Liftend naar Gent!

Een week geleden ging ik een weekendje – liftend! – naar Gent. Een heel avontuur! Ik laat je zien hoe het eraan toeging en wat ik allemaal heb gedaan in Gent!

Liften naar Gent

Vrijdagochtend om 11 uur verzamelde ik met een groep van 15 anderen van mijn dispuut (een groep binnen mijn studentenvereniging) in Utrecht. Allemaal kwamen we aan met een grote rugzak, karton en stiften. We zouden in koppels gaan liften naar Gent en daar voor weekend blijven!

Allemaal gingen we met goede moed op pad. En weet je wat? We kwamen bijna allemaal ontzettend snel aan op de locatie! Ik heb er zelf, met mijn liftpartner, op de heenweg 3 uur over gedaan, terwijl je er in een rechtstreekse rit ongeveer 2 uur en een kwartier over doet. We kregen ontzettend snel lifts van mensen.

Veel mensen vragen zich af of het wel veilig is, liften. In principe is er natuurlijk altijd het risico dat een fout persoon je meeneemt, maar door zelf goed op te letten is dat risico best goed te vermijden heb ik het idee. Wij zorgden ervoor dat er zoveel mogelijk man-vrouw liftkoppels waren, wat ik jou ook echt aan wil raden als je gaat liften. Daarnaast kan je natuurlijk zelf kiezen bij wie je instapt of niet. Durf vooral nee te zeggen als je het niet helemaal vertrouwt.

In Gent sliepen we in een onwijs fijn hostel: Hostel de Draecke. Schoon, mooi ingericht, ruime kamers en ontzettend goedkoop: ongeveer 25 euro per nacht per persoon. Aanrader!

Toen iedereen was aangekomen besloten we een rondje door de stad te wandelen. Aan het water aten we pizza als avondeten.

Prachtige zonsondergang!

Die avond hebben we in een heel gezellig bruin café eindeloos spelletjes gespeeld en Belgische biertjes gedronken.

De volgende ochtend stonden we rond een uur of 9 op en genoten van een heerlijk ontbijtbuffet!

En daarna de stad in! Lekker op verkenningstocht. En oh, wat is Gent mooi… Het heeft een hele oude binnenstad met een hoop kerken, schattige straatjes en pleinen.

Door Gent heen stroomt heel veel water. Ziet er gezellig uit!

Volop genieten!

Samen met nog een stel anderen heb ik op zaterdag een soort graffitiroute gelopen. Door de stad heen zijn allemaal graffitikunstwerken te vinden die je via die route tegenkomt.

Wafels eten hoort er natuurlijk bij :)

Die avond gingen we met z’n allen gezellig uit eten. Daarna gingen we nog langs een café en een barretje, en uiteindelijk belandden we redelijk laat weer in ons hostelbedje.

Zondagochtend. Voordat we weer naar huis liftten hielden we samen een overdenkingsmomentje in een grasveld vol met madeliefjes. En toen: op naar huis!

Ook op de terugweg ging het liften goed. Het duurde wel wat langer voordat ik thuis was dit keer, zo’n 4 uur, maar we zijn allemaal veilig aangekomen.

Tot zover mijn allereerste liftavontuur! Zoals je kon zien hebben we een ontzettend fijne tijd gehad samen en is het liften zelf ook heel goed gegaan. Als jullie het leuk zouden vinden als ik nog wat meer schrijf over liften als reismethode en hoe je dat veilig kan doen, laat het dan vooral weten in de comments! Wie weet kan ik daar dan nog iets mee doen!

Ben jij weleens in Gent geweest?

Liefs Anniek

17 reacties

 • Reply
  Eline
  29 mei, 2017 at 06:08

  Wat tof dat je dit gedaan hebt! Het lijkt me toch best spannend, maar als je met een jongen bent is het natuurlijk al anders. Wel heel bijzonder om een keertje te doen. Zo kom je nog eens ergens!

 • Reply
  Sonia
  29 mei, 2017 at 07:25

  Ooh, liften lijkt mij zo leuk om een keertje te doen en door dit artikeltjes krijg ik er nóg meer zin in (wie weet deze vakantie….). En ja, Gent is echt zo mooi! Ik was er laatst nog geweest :)

 • Reply
  evelien
  29 mei, 2017 at 08:08

  Gent lijkt mij heel mooi, zou er graag een keertje heen willen! En wat leuk liften! Wil het ook zo graag een keertje doen, ik vind het zo lief dat mensen je mee willen nemen en op de weg naar je bestemming kunnen brengen. <3
  Liefs.
  Evelien

  • Reply
   Anniek
   1 juni, 2017 at 17:56

   Jaa moet je doen, liften! En inderdaad, echt heel leuk dat zoveel mensen je gewoon mee willen nemen. Soms willen ze zelfs enorm voor je omrijden, dat is pas echt tof!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  29 mei, 2017 at 14:28

  Wat gaaf dat je bent gaan liften! Dat wil ik ook altijd nog een keertje doen, maar inderdaad wel met een man. Better safe then sorry ;) Gent ziet er echt prachtig uit! Nog een stad voor op mijn lijstje haha

 • Reply
  Asya
  29 mei, 2017 at 18:11

  Ik woon in Gent , dus ik vind het super leuk dat je hier een artikel over hebt gemaakt ! Je hebt echt een super leuke blog ☺

  Asya

  • Reply
   Anniek
   1 juni, 2017 at 17:55

   Ah, dat meen je niet, wat leuk! Liefde voor Gent :) En leuk om te horen, je compliment. Dankjewel! <3

 • Reply
  britt
  29 mei, 2017 at 18:58

  Woah wat nice dit zeg! Eerlijk gezegd vertrouw ik het zelf ook niet zo, maar het is wel een goeie manier van reizen(((:

  • Reply
   Anniek
   1 juni, 2017 at 17:55

   Haha, dat ik me wel voorstellen hoor, dat je het niet zo vertrouwd! Er is bij liften natuurlijk ook gewoon wat meer risico dan met de trein o.i.d. Maar het viel me echt op hoeveel leuke, lieve, normale mensen lifters meenemen!

 • Reply
  Laurine
  29 mei, 2017 at 19:36

  Oh zo tof om op deze manier naar Gent te reizen! Weer eens wat anders! En het lijkt me wel een uniek avontuur als je dit kan doen met vrienden!

 • Reply
  Suzanne
  30 mei, 2017 at 08:00

  Gent is een hele leuke stad. Ik ben er met mijn vriend geweest in de kerstvakantie en hij gaat nu terug voor vriendenweekend.

  • Reply
   Anniek
   1 juni, 2017 at 17:53

   Ah, Gent in de winter lijkt me ook echt onwijs gezellig! En leuk dat je vriend nu weer gaat!

 • Reply
  Emma
  30 mei, 2017 at 12:44

  Wauw wat gaaf zeg, liften! Echt een avontuur haha, en Gent lijkt me zo leuk! X

 • Reply
  Arjanne
  30 mei, 2017 at 21:09

  Wat ziet Gent er leuk uit zeg! Echt gaaf dat je gelift bent, lijkt me ook wel tof om eens te doen!

 • Reply
  Ester
  1 juni, 2017 at 18:03

  Ik ben geboren en getogen in Gent, dus een rasechte Gentenaar.
  Wat leuk om ‘mijn’ stad door jouw ogen te zien :). Fijn dat het je zo bevallen is.

  Ik kan je wel nog een aantal leuke adressen meegeven de volgende keer ;)

 • Reply
  Silke
  3 juni, 2017 at 13:04

  Zo tof om te lezen, dit! Net zoals Ester zegt: het is echt tof om te zien hoe iemand anders ‘jouw’ stad beleeft. Mooie foto’s heb je genomen! En dat liften blijf ik echt ontzettend cool vinden. Liefs!

 • Reply
  leen
  4 juni, 2017 at 13:06

  Wow dat ziet er super tof uit ! Echt leuk dat je dit gedaan hebt.

  Liefs xx Leen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.