Kijk mee #156

Hey daar! De afgelopen paar weken waren mooi, nieuw en overweldigend. Het lijkt me leuk en mooi om vandaag een paar flarden van die weken met je te delen! Over het beginnen aan mijn nieuwe master, herfstplaatjes, starten met sporten, toekomsttwijfels en andere dingen. Kijk je gezellig mee? Leuk! ?

Het is alweer even geleden dat ik jullie hier gesproken heb! De afgelopen twee maanden in mijn leven stonden in het teken van een hoop nieuwe beginnetjes. Daar heb ik van genoten. Én het was druk, en overweldigend. Inmiddels is de rust weer wat wedergekeerd, en deel ik vandaag een aantal fijne plaatjes en updates met je. Leuk dat je er bent!

Afstuderen + nieuwe master

De rode draad in mijn afgelopen weken? Nieuwe beginnetjes dus! Eén van die nieuwe beginnetjes is mijn master. Ik heb ervoor gekozen om dit jaar de master Business Administration in Amsterdam te doen en ben inmiddels alweer twee maanden bezig!

Business Administration is toch echt wel even wat anders dan de bachelor Communicatiewetenschap die ik hiervoor deed, en daar werd ik me de eerste twee studieweken meteen bewust van. ‘Is dit wel de kant die ik op wil?’ ‘Pas ik in zo’n zakelijke omgeving?’ ‘Hoe kan ik van betekenis gaan zijn door deze studierichting?’. Ik heb best wel even getwijfeld of deze master een goede keuze was geweest. Inmiddels ben ik ontzettend blij dat ik die eerste paar weken heb doorgezet. Ik leer ontzettend veel en daar krijg ik veel energie van! Het laat me zien dat een stap uit je comfortzone in het begin vaak ongemakkelijk is, maar uiteindelijk zoveel oplevert.

En wat als ik klaar ben met studeren?

Als alles goed gaat, ben ik over 8 maanden alweer klaar met deze master. De tijd gaat zo snel! De laatste tijd ben ik me daarom al een beetje aan het oriënteren op wat ik na dit jaar zou willen doen. Wat vind ik belangrijk in een baan? Wat voor soort bedrijven zouden bij me passen? Waar kan ik van waarde zijn? Wil ik misschien eerst nog een paar maanden in een ander land wonen? Er zijn zoveel opties, en ik vind het lastig om te ontdekken waar ik precies naar op zoek ben. Ik leer om mezelf de tijd te geven, en niet teveel vooruit te denken. Best een uitdaging! Ik houd er van om ergens écht enthousiast van te worden en een bepaald doel na te streven.

Herfst

Over naar de wat minder serieuze gebeurtenissen in het leven ;) Herfst! Bij mijn ouders om de hoek is een appelboomgaard, waar ik al mijn hele leven vaak kom: vroeger om te spelen, nu wandel ik er vaak doorheen. Half september waren de appels daar weer rijp, en ik heb er een hoop geplukt. Ik geniet nu nog steeds van de appelmoes die ik ervan maakte! En omdat ik weet waar de appels vandaan komen, smaakt de appelmoes nóg lekkerder, haha!

Herfstige zonnestraaltjes, genieten.

En: veel regen was er ook. De perfecte gelegenheid om pompoen in te slaan en veel comfort food maaltjes te maken. Ik haalde onder andere een spaghettipompoen in huis: een pompoen die je roostert in de oven en die je daarna uit kan schrapen. De pompoen heeft dan een sliertjessubstantie en kan je bijvoorbeeld gebruiken als pastavervanger of in sauzen. Lekker!

Vorige week was ik jarig! Ik ben 21 jaar geworden. Ik vierde het om middernacht op een borrel, en heb het later nog met mijn familie gevierd. In februari geef ik nog een 21-diner. Het lijkt me bijzonder om alle dierbare mensen om me heen dan bij elkaar te zien!

In september trouwde mijn zus. Dat was héel erg bijzonder en mooi. Voor haar vrijgezellenfeestje eerder die maand waren we een dag op het strand, wat eindigde met een prachtige zonsondergang (én daaropvolgend een cocktailavondje).

Afgelopen zondag maakte ik een wandeling in het Julianapark in Utrecht met een paar vriendinnen. Het was er zo mooi!!

Sporten

Sinds ik lang (láng) geleden ben gestopt met wekelijks sporten (ik deed aan turnen vroeger), heb ik nooit meer echt een sport gevonden die ik echt leuk vind en langdurig heb gedaan. Misschien is daar nu verandering in gekomen! Een paar weken geleden ben ik begonnen met zwemmen, en man: ik vind het relaxed! Ik probeer het nu wekelijks te doen en dat lukt tot nu toe aardig. Het is echt een ontspanmomentje in mijn week. Van Pluto Sport kreeg ik een fijn sportbadpak opgestuurd, perfecte timing!

Bieb abonnement

Iets anders leuks: voor mijn verjaardag kreeg ik een bibliotheekabonnement cadeau. Gisteren heb ik mijn pas opgehaald en ik heb meteen een aantal boeken uitgezocht om in te beginnen. Ik heb zin om wat regelmatiger te lezen!


Ik heb nu net mijn tentamens achter de rug, en heb daarmee mijn eerste studieblok afgesloten. De komende dagen heb ik vrij! Ik ga twee daagjes naar Limburg, om te genieten van de natuur, door Maastricht te struinen en tijd door te brengen met vrienden. Nog een fijne week!

Liefs Anniek

2 reacties

 • Reply
  Kelly
  24 oktober, 2019 at 15:28

  Wat lekker, een bieb abonnement! En fijn dat je je tentamens achter de rug hebt. Geniet in Limburg! :)

 • Reply
  Anna
  25 oktober, 2019 at 10:03

  Leuk om te lezen! Heel normaal dat je niet zo goed weet wat je na je studie wil. Ik heb die fase ook gehad en nog steeds kan het eigenlijk wel alle kanten op, haha.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.