Kijk mee #147 / Rijexamen, voorbereiden reis & shoppen Utrecht

Het waren dagen waarin ik veel studeerde, ik mijn rijexamen helaas niet haalde, en waarin ik alvast een hoop hotspots opzocht voor mijn reisje naar Polen komende week. Dit jaar komen er spannende dingen aan op blog- en studiegebied – zoals een nieuw blogdesign en in het buitenland studeren – en ik merk dat dat me ook veel bezig houdt. In dit artikel neem ik je mee in mijn gedachten en laat ik je mijn foto’s van de afgelopen 2 weken zien!

Afgelopen week moest ik voor mijn studie twee debatten houden en bijwonen, en komende donderdag heb ik een tentamen. Ik ben de afgelopen tijd dus veel bezig geweest met studeren. Ik heb deze periode gelukkig maar één vak, waardoor ik me wel volledig kan focussen. Dat is fijn! En het tentamen van donderdag, dat moet denk ik ook wel goed gaan komen. Nog even knallen!

Tussen al dat thuis studeren door, verwen ik mezelf vaak met een lekkere lunch. Woensdag ging ik voor wentelteefjes! Zo heerlijk ouderwets.

En de dag erna voor pannenkoeken. Yup, guilty. Maar ik werd er heel blij van, zoals je ziet!

Ik ben sinds september bezig met autorijles en 1,5 week geleden was het tijd om rijexamen te doen. Hoewel ik het idee had dat het best goed ging, heb ik het helaas niet gehaald. Waar het aan lag? Aan de doorstroming, ik reed niet snel genoeg. Best wel balen, maar ja: dan nu eerst nog maar even wat extra ervaring opdoen! Eind februari ga ik het  opnieuw proberen.

En oh, na mijn rijexamen probeerde ik naar Amsterdam te reizen, maar álle treinen vanaf Utrecht waren uitgevallen vanwege de storm. Zo bizar om te zien wat die storm allemaal heeft aangericht! (Haha, ik hoop dat niemand van jullie in die vliegende Dixie zat ?)

Dit weekend kwam een vriendin langs in Utrecht. We struinden samen door het centrum – in de zon! – en ik liet haar leuke vintage- en kringloopwinkeltjes zien.

Ik paste dit Noorse vest bij de Episode, mijn favoriete vintage winkel in Utrecht. Ik heb hem uiteindelijk niet gekocht omdat hij niet zo dik was als ik hoopte, maar ik denk dat ik deze week toch nog maar terug ga om te kijken of ‘ie er nog hangt!

Check trouwens even die jongen achter me: hilarisch!

We sloten de middag af met koffie, warme chocolademelk en taart. Hmm.

Komende zaterdag ga ik een stedentripje maken naar Polen en ik heb er ZO VEEL zin in! Ik ga samen met een vriendin uit Utrecht en deze week hebben we al een lijstje opgesteld van leuke hotspots waar we naartoe willen gaan. Ik kan niet wachten, en ik zal jullie op Instagram en op mijn blog natuurlijk meenemen en alles laten zien!

Ik was de afgelopen dagen een beetje ziekjes, grieperig. Jij toevallig ook? Ik hoorde van zoveel mensen om me heen dat ze zich niet fit voelden! Ik heb de hele week lekker veel dropjes en vitaminebruistabletten naar binnen gewerkt. Ik was gelukkig niet helemaal geveld.

In deze tijd van het jaar zie ik zoveel mooie zonsopgangen en -ondergangen vanuit de flat waar ik woon! Genieten!

Je kon er eerder al een foto van zien: ik heb mijn haar kort laten knippen! Eerlijk? Zo kort wilde ik het eigenlijk helemaal niet. Het was – en is – dan ook echt wel even wennen. Ik heb het nu wel geaccepteerd en vind het best prima, maar ik kijk er wel naar uit dat het weer wat langer is.

Ik poste een artikel met een heleboel ideetjes om creatief bezig te zijn, en daar werd zó leuk op gereageerd! Wat lief was dat, en gezellig!

Ik at vorige week samen met mijn kring van mijn studentenvereniging. We hadden lekkere courgettesoep gemaakt en het was gezellig!


Tot zo ver het kijkje in waar ik mee bezig ben geweest de afgelopen twee weken. Ik hoop dat je het gezellig vond om mee te kijken!

Liefs Anniek

13 reacties

 • Reply
  Eline
  29 januari, 2018 at 07:23

  Ah even balen van je rijbewijs. Gelukkig staan er ook allemaal leuke dingen op de planning. Taart eten is natuurlijk altijd een heel goed idee. Fijne week!!

 • Reply
  Quinty
  29 januari, 2018 at 10:57

  Wat een lekker eten allemaal! Ik voel me vandaag ook niet helemaal topfit en honingdrop is nu mijn grootste vriend.

 • Reply
  Iris
  29 januari, 2018 at 11:02

  Balen dat het examen net niet gelukt is! Ach ja, mensen die het rijexamen in een keer halen schijnen slechtere chauffeurs te zijn, misschien is dat een schrale troost :) Je haar is zo trouwens erg leuk, maar ik kan me voorstellen dat het flink wennen is. Gelukkig groeit vers geknipt haar supersnel.

 • Reply
  anna
  29 januari, 2018 at 12:30

  Wat veel leuke foto’s! Ik vind je korte haar erg mooi! Wanneer ik me niet zo fit voel drink ik gemberthee (met verse gember uiteraard), helpt ook erg goed tegen keelpijn :-).

  • Reply
   Anniek
   8 februari, 2018 at 20:49

   Ah, dankjewel Anna! En ja, gemberthee is echt top tegen keelpijn inderdaad, goeie tip! Ik drink het de laatste tijd echt non-stop, ik vind het zo lekker ? Liefs

 • Reply
  Stella
  29 januari, 2018 at 12:55

  Ik vind de stijl van jouw foto’s echt ZO leuk altijd (: En wat sta je er altijd stralend op (neeeee ik ben daar eeeecht niet een beetje jaloers op hoor, hoe kom je daaaar nou bij?!). Ik ben heel benieuwd naar alle hotspots die jullie in Polen gaan bewonderen. Ennnnn natuurlijk is het het aller aller belangrijkste dat je zelf happy bent met je haar, maar toch wilde ik even zeggen dat ik je dat kortere haar echt leuk vind staan (: Je kan het heel goed hebben! Liefs, Stella.

  • Reply
   Anniek
   8 februari, 2018 at 20:48

   Wat een mega lieve reactie is dit Stella, ik word zo blij als ik dit lees! Dankjewel, echt heel leuk om te horen ❤? En morgen komt er een artikeltje online over mijn avontuur in Polen, ik ben net weer terug :) Liefs!

 • Reply
  Lieke van Veen
  30 januari, 2018 at 18:05

  Wat balen dat je je rijbewijs niet gehaald hebt. Hopelijk slaag je de volgende keer wel gewoon!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  31 januari, 2018 at 09:20

  Oohh ik zal voor het tentamen duimen! En daarna lekker weg naar Polen, heerlijk :) Ik ga over twee weekjes naar Berlijn en kan ook echt niet wachten!

  • Reply
   Anniek
   8 februari, 2018 at 20:45

   Oh, ik zie je reactie nu pas! Maar dankjewel, zo lief! Het tentamen ging gelukkig best wel goed. Wat tof dat jij bijna naar Berlijn gaat, dat is zó’n gave stad. Heel erg veel plezier daar! ❤

 • Reply
  Inge
  6 februari, 2018 at 17:05

  Leuk dat Noorse vestje. Echt toffe winkeltjes in Utrecht.

 • Reply
  Iris
  18 februari, 2018 at 19:03

  Hoi!
  Ik ga komend schooljaar in Utrecht studeren (toevallig ook Communicatie en Informatiewetenschappen) en ik ga dus ook op kamers in Utrecht. Ik vind het super leuk om door jouw blog te snuffelen en te lezen over jouw leven in Utrecht, dus bedankt voor de leuke artikeltjes die je schrijft en wie weet treffen we elkaar wel eens haha!

  • Reply
   Anniek
   24 februari, 2018 at 18:51

   Ah, dit is zo leuk om te horen Iris! Wat een lief compliment ♥ Heel erg veel plezier met de voorbereidingen voor het studeren en het op kamers wonen. En het zou te leuk zijn als we elkaar een keer tegenkomen! X

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.