Kopenhagen #3 / Verjaardag vieren, gesetteld & bezoek

Ik vierde mijn verjaardag, zag de zonsopgang aan de kust, deed yoga in het bos, ging naar het theater en… Er is in de afgelopen weken zo ontzettend veel gebeurd, en ik heb zó genoten! Het is hoog tijd voor een update. Pak er lekker wat (Nederlandse!) pepernootjes (die mis ik wel een beetje!) bij, en lees mee!

Gesetteld in Kopenhagen + vragen!

De tijd vliegt. Ik ben nu alweer twee maanden hier in Kopenhagen, en ik voel me hier inmiddels helemaal op m’n plek. Ik geniet van deze prachtige stad, die ik mijn thuis mag noemen (whaa dat voelt nog steeds zo onwerkelijk en tof!). Ik leer de mensen hier steeds beter kennen, en ik ben heel dankbaar voor wat ik hier allemaal meemaak!

Het leek me leuk om jullie weer een update te geven over wat ik in de afgelopen weken meegemaakt heb. Er is namelijk veel gebeurd ☺ Daarnaast lijkt het me ook tof om binnenkort in een artikel wat specifiekere vragen van jullie te beantwoorden over mijn tijd hier in Denemarken. Dus als je vragen hebt over het studeren/wonen in het buitenland of hoe ik het hier vind: drop ze vooral in de comments! Ik ben benieuwd!

Mijn afgelopen weken

Mijn kamer begint steeds gezelliger te worden! Ik sloeg deze plant op de kop voor €2,50, en maakte er een leuk hoekje mee met een kaarsje, pompoen en mijn schilderspulletjes.

Kopenhagen is echt een tweedehands-walhalla: elk weekend zijn er verschillende vintage- en tweedehands markten. Een tijdje terug ging ik naar een Vintage per Kilo evenement, waar we zo lang moesten wachten in de rij voor de kassa, dat Anja en ik als afleiding wat gekke outfitjes probeerden. Haha!

Lekker pakkie hè? Ik ging met twee huisgenoten kajakken op het water in en rondom de stad, en we werden in een volledige waterproof outfit gehesen! Onderweg plukten we appeltjes van de appelbomen langs de kant.

Vorig weekend was een goede vriendin van me uit Nederland, Dianne, in Kopenhagen! Zo gek – en ook zo leuk! – om iemand uit Nederland hier te hebben.

Ik heb Dianne allerlei leuke plekjes in de stad laten zien. We beklommen onder andere de toren van het Christiansborg parlement, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.

In de avond aten we bij Absalon. Dit is een oude kerk, die door een kunstenaar helemaal is opgepimpt (veel felle kleuren!), en die nu dient als cultuur huis. Elke avond kan je hier voor een laag prijsje eten. En het leuke is: je dineert aan lange tafels, samen met andere mensen! Je leert zo een hoop nieuwe mensen leren kennen. Een heel tof concept!

De laatste dag dat Dianne hier was, bezochten we de freetown Christiania. Dit is een onafhankelijk deel van Kopenhagen, wat zijn eigen regels heeft. De plek ontstond in de jaren ’70 als een soort hippiestadje, en dat is het nog steeds: wiet is er legaal en er wonen veel kunstenaars. Een interessante (maar in de avond wel een beetje een ongure) plek.

Het is volop herfst hier! De bladeren van de bomen zijn felgeel, -oranje en -rood gekleurd, het avondlicht is prachtig en overal op straat ruik je de geur van de herfst. Wat is dit een mooie stad in de herfst!

Vorige week was ik jarig, ik ben 20 geworden! Na een lange dag college kookte ik samen met Anja en Cristina, ze verrasten me met taart en cadeautjes, en in de avond gingen we samen naar een balletvoorstelling. Een hele fijne avond!

De volgende dag had ik een taart-skypedate met mijn moeder. We hadden allebei een taartje gekocht en aten het samen op. Zij in Nederland, ik in Denemarken ? In de avond verrasten mijn huisgenoten me nog met taart en een karaokebar. Ik voelde me helemaal jarig!

Ik ‘redde’ brood van de bakker met de app Too Good To Go. Ken je deze app al? Zo niet, check it out, het is tof! Je kan er aan het einde van de dag overgebleven eten van restaurants en café’s mee kopen, voor een klein prijsje. Je voorkomt op die manier dat er eten weggegooid wordt. Ik koop er hier in Kopenhagen vaak mijn brood mee.

Afgelopen weekend was ik met een groep vrienden een nachtje in Helsingør, een stad aan de kust van Denemarken, iets ten noorden van Kopenhagen. We zaten in een hostel wat op 30 meter afstand van het strand lag. Ik stond vroeg op om de zonsopgang te bekijken, en dat was het zeker waard: wauw, kijk nou!

Appeltjes van de buren gekregen!

Ik maakte een herfstwandeling met Cristina, in het mooie park Dyrehaven. We genoten van de herfstige kleuren, oefenden wat yoga poses in het bos (met Cristina ga ik elke week naar een yoga class), en ook kwamen we hele kuddes herten tegen!


Dat was ‘m, een update van wat er allemaal gebeurt hier!

Dankjewel dat jullie zo betrokken zijn! Ik vind het echt bijzonder dat jullie zo meeleven, en ik wil jullie ook bedanken voor al jullie input ❤

Als je vragen hebt over mijn tijd hier in Denemarken, laat die dan achter in de comments! Ik ga proberen.er zoveel mogelijk te beantwoorden in een nieuw artikel!

Liefs!

Anniek

13 reacties

 • Reply
  Tess
  19 oktober, 2018 at 07:36

  Kopenhagen ziet er supermooi en gezellig uit. Ik vroeg me af hoe het is om daar op de universiteit te studeren. Ik neem aan dat je ook 30 ECT moet halen? Is het niveau moeilijk? Heb je genoeg tijd om al die leuke dingen te doen?

 • Reply
  Nicole
  19 oktober, 2018 at 14:21

  Echt zo leuk om te zien dat je zoveel leuks doet daar! Ik vind het dan ook echt zo leuk om je te volgen op instagram en te zien wat je allemaal doet hihi. Klinkt misschien een beetje creepy, not intended.

  • Reply
   Anniek
   22 oktober, 2018 at 18:58

   Ah nee joh, helemaal niet creepy! Vind ik hartstikke leuk om te horen ☺ Dankjewel!

 • Reply
  Dionne
  19 oktober, 2018 at 19:12

  Wauw! Wat een mooie foto’s .

  • Reply
   Anniek
   22 oktober, 2018 at 18:57

   Dankjewel!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  22 oktober, 2018 at 09:52

  Aaahh ik kan echt niet wachten totdat ik volgende week ook in Kopenhagen zit!! Het ziet er zo prachtig uit :)

  • Reply
   Anniek
   22 oktober, 2018 at 19:04

   Ah héél erg veel plezier volgende week! Geniet ervan! X

 • Reply
  Jennifer
  22 oktober, 2018 at 10:10

  Gave foto’s!
  Het spoort echt mijn ‘wanderlust’ aan.

  • Reply
   Anniek
   22 oktober, 2018 at 19:05

   Ah dat is leuk om te horen! Een beetje extra avontuur kan nooit kwaad! ☺

 • Reply
  Anna
  22 oktober, 2018 at 10:33

  Wat een leuke foto’s weer! Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben toen ik in Kopenhagen was ook in Christiania geweest, inderdaad een hele toffe plek :-)

 • Reply
  Janne
  22 oktober, 2018 at 14:14

  Over een tijdje verkopen ze bij jullie ook kruidnootjes! Ze heten pebernødder en zijn kerstsnoep :) ik heb vorig jaar een aantal verschillende merken geprobeerd (van de Fakta, en de Aldi) en mijn conclusie was dat ze iets pittiger zijn (iets meer gember). Waarschijnlijk liggen ze wel in de winkel als de halloweenspulletjes een beetje weg zijn. Eind oktober beginnen ze wel al aan kerst :’)

  • Reply
   Anniek
   22 oktober, 2018 at 19:17

   Ja, ik heb de pepernoten net zien liggen! Ze lagen er wat lichter uit dan normale pepernoten, en ik vroeg me af of ze net zo lekker waren… ;) Ik ga ze zeker een keertje proberen, ik ben benieuwd! Een beetje meer pit klinkt goed. Ik heb nu eerst nog een lekkere voorraad pepernoten die mijn ouders voor me mee hebben genomen ?? Dankje voor de tip! (Kan trouwens niet wachten tot ze hier met het vieren van kerst beginnen, moet magisch zijn met alle lichtjes!) X

 • Reply
  Marthe
  25 oktober, 2018 at 18:10

  Weer zo leuk om van je avonturen in Copenhagen te horen! Zo eten aan een lange tafel met anderen lijkt me zo gezellig!! Hele mooie foto’s!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.