Wat ik eet nu ik op kamers woon #7

Van vette pizza’s en brownies tot salades met geroosterde aubergine en granaatappelpitjes. Nu ik op kamers woon (inmiddels alweer 3/4 jaar) en met niemand anders meer rekening hoef te houden, eet ik ván alles en nog wat. Hele gezonde gerechtjes én hele ongezonde. Ik laat je in een paar snapshots wat maaltijden en snacks van de afgelopen tijd zien!

Taartjes!

Afgelopen maandag was ik jarig! Ik zat de hele dag, van 09:00 tot 17:15, op de universiteit. Maar wat heb ik me jarig gevoeld! In de pauze van zo’n 4 uur lang heb ik heerlijk bijgekletst met een lief studiegenootje, onder het genot van lekkere taartjes en koffie. Genieten!

Brownie

Om dan meteen maar even door te gaan met de zoete snackjes: zie hierboven de overheerlijke brownie gebakken door mijn huisgenootje! Een knapperig korstje, nog lekker zacht van binnen en gevuld met nootjes.

Pasta met aubergine en parmezaanse kaas

Over op het avondeten! Een tijdje terug heb ik een groot pak spaghetti gekocht waar ik onder andere hele fijne spaghetti carbonara mee heb gemaakt, en ook het bovenstaande pastagerecht.

Ik bakte een uitje en knoflook, en deed er na een poosje blokjes aubergine bij. Toen die goed gebakken waren voegde ik een half blik tomatenblokjes toe en een hoop kruiden. Ondertussen kookte ik de spaghetti.

Daarna alles mixen, flink wat parmezaanse kaas er overheen en nog wat geroosterde pijnboompitten. Ontzettend simpel en snel, maar wel erg lekker!

Wrap pizza

Wil je snel koken? Maak wrappizzaatjes. Nét even wat anders dan anders en mega lekker.

Besmeer een wrap met tomatenpuree en crème fraîche en beleg de wrap met plakjes groente (ik gebruikte tomaat en courgette). Daarna wat kruiden er overheen, kaas (ik had nog brie over) en wat pesto of tapenade, en hoppa: de oven in voor een 10-15 minuten, op 180 graden.

Warme chocolademelk

Met al die regen, wind en andere herfstachtige taferelen werd het weer hoog tijd voor warme chocolademelk. Genieten.

Salade met geroosterde aubergine en granaatappel

Dit gerecht was een experimentje van mijn moeder en mij. We wilden altijd al eens een keer een aubergine roosteren boven het gasfornuis en daar iets lekkers mee maken.

Het roosteren was een heel avontuur, het is zo bizar om je aubergine helemaal zwart te zien blakeren! Nadat je aubergine helemaal zwartgeblakerd is, kan je het velletje eraf halen en houd je zachte aubergine over met een soort rooksmaakje eraan. Wij verwerkten het in een salade met veldsla, granaatappelpitjes en kikkererwten.

Eerlijk: de salade was lekker, maar nog niet denderend.  Misschien dat iets kazigs erbij nog een goede toevoeging zou zijn!

Bladerdeegpizzaatjes

Dit at ik gisteren als avondeten, met erbij nog een simpele salade. Deze bladerdeegpizza’s zijn ontzettend makkelijk te maken en echt heel erg lekker.

Besmeer de plakjes bladerdeeg (3 per persoon is voldoende) met crème fraîche. Leg daar uienringen bovenop en per pizzaatje twee dikke plakken courgette. Strooi er dan flink wat kruiden overheen en nog wat stukjes geitenkaas. Bak de pizza’s 20-25 minuten op 220 graden.


Wat is het lekkerste wat jij in de afgelopen tijd hebt gekookt?

Liefs Anniek

12 reacties

 • Reply
  Eline
  12 oktober, 2017 at 06:15

  Ah die laatste bladerdeeg pizzaatjes zien er zo lekker uit! Ik ben echt dol op aubergine door mijn pasta, dus ik word hier super vrolijk van.

  • Reply
   Anniek
   15 oktober, 2017 at 18:37

   Ah yay, mede-auberginefan! Ik vind het ook zó’n lekkere groente! En die pizzaatjes zijn inderdaad echt top, zeker het uitproberen waard!

 • Reply
  Sophie
  12 oktober, 2017 at 07:42

  Lekkker! Sinds kort probeer ik ook nieuwe dingen te proberen, altijd leuk haha! (Mits het toch wat tegenvalt haha)

  • Reply
   Anniek
   15 oktober, 2017 at 18:36

   Ah, wat leuk Sophie! En ach ja, af en toe gaat er wat fout, maar dan weet je in ieder geval wel hoe het níet moet ;)

 • Reply
  laura
  12 oktober, 2017 at 08:01

  nou, dit ziet er echt goed uit! jummmmy!

 • Reply
  Iris
  12 oktober, 2017 at 09:51

  Groente op een gasfornuis roosteren lijkt me ook een leuk experiment. Ik heb alleen een elektrisch fornuis, ach ja.

 • Reply
  Annemieke
  12 oktober, 2017 at 13:34

  Wat een heerlijke gerechtjes!

 • Reply
  Suzanne
  13 oktober, 2017 at 05:58

  Erg leuk om te zien!

 • Reply
  Marlies
  14 oktober, 2017 at 14:00

  Ooh wat heb je dit weer leuk bedacht! Het ziet er super lekker uit! Zo leuk dat je ook allemaal zelf kan bepalen wat je wilt koken! Ik hou zo van puzzelen met een leuk recept, ookal is het soms ook erg fijn om even iets simpels te maken :)

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  15 oktober, 2017 at 19:12

  Die pizzaatjes en wraps (alles eigenlijk) zien er echt heerlijk uit! Die ga ik zeker weten volgende week maken.

 • Reply
  Silke
  16 oktober, 2017 at 09:23

  Jij bent echt zo’n keukenprinses! Het is super inspirerend om je blogposts over food te lezen, mm. Liefs en nog een late fijne verjaardag ;)

  • Reply
   Anniek
   18 oktober, 2017 at 09:07

   Ah, dat vind ik mega leuk om te horen Silke, zo fijn dat je er wat aan hebt! En dankjewel nog! ❤

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.