Wat ik kook als student #7

Oké, toegegeven: zo nu en dan app ik mijn moeder nog weleens met de vraag hoe lang de witlof ook alweer in de oven moet. Maar over het algemeen kan ik toch wel zeggen dat ik, na alweer een jaar op kamers gewoond te hebben, een aardige basis aan kookkennis heb opgebouwd! Vandaag laat ik je weer een aantal gerechtjes zien die ik in de afgelopen tijd heb gemaakt!

Pannenkoekjes met banaan, pasta en kaneel

De combinatie van banaan, pasta en kaneel vind ik zo ontzettend lekker! Gewoon op brood, geroosterd brood, crackers of… op pannenkoeken! Mijn huisgenootje verraste me laatst met dit bordje met lekkers ❤

Broccolisoep met rauwe ham

Soep is zo makkelijk om te maken, maar toch doe ik het eigenlijk nooit. Een tijdje geleden bracht ik daar verandering in door eens een keer broccolisoep te maken. Ik volgde het recept van Cynthia, en het resultaat was heerlijk!

Mexicaans prutje met guacamole en crème fraîche

Als de avocado’s in de aanbieding zijn óf ik toevallig langs een groenteboer fiets die goedkope avocado’s heeft, neem ik er bijna altijd een paar mee en maak er dan een mexicaans bonenprutje met guacamole en crème fraîche van. Soms op een wrap, soms gewoon zo. Is top!

Op de bovenstaande foto gebruikte ik kidneybonen, mais, rode ui, paprika, tomaat, tomatenpuree en een hoop kruiden. De guacamole maakte ik met avocado, citroensap, zout en chilipeper.

Verse pasta

De verse pasta van Albert Heijn is heerlijk. Zeker één keer in de twee weken haal ik het in huis. Op de foto zie je de verse tagliatelle met de verse funghi saus, maar om eerlijk te zijn vond ik die twee een beetje tegenvallen.

Welke variant ik dan wél echt lekker vind? De Perle con Basilico: pastabuideltjes gevuld met basilicum! Een lekkere tomatensaus erbij, aubergine en courgette, ui en spekjes, en genieten maar.

Croissantjes bakken

Laatst ging ik brunchen met een vriendin en we besloten verse croissantjes te maken. Heel makkelijk, met deeg uit zo’n blikje. Zo fijn! De ene helft belegden we met ham en kaas, de andere helft besmeerden we met gesmolten chocolade en belegden we met vers fruit.

Gnocchi

Gnocchi heb je misschien al weleens vaker voorbij zien komen op mijn blog! Het is een Italiaanse pastasoort, het zijn een soort ‘klontjes’ deeg. Ik heb een fase gehad waarin ik het heel veel at, toen weer even wat minder, en nu weer wat meer.

Ik combineer de gnocchi vaak met een saus van gefruite ui, aubergine, tomatensaus en kruiden. Daarna strooi ik er nog wat (parmezaanse) kaas overheen, en soms geroosterde pijnboompitjes.

White chocolate & macadamia nut cookie

Mijn favoriete snack op dit moment: deze verse koek van de Albert Heijn! (Albert Heijn sponsort me niet overigens, ik doe er gewoon vaak mijn boodschappen ? ) Voor als ik mezelf wil verwennen!

Gevulde salade met spinazie en granaatappel

Ik had nog wat granaatappelpitjes in mijn koelkast liggen en ik vroeg me af wat ik er mee zou doen. Ik besloot er een salade mee te maken, die ontzettend lekker uitviel! Voor de salade gebruikte ik gemengde sla, tomaat, paprika, courgette (in blokjes en even bakken), komkommer, de granaatappelpitjes, geitenkaas en honing-mosterd dressing. Die granaatappelpitjes gaven er nét even een bijzondere touch aan.


Ik ben benieuwd of jij een beetje dezelfde smaak hebt als ik! Welk gerecht spreekt jou het meeste aan?

Liefs Anniek

9 reacties

 • Reply
  Eline
  12 januari, 2018 at 08:50

  Ik vind dit zo’n leuke serie! Die koekjes van de AH zijn ook gewoon zooo lekker, haha. Die blijf je gewoon eten. Zelf maak ik graag courgette broccolisoep, zo ontzettend lekker.

 • Reply
  evelien
  12 januari, 2018 at 09:33

  wat een heerlijke dingetjes heb je gemaakt! Ik vind gnocchi zo lekker. <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  12 januari, 2018 at 11:59

  Ik vind het zo fijn om inspiratie op te kunnen doen voor mijn avondeten door jouw blogs. Die pannenkoekjes zien er zoooo lekker uit. En dat Mexicaanse prutje vind ik echt een goed idee, dat moet ik ook een keer gaan maken! Ik haal de verse pasta van AH ook zo vaak in huis, dat is echt goddelijk. Malou x

 • Reply
  Manon
  12 januari, 2018 at 20:44

  Leuk om te zien, jij eet nog lekker zeg!!! Ik denk dat je veel inspiratie geeft aan veel studenten

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  14 januari, 2018 at 12:01

  Oke ten eerste wat een krankzinnig mooie foto’s allemaal haha! Ik heb echt niet het geduld om zulke foto’s van mijn eten te maken als ik iets lekkers voor me heb staan haha. Het ziet er ook allemaal echt mega goed uit :)

 • Reply
  Arjanne
  14 januari, 2018 at 12:24

  Ahh dit zijn altijd zulke leuke artikeltjes! Wanneer ik (hopelijk) volgend jaar op kamers ga wordt deze serie m’n kookboek, haha ;) De gnocci ziet er zo lekker uit! Net als die pannenkoek overigens!

 • Reply
  LOUISE - LOUVETTE
  14 januari, 2018 at 16:28

  Het ziet er allemaal zo lekker uit!!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  15 januari, 2018 at 10:53

  Het ziet er allemaal zo lekker uit! Het vlees weggelaten, zijn dit gerechten die ik zelf ook regelmatig maak (beetje anders klaargemaakt natuurlijk, maar iedereen heeft een eigen manier). Gnocchi eet ik alleen nooit, want dat vind ik niet lekker. Voor de rest eet ik graag lekkere maaltijdsoepen in de winter en in de zomer veel salades.

 • Reply
  Britt
  21 januari, 2018 at 17:55

  Oeh, ziet er kei lekker uit allemaal Anniek! Ik ga hier vééél inspiratie op kunnen doen volgend jaar (:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.