Favoriet zomers citrusparfum: Le Couvent des Minimes – Aqua Minimes

Een frisse nieuwe dag, de opkomende zon, en de ochtenddauw in een citrusboomgaard. Stel je de geur voor die hiermee gepaard gaat en… stop dat in een flesje! Over het parfum dat ik vandaag review ben ik zo enthousiast, dat ik het speciaal een plekje wil geven hier op mijn blog. Houd jij ook van frisse citrusgeuren? Kijk dan vooral even mee. Dit parfum is mijn nieuwe favoriet!

‘Huh, een review van een parfum?’

Misschien was dit wel de eerste gedachte die in je opkwam, toen je dit artikel op mijn blog zag verschijnen. En dat snap ik! Waar ik jaren terug bijna alleen maar over beautyproducten schreef, zie je de laatste tijd weinig specifieke beautyreviews meer voorbij komen. Ik ben er zelf simpelweg wat minder mee bezig.

MAAR. Voor het parfum van vandaag maak ik een uitzondering. Want wát is deze geur lekker. Fris, zomers, botanisch… Een echt lekker parfum is goud waard (ok, bij wijze van spreken dan), laat me je daarom iets meer over Aqua Minimes vertellen!

Le Couvent des Minimes

Het verhaal achter het merk Le Couvent des Minimes begint in Zuid-frankrijk, 400 jaar geleden. In een klein plaatsje in de Provence, Mane, ligt de thuisbasis van Louis Feuillée. Hij is de persoonlijke botanicus, plantkundige, van koning Lodewijk de 14e. Louis Feuillée reist de wereld over op zoek naar bijzondere planten, en brengt ze mee terug naar het klooster in Frankrijk. Nu, jaren later, is het klooster nog steeds een plaats waar veel aandacht is voor de natuur. Niet meer in de vorm van onderzoek naar planten, maar in het ontwikkelen van parfums met intense botanische geuren.

Eau de Cologne: Aqua Minimes

Ik kocht Aqua Minimes, een Eau de Cologne van Le Couvent des Minimes. De geur is als volgt opgebouwd:

 • Topnoten: Citroen, mandarijn en limoen
 • Hartnoten: Litsea Cubebe (een tropische plant met ‘citral’, wat ook in limoengras zit)
 • Basisnoten: Vetiver, cederhout

Meteen na het opspuiten van de cologne, komt me een frisse geur tegemoet die sterk naar citroen ruikt, en toch ook heel lichtjes zoet is. De geur doet me denken aan ochtenddauw, alsof je wakker wordt in een citrusboomgaard terwijl de zon net opkomt. De geur doet een beetje mediterraan aan. Na een tijdje is de citroen wat minder aanwezig, en komt er een licht bloesemachtige geur op. Op een gegeven moment komt de warmere ondertoon uit de geur naar boven, een houtachtige geur.

Aqua Minimes is een Eau de Cologne, een licht parfum wat minder geconcentreerd is dan Eau de Toilette en parfum. Vaak blijft de geur van een Eau de Cologne daarom minder lang hangen. De geur van Aqua Minimes blijft bij mij zo’n 4-5 uur goed herkenbaar. Daarna spuit ik de geur meestal opnieuw op.

Ik ben dol op frisse, lichte geuren die doen denken aan de natuur. Aqua Minimes is dan ook helemaal aan mij besteed, met zijn citroenachtige geur. Dit is echt een nieuwe favoriet! Ik kan het je aanraden om hem in een parfumwinkel eens te ruiken :)

Ik kocht Aqua Minimes bij Douglas. Douglas is voor zo ver ik weet de enige aanbieder van dit merk in Nederland. Voor 100ml cologne betaal je 49 euro. Tijdens het zoeken naar een nieuwe geur, kwam ik ook een aantal andere lekkere frisse geuren tegen. Mocht je ook op zoek zijn naar een nieuw fris parfum voor deze zomer, dan zijn dit ook zeker aanraders: Santa Cruz, L’eau D’IsseyLight di Goia en Light Blue.


Wat voor soort geuren vind jij lekker? Heb je een favoriet op dit moment?

Liefs Anniek

4 reacties

 • Reply
  Kelly
  30 juni, 2019 at 13:39

  Ik houd normaal niet zo van dit soort geurtjes, maar toch klinkt deze wel erg prettig! Vind de flacon overigens ook érg mooi. :)

  • Reply
   Anniek
   4 juli, 2019 at 14:39

   Ja hè, heel mooi klassiek!

 • Reply
  Jenneke de Zuidt
  2 juli, 2019 at 15:48

  Haha wat kan jij ontzettend mooi luchtjes verwoorden! Ochtenddauw in een citrusgaard – ik kan me er helemaal een voorstelling van maken!

  • Reply
   Anniek
   4 juli, 2019 at 14:38

   Geuren beschrijven is best opgave ja, haha! Leuk om te horen :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.