Kijk mee #155 / Afstuderen, Barcelona & lekker thuis rommelen

De Kijk Mee van vandaag is een verslag van een heel aantal weken: vanaf eind juni tot begin augustus! In die weken is er veel gebeurd. Ik studeerde af bij mijn bachelor Communicatiewetenschap, zocht een vriendin op in Barcelona en ging op retraite. Daarnaast genoot ik ook van een beetje rommelen in huis. Koken, keukenkastjes opruimen en dat soort vakantieklusjes. Ik praat je gezellig bij!

Eind juni was de deadline van mijn bachelorscriptie, welke ik schreef over apps ter bevordering van mentale gezondheid. Ik vind het onderwerp mega interessant en het onderzoeken zelf vond ik ook leuk om te doen. Maar, de laatste weken voor de deadline waren wel pittig. Het was erg warm, ik sliep niet goed en er moest nog veel gebeuren. Ik was moe, en dat zie je ook wel aan mijn hoofd hier op deze foto, haha.

Maar, uiteindelijk heb ik mijn scriptie ruim op tijd ingeleverd, en ik heb hem afgerond met een goed cijfer. Heel erg fijn! Ik ben nu officieel afgestudeerd Communicatiewetenschapper ?

Op de dag van mijn scriptiedeadline vloog ik naar Barcelona, om Cristina op te zoeken, wie ik in Kopenhagen heb ontmoet. Wat voelde het als een beloning om na zo’n drukke periode op reis te gaan! Vanuit het vliegtuig zag ik een onwijs mooie zonsondergang.

Niet alleen ik, maar ook Anja, een andere vriendin van de exchange periode in Kopenhagen, kwam naar Barcelona toe. Wat was het bijzonder om elkaar na een half jaar weer te zien. In de tussentijd hebben we veel contact gehad, maar niets gaat boven het doorbrengen van tijd met elkaar in real life.

Cristina woont in een dorpje aan de kust van Spanje, vlakbij Barcelona. We sliepen bij haar familie thuis. Dat was een bijzondere ervaring! Het is echt mooi om te zien uit wat voor soort gezin iemand vandaan komt, en hoe de gezinsdynamiek in zo’n andere cultuur eruit ziet. We werden onwijs lief en gastvrij ontvangen.

Het huis waar we sliepen stond zo’n 200 meter van de zee af. Dat betekende dat we regelmatig een duik namen, het was namelijk elke dag zo’n 30 graden!

Een paar plaatjes van de prachtige stad! Cristina kende de stad goed en wees ons al haar favoriete plekjes aan, waar we anders niet snel gekomen zouden zijn. Dat was zo leuk!

Een leuk muzikantengroepje in de trein!

Na 5 dagen in Barcelona ging ik weer terug naar huis. Ik was een paar dagen bij mijn ouders, waar ik hielp in de moestuin. Hier had ik net aardappeltjes gerooid.

En ik ging naar een boekenmarkt, waar ik voor een klein prijsje een paar mooie boeken kocht.

Ik schrik soms best wel van de hoeveelheid afval die ik produceer. Het leek me dan ook leuk en nuttig om eens te proberen om meer verpakkingsvrij te kopen. Ik ontdekte een winkel in Utrecht, Persepolis, die veel granen, peulvruchten en noten verpakkingsvrij aanbiedt. Helaas kosten de producten relatief vrij veel, maar ik vind het wel tof dat deze winkel er is! Als ik een ruimer budget zou hebben, zou ik deze winkel zeker in mijn vaste boodschappenrondje meenemen.

Half juli ging ik een weekje weg, naar de Betuwe. Ik had behoefte om me te verdiepen in een aantal onderwerpen en daar alle tijd voor te nemen. Het werd een week met veel mooie gesprekken, veel lezen, buiten zijn en tot rust komen. Dit was heel mooi!

Ik heb in de afgelopen jaren ervaren dat het zo goed kan zijn om eens in de zoveel tijd even weg te gaan, je telefoon uit te laten en meer te leren over een onderwerp dat je op dat moment bezighoudt. Om tijd te maken voor persoonlijke vragen, of juist om je te verdiepen in nieuwe interesses of om creatief bezig te zijn. Aanrader om tijd voor vrij te maken!!

Tijdens de week weg had ik zo lekker gegeten, dat ik eenmaal thuis helemaal in de kookflow zat. Ik maakte onder andere een dressing met rode ui. Meer gerechtjes die ik maakte zie je in de vorige Wat ik kook als student die net online is gekomen :)

Wat staan er deze tijd veel bloemen in bloei! Dit is een bloem van de vlinderstruik.

Ik hield een aziatisch etentje met vrienden. Als voorgerecht aten we Thaise noedelsoep, als hoofdgerecht maakten we summer rolls, en als toetje aten we een soort pannenkoekjes. Vooral die summerrolls waren een succes, het is leuk dat je ze aan tafel zelf nog moet vullen en vouwen!

1,5 week geleden kwam mijn nieuwe blogdesign online en wat ben ik er blij mee! Het is een design waar lang aan is gewerkt, en het was dan ook zo bijzonder en tof om hem nu eindelijk online te zien staan. In dit artikel vertel ik wat meer over de achtergrond van het design. Bedankt ook voor al jullie leuke reacties op het ontwerp!!

Inmiddels zit de helft van mijn zomervakantie er alweer op! De afgelopen dagen heb ik thuis lekker gerommeld (bijvoorbeeld: het overvolle keukenkastje hierboven opgeruimd) en heb ik afgesproken met een aantal vrienden die ik al een tijdje niet had gezien. Wat fijn om zo de tijd te hebben. Binnenkort ga ik nog een aantal dagen naar Tsjechië. Genieten van de bergen, avonturen beleven én lekker ontspannen!


Wat leuk dat je mee keek! Heb jij ook vakantie op dit moment, of ben je nog hard aan het werk?

Liefs,

Anniek

2 reacties

 • Reply
  Eline
  8 augustus, 2019 at 06:47

  Fijn dat je na die drukke periode met je scriptie lekker er even tussenuit bent geweest en nog reisplannen hebt! Mijn vakantie zit er inmiddels op maar vind het heerlijk om dan ‘s avonds nog even in de tuin te eten, daar kan ik enorm van genieten.

 • Reply
  Lieke van Veen
  8 augustus, 2019 at 13:45

  Gefeliciteerd met je afstuderen! Ik heb momenteel de laatste week van mijn vakantie. Dan mag ik nog 3 weken uitwerken en dan moet ik op zoek naar een nieuwe baan omdat mijn contract niet verlengd wordt vanwege bezuinigen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.