Een middagje struinen door het prachtige Van Abbe Museum

kunst auto

Na al die mooie verhalen van Chantal wilde ik zelf ook. Ik wilde zelf ook in de op z’n kop hangende auto zitten. Ook het gekke ‘HA HA HA’ kunstwerk ontdekken en de lichtrondjes bekijken. Ik besloot niet langer te wachten en stapte samen met mijn ouders in de auto, op naar Eindhoven. Ready om me te laten betoveren door het prachtige Van Abbe Museum!

Kunst is saai

Eigenlijk ben ik nooit zo van de musea geweest. Urenlang achter elkaar van ruimte naar ruimte slenteren, saaie schilderijen of potjes van heel lang geleden bekijken en last krijgen van mijn rug door het vele staan… Nee. Niet zo mijn ding.

De laatste tijd begin ik echter steeds meer te ontdekken dat er ook kunst is die ik wél leuk vind: moderne en hedendaagse kunst! Dus liever geen schilderijtjes van Rembrandt of gouden gespen uit de Romeinse tijd. Nee, doe mij maar een beetje gekte, levendigheid en echt diepgaande boodschappen achter kunstwerken. In het Van Abbe Museum is dat zéker te vinden. Kijk maar mee!

yellow interior art yellow interior

Mijn oog viel direct op deze helemaal gele ruimte. En dat geel, dat was ook echt zo’n oogverblindende felle gele kleur. De kleur van schoonmaakdoekjes om precies te zijn.

Een kunstenares had een ruimte helemaal met gele schoonmaakdoekjes aangekleed, wat staat voor smetvrees. Als bezoeker mag je de ruimte in, en daardoor worden de doekjes vanzelf steeds viezer, door alle mensen die erop lopen. De ruimte had ook geen dak, waardoor de doekjes ook werden aangetast door het weer. Heel tof bedacht.

licht kunst

Het museum was ONWIJS fotogeniek. Ik ga dus ook vooral lekker veel foto’s laten zien in deze post. Pak er een kopje thee bij, en droom met me mee…

kunst

kunst gezichten

kunst oog

hahaha art

Met ontelbaar veel hysterische knipperende lampjes…

perfectionisme

Perfectionisme uitgebeeld. 

van abbe museum 2015

van abbe museum auto

Mag deze auto/chillplek na de tentoonstelling a.u.b. mijn bed vervangen?

eindhoven van abbe museum

quote

photography

koptelefoon

Er waren ook veel bijzondere (stukjes) film te zien.

grafische kunst

getekende kaart

modern art

Even wat beter kijken!           Ja, zie je het?

schilderij lijstjes

simple art

opdracht kunst

anniek andringa

Er waren ook lekker veel interactieve dingetjes om te doen.

winkel van abbe museum

art book

En dan het museumwinkeltje: ge-wel-dig! Een verzameling van tientallen (misschien wel honderden) hele toffe kunstboeken, sieraden, design spulletjes… Heel leuk om in rond te neuzen.

plant

Je hoort het: ik ben enthousiast, haha! Ik vond het echt heel gaaf om hier een middagje rond te struinen en kennis te maken met de wonderlijke wereld van moderne kunst. Ik kan je echt aanraden om ook eens te gaan, dit museum is alles behalve saai!

Houd jij van musea?

Liefs Anniek

 

19 reacties

 • Reply
  Laura
  30 oktober, 2015 at 06:42

  Oeh leuk om te zien en lezen! Ik zou er ook wel eens naartoe willen na al die verhalen (: x

 • Reply
  Julia
  4 november, 2015 at 07:43

  Ik houd echt van musea en baal ontzettend dat ik hier nog nooit ben geweest. Ik hoop echt snel een keer de verre reis te kunnen maken!

 • Reply
  Daphne
  4 november, 2015 at 07:47

  Ik ben laatst ook naar het Van Abbemuseum geweest. Ik vond het ook erg mooi. Zeker een plekje om terug te gaan.

 • Reply
  Elles [3lles]
  4 november, 2015 at 08:22

  Lijkt me echt een super leuke museum. Ik ben normaal gesproken ook niet van de schilderijen etc. maar hier maak ik een uitzondering voor! En ook erg mooie foto’s heb je gemaakt!
  Xoxo

 • Reply
  Marleen
  4 november, 2015 at 09:03

  Aan de foto’s en jouw verhaal te horen/zien ben je heel enthousiast! Ik vind zulke musea echt super! Heel toegankelijk voor jongere mensen en heel bijzonder en speels! Helaas in Eindhoven wel een heeeel lang stuk reizen vanaf Leeuwarden, maar als ik er een keer kom, dan onthoud ik dit museum in ieder geval :)

 • Reply
  Marieke
  4 november, 2015 at 09:45

  Hey Anniek,

  Ik wil ook echt een keer naar dat museum! Hele leuke foto’s!
  Ik ben trouwens na de workshop op de Belledag aan de slag gegaan met je foto- en blogtips!

  Liefs

  • Reply
   Anniek
   7 november, 2015 at 07:24

   Ah, wat leuk zeg! Heb net even op je blog gekeken, en het ziet er onwijs tof uit!

 • Reply
  Saskia | SASHIONBLOG.com
  4 november, 2015 at 13:18

  Wauw, wat een onwijs tof museum! Dat HA HA HA HA HA (etc) kunstwerk lijkt me heel tof om te zien. Ik hou ook wel van dit soort musea ja! En dat stuk over perfectionisme vind ik heel goed! Briljant! :)

  – Saskia

 • Reply
  Sandra
  4 november, 2015 at 13:23

  Is het gek dat ik nog nooit van dit museum heb gehoord? Heb het direct gegoogled, haha. Wat een geniaal museum lijkt me dit. Hele toffe foto’s heb je gemaakt! Geeft een goede indruk van wat je daar ongeveer kan verwachten. Gaaf! Ik zou er ook wel een keer naar toe willen. (Wat een gaaf vest hebje trouwens, waar heb je die vandaan?)

  • Reply
   Anniek
   7 november, 2015 at 07:22

   Ik had er tot voor kort ook nog nooit van gehoord hoor! Maar tof dat er een keer naartoe wil, moet je zeker doen :) Mijn vest komt trouwens van Moderood.nl. Hij is van merk Culture. (Hier is ‘ie te vinden: https://www.moderood.nl/culture-vest-joanie-stone)

   • Reply
    Sandra
    9 november, 2015 at 07:51

    Thanks voor je reactie!! Ga ik zeker doen. Ik ga mijn vriend alvast inlichten dat hij mee moet, haha. En thanks voor de site, ik ga even kijken! :)

 • Reply
  Jolet
  4 november, 2015 at 14:55

  Jeetje, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg! En wat ziet het er daar leuk uit!

 • Reply
  yayitstoday
  4 november, 2015 at 18:45

  Ik had nog nooit eerder van dit museum gehoord, maar het lijkt me erg leuk. Het is ook altijd een feestje om je prachtige foto’s te bekijken. Musea met allemaal saaie schilderijen vind ik niks, maar dit trekt me wel aan. Vooral die auto!

 • Reply
  Engelina
  4 november, 2015 at 20:12

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt… Wat een bijzonder museum!

 • Reply
  Donna Luisa
  5 november, 2015 at 08:57

  Wat een gaaf museum zeg, heel leuk allemaal!

 • Reply
  Simone
  5 november, 2015 at 13:03

  Wauw, dit ziet er echt ontzettend cool uit. Ik had nog nooit van dit museum gehoord. Ik moet zeggen dat ik er normaal ook niet zo van houd. Maar dit lijkt me wel een keer gaaf om te zien. Je hebt prachtige foto’s gemaakt.

 • Reply
  Myrthe
  5 november, 2015 at 16:28

  Jaaa! Het van Abbemuseum! Ik ben er ook geweest! Zo leuk! Hoewel ik juist heel erg van Rembrandts en gouden Romeinse gespjes houd, vond ik dit ook zo’n inspirerend museum! Hoewel echt alle kunst me zo’n beetje aansprak is die auto toch wel echt het geniaalst van allemaal hoor! Ik dacht echt letterlijk precies het zelfde als jij, mag dit mijn bed worden please??? Op z’n kop naar Dromenland rijden, hoe leuk klinkt dat?

  • Reply
   Anniek
   7 november, 2015 at 07:20

   Ah, wat leuk om te horen dat jij net zo’n fan bent, haha! Alleen dan een fan die óók van Romeinse gespjes houdt :) En bedankt voor alle lieve reacties die je hebt achtergelaten, leuuuuk! <3

 • Reply
  anna
  8 november, 2015 at 20:54

  Aaah, wat een gaaf museum! Je hebt prachtige foto’s gemaakt. Ik vind musea ook erg leuk, maar dan ook graag dingen die bij mij als persoon passen, bijvoorbeeld iets met mode!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.