Met dat ik op kamers ging wonen, kreeg ik er opeens een heleboel extra verantwoordelijkheden bij. Huur betalen, schoonmaken, afwassen, en… Ook koken! En eigenlijk vind ik dat best wel leuk om te doen! Kijk je mee naar een aantal gerechtjes die ik in de afgelopen tijd heb gemaakt?
Een snapshot
Voordat ik je een aantal maaltijden laat zien die ik in de afgelopen weken gemaakt heb, zal ik je eerst wat over mijn ‘kookritme’ vertellen.
Meestal ben ik in het weekend bij mijn ouders en van maandag tot en met vrijdag in Utrecht, op mijn kamer. In principe zou ik dus zo’n 4 á 5 dagen per week zelf moeten koken. Ik merk echter dat ik best vaak bij en met anderen eet, waardoor ik meestal maar zo’n 3 dagen per week zelf kook. Het valt dus best mee hoe vaak ik zelf moet koken!
Qua maaltijden gebruik ik het liefst zo min mogelijk kant-en-klare producten, ik maak veel zelf. Maar, ik vind het wel fijn als een gerecht snel klaar is, niet te duur is, gezond is én natuurlijk ook lekker is. Hieronder een aantal gerechtjes die wel representatief zijn voor mijn gemiddelde avondmaaltijden!
En oh: de foto’s zijn trouwens allemaal heel snel gemaakt, want ik wilde natuurlijk niet dat mijn eten koud zou worden. Verwacht dus niet mega artistieke foto’s ;)
Spinazie met groente, kaas en falafel
Onwijs makkelijk en lekker dit! Ik ontdooide diepvriesspinazie en mengde het met gebakken groente en kaas. Lekker veel falafel erbij, en klaar!
Snelle risotto
Ik vind risotto mega lekker, maar het duurt best wel een poos om het klaar te maken. Maar, gelukkig is daar de roerbakrisotto! Het is binnen vier minuten gaar, en je kan het gewoon bij de Albert Heijn halen (en misschien ook wel bijandere supermarkten). Bijna net zo lekker, en veel sneller. In deze risotto zaten bouillon, prei, ui en spekjes.
Linzensoep
Op een koude, winterse dag maakte ik een lekker warme linzensoep klaar. Echt fijn comfort food.
Wraps uit de oven
Dit gerecht is ontzettend handig als je veel restjes over hebt! Ik had toevallig nog wraps en wat verschillende groente liggen, en met tomatensaus, kaas en crème fraîche erbij kan je daar heerlijke wraps uit de oven mee maken. Ik gebruikte dit recept als basis.
Foute brownie
Of ik toetjes eet? Soms! Hier zie je een ‘toetje’ wat ik met mijn huisgenootjes maakte: een brownie met stukjes snickers erin. Heel fout, maar ongelooflijk lekker.
Vrijdag = restjesdag
Vrijdag, de dag voordat ik weer naar mijn ouders ga, maak ik vaak alle restjes uit mijn koelkast op. Hier had ik nog wat couscous, groente, olijven, komkommer en falafel over, wat samen een heerlijke maaltijd werd.
Zo, dat waren een paar voorbeeldjes van wat ik doordeweeks kook! Natuurlijk is dit maar een klein snapshot van wat ik eet, ik heb in de afgelopen maand al veel meer verschillende soorten gerechten gemaakt. Misschien dat ik binnenkort wel een deel twee maak als jullie dat tof vinden!
Wat is het lekkerste wat jij deze week hebt gegeten?
Liefs Anniek
17 reacties
Klaske
16 februari, 2017 at 07:16Leuk om te zien! Je eet weer heel andere dingen dan ik, haha. Die wraps uit de oven zien er heel goed uit trouwens, die ga ik ook eens maken! :)
Suzanne
16 februari, 2017 at 07:38Ziet er onwijs goed uit wat je allemaal klaarmaakt.
Irina
16 februari, 2017 at 07:49Het ziet er onwijs goed uit! En ook nog hardstikke gezond (op de foute brownie na dan, hihi)!
Eline
16 februari, 2017 at 08:35Jaa wraps zijn echt ideaal voor als je restjes hebt! Of ik gooi wel eens alles bij elkaar voor een lekkere roerbak of op een pizza. Leuk om te lezen, en bij anderen eten is ook super gezellig.
Anniek
18 februari, 2017 at 11:02Ja, inderdaad, een restjesroerbak vind ik ook altijd fijn. Goeie ook om het lekker in een pizza te verwerken!
Nicole
16 februari, 2017 at 09:17Oeh wat een lekkere gerechten allemaal! Het lijkt me zo lastig om iedere dag weer iets anders op tafel te zetten.
Elise
16 februari, 2017 at 11:02Aaah dit geeft zoveel kookinspiratie! Ik kijk nu al uit naar deel 2!
Anniek
18 februari, 2017 at 11:01Ah wat leuk om te horen, dankjewel Elise! X
Malou | Blonde Blossom
16 februari, 2017 at 11:52Wauw, voor een student maak je echt heerlijk voedzame maaltijden! Linzensoep is zo lekker en die risotto ziet er ook erg goed uit. Dinsdag was ik jarig, dus dat was wel de dag van deze week dat ik het lekkerste at, haha! Malou x
Laura Vonk
16 februari, 2017 at 14:52Ziet er goed uit! Het lijkt me heel lastig om toch nog gezond te blijven eten als ik op mezelf zou wonen.
laura
16 februari, 2017 at 16:28Oehhhh vooral de wraps en de foute brownie lijken me enorm lekker, ik kan niet wachten om zelf te koken en te beslissen wat ik ga eten enzo :)
Roos | Soitsrose
16 februari, 2017 at 19:47Wat leuk om te zien zeg! Ik weet niet of ik mezelf er elke dag toe zou kunnen zetten mijn eigen eten te koken.
Marieke | Bluebell Forest
17 februari, 2017 at 08:30Grappig om te zien hoe iedereen weer net wat anders kookt. Je maakt wel heel lekkere dingen volgens mij en zoals je zelf al zegt, lekker gezond en voedzaam!
Anniek
18 februari, 2017 at 11:00Ja klopt, iedereen heeft hele andere gewoontes qua eten! Altijd grappig om dan eens een kijkje in iemand anders eetpatroon te nemen, vind ik zelf :) En dankjewel!
Merel
17 februari, 2017 at 15:26Ik ontdek je blog nu pas!! Wat schrijf je leuk en maak je mooie foto’s zeg. Mag ik vragen welke lens/camera je gebruikt voor de foto’s in dit artikel? Misschien kan ik dat wel ergens op je blog vinden, ik blijf je volgen!! Liefs, Merel
Anniek
18 februari, 2017 at 10:59Ah, wat een enorm lieve reactie Merel, dankjewel! Zo leuk om te horen! Ik gebruik vaak mijn Nikon D5200 met daarop een 50mm lens, dat vind ik erg fijn werken. Wat een fijne receptjes plaats jij trouwens op je blog, love it! X
Janiek
22 februari, 2017 at 11:50Jaaa, deel 2 please! Reuzehandig en inspirerend dit :)