Frisse mexicaanse salade met nacho’s

salade avocado nacho

Het is 30 graden. De zon schijnt, de muziek klinkt. Ik zie señores rondlopen met hun gitaartjes, zingend, met een sombrero op hun hoofd. Ik zit lekker op mijn stoeltje met een Mexicaanse avocado/nacho salade naast me. Oké, back to reality. Ik ben alweer een paar daagjes terug uit Roemenië, maar met deze geweldige Mexicaanse salade waan ik me helemaal in de warme Zuid-Amerikaanse zon!

Ik moet bekennen: hier spreekt een lichtelijk saladeverslaafde. Zo even tussendoor als snack, een bakje mee naar school, of gewoon als avondeten: een salade gaat er altijd wel in. Maakt niet uit op wat voor tijdstip.

Een beetje variatie kan dan ook zeker geen kwaad. Ik besloot om eens een kant op te gaan die ik nog nooit op gegaan was: Mexico! En ik kan je vertellen: het is me goed bevallen. Het experiment eindigde in deze heerlijke romige, maar ook knapperige salade met onder andere mais, avocado, bonen, nacho’s en pestocrème.

mexicaanse avocado salade

Wat heb je nodig voor 4 á 5 personen?

– 1 komkommer
– 3 tomaten
– 3 stengels bosui
– Een aantal slabladeren (om een bedje van te maken)
– Zak nachochips
– 2 avocado’s
– Een blikje maiskorrels (300 gram)
– Een blikje kidneybonen (400 gram)
– Een potje crème fraîche (125 ml of meer)
– 2 eetlepels pesto (of meer als je dat lekker vindt)
– 3 eetlepels azijn
– 2 eetlepels olijfolie

Wat moet je doen?

1. Snijd de komkommer, tomaten en avocado’s in blokjes. Snijd de bosui in reepjes. Meng dit met de maiskorrels en de kidneybonen.

2. Meng de crème fraîche met de pesto. Hoe meer je van dit mengsel maakt, hoe lekkerder! :) Zet het nog even apart.

3. Meng de olijfolie met een lekkere soort azijn en doe er wat peper en zout bij. Roer dit stevig door elkaar met een vork, zodat er een egale dressing ontstaat. Roer dit door het groente mengsel.

4. Tijd om het bord op te maken! Maak van de gewassen slablaadjes een bedje en schep daar de salade bovenop. Steek er wat nacho’s in, en schep er een kwakje van het crème fraîche-mengsel op. Eet smakelijk!

salade nacho avocado

mexicaanse salade avocado

Echt een verwennerijtje dit. Die crunch van de nacho’s, het zachte van de avocado’s en de bonen, en de komkommer voor een frisse bite. Heerlijk! En oh ja, probeer die crème fraîche saus trouwens te bewaren voor de salade. Smikkel hem dus niet van te voren al op. Vond ik erg lastig :)

Wat is jouw favoriete salade?

Liefs Anniek

 

11 reacties

  • Reply
    Dagmar
    27 juli, 2015 at 07:02

    Hmmmm delicious! Wat een leuke tip en heerlijk recept, klinkt super!

  • Reply
    Liset - Beautydagboek
    27 juli, 2015 at 07:24

    Oh wat ziet dit er lekker uit! Hoewel ik niet dol ben op nacho’s, wil ik het nu toch wel proberen. Lekker fris met al die groente :).

  • Reply
    Bianca
    27 juli, 2015 at 08:19

    Dat ziet er echt super lekker uit! (zacht uitgedrukt) Dit ga ik snel even proberen!! XO

  • Reply
    Desiree
    27 juli, 2015 at 08:50

    Sinds ik een paar maand geleden voor het eerst als voorgerecht nacho’s at, ben ik echt helemaal verkocht! Klinkt als een super lekkere salade!

  • Reply
    Anne-Sterre
    27 juli, 2015 at 11:29

    Heerlijk! Zelf ook wel eens gemaakt, en ook wel eens met tortilla’s haha

  • Reply
    Anna
    27 juli, 2015 at 11:37

    Het ziet er heerlijk uit! Mexicaans is mijn favoriete eten, dus ik heb je artikel even opgeslagen. X

  • Reply
    Caitlyn
    27 juli, 2015 at 16:12

    Dit ziet er echt niet normaal lekker uit en gezond, topcombo!
    xx

  • Reply
    Manonn
    27 juli, 2015 at 18:05

    Dit ziet er heel erg lekker uit

  • Reply
    Marlotte
    27 juli, 2015 at 19:24

    Oh dit ziet er echt onwijs lekker uit! Ik weet wel wat ik morgen ga maken..

  • Reply
    Jolien
    27 juli, 2015 at 19:38

    Ziet er superlekker uit!

  • Reply
    Sherry
    29 juli, 2015 at 23:44

    Dat ziet er erg lekker uit. Geniet van het zonnetje.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.