Ik heb de laatste tijd weer een hoop lekkere dingen klaargemaakt en een beetje geëxperimenteerd wat betreft koken! Kijk je mee in mijn studentenkeukentje?
Aubergine uit de oven
Oké, laten we meteen beginnen met één van de allerlekkerste uitprobeersels van de afgelopen tijd: aubergine uit de oven!
Ik heb het idee dat aubergine een beetje een ondergewaardeerde groente is. Veel mensen weten niet zo goed wat ze ermee aan moeten en vinden het vaak ook niet zo lekker. Dat is zo jammer, want aubergine kan echt heerlijk zijn!
Hoe ik het bovenstaande gerechtje maakte? Ik sneed mijn aubergine doormidden en kerfde er ruitjes in met een mes. Dan knoflook, olie, peper en zout erop. Hup, de oven in (200 graden, elektrisch) en 35 minuten later er weer uit (de laatste 10 minuten strooide ik er nog wat kaas overheen en bakte dat mee). Daarna aftoppen met geroosterde pijnboompitjes en griekse yoghurt met komijn. Echt onwijs lekker en smeuïg én gezond!
Typisch studentenmaaltje
Oké, misschien iets minder culinair, maar wél heel lekker: deze pasta! Ik deed er diepvriesspinazie doorheen, verse tomaten, kruiden, spekjes en crème fraîche.
Curry
Mijn huisgenootje maakte laatst een keer een geweldige curry voor me! Curry is niet zo fotogeniek, maar geloof me maar als ik zeg dat het heerlijk was :)
De curry was gemaakt op basis van kikkererwten, courgette, nectarine en rucola. De kruiden en room kwamen uit een potje van Pataks. Met een beetje naanbrood erbij werd het een heerlijk maaltje!
Curry 2.o
Er was nog wat currypasta over en aangezien de curry zo ontzettend lekker was, besloot ik de volgende dag gewoon weer curry klaar te maken! Ik veranderde wel een aantal ingrediënten. Ik voegde bijvoorbeeld aubergine toe en raspte aan het eind wat komkommer over de curry, voor de frisheid.
Gnocchi
En dan het laatste gerecht: gnocchi! Gnocchi (spreek uit als: njoki) is niet zo bekend in Nederland, maar ik ben fan! Gnocchi is een soort aardappelpasta in de vorm van smeuïge balletjes. Op de foto hierboven zie je bij het pijltje een balletje Gnocchi liggen.
Ik maakte het op een hele simpele manier klaar. Ik kookte de gnocchi (is heel snel klaar!) en mengde het met een saus van een heleboel groente (ui, prei, aubergine, tomaat…), tomatenblokjes en kruiden. Beetje kaas er overheen en klaar!
Wat is het lekkerste wat jij in de afgelopen tijd hebt gegeten?
Liefs Anniek
Meer inspiratie nodig? Check hier en hier de vorige twee afleveringen van dit artikel!
9 reacties
Eline
13 april, 2017 at 06:23Aubergine wordt echter onderschat ja. Ik ben er echt dol op! Vaak eet ik het in plakjes met mozzarella en tomatensaus en wat Italiaanse kruiden. Dan heb je echt een feestje uit de oven. Die gnocchi ga ik onthouden, dat heb ik nog nooit op.
dionne
13 april, 2017 at 06:28Zo. Dat ziet er allemaal heel chique en uitgebreid uit. Dat deed ik lang niet altijd toen ik studeerde. haha. Ik ging vaak voor makkelijk en al helemaal als ik alleen at.
Janna
13 april, 2017 at 07:19Lekker! En aubergine wordt zeker weten onderschat. Ik heb gisteren wraps gekookt met een vriendin (ook echt van dat typische studenteneten haha), maar we hebben besloten de volgende keer vegan fish & chips te maken. Ben benieuwd :)
Anniek
14 april, 2017 at 13:14Oeh, wraps, blijft ook lekker ja! En ik ben heel benieuwd naar die vegan fish and chips, klinkt ook leuk! :)
Silke
13 april, 2017 at 07:41Gnocchi is lekker hé! Ik leerde het kennen door mijn schoonvader, die houdt van de Italiaanse keuken. Enne, die pasta ziet er heerlijk uit! Aubergine ken ik eigenlijk niet zo goed, moet ik toegeven. Misschien moet ik het maar eens een kans geven :) Liefs!
Iris
13 april, 2017 at 16:50Die aubergines uit de oven wil ik ook graag eens proberen, misschien ook met courgette of pompoenhelften.
Anniek
14 april, 2017 at 13:13Oeh ja, courgette en pompoen erbij zal ook vast heerlijk zijn!
Suzanne
14 april, 2017 at 06:38Ik blijf deze blogposts onwijs leuk vinden!
Arjanne
14 april, 2017 at 13:19Ik vind deze artikeltjes zo leuk! Ik zou ze eigenlijk door moeten sturen naar m’n zus (die is net op kamers gegaan), voor als ze weer eens geen inspiratie heeft :)