Kopenhagen #1 / Het vertrek en de aankomst!

Na een reis van twee dagen rijden we – na even zoeken – de juiste straat binnen. Ik stap uit, pak mijn koffer, en neem afscheid. Daar sta ik dan, midden in een stad die ik niet ken, bij mijn nieuwe huis. Ik ben aangekomen in Kopenhagen! In dit artikel praat ik je bij over de voorbereidingen die hieraan vooraf gingen, de reis en de aankomst.

Wat ga ik doen in Kopenhagen?

Yes, afgelopen week was het zo ver! Ik vertrok vanuit Nederland met de auto naar Kopenhagen, om daar voor een semester te wonen en studeren.

Ik heb jullie in het afgelopen half jaar op de hoogte gehouden van mijn plannen om te gaan studeren in het buitenland. Misschien heb je daar al wel iets van gezien. Na een proces van veel uitzoekwerk, twijfel en geduld, kwam uiteindelijk Kopenhagen uit de bus als bestemming! Aan de universiteit in Kopenhagen ga ik een aantal vakken volgen, die inzoomen op marketing, communicatie en duurzaam ondernemen. Dit zijn onderwerpen die ik interessant vind, en waar ik me graag verder in wil verdiepen.

Het inpakken

In de dagen voordat ik vertrok, heb ik veel moeten inpakken. De kamer die ik huur in Utrecht, verhuur ik onder aan een vriendin. Dat betekende dat ik al mijn spullen uit Utrecht ergens anders onder moest brengen. Gelukkig kon ik die spullen kwijt in mijn oude kamer bij mijn ouders, wat heel fijn is!

Daarnaast moest ik natuurlijk ook kijken wat ik mee wilde nemen naar Kopenhagen. En pfoei, dat was nog best lastig, spullen inpakken voor een half jaar!

Uiteindelijk heb ik twee koffers ingepakt, één kleine handbagagekoffer en een hele grote koffer van Duifhuizen tassen en koffers. Ik mocht van hen een koffer uitzoeken voor mijn reis en koos voor de Carlit koffer van het merk Delsey. Dit is een van de grootste koffers die ik kon vinden, er past echt veel in. Het is een harde koffer – lekker stevig! – en hij heeft vier wieltjes. Tot nu toe vind ik het een fijn ding!

De reis

De reis naar Kopenhagen ging heel goed. Ik reed er samen met mijn vader naartoe, met de auto. We hadden er twee dagen voor uitgetrokken, waardoor we het lekker rustig aan konden doen. Onderweg sliepen we op het mooie eiland Fehmarn – waar we nog een prachtige fietstocht met zonsondergang maakten – en de volgende ochtend gingen we met de boot naar Denemarken. 3 uur later kwamen we aan in Kopenhagen.

Doordat we met de auto gingen, kon ik heel wat spullen meenemen. Zo heb ik een doos met wat basis etenswaren meegenomen (omdat eten in Denemarken behoorlijk duur is) en ook een eigen fiets. Dat was fijn!

Mijn huis en kamer

En dan mijn huis! Ik kreeg via de universiteit in Kopenhagen een huis toegewezen en online had ik er al een aantal foto’s van gezien. Maar ik was zo benieuwd hoe het er in het echt uit zag, en of ik een fijne kamer zou hebben!

Nou, een fijne kamer, dat heb ik! Ik heb een kamer van 15 m², met een hele grote kledingkast, een bureau, bed, nachtkastje en een stoel. Ook heb ik twee grote ramen (met vensterbankje waar je in kan zitten!) waardoor er veel licht binnen komt. Het is nu nog redelijk basic allemaal, maar ik hoop wat leuke dingetjes te kopen om de kamer wat gezelliger te maken!

In het huis zelf wonen zo’n 20 mensen. Op mijn verdieping wonen er 6. We hebben een gedeelde keuken en eetkamer, wat heel gezellig is. Ook heeft ons huis een tuin, waar we deze laatste zomerweken nog kunnen zitten.

Al met al ben ik hartstikke blij met het huis en mijn kamer hier! Ik denk dat dit een fijne thuisbasis kan worden.

De komende twee weken

Afgelopen maandag begon mijn eerste introductieweek: een week waarin ik elke ochtend Deense taallessen volg, en in de avond telkens een sociaal programma heb met andere internationale studenten. Volgende week is de tweede introductieweek, waarin ik overdag de universiteit hier leer kennen, en waarin in de avond weer activiteiten zijn georganiseerd voor alle internationale studenten.

Deze twee weken zijn mooie gelegenheden om veel andere studenten te ontmoeten! Ik ben heel benieuwd wie ik allemaal tegenkom en wat voor avonturen er voor me liggen. Wel wil ik ook proberen om wat momentjes voor mezelf in te bouwen. Dat lijkt me wel heel fijn in twee van die overvolle weken.


Tot zo ver de update voor nu! Ik zal jullie de komende maanden op de hoogte blijven houden met wat er allemaal gebeurt hier :) Maar don’t worry, er zullen ook ‘gewone’ artikelen online blijven komen!

Ik ga nu dit artikel afsluiten en vertrek zo op wandeltour door Kopenhagen. Bedankt voor het lezen, en ik wens je een hele fijne week!

Liefs Anniek

Alles zien van dit grote avontuur in Kopenhagen? Volg me dan op Instagram!

20 reacties

 • Reply
  Stella
  21 augustus, 2018 at 09:24

  Wat super leuk (en stoer!) dat je dit gaat doen! Ik ben in 2015 helemaal verliefd geworden op Kopenhagen en als ik de afgelopen jaren naar het buitenland had durven vertrekken om er te studeren voor een tijdje, had ik sowieso ook deze stad uitgekozen! (Als er passende vakken zouden worden gegeven dan natuurlijk, hihi). Je kamer klinkt zo fijn ook, en je staat zo te stralen op de foto’s. Ik ga je gelijk volgen op Instagram – ben heel benieuwd naar wat je allemaal mee gaat maken daar. Liefs!

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 13:12

   Ik was voor mijn vertrek nog nooit in Kopenhagen geweest, maar nu, na 2 weken, kan ik me helemaal voorstellen dat je de stad zo fijn vindt! Ik ben ook groot fan inmiddels ? Het is hier zo groen, levendig, en de sfeer is heel relaxed.
   Dankjewel voor je leuke comment, en tof dat je alles volgt! :) Liefs!

 • Reply
  Myrthe
  21 augustus, 2018 at 09:57

  Wat gaaf dat je een half jaar in Kopenhagen gaat studeren! Lijkt me een waanzinnige stad (om ook echt te wonen als een local/student ipv toerist). Zelf vertrek ik over een paar dagen voor een half jaar naar Milaan (na lang twijfelen over Kopenhagen, maar ze hadden vanuit mijn studie geen leuke vakken!), best spannend maar het lezen van jouw verhaal stelt me al zo gerust! Wat fijn dat je een lekker kamertje hebt en je een lange introductietijd hebt, daar zul je vast goed wennen aan het land en de mensen. Veel plezier en ik ben benieuwd naar je avonturen!

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 12:57

   Milaan lijkt me ook tof zeg! Heel wat anders dan Kopenhagen wel ? Maar dat Italiaanse sfeertje lijkt me goud waard! Ik hoop dat je een goede reis hebt gehad en al een beetje je plekje hebt gevonden.

   Kopenhagen is tot nu toe echt een ontzettend fijne en leuke stad! Er is ontzettend veel te doen en te ontdekken, er is veel groen en de sfeer is er fijn. Dus ik vermaak me hier wel :)

   Heel veel plezier in Milaan! En thanks voor je leuke berichtje!

 • Reply
  Kelly
  21 augustus, 2018 at 13:15

  Wat gaaf zeg, heel veel succes en vooral héél veel plezier. :)

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 11:56

   Dankjewel Kelly! ?

 • Reply
  LOUISE - LOUVETTE
  21 augustus, 2018 at 14:55

  Zo gaaf! Geniet van je avontuur!

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 11:55

   Dankjewel!! X

 • Reply
  Iris
  21 augustus, 2018 at 16:18

  Zo leuk! Denemarken lijkt me sowieso een mooi land om heen te gaan, dus een half jaar Kopenhagen is dan perfect.

 • Reply
  Maya
  21 augustus, 2018 at 18:29

  Wat leuk! Ik vertrek binnen een weekje naar Aarhus in Denemarken om er een halfjaar te gaan studeren :) veel plezier!

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 11:49

   Oeh leuk, Aarhus! Dat moet ook een hele toffe stad zijn! Ik hoop dat je een fijne reis hebt gehad en inmiddels al een klein beetje gesetteld bent. Heel erg veel plezier het komende half jaar! Liefs

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  22 augustus, 2018 at 07:05

  Zo gaaf! Heel veel plezier!

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 11:50

   Dankjewel! ?

 • Reply
  Laurine
  22 augustus, 2018 at 14:55

  Super leuk dat je nu in Kopenhagen gaat studeren! Ik wens je zo veel plezier toe daar! Dit is zo’n bijzondere ervaring wat niemand je ooit nog kan afpakken, dus geniet er met volle teugen van! :)

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 11:48

   Jaa, dat ga ik zeker doen! Dankjewel Laurine!

 • Reply
  Laura Vonk
  24 augustus, 2018 at 14:47

  Tof dat je zo’n avontuur aan gaat! Kopenhagen lijkt me ook echt een toffe stad daarvoor. Veel plezier!

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 11:48

   Dankjewel Laura! ❤

 • Reply
  Janne
  30 augustus, 2018 at 14:18

  Velkommen i København!
  Fijn dat je goed bent aangekomen en een fijne kamer hebt. Dat is een goed begin. Wat handig dat je vader je met de auto heeft gebracht, scheelt weer gedoe met een fiets regelen en met het regelen van alle spullen die er niet meer bij pasten in de koffer anders. Wat voor eten heb je meegenomen? Veel nootjes zeker, die zijn hier echt zó duur…
  Ik ben op dit moment trouwens een weekje in Kopenhagen, terug om nog wat werk te doen bij mijn stage van vorig jaar. Superfijn om iedereen weer te zien en om lekker te fietsen door een stad die ook een beetje “mijn” stad is geworden in die bijzondere drie maanden. Jij blijft een heel semester, dus Kopenhagen zal zeker ook jouw plek worden, denk ik! Geniet van alle ontdekkingen :)
  Ik hoop dat je niet alleen internationale studenten leert kennen, maar ook gewone Denen, je bent niet voor niks in Denemarken natuurlijk. Het is heel leuk om erachter te komen hoe de mensen op een andere manier denken in een ander land, en Denen zijn leuk :)

  • Reply
   Anniek
   2 september, 2018 at 11:48

   Dankjewel Janne! Ik ben nu inmiddels alweer twee weken in Kopenhagen, en het begint langzaam maar zeker al steeds meer als ‘thuis’ te voelen. Tof dat jij nu weer eventjes terug bent! Lijkt me heel fijn om inderdaad weer even bij je tweede thuis te zijn en hier weer vrienden te ontmoeten. Geniet ervan!

   Ik heb vooral basic eten meegenomen, dingen waarvan ik zeker wist dat ik ze zou gaan gebruiken. Nu ik eenmaal hier ben, had ik het niet erg gevonden als ik nog wat meer eten mee had genomen… Want poe, het is wel lekker aan de prijs allemaal ?

   Ik heb in de afgelopen dagen vooral veel internationale studenten ontmoet, maar ook wel een heel aantal Denen! Hoop dat voort te zetten in het komende semester, het is inderdaad tof om echt wat van hun cultuur te ervaren.

   Bedankt voor je leuke berichtje, en een fijne tijd in Kopenhagen gewenst! Liefs!

 • Reply
  Nicole
  31 augustus, 2018 at 10:31

  Wat ontzettend leuk om te lezen. Echt heel erg tof dat je naar Kopenhagen gaat. Het lijkt me dan ook echt een mega mooie stad. Ik vind je koffer trouwens echt super tof!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.