Mijn haat/liefde relatie met het Hair Mayonnaise masker van Organic

Haar mayo 001

Velen zullen dit masker wel kennen. Op vele sites wordt hij aangeraden en de hemel ingeprezen. Natuurijk moest Esther de alles-tester(dat rijmt :) ) dit masker ook hebben! En zo geschiedde, inmiddels heb ik hem al een paar maanden in mijn bezit. Maar of ik er zo blij mee ben als ik dacht? Ik weet het niet…

Haar mayo 002

De dag dat ik hem in mijn handen kreeg heb ik hem meteen getest. Ik geloofde de wonderlijke krachten van dit masker zo erg dat, toen wanneer mijn haar nog aan het opdrogen was, ik al vol overtuiging riep: Kijk eens hoe mooi mijn haar glanst, wow het werkt echt. Ik heb nu later het gevoel dat dit vooral tussen mijn oren zat. Maar eerlijk is eerlijk, ik was de eerste weken best tevreden over dit masker. Ik gebruikte hem ongeveer 1 keer in de week. Ik hield me dan als een badgirl niet helemaal aan de gebruiksaanwijzingen door het wat korter in te laten trekken maar resultaat was er zeker.

Haar mayo 005

Maar toen begon het. Ik had eerst altijd pluizig en springerig haar dat je met geen mogelijkheid vet kon krijgen. Het lukte zelfs om mijn haar maar 2 keer per week te wassen. Maar hoe langer ik het masker gebruikte hoe moeilijker dit ging. Vaak werd mijn haar de dag voor de ‘wasdag’ al vet. En nog wat later zelfs eerder, soms de volgende dag.

Ik besloot een tijdje te stoppen met het masker. Gewoon om te kijken of het wel echt aan het masker lag en om na te gaan of mijn haar weer zoals vanouds zou worden. En dat gebeurde, ik zag mijn haar beetje bij beetje weer veranderen. Helemaal zoals voorheen is het niet maar we zijn op de goede weg.

Haar mayo 006

Op dit moment ben ik dus blij met mijn haar. Altijd na het wassen fohn ik het waardoor mijn haar lekker glad en vol volume wordt. Maar toch knaagt er iets, want ik heb toch zo’n 5 euro aan dit masker uitgegeven. Ergens in mij zegt een stemmetje dat ik het nog een keer moet proberen. Maar nog steeds heb ik het niet gedaan. Ja oke, ik heb het een keertje geprobeerd. Maar daar reageerde mijn haar niet leuk op. Het werd weer vet en voelde gewoon niet zo luchtig al anders.

Dus nu zit ik een een dubio(mooi woord!). Soms denk ik: Ach, ik probeer het gewoon. Maar dan spookt het stemmetje weer door mijn hoofd dat zegt: Noooo, niet doen. Je haar is net zo mooi nu! Straks wordt het weer vet! Maar ik ben een avonturier dus ik heb besloten het een tijdje te gaan proberen. Maar dan wat voorzichtiger wat betekent dat ik het masker goed uit de buurt van mijn haarwortels ga houden en me ga concentreren op de puntjes. Ook laat ik het denk ik wat korter intrekken en doe ik mijn shampoo in plaats van alleen voor ook nog een keer na het masker.

Haar mayo 007

Toen ik dit had bedacht was het tijd om moed te gaan verzamelen. Nee grapje, zo erg is het nou ook weer niet. Het is nu vakantie dus ik dacht als ik het wil doen kan ik het het best nu doen.

Dus daar ging ik, mijn haar wassen. Gewapend met een shampoo en het masker. De gebruiksaanwijzing is heel simpel; Was je haar en doe daarna het masker erin. Laat het er 20 minuten inzitten en spoel het daarna uit. Omdat ik bang was voor vet haar heb ik hem iets korter laten zitten en het goed met shampoo uitgespoeld. En toen was het wachten. In mijn natte haar voelde ik nog niet zozeer verandering, misschien voelde mijn ietsje dikker. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik bij het fohnen verschil zag. Normaal heb ik heel veel frizzy haartjes en nu viel het wel mee. En ook iets grappigs wat me opviel; mijn haar lijkt een stukje blonder en glanzender.

Haar mayo 008

Dus ja, het valt me tot nu toe niet tegen. Ik denk dat ik dit masker 1 keer in de maand ga gebruiken. Meer lijkt me niet nodig.

Of ik dit masker aan kan raden? Ik denk dat dat heel persoonlijk is, maar ben je net zo’n uitprobeerder als mij en heb je er wel 5 euro voor over? Dan is het zeker de moeite waard om hem te testen!

Ik zal over een tijdje een update maken over dit masker. Kijken hoe ik er dan over denk!

Xx Esther

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.