Mijn nieuwe horloge voor mijn ieniminie polsje

simpel horloge

Het was weer een hele beproeving dit jaar: iets verzinnen voor op mijn verlanglijstje. Dat blijft een lastig klusje. Maar, na een weekje eens goed om mij heen gekeken te hebben wist ik het: ik wil een horloge. Op ‘de grote dag’ kwamen mijn ouders aanzetten met dit prachtige exemplaar. Die mijn ieniminie pols niet eens nóg smaller laat lijken dan ‘ie is.

kldafjkdl;jiejfeijfekl AAAAH!

Eerst even mijn enthousiasme kwijt hoor, want OH, wat ben ik HAPPY met mijn nieuwe horloge! :D

vintage horloge

Mobieltjes waren de bom. Horloges niet.

Ok. Even rustig. En terug naar het begin van het hele verhaal. Want wist je dat ik vroeger helemaal niet van horloges hield? Ik had er wel eentje hoor, maar ik deed hem nooit om. Ik had mijn telefoon wel waar ik de tijd op kon zien O nee, ‘mobieltje’, zo noemde ik mijn telefoon toen. Misschien had het daarmee mee te maken, met het feit dat je vroeger onwijs cool was als je een mobieltje had. Omdat mobieltjes iets heul speciaals waren. Dan had je echt geen horloge meer nodig. Die waren ouderwets.

Nu, alweer een heel aantal jaren later, is mijn telefoon voor mij iets heel gewoons. En vind ik ‘ouderwetse’ horloges juist hartstikke leuk en mooi. Bij een vriendin zag ik een poosje geleden een prachtig subtiel horloge die al tientallen jaren oud is om haar pols zitten, en ik besloot zelf ook op zoek te gaan naar zoiets!

horloge bruin leren bandje

Een zoektocht

Uiteindelijk was het nog best een opgave om iets te vinden wat me goed stond. Ik wilde graag een beetje een vintage looking horloge, maar die bleken schaars te zijn. De meeste horloges in een nog enigszins betaalbare prijsklasse zijn van die moderne roségouden dingen.

Daarnaast werkte ook mijn pols niet helemaal lekker mee. Zo’n Daniel Wellington horloge bijvoorbeeld; hartstikke leuk, maar vééls te groot voor mijn smalle pols. Met zo’n klokje wordt het al snel zo’n gevalletje ‘Hé horloge, waar ga je met die arm naartoe?’

goedkoop horloge

horloge lucardi

Uiteindelijk, na een toch aardig lange zoektocht, kwam ik op de website van de Lucardi dit horloge tegen. Ik wist niet hoe snel ik naar het winkelcentrum moest fietsen om hem even te passen. Eenmaal aangekomen bleek hij nog mooier te zijn dan op de site. Hij kwam op mijn verlanglijstje te staan, en een paar weken werd ik trotse drager.

old school horloge

Kijk, dit is ‘m: een klein, wit klokje met een gouden randje en een smal, bruin bandje.

bruin leren bandje horloge

Het leren bandje heeft een subtiel slangenprintje en een gouden gespje.

Is ‘ie niet tof? Ik ben er zo onwijs blij mee! Hij voldoet echt aan al mijn eisen: niet te groot, een beetje ouderwets, en hij was ook nog eens goed betaalbaar. Ik merk dat ik nog wel een klein beetje moet wennen aan het idee dat ik nu een horloge heb. Het zit nog niet in mijn routine om hem elke dag om te doen, maar dat gaat vast en zeker goedkomen.

Heb jij een horloge?

Liefs Anniek

Dit horloge kun je hier kopen voor 19,99. (Ik heb het horloge niet via de site besteld, maar gewoon in de winkel gekocht. Het horloge in de link is geloof ik een klein maatje groter, maar heeft nog steeds een redelijk klein klokje. De maten staan erbij op de site.)

29 reacties

 • Reply
  Hillene
  28 oktober, 2015 at 08:48

  Wauw, ik vind hem echt mooi! En gaaf dat ‘ie zo betaalbaar is (: Ik vind horloges ook steeds mooier worden, vroeger moest ik er echt niks van hebben, haha

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  28 oktober, 2015 at 10:31

  Wat een mooi klassiek horloge! X

 • Reply
  BySilke
  28 oktober, 2015 at 10:51

  Wowieeeee, deze wil ik ook! Ik heb ook hele dunne polsen maar wilde wel heel graag een bruinig horloge. Dus daarbij is jouw blogspost perfect :) Vanavond maar eens heel lief kijken naar de oudertjes en hopen dat die prijs nog even 19.99 blijft! Liefs & bedankt :)

 • Reply
  Shiralee
  28 oktober, 2015 at 12:50

  Wauw wat is die leuk! Een horloge kan echt een outfit compleet maken. Zelf heb ik ook nog nooit een horloge gekocht om eigenlijk dezelfde reden, ik kan de tijd toch op mijn telefoon zien? Maar het is nu zoveel meer dan alleen een horloge waar je de tijd op kunt zien, zeg maar, haha.

 • Reply
  Fleur Sophia
  28 oktober, 2015 at 15:28

  Heel mooi en klassiek horloge! Ik heb zelf ook een kleine, want mijn pols is ook dun/smal, haha!

 • Reply
  Jolien
  28 oktober, 2015 at 15:29

  Ik ben dol op horloges met een vintage uitstraling! Deze is ook echt prachtig en erg fijn dat hij zo budgetproof is :)

 • Reply
  Laura
  28 oktober, 2015 at 16:31

  Heel mooi horloge!

 • Reply
  Iris
  28 oktober, 2015 at 17:34

  Zo’n groot horloge staat inderdaad lang niet altijd, fijn dat je een mooi kleiner exemplaar hebt gevonden.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  28 oktober, 2015 at 18:21

  Oh, deze is zo leuk! Ik zoek al lang zo’n horloge!

 • Reply
  Petra
  28 oktober, 2015 at 18:38

  Tjee, dit horloge voor een iniminie polsje heeft ook een iniminie prijsje…top….het horloge is echt heel erg leuk

 • Reply
  Mirjam
  28 oktober, 2015 at 18:51

  Oh die is erg mooi en elegant!

 • Reply
  Anne-Sterre
  28 oktober, 2015 at 19:42

  Leuk exemplaar, klein en subtiel. Veel vrouwelijker zo.

 • Reply
  Emma
  28 oktober, 2015 at 19:45

  Hij is inderdaad echt prachtig!!

 • Reply
  Lifetimes
  28 oktober, 2015 at 20:54

  Oh hij is echt prachtig! Half Nederland loopt zo met deze horloge rond door deze blogpost, haha! Xx

 • Reply
  Sandra
  28 oktober, 2015 at 21:12

  Wat een gaaf horloge! Super leuk dat hij zo’n vintage uitstraling heeft. Heel tof! Misschien zou deze horloge mij dan ook wel passen, aangezien ik ook van die mini polsen heb en horloges ook een groot probleem zijn, haha.

 • Reply
  yayitstoday
  28 oktober, 2015 at 22:24

  Wat een mooi horloge! Ik heb vorig jaar ook een horloge voor mijn verjaardag gekregen, maar het was idd een hele klus om er eentje te vinden die aan mijn eisen voldeed & die ik paste (smalle polsen). Ik moest er aan het begin ook erg aan wennen om m’n horloge elke dag om te doen, maar nu zit het helemaal in mijn routine ☺ , haha! X

 • Reply
  Bianca
  29 oktober, 2015 at 08:45

  Ohhhh wat een mooierd! Ik ben de laatste tijd echt helemaal weg van horloges haha! En het is ook nog eens een leuk prijsje! X

 • Reply
  Rani
  29 oktober, 2015 at 09:10

  Heel mooi horloge! Ik heb er zelf ook een aantal, maar draag ze bijna nooit. Gewoon omdat ik het vergeet! :)

 • Reply
  Hilde
  29 oktober, 2015 at 09:18

  Wat ‘n prachtig, subtiel en klassiek horloge! :D En dat voor die prijs! Zou je echt niet zeggen, ik vind ‘m er veel duurder uitzien haha :)

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  29 oktober, 2015 at 17:16

  Wauw. Ik vind hem echt ontzettend mooi!

 • Reply
  kim
  29 oktober, 2015 at 17:29

  Wauw, wat een mooierd! Dat is ook wel iets voor mijn inimini polsjes :) En wat een fijne prijs zeg. Ik houd hem in gedachten!

 • Reply
  Nicole
  29 oktober, 2015 at 18:28

  Wauw wat een mooi en chique horloge zeg!

 • Reply
  anna
  29 oktober, 2015 at 22:23

  Hij is leuk, lekker tijdloos ook! Ik houd nog steeds niet van horloges, vind het zo vervelend zitten. Ik draag eigenlijk ook nooit meer oorbellen, armbanden of ringen. Ben er gek op, maar vind het zo irritant!

 • Reply
  BySilke
  30 oktober, 2015 at 09:00

  Eventjes ‘n update: Ik heb ‘m gekocht! Dus nogmaals bedankt, ik ben superbenieuwd hoe hij eruit ziet in het echt :D

 • Reply
  Anna
  30 oktober, 2015 at 10:01

  Prachtig! Heel fijn, zo’n klein klokje. En wat fijn dat je er een gevonden hebt, ondanks zo’n lastige zoektocht. Oh en geloof me: je went er snel aan. Ik heb altijd een horloge om en kijk altijd zo automatisch. Wanneer ik ‘m eens niet omheb, kijk ik alsnog naar mijn pols – al heeft dat dan natuurlijk geen zin, hihi. Fijn weekend!

 • Reply
  Lisa
  31 oktober, 2015 at 14:37

  Wat een mooi modelletje! Het bandje zou ik liever iets anders willen, maar het uurwerkje is heel mooi. Ik herken je dunen polsje struggles…

 • Reply
  Arjanne
  1 november, 2015 at 16:54

  haha, vroeger hield ik inderdaad niet van horloge’s en nu wil ik juist graag een mooie! Jouwe is echt supergaaf!

 • Reply
  Myrthe
  5 november, 2015 at 16:17

  Wauw! Deze horloge is zo onwijs mooi! LIEFDE! En ook goedkoop! Ja daar houden wij Nederlanders van hihi… Mijn vader zei laatst tegen me: “Jij hebt echt geen besef van tijd hé? Zo zonder horloge” Mijn antwoord: “Uhm, jawel ik heb namelijk een “mobieltje””. Haha, dat klinkt inderdaad best wel stom, misschien moet ik binnenkort “Sinterklaas” maar even heel lief aankijken ;)

 • Reply
  Jana
  6 december, 2019 at 20:13

  Hoi! Heel mooi horloge! Ik ben al een heel eind op zoek naar zoiets en ik heb nogal veel eisen waar die van jou helemaal aan voldoet. Ik heb al via de link die je deelde gekeken, maar echt dit type vind ik nergens. Kan je eventueel nog het serienummer achterhalen of dergelijke? Dat zou mij echt veel op weg helpen!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.