Marc Inbane TANNING SPRAY!

marc inbane tanning spray

Oeh, stiekem vond ik het best wel spannend om dit te gaan doen. Ik ben altijd een beetje huiverig geweest voor zelfbruiners, want zeg nou zelf: zo’n lelijke, oranje, wortelige vlekkenhuid wil níemand toch? Toch besloot ik voor de tanning spray van Marc Inbane maar eens een uitzondering te maken, en ik heb hem uitvoerig getest! Spannend…

marc inbane

Laatst ontving ik dus dit travelsetje van het tanning spray merk MARC INBANE. Zelf heeft het merk mooie woorden over haar producten, maar ondanks dat bleef het setje nog aardig lang in mijn ‘nog-te-reviewen’-kastje liggen. Maar hé, niet geschoten is altijd mis, en dus toverde ik hem toch maar weer tevoorschijn. Tijd om hem uit te testen!

Over haar tanning spray zegt Marc Inbane zelf:

De natural tanning spray van MARC INBANE is heel eenvoudig zelf aan te brengen en zorgt voor een gezonde, natuurlijk en egaal gebruinde huid. Het luxe product is verrijkt met natuurlijke, voedende en authentieke ingrediënten waaronder aloë vera en ginkgo. De natural tanning spray is ontwikkeld voor frequent gebruik, droogt snel, geeft geen vlekken en strepen en is geheel veilig. De spray is te gebruiken op je hele lichaam.

kabuki kwast marc inbane

 Kabuki brush

De kabuki kwast die, naast de tanning spray, ook in het setje zit, is bedoeld om de tanning spray gelijkmatig te kunnen verdelen over je huid, vooral als je de spray op je gezicht gebruikt. De haren van de kwast zijn onwijs lekker zacht, en ik kan me voorstellen dat je met deze kwast ook goed je foundation aan kan brengen!

zelfbruiner handschoen

Glove

Ik was zelf nog een beetje te huiverig om het product op mijn gezicht te gebruiken. Als het dan misgaat, ziet meteen iedereen het! Ik besloot om de spray op mijn benen uit te gaan proberen. Ietsjes veiliger. Hierbij zou ik deze bovenstaande handschoen kunnen gebruiken om de spray mooi egaal over mijn benen aan te brengen. Ik was benieuwd…

bleke benen

Mijn benen waren goed testmateriaal, want mán, wat zijn dat afgelopen winter een melkflessen geworden zeg! Ik word echt een bleekscheetje in de winter, en voordat ik met deze benen weer naar buiten treed is het toch wel fijn als je íetsjes bruiner zijn.

benen insmeren

Mijn benen waren ook behoorlijk droog. Van tevoren heb ik mijn benen nog gauw ingesmeerd met een heel klein beetje bodylotion, en dat heb ik nog even in laten trekken. Smeer je benen zeker niet met een te dikke laag lotion in vlak voor het sprayen, dan pakt de spray niet goed op je huid!

review marc inbane tanning spray

Nou, daar gaan we dan hoor, spannend!

Gebruik

1. Spray ongeveer 30 centimeter van de huid vandaan.
2. Spray gelijkmatig en in zeer snelle, korte (zwaai) bewegingen.
3. Gebruikt een föhn om het droogproces te versnellen.

Oké, zo gezegd, zo gedaan. Ik pakte de bus erbij, schudde eerst even goed, en ging aan de slag.

zelfbruiner vlekken

Aah, noooo! Zodra ik de knop indrukte en boven mijn benen hield merkte ik dat ik écht snelle bewegingen moest maken, omdat je anders al snel teveel hebt gesprayd. Er ontstonden meteen al allemaal bruine vlekken, en ik werd bang dat mijn wortelnachtmerrie uitkwam…

marc inbane review

Gelukkig verdwenen de vlekken al heel snel nadat ik met de handschoen alle spray over mijn benen verdeelde. De handschoen werkt echt top, het zorgt ervoor dat je alles heel mooi gelijkmatig aan kunt brengen. Je moet echter niet te lang wachten, en meteen na het sprayen de handschoen erbij pakken, voordat het is opgedroogd.

goede zelfbruiner

Hier zie je het uiteindelijke effect! Mooi hè? Echt totaal niet onnatuurlijk, heel egaal en zonder vlekken of strepen. Ze hadden gelijk, die gasten Marc Inbane.

Na het sprayen zie je dus meteen een kleurtje verschijnen op je huid. Dit verdeel je snel met de handschoen of met de kabuki brush, en dit laat je even drogen. Het handigst is het om dit extra snel te laten gebeuren door een föhn te gebruiken. Het effect op het eerste gezicht is trouwens nog niet alles, de paar uur daarna wordt de bruine kleur nog iets sterker! Maar, nog steeds, wel natuurlijk.

Op de foto hierboven zie je het effect meteen na het sprayen. Zoals je ziet heb ik het subtiel gehouden, maar je kan een kleur creëren die je zelf wilt! Een beetje extra spray = een extra bruin kleurtje. Na de kleur van deze foto werden mijn benen nog iets bruiner.

Het fijne is trouwens ook dat de spray nog wat extra, voedende ingrediënten bevat, zoals aloë vera en ginkgo, én dat de spray geschikt is voor alle huidtypes.

review marc inbane tanning products

Yes, ik ben echt enthousiast over deze spray, meer dan verwacht! Toch wel lekker om hiermee jezelf op een veilige manier nét wat extra kleur te geven. Die uv-stralen van de zon of van de zonnebank zijn niet meer nodig. En fijn dat je zelf kan bepalen hoeveel bruiner je jezelf wilt maken, het hangt er maar net vanaf hoeveel spray je gebruikt.

De dagen nadat de spray is aangebracht slijt de kleur heel langzaam van je huid af. Wanneer de kleur helemaal weg is, is moeilijk te zeggen, aangezien de kleur heel geleidelijk slijt, maar je blijft het effect zeker wel een dag of 6 zien!

Prijzen

– Travel set (50 ml spray + kabuki brush) / 39,95
– Natural tanning spray 200 ml / 39,95 (voor 60 beurten)
– Glove / 9,95
– Gift set (spray 200 ml + glove) / 49,90

Webshop: www.marcinbane.nl

Heb jij weleens zelfbruiner gebruikt?

Liefs Anniek

 

28 reacties

 • Reply
  Sophie
  12 april, 2015 at 05:27

  Wauw wat een mooi natuurlijk effect! Ik wil ook wel een tintje bruiner haha!

 • Reply
  Lydia
  12 april, 2015 at 07:29

  Ik ben ook altijd bang om vlekken te krijgen. In de zomer word ik nooit bruin, dus ik kan wel een tintje gebruiken. Misschien toch maar eens mijn angst opzij zetten? Het ziet er namelijk echt mooi uit!!

 • Reply
  Madeleine
  12 april, 2015 at 07:33

  Wauw, wat een mooi resultaat! Ik heb nog nooit zelfbruiner geprobeerd omdat ik stiekem ook een beetje bang was voor het worteleffect, maar dat geldt voor deze spray zeker niet!

 • Reply
  Eline
  12 april, 2015 at 07:54

  Het effect is echt heel natuurlijk ^^

 • Reply
  Marloes
  12 april, 2015 at 08:45

  Het effect is heel mooi en natuurlijk! Ziet er goed uit!

 • Reply
  Anna
  12 april, 2015 at 08:50

  Oh ik dacht even dat het helemaal mis zou gaan, haha! Gelukkig is het goed gekomen en wauw, wat een mooi en natuurlijk resultaat!

 • Reply
  lonneke
  12 april, 2015 at 08:52

  Wauw, wat een prachtig effect!
  Inderdaad niet onnatuurlijk. Ideaal!
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Marie - You Beleza
  12 april, 2015 at 08:54

  Wauw deze zelfbruiner ziet er echt heel goed uit! Het ziet er mooi natuurlijk uit! Liefs

 • Reply
  Caitlyn
  12 april, 2015 at 10:10

  Echt een mooi natuurlijk effect,
  ik gebruik wel geen zelfbruiner (meer) want
  zelf met een bodymilk die pas een tintje zou geven
  na 5 keer smeren, was ik al na 1 keer volledig oranje gevlekt.
  Na zo 4 mislukte pogingen heb ik mijn bleke huid nu ten
  volle omarmd!
  xx

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  12 april, 2015 at 10:36

  Wat een mooi natuurlijk effect! Je hebt het echt mooi aangebracht.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Florentine
  12 april, 2015 at 10:37

  Goed resultaat! En je hebt echt mooie foto’s gemaakt!!
  X liefs

 • Reply
  Renate
  12 april, 2015 at 10:46

  Een goede review! Ik ben al tijden nieuwsgierig naar deze zelfbruiner, maar nu de zomer er weer aan komt hoef ik maar even in de zon te liggen en ben ik al heel bruin, maar dadelijk voor in de winter zou ik het wel een hele goede oplossing vinden zodat ik niet meer onder de zonnebank hoef (al doe ik dat sowieso al 1-2 jaar niet meer)!

 • Reply
  Eva
  12 april, 2015 at 12:03

  Wauw, wat een mooi effect! Ik snap dat je echt supergespannen was hierover haha :P.

 • Reply
  Steffi
  12 april, 2015 at 12:29

  Ik vind het toch altijd een beetje griezelig om zelfbruiner te gebruiken. Ik vind het resultaat van deze zelfbruiner echt heel natuurlijk. Dat geeft toch een klein beetje moed om het zelf ook een keer te gebruiken. Fijne review!

 • Reply
  Anouk | Anouk's Diary
  12 april, 2015 at 12:42

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Lisa
  12 april, 2015 at 13:57

  Ik heb ook altijd horror ideeen bij zelfbruiners. Het oogt heel mooi en wat gaaf dat er een kabuki brush bij zit. Ik niet echt een zelfbruinet nodig, maar hij lijkt me erg fijn.

 • Reply
  Esther
  12 april, 2015 at 16:34

  Ik heb nog nooit zelfbruiner gebruikt omdat ik liever puur natuur bruin wordt, maar ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen verlangen naar zo’n spul! Het resultaat is in ieder geval erg mooi. Ik dacht bij de eerste foto’s dat je in het zand zat (door het tapijt), haha :D

 • Reply
  Iris
  12 april, 2015 at 16:55

  Ik zou zelf niet zo snel durven, vooral omdat ik dan zo onhandig zou zijn dat ik wel er als een wortel uit zie.

 • Reply
  Lotje
  12 april, 2015 at 18:00

  Ik hoor heel veel goede dingen over deze tanning spray! Het ziet er heel goed uit! X

 • Reply
  Nicole
  12 april, 2015 at 18:23

  Wat een mooi effect zeg! Ik zoek ook nog een goede zelfbruiner. Wel redelijk prijzig!

 • Reply
  Moniek van Bussel
  12 april, 2015 at 18:26

  Mooi effect zeg! Ik heb één keer een hele fijne zelfbruiner ontdekt, maar die was echt heel slecht voor de gezichtshuid. Fijn dat deze ook op je gezicht kan.

 • Reply
  Celeste
  12 april, 2015 at 19:06

  Wat een fijne review en wat een mooi natuurlijk effect!

 • Reply
  Engelina
  12 april, 2015 at 21:04

  Deze lijkt me wel heel fijn . ben zelf zo bleek als een sneeuw pop.
  Dus kan wel een kleurtje gebruiken .

 • Reply
  mieke
  12 april, 2015 at 21:11

  Wauw inderdaad echt een mooi egaal effect. Ik heb deze travel set al gezien bij cynthia van miss lipgloss en op haar gezicht kwam het ook mooi uit. Ik zou het ook eerst gebruiken op mijn melkflesjes haha! ik gebruikte eerst wel eens van dove of nivea zelfbruiner maar daar was ik nooit zo enthousiast over, wie weet deze travel set eens aanschaffen!

 • Reply
  Bianca
  12 april, 2015 at 21:25

  Mooi effect geeft ie, ik vind zo’n handschoen echt fijn werken om zelfbruiner te verdelen :)

 • Reply
  Indian2day
  15 april, 2015 at 07:46

  Wat een mooie natuurlijke effect. Het ziet er echt goed uit.

 • Reply
  4.Balou
  16 april, 2015 at 07:55

  Ik heb dit product ook en het werkt echt ideaal!

 • Reply
  Karin
  28 juli, 2021 at 08:39

  Zit er super uit.
  Maar doen jullie ook je handen en voeten?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.