Dream on: mijn ideale fashionroom

Vandaag deel ik een droom van mij met jullie. Een droom die al een hele poos in mijn hoofd zit, maar die waarschijnlijk de komende tijd niet uitgevoerd kan worden. Toch wil ik hem graag met jullie delen, samen met een hoop inspiratieplaatjes en alle plannetjes in mijn hoofd er omheen!

kast

Op internet zie ik vaak de prachtigste plaatjes van walk-in closets voorbij komen, een grote kamer vol met spiegels en kasten waar de prachtigste kleding in hangt. Ik heb zelf niet zo’n grote kamer, en een van mijn dromen is om een eigen extra kamer te hebben, die ik helemaal kan wijden aan kleding en beauty..

Hieronder zie je mijn eigen kledingkast. Ik heb zelf niet zo’n hele grote kamer zoals ik al zei, en daarom is mijn ingebouwde kast heel erg handig. Doordat hij in mijn muur gebouwd is, neemt hij geen extra ruimte in in mijn kamer. Toen ik naar de middelbare school ging heb ik mijn kamer helemaal veranderd qua interieur, maar deze kledingkast is hetzelfde gebleven. Alleen de deurtjes hebben een ander kleurtje en andere deurknopjes gekregen.

Kledingkast planken paint

Mijn kast bestaat helemaal uit legplanken. De bovenste twee planken zijn bedoeld voor lakens en badhanddoeken, en de rest mag ik gebruiken. In totaal heb ik zeven planken om vol te kunnen leggen met mijn dikke truien, sjaals, ondergoed, schoenen, enzovoort. Ik heb geen hanggedeelte, wat ik wel echt heel erg jammer vind. Ik vind het zo heerlijk om lekker door een kledingrek te kunnen ‘bladeren’! Ik krijg er veel meer inspiratie voor outfits van, omdat als je je kleding op stapels hebt liggen, je de kleding die onderop ligt, helemaal niet goed kan zien. Bij een hangrek zie je alle kleding, en dan kom ik veel eerder op leuke setjes.

Ook is een hanggedeelte natuurlijk handig om dingen die niet mogen kreuken op te hangen. Voor mijn jasjes, jurkjes en maxirokken gebruik ik dan ook een deel van de kast van mijn moeder. Niet ideaal, maar beter daar dan het op te vouwen met als resultaat allemaal vouwen in mijn kleding.

Wat me echt helemaal geweldig lijkt, is om een walk-in closet te hebben, en ik denk dat bijna iedere fashionlover die droom heeft. Het lijkt me heerlijk om een ruimte in te lopen die helemaal van jouzelf is, en die helemaal gewijd is aan wat jij het allerleukste vind: kleding. (Of nouja, er zijn meer leuke dingen te bedenken, maar fashion is toch wel één van mijn favoriete ‘hobby’s’!)

O, ik kan jullie een paar mooie plaatjes van kledingkasten niet onthouden. Kijk mee en dream on..

Ah, zo leuk en schattig dit! Heel romantisch door die lichte kleuren, en een beetje een hippiestijl. Gezellig!

Gezellig dit, het is niet zo’n héle grote kamer, maar juist daarom heel knus. Dat blok in het midden doet het ‘m, met al die leuke spulletjes erop!

 

Ach ja, waarom niet meteen een bad erbij, als we toch bezig zijn..?

Happy happy, joy joy, vrolijke kleurtjes en printjes!

Het idee hiervan vind ik op zich leuk, maar ik vind het ietsje te leeg, te onaangeraakt en te netjes…

Dit vind ik heel erg mooi, lekker clean en niet te rommelig, maar ook niet té netjes, dat je er bijna niet meer aan durft te komen.

De walk-in closet van Kim Kardashian. Man, wat heeft zij veel kleren, iets téveel naar mijn mening. Haar kast is gemaakt van donker hout, wat een beetje een ‘oud’ gevoel geeft. Mwah, geef mij juist maar lekker licht!

Als ik helemaal zelf mocht weten hoe mijn walk-in closet eruit zou zien, dan zou ik kiezen voor mooie licht muren en kasten. Niet spierwit, dat is zo koel, maar bijvoorbeeld gebroken wit met een grijs/beige tint.

Maar helaas, ik denk dat ik mijn droom voor sowieso de komende tien jaar nog even uit zal moeten stellen. Ik heb nu sowieso geen ruimte in mijn kamer, en als er al ruimte vrij komt in ons huis (mijn broer en zus zijn al uit huis), mag ik dat denk ik niet gebruiken voor een walk-in closet. :)

 

Maar oké, stel dat je wel wat meer ruimte in je kamer hebt, dan zijn er ook een aantal dingen die niet zó veel ruimte innemen dat je een hele aparte kledingkamer nodig hebt, maar waarmee je wel een beetje datzelfde gevoel kan creëren! Wat Jiami van www.lifesplash.nl heeft gedaan, vind ik heel erg gaaf. Zij heeft een aantal losse kledingwandrekken opgehangen aan haar muur, en creërt daarmee echt zo’n stylistengevoel, vind je niet? Dit is ook heel makkelijk zelf te doen, de kledingrekken komen geloof ik van de Ikea.

 

 

Kijk, dit zijn twee kledingroedes die ik vond op de Ikeasite. Ze zijn niet duur, maar wel erg handig, en vooral die bovenste vind ik er erg mooi uit zien! (Als je op de afbeelding klikt kom je op de Ikeasite)

Een los kledingrek kan ook, ze zijn al voor iets van vijftien euro te verkrijgen bij de Blokker. Nu is dat niet een heel mooi, sjiek ding, maar als je nog iets verder spaart, kan je er soms ook één van een winkel overkopen, of je koopt een wat luxere versie bij een woonwinkel.

 

Misschien, ooit, in de toekomst dat ik nog eens zoiets kan maken. Misschien dat ik als ik op kamers ga, ik bijvoorbeeld een los kledingrek in mijn kamer kan zetten, of er één aan de wand kan maken. Tot die tijd blijf ik er nog maar even van dromen en plannetjes maken, hopelijk dat ik het ooit eens uit kan voeren!

Wat zijn jouw dromen op het gebied van kleding?

Liefs Anniek

2 reacties

 • Reply
  Anne
  10 december, 2013 at 12:39

  wauw! ik droom ook nog steeds van een inloopkast :)

 • Reply
  Savannah - DREAMxLOVELY
  13 december, 2013 at 14:22

  Wow je hebt best een grote kast.. jammer dat de helft van je afbeeldingen het niet doet.. maar de rest ziet er erg mooi uit. Liefs, Savannah
  PS: doe je mee met mijn winactie? Zou ik erg leuk vinden :)!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.