Zo simpel, maar toch zo lekker…

recept bijzonder broodje

Naast mijn gesneden appel met yoghurtdip heb ik er een nieuwe verslaving bij: een broodje a la Suriname! Dit broodje is ongelooflijk simpel om te maken, maar toch wil ik hem met jullie delen. Alvast mijn excuses als binnen een week de pindakaas op is :)

Zoals je al las is het gevaar groot dat de pot met pindakaas, nadat je dit recept hebt uitgeprobeerd hebt, binnen een week op is. En ja, ook bij de mensen die normaal eigenlijk nooit pindakaas eten. Ik ben zelf niet zo’n grote fan van pindakaas. 2 keer per jaar heb ik er zin in, maar de rest van het jaar: nee dankje. Toch heeft mijn moeder me met dit ‘recept’ zo ver gekregen om pindakaas te eten, en het was lékker! Go make this!

Je hebt nodig:

– Een sneetje brood (ik gebruikte speltbrood)
– Een klein likje pindakaas
– Chilisaus (houd je net als ik niet zo van pittig eten? Gebruik dan de milde variant!)
– Gele paprika

broodje pindakaas

Oké, dit recept is zo easy als wat, maar toch maar even wat stappenfoto’s erbij. Stap 1: smeer een dun laagje pindakaas op je broodje. (Of meer, als jij dat lekker vind :) )

broodje pindakaas en chilisaus

Verdeel daarna een klein kneepje chilisaus over het broodje.

recept lekker belegd broodje

Zoals je aan de kleine ringetjes paprika kan zien gebruikte ik hier een mini paprika, maar ook een normale (liefst gele) paprika is prima te gebruiken. Snijd kleine stukjes van de paprika af, en verdeel ze over het broodje.

tosti pindakaas

In principe is je broodje nu klaar om op te eten, maar als je het echt goed wilt doen, dan vouw je het broodje dubbel en doe je hem een paar minuutjes tussen het tosti ijzer. Nóg lekkerder…

De combi van het zachte van de pindakaas, het spicy gedeelte van de chilisaus en de knapperige paprikastukjes zijn een perfecte combi, en als je het broodje tussen het tosti-ijzer doet, wordt het nog lekkerder. De pindakaas smelt dan een beetje, en het broodje wordt knapperig, perfection.

Oké guys, het is nu ik dit schrijf lunchtijd, en ik heb echt zin in iets lekkers. Ik denk dat ik maar eens even ga kijken of we nog pindakaas overhebben ;)

Ken jij nog een gekke/lekkere combi voor op brood? Deel hem in de comments!

Liefs Anniek

12 reacties

 • Reply
  Sanne❋
  16 juli, 2014 at 08:28

  Wat een bijzondere combinatie! klinkt uiteindelijk toch best lekker! ;)

 • Reply
  Els
  16 juli, 2014 at 08:47

  oh, lekker dat dat is….

 • Reply
  alexa
  16 juli, 2014 at 09:18

  Weet niet of ik dit lekker vind, echt nog nooit gegeten!

 • Reply
  Nicole | Coco Gold
  16 juli, 2014 at 09:30

  Haha, dit lijkt me serieus best lekker! Ik vind het altijd leuk om gekke, nieuwe dingen uit te proberen, dus dit moet ik maar eens gaan doen! :D Liefs Nicole

 • Reply
  Tineke
  16 juli, 2014 at 10:08

  Ik had dit zelf niet snel bedacht, die pindakaas erbij lijkt me een beetje apart!
  Liefs

  • Reply
   Anniek
   16 juli, 2014 at 11:46

   Ja, dat stond me eerst ook een beetje tegen, maar het is echt heerlijk!

 • Reply
  saskia
  16 juli, 2014 at 14:12

  haha soms is het zo grappig om dingen te ontdekken waar je zelf niet opgekomen zou zijn!! zoals dit of een boterham met smeerkaas en salami in de tosti ijzer doen en daar dan een tosti van maken! vervolgens dippen in ketchup!!! ik dacht echt ieuw maar ik was een tijdje met een stel meiden in een huis die dit allemaal aten en toen ben ik er ook aan begonnen!! het is mega lekker!

  • Reply
   Anniek
   16 juli, 2014 at 17:14

   Oeh, die combinatie klinkt ook erg lekker! En inderdaad, soms kom je op de gekste combinaties, puur door het gewoon een keer te proberen :)

 • Reply
  Eva | Realitijd
  16 juli, 2014 at 14:54

  Wat een combo! Haha, nog nooit van gehoord. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van pindakaas, maar ik heb het gevoel dat ik dit gewoon maar eens moet proberen :)

 • Reply
  iiiThinkPink
  16 juli, 2014 at 15:45

  Dit ga ik zeker eens proberen!

 • Reply
  Julie
  16 juli, 2014 at 18:08

  Lijkt mij héél erg lekker – vreemd genoeg haha! Binnenkort eens uitproberen!

 • Reply
  Eline
  17 juli, 2014 at 16:57

  Het lijkt me leuk om een keer te proberen ^^

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.