Wat ik kook als student #8 - GlowofbeautyGlowofbeauty

19 mei 2018

Sinds ik op kamers woon (alweer 1 jaar en 5 maanden nu!) vind ik het leuk om lekker gevarieerd te koken en nieuwe dingen uit te proberen. Ik legde een aantal gerechten vast die ik in de afgelopen weken maakte en laat ze vandaag aan je zien. Kortom: het is tijd voor een nieuwe, flinke dosis recepteninspiratie!

Couscoussalade met biet, feta en munt

Deze salade is ´n familietoppertje. Mijn moeder ontdekte deze salade jaren geleden en sindsdien is het een van onze gezinsfavorieten. Ik besloot hem nu zelf ook een keer te maken!

De salade bestaat uit in bouillon geweekte couscous, blokjes gekookte biet, feta, paprika en ringetjes bosui. Dit meng je allemaal door elkaar. Voeg op het laatst nog een hoop verse munt toe en besprenkel de salade met limoensap.

Bij de salade hoort nog een saus van Turkse yoghurt, honing, stukjes gedroogde abrikoos en gehakte pistachenoten. Deze saus maakt de salade echt af! (Deze keer heb ik zelf de saus weggelaten. Maar met de saus is de salade nog véél lekkerder!)

Smoothiebowl

Als ik een dag thuis werk, vind ik het leuk om echt even wat moeite te steken in mijn lunch. De ene keer bak ik pannenkoeken, de andere keer maak ik bijvoorbeeld geroosterd brood met lekkere dipjes en groente. Nu besloot ik eens voor een smoothiebowl te gaan!

Ik gooide een banaan, een appel, 5 blokjes bevroren boerenkool, wat yoghurt en water in de blender. Even laten draaien, in een bakje gieten, wat plakjes banaan en granola er overheen, en de smoothiebowl was klaar. Hij was erg lekker. En leuk om eens met wat anders te lunchen dan normaal!

Pita met falafel en avocado

Het blijft altijd een uitdaging om je pitabroodjes zo vol mogelijk te stoppen met lekkere dingen én de broodjes nog fatsoenlijk op te kunnen eten. Ik kan je vertellen dat dat laatste bij deze pita´s niet helemaal lukte 😉

Ik belegde de afgebakken pitabroodjes met citroenmayonaise (hele lekkere van de AH!), gebakken ui, paprika, avocado en falafel.

Couscous met gegrilde groente

Ik heb weer herontdekt hóe lekker gegrilde groente is en ik maak het nu regelmatig klaar. Genieten joh!

Voor dit gerechtje gebruikte ik courgette, aubergine en paprika. Ik sneed de groente in stukken/plakken, strooide er flink wat kruiden overheen en schepte het om met olijfolie. Dit deed ik in de oven voor 25-30 minuten op 180 graden. De groente kwam heerlijk zacht de oven uit! Ik schepte de groente op gewelde couscous en topte het gerecht met feta.

Spaghetti met roomsaus + van alles

Een klassiekertje: spaghetti met carbonarasaus, spekjes, pijnboompitten en allerlei soorten groente! Qua groente gebruikte ik hier wat ik toevallig nog in mijn koelkast had liggen: een halve ui, paprika, een stukje aubergine en courgette.

Mexicaanse groenteschotel

Okay, ik ben me ervan bewust dat dit er niet zo lekker uit ziet. Maar geloof me als ik zeg dat dat het zéker wel was!

Ik maakte een Mexicaans groenteprutje met courgette, rode ui, paprika, nog wat andere groente en veel kerrie. Ook deed ik er wat verse guacamole erbij + crème fraîche bij. Simpel, maar echt fijn!


Wat is het lekkerste dat jij in de afgelopen tijd hebt gegeten? Ik ben benieuwd, deel het in de comments!

Liefs Anniek

6 comments on “Wat ik kook als student #8”

  19 mei, 2018

  Hmmm wat staan er weer lekkere dingen tussen! Dit is echt een van mijn favoriete rubriekjes. Falafel pita’s, heerlijk.


  19 mei, 2018

  Dit ziet er allemaal zo lekker uit! Mmm :) X


  19 mei, 2018

  Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Couscous vind ik zó lekker! Liefs


  20 mei, 2018

  Alles ziet er zo lekker uit!! Ik krijg er echt zo’n honger van, niet normaal! Haha, dat laatste lijkt me echt heeel lekker! (liefde voor mexicaans eten) xxx

  Anniek
  25 mei, 2018

  Haha, sorry! 😋 En yesss, Mexicaans is echt top inderdaad!


  20 mei, 2018

  Ziet er allemaal erg lekker uit! Vooral de Mexicaanse groenteschotel lijkt mij erg lekker.