Kijk mee #153 / Lente, schilderen & toekomstvragen

Hoi! Hoe is het met je? Heb je een fijne week? Ik hoop van wel. Mijn afgelopen dagen/weken waren fijn en bijzonder en twijfelachtig tegelijkertijd. Ik studeerde, ging voor de eerste keer wielrennen, dronk wijn en ik was een weekend in een klooster. En er dwarrelden veel vragen met losse eindjes rond in mijn hoofd. Vandaag een update.

Wat hebben we in de afgelopen dagen veel mooie lentedagen gekregen! Bloemen die gaan bloeien, de zon op je blote huid voelen, en iedereen die naar buiten gaat… Ik geniet hier zo van. Wat fijn om weer richting de zomer te gaan.

Vorige week had ik de laatste tentamens van mijn bachelor. De laatsten! Wat bizar! Het waren twee best pittige tentamens, en ik heb dan ook veel gestudeerd de afgelopen tijd. De tentamens zijn gelukkig goed gegaan. Deze week ga ik aan mijn scriptie beginnen!

Met dat het einde van mijn bachelor in zicht is, beginnen ook de plannen voor de tijd daarna. Dit zorgde voor veel vragen in mijn hoofd de afgelopen tijd. Welke master wil ik doen? Naar wat voor beroep zou ik toe willen werken? Wil ik nu al beginnen met het zoeken van een part time baan die gerelateerd is aan mijn studie? Hoe wil ik nu verder gaan met mijn blog en Instagram? Hoe ontwikkelen de mensen om mij heen zich?

Op dit moment hebben veel van de vragen hierboven nog losse eindjes. Dat kan soms best overweldigend voelen. Misschien herken je dat wel? Ik hoop dat mijn ideeën de komende tijd wat meer richting gaan krijgen.

Ik heb er de afgelopen tijd écht van genoten om af te spreken met goede vrienden en familie. Te praten, te doen en gewoon samen te zijn. Het voelt als een zegen om deze mensen om me heen te hebben.

Afgelopen maandag ging ik voor het eerst wielrennen! Het was ontzettend lekker weer, ik had een dagje vrij en ik wilde dat nog altijd eens proberen, wielrennen. Ik leende een fiets van een vriend en ging op pad. En wat was het heerlijk! Het is zo fijn om makkelijk veel snelheid te kunnen maken en grote afstanden af te kunnen leggen.

Mijn pannenkoekenplant groeit heel hard, en ik heb er weer drie nieuwe stekjes vanaf kunnen halen!

Ik kreeg een hartstikke tof sjaaltje opgestuurd van Hatsup! Hatsup verkoopt duurzaam geproduceerde mutsen en sjaaltjes. Als jij een aankoop bij hen doet, helpen zij een persoon in mentale nood in Kenia. Een heel mooi initiatief! En, de items die ze verkopen zijn ook écht leuk. Het sjaaltje wat ik ontving, is eigenlijk bedoeld om in je haar te dragen, maar ik vind ‘m zo om een tasje heen ook erg leuk!

Anderhalve week geleden was ik met een groep vrienden een weekend in een klooster. We hebben er echt een mooie tijd gehad, het was een bijzondere ervaring!

In het Van Gogh museum is op dit moment (tot en met 26 mei) een tentoonstelling van het werk van David Hockney. Geen idee wie dat is? Dat had ik van tevoren ook niet! Ik werd meegenomen door iemand die héel enthousiast was, en ze stak me aan!

De tentoonstelling heet ‘joy of nature’, en als je bij de tentoonstelling bent, snap je dat direct. Hockney haalt veel inspiratie uit de natuur, experimenteert met perspectief en gebruikt felle kleuren die je in eerste instantie niet zou verwachten in de natuur, maar die uiteindelijk toch heel natuurlijk overkomen.

Ik vond het erg mooi en zou je de tentoonstelling aanraden!

Afgelopen weekend heb ik lekker geklust bij familie! Ik mocht een grote muur blauw verven, leuk klusje :)

Ik ben weer meer aan het lezen, en ik vind het FIJN! Er zijn zoveel goede boeken waar je veel van kan leren. Ik vond het jammer dat ik daar tot nu toe niet zoveel gebruik van maakte, dus besloot ik weer te beginnen met lezen. Ik las een boek van Dirk de Wachter (wat een interessante man is dat), ‘Liefde, een onmogelijk verlangen?’. Een aanrader. Het gaat over hoe er nu in de westerse wereld over liefde gedacht wordt.

Ik pakte ook mijn schilderspullen er weer eens bij!

Nog twee plaatjes van fijne plekjes op mijn kamer. Met ochtend- en avondlicht.


Hé, dankjewel voor het meelezen, leuk dat je hier bent! Ik wens je een hele goede verdere week toe ♥

Liefs Anniek

5 reacties

 • Reply
  Amber
  4 april, 2019 at 10:13

  Wilde even laten weten dat ik je dagboekjes altijd heel leuk vind om te lezen, keep up the good work! Die laatste periode van je bachelor en de bijbehorende twijfels zijn heel herkenbaar helaas…

  • Reply
   Anniek
   8 april, 2019 at 14:17

   Ah lief, wat leuk om te horen, dankjewel Amber! En ah, ben jij ook in die periode aanbelandt? Veel twijfels ook? Lastig… Gedeeld leed is misschien een beetje half leed ;) Liefs

 • Reply
  Marthe
  7 april, 2019 at 11:32

  zo leuk altijd die ‘kijk mee’ artikeltjes van je!! ik snap dat het allemaal nog wat onzeker ligt voor je studies en baan enzo, maar op den duur kom je er wel uit! echt kei tof idd dat het zo’n goed weer is, ik word daar zo blij van!!

  • Reply
   Anniek
   8 april, 2019 at 14:15

   Zo leuk om te horen!! En inderdaad, ik heb er ook wel vertrouwen in dat alles op een gegeven moment vorm gaat krijgen. En dat het goed komt :) Voelt nu alleen allemaal nog een beetje onzeker! Bedankt voor je fijne reactie!

 • Reply
  Nynke
  17 juli, 2019 at 23:29

  Zo fijn hoe je schrijft en mooie foto’s die je maakt! Je komt over als een heel dankbaar persoon die meer gaat genieten van de kleine dingetjes, zoals het lezen, verven en iets nieuws ontdekken (wielrennen). En fijn de momenten met goede vrienden en familie! :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.