Kijk mee #151 / Laatste loodjes, liftweekend & zeilen

De laatste weken van dit studiejaar zijn aangebroken. Dit betekent voor mij: die laatste loodjes wat betreft studie er doorheen proberen te knallen, maar vooral ook véél leuke dingen doen! Ik ging op liftweekend, leerde zeilen, naaide twee rokjes en bakte een taart. Kortom: het harde werken werd afgewisseld met veel fijne, ontspannen momenten. Je ziet het in deze nieuwe Kijk Mee!

Eind mei ging ik er een weekendje tussenuit. Met mijn dispuut ging ik liftend naar Keulen toe! Elk jaar organiseren we met deze groep een liftweekend en het is altijd weer een groot avontuur.  Door bij mensen in de auto te stappen die je niet kent, krijg je vaak interessante gesprekken met mensen die je anders nooit ontmoet zou hebben. Dat levert bijzondere en mooie situaties op!

We overnachtten in een hostel net buiten de stad. De zaterdag brachten we in Keulen door. Een mooie stad!

Als je benieuwd bent naar een langer verhaal over liften en alles wat daarbij komt kijken: vorig jaar schreef ik een heel artikel over het liftweekend naar Gent. Misschien leuk om te lezen!

Ik ga bijna elk weekend nog even naar mijn ouders toe. Vaak neem ik dan ook een kijkje in de moestuin van mijn moeder, welke op eventjes fietsen van ons huis ligt. Er bloeien op dit moment zoveel mooie bloemen!

Én er zijn ook een hoop groenten en fruit die nu geoogst kunnen worden. Zoals kruisbessen, waar ik een clafoutis mee bakte!

In deze laatste periode van het studiejaar volg ik nog één vak: social media analytics. Voor dit vak doe ik met een (heel leuk!) groepje zelfstandig een onderzoek. Dit houdt in dat ik deze weken regelmatig hele dagen op de universiteit zit, bezig met het analyseren van data.

Hoewel deze dagen intensief zijn, is het wel leuk om aan het onderzoek te werken. Nu nog 1,5 week, dan leveren we ‘m in en ben ik klaar voor dit jaar!

Naast de universiteit staat een kraampje waar baklava verkocht wordt. Zó lekker. Af en toe moet je jezelf na een lange dag studeren even belonen ?

Een paar weken terug was het culturele zondag in Utrecht. De hele dag traden er overal in de stad Utrechtse muzikanten op! Ik ging met een vriendin naar een optreden van Kim Janssen, in een kleine, lichte ruimte die vastzat aan een museum. Een hele bijzondere en intieme setting!

Ik ben begonnen met naaien! Ik wil al lang een mooie linnen wikkelrok, en laatst dacht ik: waarom maak ik die eigenlijk niet zelf? Ik zocht een patroon op (uit de mega collectie patronen van mijn moeder) en ging aan de slag. Uiteindelijk resulteerde dit projectje in twee rokjes, die ook echt leuk zijn geworden! Ik laat ze binnenkort aan jullie zien.

Anderhalve week geleden sprak ik in het weekend af met Marlies! Ik kende haar al een beetje vanuit het bloggerswereldje, en het leek ons allebei leuk om een keer een dagje samen door te brengen. Marlies kwam naar Utrecht, waar we door mooie wijkjes liepen, ijsjes aten en foto’s maakten. Het was gezellig!

Vorige week ging ik met mijn huisgenootje naar de verjaardag van een vriendin, en mijn huisgenoot kwam aanzetten met een hilarisch cadeau: ik denk wel een jaarvoorraad aan havermout. De vriendin die jarig was eet élke dag havermout en is er gek op, dus dit was wel een leuk grapje ?

Ik ontdekte een ge-wel-dig restaurant in Utrecht: Le Jardin. Dit restaurant focust zich op groenten, en maakt hier de meest bijzondere gerechten mee. Echt een dikke aanrader!

Toen het een tijdje geleden zulk lekker weer was, ben ik een dag gaan zeilen met mijn vader. Mijn vader had vroeger een eigen zeilboot en kan dus ook goed zeilen. Het leek me tof om het van hem te leren. We huurden een valkje, en gingen het Eemmeer op. En oh, wat was het tof! Dit smaakt naar meer…

Een goede vriendin is deze week voor 2,5 maand naar Noorwegen vertrokken. Een paar dagen daarvoor maakten we samen een boswandeling, om echt even goed afscheid te nemen. Het was heel fijn om op deze manier samen tijd door te brengen!

We zagen dat de bosbessen al rijp zijn!


Dat waren een paar momentjes uit mijn afgelopen weken! De komende tijd ga ik nog even hard aan de slag met mijn laatste onderzoeksproject, maar ik heb ook al veel plannen om er tussendoor lekker op uit te gaan en te ontspannen. Een fijne tijd dit!

Ik hoop dat jij ook fijne weken achter de rug hebt! Heb jij al bijna vakantie?

Liefs Anniek

9 reacties

 • Reply
  evelien
  21 juni, 2018 at 07:55

  Wat een heerlijke foto’s, super mooi!
  En wat een fijne week, zo leuk zelf lekker bakken, brengt mij gelijk op ideeen voor aankomende vrijdag. <3 mijn vriendje is namelijk jarig!

  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   Anniek
   21 juni, 2018 at 18:10

   Ah wat leuk, gefeliciteerd alvast! Heerlijk om dan inderdaad wat lekkers te bakken. Maak je hem vast ook erg blij mee ? En zo leuk om te horen, je lieve reactie. Dankjewel! ❤

 • Reply
  Iris
  21 juni, 2018 at 11:25

  Ik ben heel erg benieuwd naar de rokjes! Het lukt mij nooit om in de winkel een leuk rokje te vinden, dus wie weet maak ik er wel een zomerproject van.

  • Reply
   Anniek
   21 juni, 2018 at 18:07

   Ah ja, leuk idee om hier in de zomer lekker mee aan de slag te gaan inderdaad! Dan heb je er ook alle tijd voor. Ik moet de rokjes nog fotograferen, maar ik hoop ze binnen 2 á 3 weken online te hebben staan :) X

 • Reply
  Laura Vonk
  21 juni, 2018 at 14:46

  Oehh die chocoladekoekjes met smarties, krijg er gelijk zin in! :)

  • Reply
   Anniek
   21 juni, 2018 at 18:05

   Haha ja, kei lekker! Sorry ?

 • Reply
  Femke
  22 juni, 2018 at 09:03

  Zelf rokjes maken doet me denken aan toen ik klein was en mijn moeder al mijn kleding zelf maakte, hihi. Ik moet, met deze week erbij, nog vijf weken werken en dan heb ik nog vijf weken vakantie want ik ga toch echt terug naar school :D Het besluit nemen om dan toch te stoppen met mijn werk voelde als een enorme last van mijn schouder :)

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  23 juni, 2018 at 08:40

  Wat een heerlijke foto’s weer! Die foto op de zeilboot is echt leuk, ik krijg nu ook echt zin om naar het water te gaan.

 • Reply
  Janne
  4 juli, 2018 at 07:47

  Mooie foto’s en wat heb je leuke dingen gedaan. Ik ben ook benieuwd naar de rokjes.
  Kleine tip: ik zag in dit artikel en in het artikel over TOMS dat je “welke” gebruikt als betrekkelijk voornaamwoord in plaats van “die”. Dat is grammaticaal juist, maar het klinkt alsof je een makelaar bent :-P https://onzetaal.nl/taaladvies/welke-die geeft meer uitleg over wanneer je “welke” kunt gebruiken en of het aan te raden is ;-)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.