Kijk mee #154 / Mini-vakantie in Limburg, gitaar leren spelen & zon

De afgelopen weken stonden in het teken van mijn scriptie. Best een pittig project, maar gelukkig begin ik steeds meer mijn draai te vinden. En, een voordeel van het schrijven van een scriptie: flexibiliteit! Ik ben er daardoor regelmatig even tussenuit geweest. Ik heb kunnen genieten van een mini-vakantie in Limburg, koningsdag, gitaar leren spelen en veel buiten zijn. Kijk je mee?

Ja, een scriptie dus! Ik ben inmiddels in het laatste jaar van mijn opleiding Communicatiewetenschap en begon in april met mijn scriptie. Hoewel ik het onderwerp heel interessant vind – mentale gezondheid en online interventies – heb ik wel even moeten uitvinden welke manier van werken goed is voor mij. Ik vind het best pittig dat ik veel alleen werk en veel thuis ben. Gelukkig begin ik nu steeds meer mijn draai te vinden. Laatst heb ik samen met een vriendin gestudeerd, en dat was ook fijn. We waren mega productief! Vaker doen dus, samen studeren.

Ja ja, ik heb een nieuwe ‘hobby’ ontdekt: gitaar spelen! Het blijkt de perfecte bezigheid te zijn voor in mijn pauzes tijdens het scriptieschrijven. Even lekker met je handen bezig zijn en iets nieuws leren. Ik ben nu bezig met het leren van de akkoorden aan de hand van verschillende nummers. Als jij er ook al een tijdje aan denkt om gitaar te leren spelen: doe het vooral! Het is helemaal niet zo moeilijk om de basis aan te leren.

Hebben jullie een fijne koningsdag gehad? Ik hoop van wel! Ik heb koningsnacht en -dag als heel relaxed ervaren. Ik had een drukke en stressvolle week achter de rug, en toen ik vrijdagavond – na mijn deadline gehaald te hebben – naar een feestje vertrok, voelde dat zo lekker. Even niks meer plannen, gewoon beleven. Koningsdag bracht ik door in Utrecht met vrienden, allemaal een klein beetje brak, wat de sfeer juist zo ontspannen maakte.

Op de vrijmarkt kocht ik dit boek: De Kleine Kapitein! Echt een nostalgisch jeugdboek voor mij. Wie kent ‘m nog meer?

De zonsopgang door mijn raam ♥

Nog even een kleine throwback naar Pasen, toen het zulk lekker weer was. Ik was het hele weekend samen met familie, en dacht na over de betekenis van Pasen voor mij. Het was een goed weekend.

De blauwe regen stond opeens overal in bloei, genieten.

Ik kocht twee van deze kopjes bij de IJhallen in Amsterdam. Ik gebruik ze nu bijna elke dag voor een lekkere cappuccino. Blij mee!

Vorige week maandag ging ik naar Limburg, op mini-vakantie. De twee dagen die ik er doorbracht werden gevuld met wandelen, kringloopwinkels, terrasjes en lammetjes knuffelen. Heerlijk.

Vorige week heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer hardgelopen! De afgelopen maanden had ik last van een blessure aan mijn achillespees, waardoor ik bepaalde sporten niet kon doen. Het gaat nu steeds wat beter, en het was fijn om weer een keertje (rustig) te kunnen hardlopen.

Omdat ik niet op hele regelmatige basis sport, heb ik nooit echt geïnvesteerd in fijne sportkleding. Het lijkt me wel fijn om bepaalde basisitems aan te schaffen, mede ter ondersteuning van wat motivatie ? Bij LASCANA zag ik bijvoorbeeld al wel wat fijne sportitems. Ik ga me de komende tijd eens oriënteren op een fijne sportoutfit!

Dit plaatje maakte ik vorige zaterdag in Utrecht. Ik ging die dag naar de lapjesmarkt om stoffen te kopen voor een midirok die ik wilde maken, en ik kocht nog wat fijne items bij de Episode en de Monki. En de zon scheen, wat de stad er meteen prachtig uit liet zien.

Deze drie stoffen kocht ik! In totaal betaalde ik er 8 euro voor. De hele zondag ben ik bezig geweest met het tekenen van een patroon voor de midirok die ik in gedachten had, en het maken van de rok. Het eindresultaat: 1 gelukte rok (van de blauwe stof) en 1 minder goed gelukte rok (van de rode stof, die veel te statisch bleek te zijn). Het was echt leuk om te doen. Ik laat de rokken binnenkort nog een keertje goed zien als jullie dat leuk vinden!


Wat leuk dat je mee hebt gelezen! Ik wens je een hele fijne dag! ♥

Liefs Anniek

 

 

 

6 reacties

 • Reply
  Kelly
  15 mei, 2019 at 09:30

  Wat een leuke tijd! Mooie stoffen heb je gekocht, ben benieuwd naar het resultaat ermee. :)

 • Reply
  Anna
  15 mei, 2019 at 10:39

  Wat leuk, zo’n mini vakantie! Je foto’s zijn prachtig. Heel veel succes met je scriptie!

  • Reply
   Anniek
   21 mei, 2019 at 09:40

   Dankjewel Anna! ❤

 • Reply
  Amber
  19 mei, 2019 at 10:10

  Ik ben super benieuwd naar je rokken! Ik wil zelf ook graag gitaar spelen weer oppakken, wat gebruik jij om het te leren?

  • Reply
   Anniek
   21 mei, 2019 at 09:40

   Ah wat leuk! Ik zoek zelf vooral liedjes op die makkelijk te leren zijn, dus die ik goed ken en niet zulke moeilijke akkoorden hebben. Bij elk liedje leer je weer nieuwe akkoorden (die ik dan vaak even opzoek op Youtube om zeker te weten dat ik ze op de goede manier speel). Voor de rest heb ik niet echt een strategie, gewoon wat uitproberen! :)

 • Reply
  Marlies
  13 juni, 2019 at 19:28

  Hey Anniek!

  Leuk om weer even een paar fotootjes van je leven te zien! Het lijkt me inderdaad een hele klus, zo’n scriptie maken. Het is je eindopdracht en die wil je denk ik wel goed maken door er zorgvuldig aandacht aan te besteden. Je hebt wel echt een heel interessant onderwerp uitgekozen, mentale gezondheid is super actueel! En wat je zei over gitaarspelen, heel toevallig heb ik ook laatst de gitaar die bij ons op zolder stond weer even naar beneden gehaald. Ik heb heb zelf nooit geleerd, maar het lijkt me wel erg tof om een instrument te kunnen bespelen. Ik pak het nu rustig aan door zo af en toe wat nieuwe akkoorden te leren via internet. Ik gebruik vooral vaak het YouTube kanaal ‘Foreverfaithful’. Wie weet heb jij daar ook wel iets aan!

  Voor nu, nog even doorzetten met het werken aan je scriptie en ondertussen ook je tijd nemen voor leuke dingetjes!

  Liefs!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.