruimd!

Mijn twee huisgenoten waren er deze dagen ook, en het was fijn om tijd met ze door te brengen. Ik ben blij om weer terug te zijn in mijn gezellige, warme studentenhuis! Het voelde goed om weer in Utrecht te zijn.

Toen gingen we alweer het nieuwe jaar in, 2019! Ik vierde dit met mijn dispuut, waarvan ik veel mensen weer voor het eerst zag. Dat was leuk! Maar, ook wel overweldigend. Ik merkte dat ik met mijn hoofd voor een groot deel nog in Kopenhagen zat, en dat ik me echt een beetje uit het leven daar gerukt voelde.

Verse bloemen halen: het fijnste gevoel óóit! Ik ging ermee naar mijn opa en oma op 1 januari.

Nog meer bloemen! Ik haalde tulpjes voor in mijn eigen kamer, en toen ik afsprak met Géonne gaf ik haar bloemen als verlaat verjaardagscadeau.

In Kopenhagen volgde ik elke week een yogales en ik ging ook regelmatig naar een dansles. Nu ik weer terug ben in Nederland, ben ik me een beetje aan het oriënteren op sporten. Hoewel ik nu niet de prioriteit geef aan regelmatig sporten, lijkt het me wel leuk om eens wat meer uit te proberen (zoals Krav Maga!).

Ik sport meestal in een zwarte legging, een losvallend shirt en deze Nike Free Runners. Een fijne outfit en goede schoenen zijn belangrijk! Als je nog op zoek bent naar fijne sportschoenen: Sportshowroom heeft een heel groot assortiment aan allerlei verschillende soorten sportschoenen. Wat fijn is, is dat ze écht veel hebben en dat je precies kunt zien welke schoenen voor welke soorten sporten geschikt zijn. Zo kan je schoenen kiezen die je de juiste ondersteuning geven. Op hun blog laten ze hun nieuwste paren zien. Ik heb al heel wat mooie schoenen kunnen spotten!

Sport jij op dit moment?

Ik heb een nieuwe hobby: breien! Ja, een beetje kneuterig, ik weet het. Maar hé, het is altijd leuk om iets nieuws te leren! En het toffe van breien is: het is heel ontspannend, en tegelijkertijd maak je iets moois.

Ik kocht dikke, zachte wol bij de Zeeman (soort: ‘Julia’, €1,99), in de kleuren roodbruin en gebroken wit. Ik ben nu allemaal vierkante lappen aan het breien die ik later aan elkaar maak, zodat het uiteindelijk een groot kleed wordt. Op Instagram laat ik er af en toe wat van zien!

Ik ben de laatste tijd ook weer meer bezig met het uitwerken van ideeën voor mijn blog. Waaronder ideeën voor de layout! Ik ben nu al een tijdje bezig met een nieuwe huisstijl en het begint nu echt ergens op te lijken. Spannend!

Fijne avondjes.

Als ik naar mijn ouders ga in het weekend, ga ik de laatste tijd vaak met de fiets. Waarom? Voor dit uitzicht!

Ik gebruik best regelmatig melk. Bijvoorbeeld voor in mijn koffie of voor mijn havermoutontbijtje. Van Lima kreeg ik hun nieuwe amandel- en havermelk opgestuurd, die ik nu uittest. Plantaardige melk heeft een stuk minder impact op het milieu, omdat er geen dieren voor nodig zijn geweest om de melk te maken. Daarom vind ik het zeker de moeite waard om zuivel af en toe te vervangen voor plantaardige producten!

Ik heb tot nu toe alleen nog de ongezoete amandelmelk uitgeprobeerd, en ik vond ‘m lekker! Hij smaakt lekker notig. Plantaardige melk is wel wat minder romig dan echte melk. Je vindt Lima o.a. bij de Ekoplaza.

Wat was ik blij toen het vorige week begon te sneeuwen! De hele stad werd bedekt onder een laagje sneeuw, en dat zag er zo magisch uit. Genieten! Heeft het bij jou ook gesneeuwd?


Zo, dat was een overzichtje van mijn afgelopen weken! Ik hoop dat je het gezellig vond om mee te kijken ? Naast alles wat je hier ziet, heb ik ook nog een aantal dagen tijdelijk werk gedaan. Om wat bij te verdienen, en omdat ik nu de tijd heb. Nu heb ik nog één weekje vriuj, en dan ga ik weer studeren. En daar heb ik eigenlijk al wel weer zin in!

Ik hoop dat jij een fijne week hebt gehad! Waar ben jij mee bezig op het moment?

Veel liefs,

Anniek

Dit artikel is in stand gekomen middels een samenwerking

4 reacties

 • Reply
  Anna
  30 januari, 2019 at 10:47

  Wat een leuke week! Al kan ik me voorstellen dat het erg wennen in om weer in Nederland te zijn. De sneeuw mag wat mij betreft wel wegblijven hoor, haha! :p En wat tof dat je bezig bent met een nieuwe lay-out. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw logo, je weet me te vinden! ;-) Ergens diit jaar wil ik ook een nieuwe lay-out en logo, hoewel ik graag voor anderen ontwerp kom ik niet toe aan mijn eigen blog haha :p.

  • Reply
   Anniek
   31 januari, 2019 at 08:59

   Ja, zo tof dat jij ook zo lekker bezig bent met ontwerpen nu, Anna! Echt leuk om te zien. Ik ben zelf al een heel eind het ontwerpproces met hulp van een andere ontwerper, maar bedankt voor je aanbod! Ik ben heel benieuwd hoe je je eigen blog een nieuwe opmaak gaat geven! En oeh, vanochtend weer wat sneeuw… Ik houd er stiekem wel van! ☺ Liefs

 • Reply
  Stella
  30 januari, 2019 at 10:53

  Ik word oprecht happy en echt een soort zen (?) van al deze leuke foto’s met een fijne sfeer! En al helemaal met de verhaaltjes erbij, natuurlijk. Fijn dat je even rustig hebt kunnen settelen weer – het is echt niet niks om dan weer terug thuis te komen na zo’n geweldig leuke ervaring. Lijkt me echt wel even schakelen! Gelukkig heb je het thuis ook heel fijn en heb je al veels leuks gedaan. En ontdekt, wat breien betreft (: Ik heb het heel lang geleden een keertje geprobeerd, maar bakte er toen niks van. Misschien dat ik het nu weer een keertje een kans zou kunnen geven, want het lijkt me eigenlijk echt heel leuk om te doen. Lekker ontspannend! Ik ben heel benieuwd hoe je nieuwe lay-out eruit zal gaan zien. Ik ben er ook mee bezig, maar het is allemaal flink lastig, vind je ook niet? Liefs!

  • Reply
   Anniek
   31 januari, 2019 at 09:02

   Wat een onwijs lieve reactie Stella, zo leuk! Dankjewel ♥ En ah, het is echt de moeite waard om het breien weer eens een keer te proberen! Je kunt er zulke mooie dingen mee maken, en het is inderdaad heel ontspannend. Even oefenen, en op een gegeven moment krijg je ‘m dan hopelijk te pakken. Wat leuk ook dat jij ook bezig bent met een nieuwe layout! Maar pfoei, inderdaad, het is een behoorlijke klus… Ik ben dan ook heel blij dat het bij nu eindelijk ergens op begint te lijken ? Doe jij het helemaal zelf, of heb je hulp? Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien!! Liefs!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.