Mijn nieuwe hardloopschoenen

running shoes nike

Een week heb ik ze nu: mijn nieuwe hardloopschoenen. Al tijden was ik op zoek naar goede én ook nog enigzins mooie hardloopschoenen, en mijn oog was gevallen op de Nike Free Run 5.0. En als mijn ogen eenmaal op mooie schoenen zijn gevallen, dan zijn ze daar niet meer vanaf te krijgen!

Vol goede moed ging ik op weg naar de Perry Sport, want o, die Nike Free Runners móest ik gewoon hebben. Eenmaal aangekomen sprak ik een medewerker aan die mij wat meer vertelde over de schoenen, en paste ik een aantal paar. Ze zaten als gegoten, heerlijk!

‘Maareh, hoe duur zijn ze eigenlijk?’ vroeg ik. ‘Bij ons kosten ze 115 euro.’ vertelde de verkoper me. O. 115 euro. Weet je wat je daar wel niet allemaal  van kunt kopen?! Ga ik zo’n groot bedrag uitgeven aan slechts één paar schoenen? Oké, ze zijn mooi en ze zitten lekker, en dan heb je wel wat. Maar toch… Een beetje teleurgesteld droop ik af.

Maar na een aantal weken kwam ik toch weer terug. Met een volle portemonnee, en met een missie: ik ga de schoenen kopen! Weliswaar bij een andere winkel, want bij de Perry Sport hadden ze én mijn maat niet meer, én niet de goede kleur, maar dat maakte me niet uit, dan maar bij de Footlocker. Een stuk lichter kwam ik de winkel weer uit, maar wel had ik een tasje met een hele leuke inhoud aan mijn arm!

goede hardloopschoenen nike

Het idee van de Nike Free Run schoenen is dat het hardlopen zou moeten voelen alsof je bijna niks aan je voeten hebt, maar dat ze je voeten wel steun en demping geven. Je hebt verschillende versies van het Nike Free Run model, van Nike Free Run 2.0 oplopend tot 5.0.

Ik heb zelf de 5.0 gekocht. Dit heb ik gedaan omdat hoe hoger het getal is, hoe meer demping de zool aan je voeten geeft. Dit zie je ook aan het uiterlijk van de verschillende schoenen, de zool van de 5.0 ziet er bijvoorbeeld weer heel anders uit dan die van de 2.0. De 2.0 is eigenlijk niet echt handig om te kopen om te gebruiken voor hardlopen, deze zijn meer om in het dagelijks leven op te lopen. Dus als jij helemaal fan bent van de sporty trend qua schoenen de laatste tijd, dan zou dit paar wel geschikt voor je zijn.

De Nike Free Runners zijn niet bedoeld om hele marathons op te lopen, het is meer een schoen voor de ‘enthousiaste hardloper’. Deze schoen zou geschikt voor je zijn als je niet veel vaker dan 3 á 4 keer per week hardloopt. Nou, voor mij is dat geen probleem, want ik begin pas net. Ik loop nog geen hele einden, en ik ben ook niet van plan vaker dan 3 keer per week te lopen.

review nike free run 5.0 black

En dit zijn ze dan: de Nike Free Run 5.0 in het zwart. Ik vind ze er zelf ontzettend gaaf uitzien, wat wel opvallend is voor hardloopschoenen, meestal vind ik die namelijk best wel lomp :)

Het zwarte deel van de schoen is niet zomaar saai zwart, er zijn namelijk allemaal verschillende stofjes met verschillende texturen in verwerkt. Het grootste gedeelte van de schoen is bedekt met een soort plastic/leren stof, en de voorkant is van een redelijk dunne, ademende en licht elastische stof gemaakt. De touwtjes aan de zijkant geven de schoenen nog net wat extra’s.

nike free run 5.0 zool

De meningen over de zool van deze schoenen zijn heel wisselend, en dat komt doordat de zool er wat anders uitziet dan normaal. De zool is breder dan de schoen zelf, en ook zitten er allemaal gleufjes in de zool. Dit zorgt ervoor dat de schoen lekker flexibel is. Ik vind het er persoonlijk heel mooi, het is net wat anders dan anders, maar ik houdt wel van een beetje gek!

nike free run 5.0 zwart

Ik heb nu een paar keer gelopen op deze schoenen, en ik moet zeggen dat het me goed bevalt! De schoenen voelen inderdaad heel licht aan, precies zoals Nike ze bedoelt heeft. Best wel fijn, want zo heb je niet het idee dat je allemaal onnodig extra gewicht meesleept.

Het halfuurtje hardlopen is heel goed uit te houden op deze schoenen. Ze veren heel lekker en ze dempen de schokken goed, fijn! Een stúk beter dan mijn normale schoenen gelukkig!

prijs nike free run 5.0 black

Tja, prijzig zijn ze wel, daar kunnen we het vast over eens worden. Ik geef niet zomaar 115 euro uit aan schoenen, maar dit vond ik wel een goede investering.

Je zou de schoenen ook op internet kunnen kopen, waar je ze soms voor veel minder geld kan krijgen. Ik weet echter niet hoe betrouwbaar dit is, daar zou ik wel een beetje mee oppassen. Je wilt niet smachtend op je pakketje zitten wachten, en na een paar weken nog niets hebben ontvangen!

Ik ben heel erg happy met mijn nieuwe schoenen, en toen ik ze binnenkreeg ben ik meteen begonnen met lopen! Tot nu toe bevallen ze erg goed, en ik kan ze aan iedereen aanraden die ook wil beginnen met hardlopen.

Op wat voor soort schoenen loop jij hard?

Liefs Anniek

10 reacties

 • Reply
  Anne Solveig
  27 april, 2014 at 07:19

  Deze wil ik nog graag als ‘gewone’ schoenen! Haha.

 • Reply
  Mirjam
  27 april, 2014 at 07:38

  Ze zien er goed uit, en goed dat je je laat voorlichten over de demping en dergelijke. Volgens mij lopen er zoveel meiden hard op verkeerde schoenen; en dan is het hardlopen 10x zo zwaar!
  Zelf loop ik niet hard maar ik wens je veel succes komende tijd ;)

 • Reply
  Melissa Charlotte
  27 april, 2014 at 08:12

  Mooie schoenen! Fijn te combineren met gekleurde outfits ook!

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  27 april, 2014 at 10:39

  Een maandje geleden heb ik harloopschoenen van On Swiss running shoes gekocht. Dit paar vind ik ook erg leuk! Vandaag hou ik een link party op mijn blog waar je je artikelen kunt spammen, doe je mee? x

 • Reply
  alexa
  27 april, 2014 at 11:01

  Mooie hardloopschoenen ik wil ook nog zulke beauty’s! Je legt wel wat geld weg maar het is het dubbel en dwars waard!

 • Reply
  Eline
  27 april, 2014 at 13:20

  Super leuke hardloopschoenen ^^

 • Reply
  Manon
  27 april, 2014 at 18:05

  Ze zien er goed uit

 • Reply
  FSHN Forward
  27 april, 2014 at 18:37

  Gave schoenen!

 • Reply
  Claudia
  27 april, 2014 at 19:11

  Ze zijn erg mooi! Wel een prijsje, maar ik wil na mijn examens ook nieuwe hardloopschoenen kopen.

 • Reply
  Fleur
  30 april, 2014 at 17:19

  Ik vind ze het super! Ook weer wat anders dan de schoenen met het witte logo van Nike

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.